Аборт - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Аборт
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 3638 пъти
Здравейте. Моята история не е типична, не е обикновена. Няма да ви разказвам фантазии, нито ще ви говоря за сексуалния ми живот. Искам с разказа на живота ми да ви науча на нещо и да се замислите малко.
Млада съм и животът е пред мен. Имам сплотено семейство до себе си и уникални приятели, които ми помагат във всеки един момент. Притежавам рационално мислене или поне го придобих с течение на времето. Единадесети клас съм, решила съм какво ще уча и се подготвям от сега. Смея да твърдя, че изглеждам прилично добре, но никога не съм казвала, че съм красива. На пръв поглед всичко изглежда добре. Даже докато чета какво съм написала и ако не знаех, че е излязло от моите пръсти, бих си завидяла.
Аз съм на осемнадесет години. И съм майка. Бебчето ми е на годинка и два месеца. Детето ми не е момче. Не е и момиче. То е звездичка. Моето малко ангелче. Да, правилно разбрахте. Бях бременна на шестнадесет години, лудо влюбена в човек, които в момента се намира в затвора. Казах на родителите ми за бремеността, те бяха готови да поемат риска да родя, но.. точно в този момент бях изоставена. Бащата на детето ми си тръгна заедно с моята гордост, невинност и всякаква останала сила в мен. Бях на кръстопът - да подложа майка и татко на изтезанието да отглеждат мен и детето ми, въпреки че парите за нас тримата не стигаха. Или да направя аборт, който не исках и да убия детето си. Наложи се да избера второто. Отидох на гинеколог и.. всичко свърши. Сякаш не е било започвало. Но болката в мен остана завинаги. Чувствах се и все още се чувствам празна. Няма нищо в мен. Само тъга.. и болка.. и омраза към себе си и бащата на детето ми. След няколко месеца разбрах, че са го вкарали в затвора. Не пожелах да разбера защо, не искам и да чувам за него.
И така, скъпи мои читатели, не се доверявайте така, както направих аз. Особено вие, по-младите. Влюбвайте се, отричайте се от любовта. Правете секс, но всичко в границите. И винаги вземайте предпазни средства, защото болката от това да убиеш собственото си дете, е най-голямата на този свят.
И, да, въпреки, че детето ми не е живо, а е просто звездичка в големия небосвод, мога смело да твърдя, че аз вече съм жена. Изпитах всичко от този свят, освен едно. Да бъда щастлива.
Послепис: Маменце, ако по някакъв начин ме виждаш докато го чета, знай, че аз те обичам. Дано не те е боляло и дано не те боли. Ще се видим скоро.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: dabe3f73d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Колко тъжно и в същото време силно. Браво, че си разбрала грешката си и недей да допускаш подобни в бъдеще. Успех :)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e8618bc109
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ох жалничката ми ;(. Много мъчно ми стана докато четох твоита история.Спокоино един ден всичко ще се оправи, ще намериш мъжа които няма да те изостави и ще имаш най-сладкото детенце на света . Пожелавам ти го изкрено

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: bce7693ce0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   ''Маменце, ако по някакъв начин ме виждаш докато го чета, знай, че аз те обичам. Дано не те е боляло и дано не те боли. Ще се видим скоро. ''
----------------------------------------

Това последното ме разплака. Убедена съм, че ще бъдеш най-добрата майка някой ден.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 917c9cace6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мила, аборт се прави до третия месец. Тогава, колкото и грозно да звучи, имаш една купчинка клетки в коремчето. Това не е оформен организъм, които изобщо прилича на човешко същество. Няма чувства, не може да мисли... От тази гледна точка не си убила бебчо. Трудно е да го преживееш, това е ясно, но не се самообвинявай. Постъпила си правилно. По- добре така, отколкото детето ти да расте в нищета и без баща. Млада си още, животът е пред теб! Ще намериш достоен партьор и баща за твоето бебе! Когато си жена и си стабилна психически и финансово, ще можеш да предложиш много повече на това създание! Бъди силна!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d0ca0b8606
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На 16 с аборт - до 30 не ми се мисли.

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 48e29ea601
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От авторката:
Благодаря ви за подкрепата. Дано не се налага на никой да преживява това, през което съм минала.
До номер 7: Скъпи недоброжелателю, не съм карала никой на сила да чете историята ми. Съжалявам, ако в очите ти едно излъгано, измамено момиче е едва ли не к**ва. Дано един ден твоето дете не направи такова нещо.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 5bdf69aff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Какво не ти се мисли 7? Нормалните хора грешим, за разлика от "перфектните", като теб, които с риск да не объркат нещо, дори не смеят да напишат нещо нормално и смислено. Аборт не правят само изтърваните и пропаднали жени. Момичето достатъчно се наказва и обвинява, няма нужда да я закопаваш. Това е най-лесно и всички го умеем. Толкова за теб. Авторката - Не ми хареса последното ти изречени, малко дори ме стресна. Ще се видите да, но няма да е скоро, защото ти имаш още много да живееш и да се адваш на живота. Ще си имаш още дечица и ще бъдеш щастлива. Хубавото тепърва предстои. Да знаеш, колкото и клиширано да е времето лекува. Но трябва и ти да положиш малко усилия, защото както теб те боли за твоето детенце, така и майкати я боли за теб и страда.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0a30a14f7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Че кой те е лъгал - сама си се лъгала. Вместо да си гледаш учебниците - ти си решила да се поебаваш с батко, че и без гума... пък после и ревеш. Определено не те разбирам и със сигурност не само аз :p.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: bce7693ce0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   7, никой не е застрахован, и аборт се прави не само по желание на момичето/жената, стават и нещастни случаи.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: bc3c64a3bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Напротив, номер 13 - всеки може сам да се предпази от нежелана бременност днес! Не живеем в 15 век!
Най-малкото една гумичка можеш да използваш. Аз така успешно от 10 г. се предпазвам и нямам проблеми, да не говорим, че има и противозачатачни, които са много по-ефективни дори.
Вината е на родителите у нас, че масово не образоват децата си, оставят ги сами в тези неща и после аборти. Това е така, защото 45 г. у нас беше възпитаван един двоен морал и всеки правише всичко без да се говори за това. Абортите бяха тогава масово явление и нещо нормално - сигурна съм, че и майката на авторката има сума ти аборти зад гърба си. Днес, ако си жена на 30 г. и кажеш, че нямаш аборти, никой не ти вярва. Българска работа! За всичко държавата ни е виновна, но отказваме да поемем отговорност дори за интимния си живот и да образоваме децата си след това.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 21b238946d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Пишеш така все едно се гордееш, че на 16 си забременяла и си станала "жена". Както казват - "Е нема що".

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 0a30a14f7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Номер 17, защо все едно :p?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 4cec938d2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Съгласна съм с номер 4 относно аборта. И се радвам, че си разумна, а не си го обременила с един нещастен живот. Не си обременила и твоя, защото щеше да имаш неизживяна младост. Още повече се радвам, че не се влияеш от измислените грехове на христианите.
Характера на един човек се проличава от дейстията му, а не от думите му.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 30300a3136
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   "Характера на един човек се проличава от дейстията му, а не от думите му. " Това да направиш аборт, както и да го погледнеш не е добро действие...! А и ембрионът на 20-я ден вече има сърце, на 40-я има нервна дейност. До 12 седмица вече е напълно оформен човек със собствени органи който единствено трябва да порастне достатъчно за да живее извън майчиния организъм. Така че, образовайте се малко преди да твърдите, че до 3-я месец плодът е "купчинка клетки". Не укорявам авторката, която и без друго има гузна съвест, но моля ви не бъдете толкова лекомислени, защото абортът наистина е ужасно нещо с огромни физически, психически и дори кармични последствия.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 9694df7ce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Искрено ме натъжи и разплака...

Успех във всичко миличка, пожелавам ти да се грижиш за няколко дечица, когато му дойде времето и когато си с Човека за теб.

Твоето малко ангелче винаги ще те закриля.

Бъди силна и извлечи цялата полза на света от всичко, което ти се е случило!

Успех отново, бори се!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 45e80a73cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Не тъгувай. Това, че още е било купчинка клетки детенцето е вярно. Вярно е също, че всяко дете заслужава обич и грижа, а към момента не си могла да му ги дадеш. Не си моглада дадеш и нещо много важно - баща. Определено не ти си виновна, не обръщай внимание на разните моралисти.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 9694df7ce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Аз съм номер 21.

22 - тук няма виновни.
Не може толкова лесно да се категоризират нещата.
Просто този човек не е бил за нея, не е могла да прецени, била е малка и наивна, което и е коствало много.

Но всички грешим и съм на мнение, че трябва да извличаме най-доброто от грешките си, а не да съдим когото и да било (не казвам, че конкретно ти съдиш някого, говоря попринцип. )
Аз подкрепям момичето, страшно е това, което и се е случило, но трябва да продължи напред и да си носи тежкият кръст.

Един ден съм убедена, че ще си има щастливи и добре гледани дечица, които ще си имат и истински татко.

Пожелавам го на нея и на всички, които мечтаят за това!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 130a48db33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   От преживяна гледна точка: Това, че ембриона е безличностно същество не е вярно; то е личност от момента на зачеването му.
И въпреки изминалото време не мога, не трябва да го забравям.
Четох, че такива деца ги закриля Св. Богородица и се надявам да е така, защото тези души какъв грях имат!?
И все пак, добре е да се молим отвъд нас да им е по-леко.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: dab67c3d0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Мила мая! И Аз съм направих същото преди 24 години. Тогава бях на 19 години. Историята ми е горе долу сродна но Той не беше в затвора -е няма да разказвам.
Години наред Аз съжалявах, страдах и прочие, но дойде момент в който нещо в мене се пречупи и изведнъж всичко изчезна и сега нищо не чувсвам и мисля по тази тема. Така че не унивай така е сигурно е трябвало да стане.

 
  ...
преди: 11 години, 26 дни
hash: 0a30a14f7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Така става с разглезените момиченца.

 
  ...

...
преди: 11 години, 25 дни
hash: 45e80a73cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   27, защо не си го спести "коментара"? На ниво детска градина си, като се удари някой докато го боли стоиш и му викаш "нека ти е"! Такива като теб живота ги оправя най - добре. За съжаление уроците понякога са не лични, а чрез децата, защото боли повече. Дано не ти се случва.

Аз съм била разглезено момиченце, но нищо от описаното от авторката не ми се е случвало - съвсем праволинейна си бях и още съм. Учих, работя, грижа се за децата и за близките си, имам съпруг и здраво семейство. Дъщеря ми също глезя, близка съм с нея и й демонстрирам обич и подкрепа винаги, за да може ако сгреши някога, да знае, че може да ми каже за да й помогна, без да я анатемосам.

Явно завиждаш на "разглезените момиченца" - т. е. на разбираните и подкрепяните от родителите си.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 16 дни
hash: 26260b1ab9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Момиче, абортът ти е венецът на някакъв жесток и прикрит проблем. Всичко това с прекрасното сплотено семейство, ученето и всичките хвалби, извинявай, но за да те изпуснат да правиш секс на 16 и да забременяваш. Нещо премълчаваш за семейството си. Абортът е само завършекът на всичко останало, финалът на глупостта. Престани да хленчиш и се стегни. Има достатъчно живи деца сираци, за които да тъжим всички, защото на никой не му пука умират ли от глад или от рак, ако искаш толкова да измиеш греха си, върви да доброволстваш там, повярвай, имат огромна нужда, даже една приказка да им прочетеш, ще ти се радват и още нещо - ще те помнят цял живот даже и веднъж да ги посетиш!

 
  ...
преди: 11 години, 15 дни
hash: 30300a3136
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Напълно съм съгласна с №31. Масово в днешно време родителите не обръщат вниммание на децата си по отношение на интимността, секса често е тема табу в къщи, и изведнъж една такава фрапираща новина за бременност ги вкарва в шах и мат. Аз съм изумена от това, че повечето родители не виждат как техните 14-15 годишни дъщери вече не си играят с кукли, а въртят очите за момчета.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker