Кое зло да избера? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121320)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Кое зло да избера?
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 2199 пъти
Казусът е следния: да остана при мъжът си и да му търпя психическия тормоз и изневерите само за да сме добре финансово или да се прибера при родителите си-бедни пенсионери, които казват че такъв съм си го избрала и не искат мен и детето(за тях боят е възпитателна мярка, а аз винаги съм пълната неудачница)? Да уточня, че нямам възможност да изляза на квартира, защото работя за 300лв. и нямам висше, нито възможност да уча или работя за повече пари. Моля не ме обиждайте или съдете-достатъчно ме тормозят, просто ми дайте съвет или подкрепа да издържа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8c11986649
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   С две думи - да останеш ли заради парите с мъжа си, защото не си способна да се издържаш или не?
Еми то във въпроса се съдържа и проблемът ти - този мъж няма как да те уважава и ще продължава да те тормози, от доста време знае, че си с него заради парите.
Трудно ти е положението и честно казано мисля, че си закъсняла с решението.
Всички ще ти кажат да търпиш и да го използваш, но това ти и сега правиш и не виждам, че си щастлива.
Друг варянт е да си търсиш по-добре платена работа или друг мъж с жилище. Изпуснала си възможност да се развиваш като личност и да си способна да си осигуриш сама стандарта на живот, на който си свикнала. Защо се чудиш, че който плаща, той поръчва музиката?

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 886b247e32
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   избери това, което най-малко ще навреди на детето ти

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e96f6022a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ти сама си избрала съдбата си - оставай при мъжа си и търпи! На вашите им стига тормозът, че са те отгледали от малка, а ти не си ги послушала за нищо - нито за ученето, нито за това да не се жениш толкова рано и за първия срещнат. Недей да ги товариш на старини, че и с дете отгоре на всичко това.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d8d0deb608
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Прибери се при Вашите. Недей да търпиш този човек! Хич да не ти дреме.. остави го САМ да го видим как ще се оправи.. Аве номер 1, е**ла съм ти ти съвета.. Ако си ти.. няма да стоиш някой да те ТОРМОЗИ и да ти ИЗНЕВЕРЯВА нали? !? !

Авторке, хич да не ти пука.. друг ще си намериш, някой който ще те оценя и УВАЖАВА... Така, че действай без да се замисляш!!

AnaBel

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f43dafeeda
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   аз бих се върнала, при нашите.

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d8d0deb608
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Извинете ме, към НОМЕР 3 ми беше обръщението, номер 1 съжалявам.. не беше за теб..

аНаБел*

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0a02b41ddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке така и така не си щастлива нито едното нито другото е вариат, ами се огледай за някой друг мъж, които ще те обича и ти него и ще има ползва от теб. Намери си друг с който ще си помагате и уважавате. А колкото до работата не се предавай, ами погледни обявите може и да излезе нещо, което можеш да правиш. Със сигурност има и други мъже, добри и уважаващи и искащи семейство. Има и мъже, които не искат жена им да е експлатирана за 300 лв на месец и си стоят вкъщи гледат си децата, къщата и мъжа. Гледат мъжа им да си има салатката и ракийката дето се вика и си живееят спокойно. Мъжа преди всичко иска спокойствие и любяща жена като се прибере след тежък ден. Знам, че имаш все още имаш потенциал, вземи се стегни, обличай се секси, гримирай се и бъди горда жена. Спри да се даваш на този мъж да те тормози никой не обича слабите жени. Опълчисе поне веднъж на мъжа ти, за да започни да те уважава. Но най-добре го напусни в най-скоро време. Преди всички го направи за доброто на детето ти, то заслужава да живее в спокойна среда. Пиши какво е станало, а и може да се обърнеш към някоя организация в защита хора жертва на насилието. Там ще ти помогнат, а може и да те настанят някъде.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c7c13864b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Прочети книгата Тютюн или по точно на героинята Ирина :)

БеЛиЯ МеЧоК

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e96f6022a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   AnaBel/аНаБел*, ходи да си избиваш комплексите на друго място. Когато на теб ти дойде до главата, тогава ще видишкак е.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: fc6e07c4c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Остани при мъжа си, заделяй си по някой друг лев и се опитай да си намериш втора работа или някаква надомна, която ще ти е допълнителна, като дистрибутор на ейвън, орифлейм. Като събереш достатъчно се изнеси, но един развод и нов старт ще ти костват около 1000 лева, ако мъжа ти не ти го даде по взаимно съгласие, че може и повече. Голям гърч е, моята майка не изчака да събере пари и избърза, че 2 години живяхме като на къмпинг докато аз завърша и почна да работя. Не пишеш дали имаш деца. Ако сте само двамата бързо ще се справиш. Съветвам те да бъдеш хладнокръвна, щом той ти се подиграва, ти пък го използвай. Преглътни си гордостта и погледни трезво на ситуацията, не му се връзвай на приказките, не се жегвай, той да си знае неговото, един ден като го напуснеш физиономията му ще е безценна. Спри да харчиш за излишни неща и спестявай, провери за разни кредити, не тегли заеми на твое име за общо ползване от 2мата, също така, ако жилището му е придобито по време на брака може да имаш някакъв дял, както и ако докажеш с касови бележки ремонти на някое помещение от апартамента.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0bc17c1c58
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Проблемът ти авторке е само в твойта глава. Ти проблем нямаш! Ревнуваш мъж от изневери, който не обичаш и би напуснала начаса ако имаше пари? Почти сигурно е, че и психическия тормоз го получаваш, защото го нападаш за същите изневери? Не те бие, храни те, не го обичаш, защо въобще се караш с него?
При родителите ще е по зле, защото те ще са прави, да те тормозят, а и ще бият детето ти.
Решението е просто спри да се караш с него, колкото иска да изневерява, какво ти пука като не го обичаш?

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7bceea8323
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Най-добре е да се оправяш сама, но като това не е опция по-добре мъжа ти. Реално погледнато детето ти е финансово подисигурено, не го бият, психически не го тормозят. Мъжът изневерява на теб и тормози психически теб. Родетелите ти биха били твоето дете, а и реално погледнато едни пенсионери нямат пари да покрият свойте разходи пък камо ли и твойте. Идва един момент, в който родителите ни са ни изгледали и е редно дори ние да им помагаме финансово. Но като махнем това настрана излиза, че да детето ти е по-добре да живее с баща си - има си баща, не го бият, има пари. А една майка за мен на първо място мисли за детето си. Като не те устройва положението търси изход сама. Няма как ти да се чувстваш сигурна, когато търсиш кой да те оправи - този мъж, твойте родители, друг мъж. Трябва да се опиташ сама да се оправяш, а и да можеш да се грижиш за детето. Иначе всеки може да те тормози, защото си зависима от тях. Реално погледнато, ако родителите ти не дадат да живееш у тях и мъжът ти спре да ти дава пари ти за къде си. Ако нямаш образование, опитай да завършиш нещо задачно. Ако си от малък град, потърси работа в голям град. Ако не знаеш езици, купи си самоучител. В този живот е много важно да си активен и борбен, а не чакащ и примиряващ се със ситуацията. Не казвай аз не мога да направя нищо и взимам 300лв, а помсили как да направиш нещата така че да увеличиш шансовете си да взимаш повече и да бъдеш самостоятелна. Няма да коментирам иначе съветите да си намериш друг мъж - пак си зависима и отделно колкото и грубо да звучи не е лесно да намериш мъж, който да иска да издържа теб и чуждо дете като имаме предвид българския манталитет и финансовата ситуация в страната. Ще има много мъже, които ще те харесат като жена и ще приемат детето ти, но трябва да видят, че ти си независима, че можеш да се справяш сама, а не че си търсиш баща на детето и извор на пари.
Ана

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ad79fcb6ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Как ще излезнеш на квартира, като работиш за 300лв. Да не говорим, че има хора, които изкарват и по-малко. Върни се при вашите, друг изобр нямаш... Не се оставяй да те тормози тоя.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 1b47f2e371
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   От Авторката: Много благодаря на всички за мненията.
Само да уточня:аз винаги съм искала да уча, но просто явно съм слаба и родителите ми успяха да ме пречупят и да ми внушат, че съм тъпа и няма смисъл да се старая. Може би затова побързах да се омъжа.
Колкото и да е чудно, аз все още изпитвам някакви чувства към мъжа си (въпреки че той успя да смачка любовта ми към него) и затова ме е яд за изневерите му! А и никога не съм била с него заради финансите-иначе щях да се хвана с някой чичко-паричко. Лошото е, че той няма самоконтрол и ми крещи пред детето, което се плаши вече от истеричните му изблици. Страх ме е да не откачи някой ден и да почне да ми посяга, защото ако не става винаги на неговото и побеснява... затова е дилемата ми.
И в двата случая ме е страх за нормалното психическо равновесие на детето!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e20f6f9551
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   ясно е че има доста хора дето те упрекват че седиш заради парите и тем подобни глупости винаги е хубаво да хулим човека а не да му помагаме народна черта щом имаш дете напусни го ясно е че изневерите ако ги има няма да спрат избора е наистина или при вашите или другаде не е обидно че човек работи за 300 лв просто потърси друга работа успех на теб и детенцето

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0bc17c1c58
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Авторке, е всъщност обичаш ли го или не? Успял ли е са смачка любовта ти или не?
Детето колко е голямо?
Кой подтиква истеричните изблици на мъжът ти? Не вярвам че има човек, психически здрав, който просто така изведнъж без нищо, да ме срещне и да започне да ми крещи.
От друга страна е напълно прав да иска, да "става винаги на неговото", защото той ви поддържа финасово. "Който плаща той поръчва музиката" за да имаш право на глас трябва да имаш равен принос. Сега имаш право на глас само равен на приноса ти за семеисвото в процентно съотношение.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker