Обсесивно-компулсивно разстройство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Обсесивно-компулсивно разстройство
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 5073 пъти
Постоянно изпитвам страх, че някой от родителите ми или и двамата ще си отидат. Дори съм сигурна, че ще остана сама с баща си и мама ще си отиде и аз ще съм съсипана... или пък, че татко ще си отиде... и мама ще полудее. Много ме е страх от това, дори до няколко седмици избягвах да чета теми в този форум, свързани с загуба на някой близък, защото най-много се страхувам от това. Вече се опитвам да не избягвам тези теми... знам, че й на мен ще ми се случи същото. Знам, че ще съм нещастна... без майка си или баща си... ;(( повече време съм прекарала с мама, но и за двамата се страхувам. Много ме е страх... от смъртта... Мисля, че знам кога се "разболях" от това...

Миналата година, не знам поради каква причина, но няколко седмици, мисля, в мен нахлуха страшни мисли за смърт... че баща ми може да си отиде. Пак почуквах по 10439349 пъти на дърво... :(. Преди няколко седмици тази година пък, си мислих, че мама ще си отиде... дори видях живота си оттам нататък на филмова лента... колко ще съм нещастна. Дори нямах желание да мастурбирам, и още е намаляло като че ли... Но няма значение, за щастие и тези мисли отминаха, сега по-рядко се сещам за тях... но като се сетя пак почуквам на дърво. Аз просто съм убедена, че живота ми ще е гаден и скоро ще загуба майка си или баща си. НЕ ИСКАМ ДА СИ ОТИВАТ :( знам, че не съм никоя и не мога да определям тези неща, но... :(

Само обещавам, че ще се науча да бъда самостоятелна и да направя нещо по въпроса с бъдещето си занапред... а нищо не правя от комплекси. Чувствам се виновна. Дано родителите ми и Господ ми простят... не искам с цената на живота на някой от двамата, да се науча да се справям сама с живота... въпреки че мисля, че точно това ще стане. Ще остана сама... или без един от двамата ;( Ако един от двамата си отиде или и двамата, аз ще съм тотално смачкана.

Оф чувствам се виновна... защото не се справям с нищо, благодарение на ниската ми самооценка ...за в момента съм решила какво искам, но... понякога си мисля, че и това е грешка, защото ще мине може би много време... но каккто се казва "мечтите никога не свършват, само време за изпълнение се скъсява". Точно така е, но с това мое бездействие времето тече...

И колкото и да не си личи пред родителите ми - наистина чувствам вина. Колкото голям егоист съм, толкова се чувствам и виновна. Дори и да не го осъзнавам веднага. Дано родителите ми ми простят, че съм толкова комплексирана и ламтя за пари...те заслужават много много по-добра дъщеря от мен, не такова нищожество, което с нищо не може да се справи... Поне не съм им създавала проблеми и не са брали срам с мен, нито са ме прибирали от полицията, нито съм употребявала алкохол и съм се напивала. Може би и те не са света вода ненапита, но не искам нищо лошо да им се случи...предпочитам да се случи на мен. Вече съм свикнала да живея в нереалност.... и да не се приемам. Нито съм осакатена, нито нищо.. .Господи, прости ми... и ми дай време да се приема и харесвам такава каквато съм...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: 62f1fa4729
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти си циклофреничка и си в депресивна фаза. Отивай на лекар. Ще лежиш.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: f75fecf69d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Определено имаш обсесивно-компулсивно разстройство. Потърси помощ от психолог, прочети позитивна литература. Трябва да се освободиш от чувството за вина, това е много важно! Не се притеснявай, състоянието е преодолимо.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 480905f1ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Номер 1 - много груб ми се стори коментарът ти. Не съм някоя побъркана... все още съм с всичкия си, но от доста време насам, страдам от чувство за вина и страх да не остана сама...
Номер 2 - Има ли значение от кога имам обсесивно-компулсивно раззтройство, за да се излекувам? От миналата година започнах да изпитвах страх, че някой от родителите ми, или и двамата ще умрат... но това беше в рамките на няколко дни или седмица/и... и тази година преди няколко дни пак се появиха тези натрапчиви мисли, но отминаха най-после. А чувството за вина го изпитвам от 5 години някъде, откакто се скарахме с "мои приятелки" те ме предадоха, а аз се чувствам виновна, чувствам страх от тях, не искам дори да се сдобрявам или изяснявам с тях. Единственото, което искам е да не ми се бъркат.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 662dc21daa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Веднага на психолог!!! Но ти препоръчвам не медикаментозно, а алтернативно лечение - дихателни техники основно. Може и сама да се справиш, НО ще ти трябва голяма воля и способност за самоанализ. Затрупване с работа или нова любов също ще свърши работа ;) Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c5b874f27f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От номер 2: мисля, че няма значение от кога страдаш от ОКР, винаги можеш да се изклекуваш, но предполагам, ще е по-трудно, ако е от повече време. Не съм лекар, просто предполагам. Аз страдах от определен тип ОКР и успях да се излекувам чрез позитивни утвърждения, но още имам някои други натрапчиви мисли и изпитвам чувство за вина в най-нелепи ситуации. :( Въпреки това продължавам да работя върху себе си, убедих се, че чрез утвърждения могат да се решат доста личностни проблеми. Ако смяташ, че проблемът ти е много сериозен, обърни се към психолог.

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: fd35ee48d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм момче на 22 и от 1-2 месеца психиката ми се срина направо не знам какво да правя. Бях на какви ли не доктори, започнах да изпитвам страх от болести. Бях при психиатър изписа ми антидепресант, но няма да го пия, заради вторичните ефекти- не желая тревожността да се засилва. Получих нещо и като страхова невроза, избягвам да се отделечавам от къщи, когато го правя го правя с алкохол. И винаги когато получа пристъп на тревожност пия алкохол. Не искам да ставам алкохолик. В същото време нямам и приятели, седя сам, студент съм, когато съм през семестъра се чувствах добре, но сега лятото в родното място ма налягаха тези мисли и не знам какво да правя.

Започнах да се тревожа за бабите си, някой от тях да не умре, защото са на години. Направо си ги създадох един неща и то сам и не нам как да изляза. Последно време имам и постоянно висок пулс от порядъка на 90-100-110. Бях при каридолог и сигурно това е от постоянната тревожност. Качвам кръвно инцидентно и 2-3 минути спада. С тези нерви ще се съсипя. Много бих искал да имам момиче, което да прегърна и само това, да се отпусна и да забравя другите мисли. Не съм имал никаква връзка с момиче. В много от случаите си мислят, че момчета гледат само секса, но не е така. Едно момиче може да ти много повече от това.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: f63e36a668
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   ОКР и циклофрения е едно и също, моето момиче. Грубо, гадно - истината боли. Никой не иска да е "побъркан " но се случват такива неща. Отивай на лекар и не се опитвай да омаловажаваш и там проблемите си, за да може да прецени какви лекарства да ти дава.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c5b874f27f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Още нещо - спри да четеш тези тезми, свързани със загуба на близък. Да, всички ни очаква същото, но няма смисъл да мислим за това и да страдаме преди да се е случило, още повече, че така излъчваш негативна енергия.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 8b176deb90
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз съм като теб :(, немога повече да живея така, постояно ми е напрегнато имам някви страни предуствия. Кажи какво направи ти, оправи ли се и отиде ли на лекар.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 47017b8ab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Към номер 6 : Сам/а ли се излекувахте?

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d65da0b6af
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Попринцип с психолог или психиатър е нужно да се консултирам заради ОКР и може ли да ми кажете каква горе доло е цената за 1 консултаци и колко често и колко време протича лечението.
Много ще съм ви благодарна, ако ми отговорите.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d65da0b6af
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   ... и да допълня може ли човек да се излекува напълно от това?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 72d20961d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Може да се излекува, ако го иска, и ако го реши категорично и непреклонно.

Иначе психиатри, психолози и хапчета няма да помогнат...

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: d270f7ec53
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Мдда добре дошла в клуба на лудите. И аз съм от тях. Момиче на 20, ако има значение. Имам това заболяване още от много ранна възраст, майка ми го е забелязала. То като цяло е ужасно. Не стига, че знаеш, че ти хлопа дъската ами и трябва да се криеш от хората. Има дадено нещо, от което ме е страх и като се сетиш за него трябва да направиш дадения ритуал, ако не го направиш мозъка ти праща импулси и започваш да чувстваш страх, затова искаш или не правиш каквото трябва, дори и да изглежда нелудничево. Аз не знам как да се лекувам и не искам да пия никакви хапчета. Просто нещо е сбъркано в мен, а най-гадното е, че никой не ти вярва. Всеки гледа да го прескочи, мислейкио че ще изчезне сам или си въобразяваш. Стигала съм до там да крещя сама на себе си спри, но не можеш да се бориш със собствения си мозък:(((

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: d65da0b6af
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   А каква е горе доло цената за консултация с такива специалисти и колко дълго продължава лечението и изобщо има ли такива в Бургас, които се занимават с такова растройство, питам защото незнам дали ще имам нужните средства.
П. С. знаете ли някакви онлайн, които работят безплатно с хора с ОКР и разбират ли изобщо от нещо, ако няма може да му кажете и цената за тях.
Благодаря предварително, надявам се да ми отговорите на въпросите.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker