Много съм объркана - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Много съм объркана
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 2304 пъти
Здравейте, от дълго време имам нужда да споделя с някого как се чувствам.
Аз съм едно 19-годишно момиче, дете съм на разведени родители. Живея само с майка ми, баща ми си има друго семейство и дете. Родителите ми се разведоха, отдавна, когато бях в първи клас. Баща ми много тормозеше майка ми, напиваше се и я биеше, видяла съм много от тези скандали. От там започнаха и трудностите ни. С майка ми се местехме от квартира в квартира, докато накрая не се установихме за постоянно. Детските ми години минаха неусетно. Общо взето досега сме били само аз и мама, татко ми никога не се е грижил за мен, не казвам че не ме обича, но никога не ми го показа, а от това много ме боли. Той си живее неговия живот и ако аз не го потърся, той няма да го направи.
Никога не сме били добре финансови, винаги сме имали проблеми с майка ми. Животът ми не е бил лесен. Но да не изпадам в подробности.
Тази година завършвам, искам да продължа образованието си като запиша висше, да се преместя и да се отделя от тази среда, в която живея, но се страхувам. Не знам дали ще ме приемат, какво ме очаква, дали ще съм сама, ще се справя ли? От друга страна не искам да оставям майка ми самичка, мъчно ми е за нея, знам колко и е трудно, как се бори, само и само аз да съм добре. Обичам я, само нея си имам. Понякога просто си седя и плача, защото ми писва от всичко. Питам се : Защо все на мен? Когато се опитам да споделя с майка ми, не срещам разбиране, а по-скоро упреци. Не ме разбирайте погрешно, не съм някоя глезла, просто понякога имам нужда да си излея душата, за да ми олекне, а нямам пред кого. Майка ми ми казва- " Учи, за да постигнеш нещо в живота" Знам, че е така и наистина искам да постигна нещо в живота си. Искам като всеки нормален човек просто да съм щастлива.
На никого не казвам как съм, не споделям много. Гледам винаги да изглеждам добре пред другите, старая се да прикривам проблемите си, по понякога просто не издържам. Искам просто някой да ме разбере, да ми каже- "Всичко ще се оправи" Не знам какво да правя с живота си, много съм объркана, не знам накъде да поема, дали да се преместя и да уча или да си остана в моя град при майка ми, да си намеря прилична работа и да чакам някой ден животът ми да потръгне. Не искам съчувствие, нагледала съм се на такова, искам просто разбиране и съвет. Благодаря, предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: ce654fbcc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   „от друга страна не искам да оставям майка ми самичка, мъчно ми е за нея, знам колко и е трудно, как се бори, само и само аз да съм добре. Обичам я, само нея си имам. Понякога просто си седя и плача, защото ми писва от всичко. Питам се : Защо все на мен? “
И какво ти се е случило? Жива си, здрава си. Майка ти е жива и здрава - къде ти е проблемът? Кандидатстването ли? Да ти имам и проблемите. Колкото до майка ти - тя е голяма жена, ще се оправи. Сега е важното да си хванеш образование. Ще ти е трудно, но като завършиш ще ти е 100 пъти по-лесно и ще можеш истински да помогнеш на майка си като остарее и е болна, има нужда от теб.
Сега с какво можеш да ? помогнеш? Ще се мъчите и двете и толкоз. Да не говорим, че тя все още е млада жена и има нужда от пространство, за да си намери партньор за старини. Можеш да не приемаш майка си като жена, но определено е такава, но докато живееш у дома ще ? пречиш да намери себе си - винаги ще си номер 1 като грижа за нея, винаги ще е предимно майка.
Майка ти е много права - трябва да учиш. Това е важното.

Нещата с баща ти не знам как стоят, но от опит ти казвам - понякога нещата излизат съвсем различни, от това, което сме си мислили. Ти търсила ли си наскоро контакт с него, виждала ли си се с него? Може да е спрял с алкохола и да се е оправил - все пак има друго семейство, надали е толкова зле, ако го търпи тази жена. Много често се среща сред възрастните така да се скарат, че накрая да превърнат детето в инструмент на своите воини и борби. Няма какво да губиш. Аз на твое място задължително бих потърсила баща си и бих изслушала и неговата история. Ако е боклукът, за който го мислиш, поне можеш да приключиш с него и да се концентрираш само върху ученето
Успех

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 178ca5c3ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Важното е какво искаш ти. Ако ти се учи, кандидатстваш и успех. Силна си и ще се справиш.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 62c414db04
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Моите се разведоха през тинейджърските ми години - бях 10-11 клас. Същата мъка - безпаричие, постоянен стрес, затворих се в себе си, обърнах гръб на много хора, понеже вижданията ни за живота вече бяха различни. Първите години бяха ужасни, понеже нямахме пари, живеехме в една стара къща на дядо ми, студ през зимата, течащ таван, мишки... ад, който ми се стовари изневиделица, само който го е преживял може да си представи денонощния ужас на несигурността.
Това, което трябва да те мотивира е наистина образованието, защото в днешно време, ако имаш високоплатена работа по-големите проблеми се решават. Почти всеки ден ми се е искало да тегля чертата на всичко, да кажа майната му и да се скрия в някое родопско село в планината и никого да не виждам.
Но не става така... завърших 12ти клас, поработих година-година и половина, като през това време кандидатствах в чужбина, защото имах събрани пари за старт и исках да се махна от мизерията. Стискахме зъби с майка, тя жената и до ден днешен ме гледа като писано яйце и се надявам да й се реванширам стократно някой ден. Образованието излиза безплатно, теглихме заеми, посъбрах от двете си работи пари и заминах. Записах специалност, която не ми е много присърце, но е подходяща за жена и би ми осигурила нормален живот. Все пак не е задължително да я работя веднъж стъпя ли на крака.
1) Моят съвет е да си избереш нещо като право, дентална медицина, фармация, малко трудни специалности, но се изкарват добри пари веднъж като почнеш да работиш. Особено за фармацията съм чувала, че наемат на работа студенти за нощни смени в София.
2) Ако нямаш възможност в момента да си платиш изпитите за прием, пътни разходи, квартири, поработи 1 година, дори ще имаш време да се подготвиш на спокойствие за приема в университета.
3) Ако нещата с баща ти имат шанс да се оправят, можеш да го помолиш да ти помага, но дръж майка си на страна от вашите отношения, понеже може да се скарате с нея и да я разстроиш.
4) Записваш нещо задочно и работиш през останалото време, изкарваш бакалавър в България и продължаваш да учиш магистратура в чужбина, която е 1-1, 5 години, после взимаш майка си и отново ще сте двете.
5) Остави на заден план гаджетата и се концентрирай върху бъдещето си, за да ти е по-добре един ден. Има време за тези неща :)

Каквото и да става повярвай ми ВСИЧКО ЩЕ СЕ НАРЕДИ КАКТО ГО ИСКАШ, при мен за сега се получава, въпреки че изгубих много нерви и време за минали събития, сега всичко е зад гърба ми, гледай и ти напред, учи много, помагай на майка си, на нея й е достатъчно тежко. За мен това беше начина да се измъкна, като се амбицирах да имаме с майка ми по-добър и щастлив живот, да уча и да имам добра работа. Не позволявай на лошото да те дърпа назад, използвай го като мотивация да се отървеш от бедността. Желая ти успех в живота и много упоритост! :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: f14c17f41a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Искам да ти кажа, че животът в друг град е скъп, и не зная майка ти дали ще може да те издържа, освен ако не работи на две работи. Плащат се сметки за наем, обучението ти ако е редовно, едва ли ще имаш шанс да тръгнеш на работа, освен ако не си задочно, също ако в твоя град има университет, кандидатствай, за да те приемат и да спестите огромните разходи. РАдвай се, че нямаш и сестра или брат, защото тогава определено щеше да е много по-трудно с издръжката.. Съжалавям за баща ти.. Наистина е трудна ситуацията.. Ако те приемат в друг град и не можеш да се издържаш, най-много да се преместиш, но успех.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 32640e5617
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Детенце, моята съдба е същата.. Само че аз се изправих и осъдих баща си за издръжка. Трябваше ми защото имах мечтите и амбициите да уча висше. Исках да запиша, защото знаех, че само това ще донесе радост на майка ми. Да ме види стабилна, уверена и с хляб в ръцете. Но моята майка се разболя от рак и не заминах. Отлагам докато се възстанови. Щом сте здрави, миличка, отивай! Учи, за да можеш после да помагаш на майката, която е лишавала себе си, заради теб! Колкото до татко ти, ако нещата не станат с добро.. Загърби го, но не и в сърцето си. Остави го, нека си живее живота. Всичко се обръща да знаеш. Само напред, защото ние искаме или не се раждаме борци!
Алеса

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: ce654fbcc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Алеса, ако не е тайна, каква издръжка трябва да ти плаща баща ти и до кога?
Защото май максималната беше 80-150 лв. или нещо такова (половин минимална).
Вижте какво, деца, аз си имам двама живи и здрави неразведени родители и моето образование и левче не им е струвало. Има начин - просто става с много работа паралелно. Ок, не е зле да осъдиш баща си за издръжка, виж - това не ми е идвало на акъла, но нима това ще ти покрие разходите по обучението, а и какви отношения ще имаш с подобен баща? Не „печелиш“ ли дългосрочно (включително материално) повече, ако имаш добри отношения с баща си?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 32640e5617
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Множество пъти пробвах по мирен път да се разбера с баща си.. След отказа му потърсих правата си, тъй като майка ми нямаше никаква възможност. Баща й може да бъде осъден да изплаща издръжка до края на висшето й образование. Но тук вече всичко зависи от редица фактори (доходи, друго семейсто и т. н. ). Осъдих го в 11 клас да плаща до края на средното ми образование. Тогава ми казаха, че ако запиша висше отново мога да проявя иск за издръжка. Моят баща отказа да предостави бележка за доходи, но далеч максималната не е 150 лева. Аз го осъдих за толкова след иск за 200 лв. Но при моя родител факт е че няма друго семейство. Каквото и да решиш, знай че ти си най-важна!
Алеса

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 82abc81891
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Учи задочно или дистанционно. Така разходите ще са по-малки. Хвани се на работа. Осъди баща си за издръжка, ако не ти плаща, дължи ти такава, ако учиш висше. Ориентирай се към учебно заведение, което е близо до населеното място в което живееш. Нова работа, учене, промяна имаш нужда от това. Нови контакти, хора, познанства. И горе главата! Ще се справиш!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: c08b2f88fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   В БГ и да учиш и да не учиш файда няма. Аз завърших една умряла гимназия и работя механик при швабите. Взимам 3100 евро - много повече от не един вишист тука/самите шваби ми го казват

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: ce654fbcc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9 - много приказки и истории слушаш. С твоите 3100 евро бруто, нето не взимаш повече от 2 хилки. Аз като завършил висшист почнах от 5 000 бруто начална заплата. След 2 години трудов стаж станаха двойни. Мъжът ми също е почнал с толкова и днес взима над 25 000 бруто -месечно. Колко мислиш, че взимат шефовете на фирмата, в която си механик и какво образование мислиш, че имат? Не се заблуждавай. Навсякъде в развитите страни хората с образование взимат най-малко 3-4 заплати на тези без. Собствениците и директорите на фирми взимат по 300 работни заплати на такива като теб и всички до един са хора с висше образование. В България положението е сходно, но на много по-ниско ниво, но съотношенията са сходни - ако Вуте взима 300 лв., то шефът му ще взима 3000 - десет пъти повече. По средата са всички учени хора със заплати от 700 до 2000 лв. Навсякъде неученият печели сравнително малко пари, защото създава повече добавена стойност на фирмата си.

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a489d12ec6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   номер 10-много ми е интересно каква работа работите с мъжът ти, понеже такива заплати се взимат само в сънищата. Аз съм завършила медицина в бг, а в момента в Италия работя като чистачка, понеже тук дипломата ми не е валидна и взимам по 1200 евро. Да не сте от семейтвото на Маргините..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker