Свекърва ми ме дразни много - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Свекърва ми ме дразни много
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 6505 пъти
Здравейте на всички. Сигурно доста от вас се дразнят от свекървите си. Да ме прощават свекървите които четат това.

Моята свекърва е много опак човек. Ужасно мръсна!!! Няма по-мръсен човек на света от нея. Но на нея не и дреме. Напротив колкото по мръсно е у тях толкова по-добре. Преди да се оженим с мъжа ми тя не се сещаше и едно здрасти да каже. Даже ни изгони от стаята защото сме се били настанили в чужда стая /стаята на брат му който не живееше в града и който бяхме попитали дали може и който ни беше разрешил/. Мина се време оженихме се, с нея се чувахме 2 пъти в годината. На моя и на нейния рожден ден. И така си бях много добре. Родих бебче и още същия ден цъфна в родилното и взе да ми се обажда по 20 пъти на ден. Минаха се месеци и взе по-рядко да звъни. Аз все пак нямах време за излишни разговори и то с нея. Проблема започна когато се преместихме в същия град в който живее и тя. Живеем на квартира! Казала на мъжо : на ако не беше котката щяхте да дойдете да живеете в къщи. Котката и е ужасно мизерна. Ръси косми на всякъде. Всичко в тях е покрито с косми и мръсотия. Тоалетната на котката е зарита до горе от... но не се изхвърля с месеци. Котката си рови вътре а после си ходи върху чиниите на мивката. Мизерия от всякъде. Проблема е, че от както се преместихме взе много да се мъкне при нас. С мизерните си мръсни дрехи идва и ми сяда на леглото а аз там преобличам бебето по голо дупе и после цялото се изрива от обриви. Като благоволи да си тръгне аз пера като луда покривката на леглото и бърша всичко. Ще кажете не е хубаво да си толкова чиста. Да ама съм такава. Свекито обаче като дойде и не се сеща да си тръгне. Стои по 8 часа!!!! ДА 8 ЧАСА. Който и да е няма да издържи толкова много На всичкото отгоре чака да я нахраня а уж не била гладна. Да бе да. Това са все мак 8 часа. Боже поне да се сещаше да си тръгва поне по-рано. Казах на мъжо, че тая работа няма да я бъде така. Майка ми и баща ми не си позволяват такова нещо. Хората идват за по 2-3 часа и то от друг град и си тръгват рано рано за да не ни притесняват. Та казах на мъжо че така няма да я бъде работата. Ами аз се изнервям от нея и после се карам с мъжа си. Извинявай ама това не е редно. Мъжа ми вика ами кажи и. Да ама на мен ми е неудобно. А пък в крайна сметка защо да ми е неудобно. Тя с нищо не ми е помогнала. Даже на сватбата дойде като гостенка. С нищо не ни помогна. Даде само 50лв!!! Че аз ли сега да я тача? И все пак искам да я разкарам по-тактично така че да не се карам с никой.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: e25543ffe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По принцип съм толерантна към правописните грешки, но твоето просто...
Както и да е - на твое място бих започнала да си намирам причини да не съм си у дома, когато тя иска да идва.
Ако не се е обадила предварително, не отваряй вратата. Ако пък се обади - намери си причина да не си у дома и действително гледай да не си у дома.
Не знам, по диалтекното ти писане мога да заключа, се с мъжО ти живеете в малък град или село. Нравите и порядките там са много изостанали. Търсете начин да живеете в голям град, тъй или иначе сте на квартира.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c462339c0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като за начало си гледай къщата и детето, като дойде говори с нея и от дума на дума ще и стане ясно, че ти е неприятно. Намеквай как имаш много работа, как бебето е свикнало само с теб и с таткото, колко е важно да е чисто, защото още е малко детето. И всякакви такива неща. Сипи и да яде, това е нормално, така се прави като имаш гостенин, като свърши и кажи да си измие ръцете, или я помоли да измие чиниите, за да погледнеш как е бебето, да го приспиш/разбудиш или каквото там ти дойде на ума. После вероятно няма да има проблем да го пипа и да си играе с него, защото поне ръцете и ще са чисти. Можеш да и кажеш, че бебето се обрива като го преобличаш където е била тя и да кажеш, че мислиш, че е алергично към котки, затова ако може да си чисти космите от дрехите, понеже нали на малкото ще му стане нещо. Тя може да е мърлива, не е и единствения такъв човек, но надали е толкова гадна, че да не и пука за здравето на бебето. Преди всичко тя е майка на съпруга ти и баба на детето ти, малко уважение не е излишно, без значение от всичко.

Бъди по-тактична към нея, или давай с намеци. Помоли съпруга ти да говори с нея с предтекст, че той и е син и няма да и се сърди, а не искаш да си разваляте отношенията с жената. Като се застоят повече, кажи че ще излизаш да разходиш малкото и направо ще я изпратиш да не ходи сама. Или пък, че имаш уговорка да излезеш с приятелка, която също има бебе след 3 часа и нали вече тактичното - Ех, много гадно се получи. Уговорих се с една приятелка да излезем с бебетата след 2 часа, но няма значение пак ще стигнат да си поговорим и да се нарадваш на сладурчето. И е е нужно да е лъжа, като цяло няма лошо да си разходиш детето. И това е което можеш да направиш. За другото мъжа ти трябва да и каже, че сте заети хора, че не можете цял ден да стоите на масата с нея и да се смеете, въобще всичко останало. Ти не си и дъщеря, не можеш да и кажеш да не идва да види детето си и внучето си.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c81c06743c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Кажи й, че нямаш време да й обръщаш внимание и друг път пак ще дойде. Изпрати я най учтиво. Иначе какво като ви е дала 50 лв за сватбата??? Вашата сватба с вход ли е била? Аз мислех, че гостите се канят първо за да те уважат, и второ, кой колкото има възможност да даде за подарък.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 9ee1f6cd3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Првописът едно на ръка, ама като чета ми изглеждаш някоя 19-годишна тинейджърка

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: e97e65776e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   ОТ АВТОРКАТА: ДО №1 :Тук всеки си позволява да пише както си иска! Ще наричам мъжа си също както си искам. Това, че съм написала мъжо не е въпрос на селски манталитет. Живеем в голям град. Ти също имаш граматически грешки. Погледни си текста. И все пак не съм пуснала темата, за да се правят коментари от сорта за правопис, просто всеки който иска да си изкаже мнението на тема свекърви да го направи.

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: f32f3c3751
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Какъв е главният проблем, че свекървата мизерна и мръсна? Гнусиш се от нея, а спиш със сина й?
Моето момиче, не забравяй, че чакаш хляб от ръцете на мизерния син, възпитан от тази "мързелива жена". Не забравяй, че сама си избрала да родиш дете носещо част от нейния ген. Седни си на дупето и недей иска прекалено много да не загубиш това което имаш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 9584352703
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тук явно пишат само тънкообидни свекърви.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 356c99fe66
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Авторке, тук хората пишат за съвет. Ти за какво пишеш? Чувстваш се длъжна да отговаряш на всеки негативен коментар. Наричай мъжа си в къщи както си искаш, но тук за аудиторията спазвай поне някакъв стандарт на граматика. Думата "селянин" не е произход, а манталитет. Както и думата "идиот", не е обида, а диагноза. Това разбра ли го? Не се чувствай обидена, това е само сравнение. Силно се съмнявам, че свекърва ти е мръсна. Какво значи мръсна? Това че има котка ли? Много хора имат котки и те ли са мръсни? Котките, пък и кучетата се скубят пролет и лято. Това е неизбежно. Пък ти като си отворена и интелигентна, намери начин да и покажеш, или да и кажеш че не е желана. Направи го де! Гледай обаче "Мъжо" ти да не почувства обиден. А вашите бързат да си отида, тъкмо защото са от друг град. Ако живеехте в същия силно се съмнявам, че майка ти нямаше да кисне във вас, или ти в тях. И последно, намери начин да ти бъде полезна тая твоя свекърва. Накарай я да ти помага в домакинството, да гледа детето, а ти иди на кафе. От всяка ситуация можеш да намериш полза. Направи го.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 75761354ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И аз имам свекърва боклукчийка, с която живеем под един покрив. Да тя рови по кофите за боклук и всеки ден внася в апартамента по 3 големи чували с боклук. В нейната стая сякаш бомба е паднала и гледам да не влизам там. Тя е "луда" моята свекърва, но не ни слуша нито мен, нито мъжа ми, не иска да се лекува. Много пъти се е карал с нея съпруга ми, но не разбира нито от кавга, нито от дума. Много ми се бърка в моите работи и ме дразни, но ще я търпя след като в нейния апартамент живея.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: f139e23b60
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   И моята баба майката на баща ми е същия резил.
Че и брат му който е на почти 40 години мн се извинявам ,че ще го кажа но номер 1 не е права а и жената може да пише както си иска думата мъжО не е селска
Ся баба ми дето първо е родила на 16 баща ми и на 20 брат му
представям си цащо мъжа й я заряза през 1981 година преди да се роди 2рия брат на баща ми

2рия му брат е 1982 година роден и поне се пази чист и много работи докато чичо ми който е 1974 набор не работи мързелив е ама айде и аз търпях

Баба ми откак се разболя на 6 06 2012 година малко след моя абитуриетски бал почна сачо да мизерства даже я мързи да измие чиниите и все като имам време за кафе ме ка аз или сестра ми която е на 9 години да й мием мизерията


Сестра ми направо щеше да повърне като видя че дрехите с които е била не ги слага за пране а пак ги облича
вика Бабо моля ти се в мойта стая мириеш
Сестра ми и аз сме прави добре че сега никой не ни занимава

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: fcde7fc46b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, я вземи стегни мъжа си! Какви са тея работи "кажи й". Ми много му е удобно така - ти да й кажеш, че да не се скара случайно той с МАМА. Говори с него, че така няма да продължава. Той е неин син, той трябва да говори с нея! Защо ли? Ми защото като глава на семейството е длъжен да защитава семейството си и да гледа за добруването на жена си и детето. Кажи му, ако трябва, че ако това продължава, ще почнеш да каниш вашите за по няколко дни - с преспиване. И го питай "майка ти ли е по-важна от мен и детето, да стои тука по цял ден и да я храним, вместо на детето да вземем нещо?".

Ако ти се скараш със свекърва си, ти ще излезеш лошата и постепенно тя пак ще почне да идва у вас. Мъжът ти трябва да й го каже, без да се кара. Тя, ако се разсърди, неин си проблем! Веднъж седмично за час е тамън. Повече не виждам какво ще прави с вас. Ще ви свети ли, вашето дете ли ще възпитава, какво ще прави?

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: f311ff4f92
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Мале ужас и мията свекърва мизерна мирише а имам бебе направо се побърквам живея в тях ужас несе изфържа и незнам какво да правя

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 23c3d88d0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   И моята е някакъв ужас командва постоянно а ни се налага да я търпим докато направим ремонт докато бях бременна се правеше че умира за мен сега бе и харесва как готвя на детето че ми давам бисквити и какви ли не и се прави пред мъжа ми на светица и нали му е мама и се гледа да и ходи по гъза и само не се ядосвай по добре да е както каже и ми писна молих го да идем на квартира но не все Нешо не мога да го разбера а мен кои ще ме разбере, че живея в тоя ад

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker