Имам толкова голямо семейство, а се чувствам сама - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Имам толкова голямо семейство, а се чувствам сама
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 3684 пъти
На 23 год. съм така, че историята ми не е поредната тинейджърска измишльотина.

Ходя с едно момче от 3год. Не сме бедни, но не можем да извадим 50хил. на куп та да си купим жилище, а със заем НЕ ИСКАМ да се обвързвам. Той ме кара да живя в тях... Да обаче семейството му е УЖАСНО. Баща му не му е истински баща, има по малка сестра баш в най - пубертетската си възраст, а майка му, колкото и да се старая да я харесвам не мога. Не смея да оставя нищо в тях, защото всичко пипат. От дамски превръзки до чорапите ми, моите мръсни чорапи вземат ги изпират ги и без никакви притеснения ги носят пред мен. Сестра му е страшно досадна тя стой постоянно с нас, приятеля ми я гони, но тя му се изверва и казва "Ще стоя да ви правя компания".

Майка му е най - големия провал като майка. Не може да готви, не чисти, мързелива е и е много злобна. На пръв поглед изглежда много мила, но постоянно ме действат мен. Един пример: щях да правя АЗ баница и понеже нямаше газирана вода ( то в тях никога нищо няма, дори захар за кафето си да сложиш! ) и навън беше голям дъжд викам утре ще я направя и ще купя газ. вода. Да обаче тя ми каза " Е за какво се захвана да правиш баница като не можеш" О_О и аз обяснявам като на нормален човек, че дъжд вали няма вода т. н. и тя ми каза аз ей ся ще отида, като те мързи... И много тъпо се получава защото тя ще отиде само и само да ме унижи. Взех един чадър, не че имаше смисъл от него, отидох до магазина върнах се, но приятеля ми трябваше спешно да отиде до работа и понеже той има кола, но баща му няма и буквално си присвои неговата и аз го закарах. Връщам се тя изпила газираната вода.. е това ако не е нарочно.

Друг пример: постоянно я карам до селото и защото "мъжа и" го мързи да идва да я взема и тя все мъкне някви боклуци и цапа колата страшно много, но нищо не и казвам. Веднъж на тръгване от село искаше да вземе две кокошки, щяла да си ги заколи в града и аз и казвам, че много ще цапат да ги заколи тук и тя ми отговаря "Нямам време" обаче на мен ми беше писнало и и казах че няма да ги вземем и тя остави кокошките НЕ ГИ ЗАКОЛИ ами започна да мете двора, попитах я кога ще тръгваме, защото и аз и тя бързаме и тя ми отговори "Аз имам още работа, какво да направя трябва да я свърша". Много примери мога да ви дам още за нея. Докато правим секс със приятеля ми тя влиза в стаята даже без да почука сяда на НЕГОВИЯ лаптоп и си рови из нета...
Това е само малка част от това което искам да напиша така че ако не ви се чете по добре спрете до тук.
Баща му пък е най - големия хрантутник на света, знае само да вика дай ми това дай ми онова направи това, направи онова. Аз съм като такси за неговото семейство. Легнал той, качил си краката на масата, и на приятеля ми майка му се обажда да отиде да я вземе от работа и той ме поглежда и ми казва с мили очи "Ще отидеш ли да я вземеш" и аз първите няколко пъти нищо не казах, но веднъж стана така, че нямах бензин, имах само колкото да се прибера до вкъщи и му казах че нямам бензин и той ми вика "е толкова ли нямаш да отидеш и да се върнеш". Когато нещо не е по неговата вика и обижда супер много. Обижда и то със много грозни думи жена си "Мърла, тъпачка, коза... " и това пред дъщеря си без да се притеснява. Съсипа колата на приятеля ми, потроши я и я нагъна отвсякъде и дори не си прави устата, че скоро ще му я върне.
За сестра му на приятеля ми няма какво да кажа, тя е едно към едно копие на майка си.
Приятеля ми е съвсем друг тип хора, все едно не е от тяхното семейство. През малкото време в което оставаме сами той се държи супер с мен. Хиляди пъти съм му казвала колко ми тежи семейството му да се държи така с мен, той им прави забележка, веднъж се скарахме пак заради майка му и той защити нея. Мен ми стана супер кофти ама в крайна сметка не мога да го карам да избира между мен и семейството си. Била съм между чука и наковланята и знам какво е. Всичките му баби и дядовци, лели роднини и т. н. много ме харесват и се държат добре с мен, но родителите и сестра му са АД. Работата му е много тежка и той много умалява денем и единственото време когато можем да се видим е вечер след 12:00 когато техните заспят и той почти всяка вечер стой до 1:00, 2:00 буден заради мен и става в 7:00. Как да постъпя не знам.
Това обаче е само малка част от нещата които искам да споделя с някой, но няма с кого. Имах толкова много приятели и приятелки, а сега имам само една и тя е в Гърция. Напоследък много се караме и то все сериозни скандали и аз бясна по нощите обикалям града като кукумявка и се чудя при кого да отида с кого да поприказвам и всеки път установявам, че няма при кого.
Моето семейство е типичното средностатистическо семейство. Майка ми е страшно добър човек. Готви страхотно и това е една от причините с приятеля ми да ядем само и единствено в къщи. Майка ми е много спокойна и търпелива, грижи се за нас, за баща ми. Веднъж съм ги виждала да се карат и то заради пари. Обаче нямам тая връзка с майка ми каквато другите момичета, не мога да седна да говоря с нея за отншения с момчетата или за секс. Сестра ми е 6 клас така че нея я отписвам. Баща ми е по странна личност. Дава ми всичко, това което не съм поискала само него не ми е купил, но за сметка на това всичко ми излиза тройно. Като се съберем някъде на маса или на гости и той започва да обяснява как сме го тормозили, как сме го цедели и само сме му харчили парите, ние нищо не сме му давали, добре че бил той иначе ние сме били загубени. А това не е вярно, всичко което ми е купил ми го е купил с желание и кеф, никога не съм го карала на сила и никога не съм се тръшкала като малко бебе за нещо. Той обича да ни унижава и да се подиграва с нас, не по някакъв груб начин, но го прави. Когато ме скъсат на някой изпит и той започва да говори как само си давал парите за образование, аз за нищо не съм мислела, само му харча парите и това пред други хора. Не мога да му обесня, че нормално е да ме скъсат на един два изпита, не мога да наваксвам толкова бързо, при условие че съм задочно и работя. Не ме разбирайте погрешно той е страхотен баща, но обича да се превъзхваля.
Та така имам голямо семейство и много познати, но нито един приятел. Много са ме предавали и събарял приятели и близки и аз един по един ги игнорирам в един момент се оказа, че останах сама. Събира ми се много и все по често избухвам пред приятеля ми и си го изкарвам на него. Знам че не е правилно и се чудя как още ме търпи такава. Толкова груби дума съм казвала за майка му и той винаги е мълчал и нищо не ми е казвал. Колкото и лоша майка да имаш няма да ти е приятно да слушаш как я обиждат, а аз много съм я обиждала пред него. Казвала съм му много неща в прав текст и за отношения между нас и за отношенията ми с другите.
Преди година имах голям проблем с яйчниците ми, но всичко се размина благополучно. Бях загубила желание за секс за около 3 месеца, но той ме разбираше и дори за секунда не е мислел да отиде при някоя други и търпеливо е чакал аз да проявя инициатива без той да ме натиска насила. От тогава го правим все по рядко, дали защото аз постоянно съм изнервена или защото той е уморен, не знам, но някак си си мисля че това е в дъното на всичко. Затова съм толкова сдухана, изнежена, изнервена и срината. Страшно много се обичаме и нито аз нито той иска да се разделим, но не знам как да разрешим проблемите си. Почти всяка седмица има скандали в които аз си изплаквам очите, а той се изнервя на макс и мисля че няма да издържа още една такава вечер като снощната. Искам да спрем да се караме, да се отделим от семействата си и нещата ще си дойдат на мястото.
Аз имам работа в момента, но не е сериозна и много доходна, колкото да си харча за мен. Той искаше да изтеглим заем, обаче мен толкова ме е страх от тоя заем и съм убедена че тотално ще се изпокараме и ще закъсаме ако изтеглим такъв. Нашите са прекалено млади за да отидат на село и да ни оставят апартамента, а тяхните не искат да го препишат на него. Според мен е редно когато са момче и момиче, жилището да отиде при момчето. А и сестра му е само на 15... Майка му и баща му си стягат къщата на селото им, ремонтирват я, ама щели да живеят и на двете места. Редно ли е това. Майка му го тикаше със тира да тегли заем, добре че се вразуми и не го изтегли. Много ми е тежко, много...
Благодаря ви че изчетохте всичко, ако сте го изчели. Искам съвети и помощ, но ми стига и това само че съм го споделила с някой :)

Моника, Ш.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: 652470b32f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, проблемите сами си ги готвиш и съответно си сърбаш супата.
На 23 никой няма собствено жилище, но има и квартири. Ако живеете в провинцията за не повече от 150-200 лв. ще имате хубава гарсониера за вас двамата - толкова даваш и по коли и глупости в момента.

Не се жалвай, а хвани и направи нещо.
И да ти имам и проблемите...

Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 00c5b211fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей Моника. Прочетох цялата история, която си написала и съм сигурна, че има още много.
Съвет: сметнете си стриктно финансовите дела с приятеля ти и нищо чудно да се окаже, че и у тях с целия бензин и времето, в което разкарваш майки и други може да се ползва за нещо полезно. Ако обичаш приятеля си отговора е един- почваш втора работа, вземате си най- малкото, което можете и се гмуркате в новия живот. Бях в същата ситуация преди 19 години. Работех почти денонощно около шест години. Сега имам апартамент, пари за почивка и нямам заем.
Ще се справите заедно. Но говори с човека до теб. Ако ще сте заедно той трябва да знае как се чувстваш.

Пожелавам ти успех.
Рози

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 97e888423d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Историята ти е много интересна, изчетох я до край. Ясно личи че животът ти сякаш е попаднал в една яма и няма изход, а само напрежение, караници и скандали. Но въпреки това нищо не е изгубено. Напълно естествено е според мен не всяко семейство на наши близки и приятели, а както в твоя случай сериозен приятел да не е с перфектно семейство. Не всички родители имат положителни черти, при някои надделяват лошите, но важното е че твоя приятел е добър човек и вие се обичате. Наистина не са редни постъпките на майката на твоя приятел както и на неговия баща, но явно държанието им е такова, това не значи че няма изход. Просто се иска търпение и компромиси и от двете страни. Наистина правилно решение е да се отделите само двамата някъде и да си починете от напрежението в семействата, обаче не винаги има подобна възможност, някак трябва да имате търпение и повече доверие, за да знаете че ще се справите със всичко. По описанията, твоето семейство е много добро и всеотдайно, баща ти по-скоро не желае да унижава ами просто както всеки родител мисли доброто на своето дете и иска най-хубавото за него, затова някои родители са строги и взискателни. Та както и да е, важното в крайна сметка е, че приятелят ти се старае да изслушва и проявява търпение заради напрежението около теб. Това е най-важното да има някой винаги до теб, за да ти помага и така всичко лошо ще отмине.
Дано съм помогнала с нещо.

момиче, 15г.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: b2052cd8fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вариант:
Не знам от кой град сте, но предполагам, че не е София. Може и да греша!
Ако не сте от София, потърсете и двамата работа в столицата. Смятам, че ще е по-доходоносно и можете да си вземете квартира под наем. В момента цените са страшно ниски.
Много хора са започнали така. Предполагам, че пречка е следването. Най-добре ще е първо да завършиш, но колко време ще ти коства - нямам идея.
При всяко положение ще е по-добре да сте отделно от неговите родители - две мнения няма!
Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: c5d489fe58
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Защо сами се пъхате между шамарите?
Изнесете се на квартира и ще сте спокойни. Така няма да има кой да ви досажда и прекъсва в нежните моменти а и от разстояние може да започнеш поне да понасяш семейството на приятеля си. Защото на него в един момент ще му писне да слуша думи против майка си и ще ти покаже вратата.

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 364083890d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката
До 1. Искам да си вземем квартира, но ако го направим така никога няма да можем да съберем средства за да си купим нещо наше. Ще имаме деца след време и те трябва да минават по същия път по който и ние. Няма да има какво да им оставя, те къде да живеят?

До 4. Не не сме от София. Ако ще се махнем от този град и отидем някъде да работим то ще е в чужбина за 2, 3 год. Не съм алчна искам само колкото да си вземем жилище, после ще се върнем. Мен България си ми харесва, но в София не мога да живея. Не съм свикнала на лудницата и напрежението.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: a1d5ca8950
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Значи какво разбрах от историята ти: не можеш да живееш повече по този начин, не се чувстваш щастлива, използват те и те тормозят. Не искаш да теглите кредит за жилище, ама пък чакаш някой да си отиде на село и да те остави в апартамента си.

Сега, този филм с местенето на село съм го гледала с моите свекър и свекърва, като разликата е тази, че не повярвах и не заживях с тях, защото знам какво щеше да стане.

Да, вярно е, ние имаме брак, а това много променя нещата. Изтеглихме си кредит преди няколко месеца и ще го изплащаме 20 години. Така живеят много други семейства. И аз никога не бях имала кредити, ама никога. Но сега имам. И то ипотечен. Няма как. Важното е да се направи първата крачка. Казваш, че не сте бедни, значи има шанс родителите да помогнат. Не те убеждавам да се гмуркате надълбоко с кредити и апартамент.

Като за начало излезте на квартира. Ще видите как ще се справяте сами с разходите, ще се научите да си правите сметката. Ще сте само двамата. Повярвай, колкото и да е трудно, ако се обичате и разбирате и мислите еднакво, нещата ще потръгнат. Клише е, но е изпитано.

Поживейте известно време, поуспокойте се. Преценете дали можете да гледате в една посока и действайте.

Ти няма как да промениш всички около себе си. Вземи живота си в твои ръце.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: c5d489fe58
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не мисля че ще сте заедно още дълго ако продължавате така. В един момент все на някой ще му писне от ситуацията и ще се махне. Дано да не си ти, доколкото разбирам обичаш приятеля си.
Не мисли в момента за нероден Петко (смисъл за бъдещи деца и как те ще живеят) а живейте живота си така както вие двамата го разбирате и искате. Жилище без заем или готови пари в днешно време трудно се купува, трудно се пестят хиляди само от заплати в Бг и в чужбина не всеки има късмет да спести за жилище.
Бъди и малко над нещата (знам че е трудно) но един ден да не съжаляваш за пропилените години и младост, защото живота си минава и само ние избираме как да го живеем.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 8c9d6ee3a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Все едно аз съм го писала, само че преди 15 години. Имах същата ситуация, същите проблеми, същите добри лели и чичовци на мъжа ми. Само надеждите ми бяха по големи защото той е единствен син /нямам зълва/, но за сметка на това имам свекърва три злоби в едно.

Единствен изход:
Квартира, после ипотечен заем.
Ще разбереш, че повечето коментирали са прави, само трябва да минеш по същия път а ти натам си тръгнала. Не чакай някой да ти остави жилище, замисли се, плащаш жилището с нервите си. Психичното здраве на младо момиче е много по важно от половината на тъп 40 годишен панел. Панелката за която си даваш здравето днес само след 15 години сама ще падне.
Плюсовете на квартирата в този момент, който описваш, че си са много повече от моментен покрив.

Спокойствието на мъжа ти и твоето са по важни от 200лв на месец, ако продължаваш така утре ще даваш по 500лв за лекарства месечно само за себе си. Аз минах по леко изнесох се на осмия месец и сега плащам по 100лв за лекарства месечно да разболях се, получих язва, астма, рак на гърдата от нерви. И защо вече имам мечтаното жилище /изплатихме заема/ имам дете но здраве нямам. А свекървата продължава да си живурка в апартаментчето си, радвам се поне, че нямам задължение към тях да ги гледам на стари години /ако ги надживея/.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 633668fe87
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Здравей! Приличаш ми на едно момиче което познавах, може и да греша, но все пак... Моника от Бургас? Докато четях историята ти в началото се сетих за това момиче, а като видях подписа ти нещо ме накара да пиша. Ще съм благодарен ако отговориш дали съм в грешка. Поздрави!

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: fee07b97ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 11. Не разбрах точно какво ме питате, но разбирам че припознавате Ваша позната в мен. Така като гледам горните коментари ( за които съм много благодарна) история като моята се среща много често, така че явно наистина се припознавате.

М от Шумен :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker