Майка ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 3205 пъти
Имам нужда от съвет и подкрепа и се надявам да я получа тук. Аз съм на 21 години имам приятел от почти 3 години, които е на 26 години. В момента не работя по една или друга причина (работех до скоро), уча в университета и за сега това. Моя основен проблем е моето семейство и по точно майка ми. Аз все още живея унас така като смятам, че още не му е време да се уженя. Тази жена, която ми е майка вече започнах да си мисля че нарочно го прави или е луда. Още и като ученичка ме задушаваше, но не обращах чак толкова много внимание, Сега вече е непоносимо. Не е нормално да крия всичките си лични вещи, за да не бъдат употребявани от нея. Когато види нещо мое сякаш нарочно го прави като например лакове, обици, обувки т, н дори чорапи срамна работа и какво ли не още съм виждала да ползва. Неща който дори моето гадже е купувал за мен например голям шоколад подарен ми за свети валентин го взела без да ме попита, когато се упитам да говоря с нея, че това не може да продължава така се заповат големи драми, казвала е например че тя била платила тока и водата и сякаш съм и длъжна с нещо, правила съм проблеми за нищо и едни сълзи едни чудеса. Наскоро при едно от редовните и изказвания, няма ли да си намеря вече работа, аз съм незнам си каква и незнам си що и колко съм едва ли не тъпа, дори дебела не издържах и се разкрищях толкова много че после не можех да се позная това аз ли съм. Сякаш нарочно аз искам да не си намеря работа, когато работих купувах неща за ядене за вкъщи, за кучето, подаръци, не ми свидеше, сега като няма станах по черна от всякога.
Имам чувството че, ако скоро успея да си намеря работа ще се изнеса на квартира или ще се уженя и ще утида да живея при него. Но ме е страх да не избързам с избора си, да се уженя много млада, много съм объркана.
. От както съм с моето гадже видях любов, която никога не съм виждала в моето семейство. Хората се прибирах от работа, гласят масата за вечеря, вечерят заедно, говорят си и т, н. Когато се запознах с неговото семейство ме приеха много добре и никога не съм видяла нещо лошо. Докато удома много рядко ще видя мойте родители за вечерят заедно или изощо да се разбират, там не се меся.. Случвало се е майка ми да си дойде от работа и да съм била удома и да чакам дали някога ще се сети, но няма. Сяда си сама и се залепя за турските сериали сякаш ме няма. Тази жена един ден е нормална, държи се добре, наследващия сякаш е друг човек, без да знам каква е вината ми, сякаш има раздвоение на личноста.. Днес прекали имам два телефона от скоро и единия го бях оставила в стаята си тя с цялото си нахалство го взела със себе си и дигнала на моя номер. От кога взе и телефона да ми дига. Бях толкова ядосана като научих, че нямам думи, просто тръшнах вратата и излязох, а след като се прибрах сякаш нищо не е станало, но аз неубелих и дума. От много години насам много рядко може да е щастлива за нещо сякаш всички са и виновни за нещо, без да знам защо подяволите. Нейната майка е страдала от фсихично разстройство на мозъка и се чудих лудостта предава ли се по наследство? Имам чувството, че скоро ще трашна вратата и ще напусна дома си без никога да поглеждам назад. Сякаш ще запомня всичко лошо, което съм преживяла макар и да знам че това е лошо качество, но не мога повече. Може още много да пиша, но ще спра до тук.
Защо господи даряваш хора, които незаслужават деца? Защо повече чета тук за деца малтретирани и обиждани от родителите си? Така ли се вазпитава деца с бой и обиди?
Срахме е един ден аз каква майка ще съм, дали някои ден няма и моето дете да ме намрази. Само да отбележа, че липсата на парички ги компенсирам като върша почти всичката домакинска работа вкъщи. Но пак нищо не е наред. Разбирам, че когато паричките нестигат е много трудно, но трябва ли да се стига до тук?
Както мога помагам, но и на мен не ми е лесно.
Моля темата да ми бъде публикувана.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 80ecd464ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   „казвала е например че тя била платила тока и водата и сякаш съм и длъжна с нещо“
Майка ти тук е права. Ти си над 18 г. и не ти е длъжна с нищо. Особено ако следваш задочно, длъжна си да си намериш НЯКАКВА работа - идва лято, сервитьорка ли ще ставаш, чистачка ли - търси си работа.
Иначе, защо не се изнесеш от вас. Плащай си наем, разходи и готово. Не, не си мисли, че чуждо семейство (на приятеля ти) ще те приеме. Да, възможно е да са учтиви и добри за една вечеря, но ако заживееш при тях с твоите си привички, навици и така нататък - забрави.
На 21 г. си достатачно голяма.
Иначе - ако искаш нещо да се промени, ти самата проени нещата - кога последно почерпи майка си с шоколада си, кога ? купи чорапи или нещо такова, кога ? сготви нещо за вечеря и ? сложи масата?
Каква майка ще станеш, това иначе зависи от теб.
Първо се научи да пишеш думите „Оженвам“ и „Отивам“. Не съм от правописната полиция, самата аз пиша доста често с грешки и просто искам да ти кажа, къде са твоите, за да не се излагаш друг път. Глаголите се пишат отделно от отрицанието им във ВСИЧКИ индоевропейски ЕЗИЦИ
„не знам“ е правилно „незнам“ е грешно!
„неубелих“ е грешно - „не Обелих“ е правилно
„фсихично“ не е на български език.
Иначе, ако си имала предвид „психическо“ - известно ми е, че шизофренията се предава наследствено, но за други болести? Едва ли майка ти има шизофрения, щом работи и живее нормално.
Разбирам те, че не ти харесва начинът ти на живот у дома - ами изнеси се. Имаш право да определяш правилата само в СВОЯ дом, не в чуждите.
Успех

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 11c7b13285
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторката, търся си работа. Тя като не ми е длъжна с нищо, да не би аз да съм и длъжна да и купувам разни работи, на мен да не би някой нещо да ми е купил последните две години? Има си мъж да и купува каквото и трябва. Защо аз трябва да правя всеки път нещо като да слагам масата като никой не ме уважава, няма нищо насреща? А колкото за грешките се извинявам все пак го писах към 2 вечерта. Може би е време да се изнеса. Родителите ми нямам елементарни навици още от както съм била много малка, че сега ли?

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 650d49a521
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Боже колко неблагодарни деца. Та нали за да плати тока и водата майка ти не си е позволила да си купи шоколад. Не ти ли минава през акъла, че тя като жена също би искала да разнообрази тоалетите си понякога и затова взема от твоите. а това, че не те пита вече е нейна вина. Защо не погледнете нещата от нейния ъгъл преди да я съдите. Колко ли пъти когато сте била малка се е хранила с това което остане от Вас. Поне аз мисля така, защото така постъпват майките когато доходите са недостатъчни. Замисляте ли се за тежката възраст в която вероятно е майка Ви-климактериум, така както тя е търпяла Вашите настроения в пубертета. Вие сте на години когато можете да построите своя свят. Направете го.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 80ecd464ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   От 1 до Авторката
За да си права и да не дължиш никому нищо, трябва първо да се изнесеш, да си плащаш сметките и наема. Във времена, когато 70% от дохода на българина отиват за сметки, а ти да си живееш при родителите и да твърдиш, че си си плащала „всичко“ до сега е направо смешно.
„Има си мъж да и купува каквото и трябва. Защо аз трябва да правя всеки път нещо като да слагам масата като никой не ме уважава, няма нищо насреща? “

Въпрос на ценности, авторке. Има хора, които не чакат на мъжете им да им купували. Да не говорим, че е въпрос на уважение към родителя да му сложиш да яде вечер, да дойде от твоя страна вниманието.
Родителите са ни били длъжни и по закон да ни хранят, обличат и да се грижат за нас до 18 г. възраст. Ние сме длъжни до живот на едно елементарно уважение, защото им дължим най-малкото живота си.
Пише го и в Библията - „Уважавай майка си и баща си“.
Друго не им дължиш - нито да споделяш вещите си с тях, нито яденето си, стига да живееш сама, да си имаш свое домакинство.
Когато живееш с някого, домакинството е ОБЩО.
Какво, един ден като мъжът ти ти ползва пастата за зъби сигурно ще му вдигнеш луд скандал, или?
Не си въобразявай, че в други семейства е по различен начин. Не си въобразявай, че с този характер можеш и ден да живееш със свекърви, ако ще да са от злато и да пикаят олио. Погрижи се за работа, напусни жилището си и живей най-много с мъж, но се виж сама себе си - не си пригодна да живееш с възрастни хора. Точка. Лошо няма и ако го знаеш, няма да имаш проблеми. Трябва да преодолееш егоизма си само по отношение на мъж и деца, защото бъди сигурна - особено вторите обичат шоколад и дрехите на мама, големи егоисти са (виж себе си) и не прощават.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 11c7b13285
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторката : Номер 5 От както работих година и половина си плащах сама и дрехите и обувките и телефона и университета и не съм искала нищо. Купувах за вкъщи поне вечерята. Това не е егоизъм, защото ако беше егоизъм нямаше да давам парите си от джоба си за ядене, а щях да си харча единствено за себе си. Аз не го разбирам, докато радителите работят и не са пенсионери не могат да чакат от децата им да им дават още пари, колко изкарва един млад човек без опит, че и да му останат. А колкото до уважението мисля, че го правя, но насреща нищо неполучавам. Знам, че когато хората живеят заедно трябва да се уважават и домакинството е общо, но не може да изпозлваш нещо на другия без да питаш и без да знаеш дали на него не му трябва или да го върнеш повредено. Просто не обичам да му се пипат нещата едва ли искам толкова много. А по отношение на мъжа ми с него нямам никакви проблеми. А за деца е още много рано. Мога да живея с други хора, но както аз се съобразявам с нещата, така и те да се съобразяват с мен. Със свекървата пия кафе и помагам както мога и нямам някакви сериозни уплаквания.

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 80ecd464ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Браво, Авторке, увации - успяла си на 21 г. да си купиш сама бельото и храната. Сега ти остават да си платиши тока, водата, наема, транспорта, здравните и така нататък. След като си го направила това - ЧЕСТИТО - никои няма право на претенции към теб!
До тогава ще стискаш зъби и ще си траеш, защото си на гости. Това е положението.
Иначе не е голямо геройство да си вземеш парцалки и за ядене на 21 г., не разбирам, какво толкова си свършила за другите хора. То е като да кажеш на майка си - Драга, задължена си ми, че се изходих днес и се оригнах като добро момиче след кашичката.
Ти обаче вече не си на 2 годинки, а си почти на 22 и в момента реално подяждаш вашите и нямаш причини за гордост и претенции - ще търпиш и ще мълчиш.
Когато вашите дойдат да живеят един ден у вас (и това ще стане, не се притеснявай), тогава ти ще можеш да определяш правилката. До тогава си им длъжна, защото им ползваш приборите, къщичката, легалцето, токчето и водичката и действително нямаш нищо свое.
Разбирам те, че те дразнят, но пък не разбирам, защо да ти съчувстваме, когато сме се изнесли на 18-19 г. и от тогава си плащаме всички разходи и знаем, какво значи това. Няма млад студент, който се самоиздържа да не ти завижда поне малко в края на месеца, когато му дойдат сметките, но и другото е вярно - свободният човек също е за завиждане, защото е свободен. От теб си зависи дали ще си такава или ще продължаваш да живееш от нервна криза до нервна криза при вашите. Алтернативата е от сметки до сметки, от наем до наем. Кой както си го стори!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 11c7b13285
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 3
Авторката
Не съм неблагодарно дете. И двамата ми родители работят, не ми казвай, че не им стигат да си платят сметките и, че не може нищо да си купи при положение, че за нищо не искам, не ми е плащала дори училището. Едни чорапи не струват милиони или лак за нокти или някакви такива неща. При положение, че и двамата са млади и не са пенсионери, аз не съм длъжна да им давам още пари, при положение, че на мен също не ми стигат, млад човек има повече разходи, от колкото двама възрастни, които никъде не ходят. Никой на никой не е длъжен в тоя живот.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 11c7b13285
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Авторката Номер 7 права си, трябваше да утида да уча в друг град и да си плащам всичко, но сигурно от глупост не го направих и сега може би съжалявам. А за това, че няма студент, които да се самоиздържа не съм съгласна познавам и такива. Просто младите хора също имат нужда от време за да си стъпят на краката и да започнат да са самостоятелни, но не мога да разбера, как може някой да гледа само от неговата гледна точка като майка ми сякаш е много лесно да си намериш работа ейтака с вълшебна причица става, всеки ти казва, че нямаш опит за дадена работа или незнам си какво. Явто не е само при мен това. при много хора, които познавам парите са фактор дори за любов към някого.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: a510920f25
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Според мен майка ти си има психични проблеми, но за съжаление ти не можеш кой знае колко да помогнеш. Дано си намериш работа и започнеш самостоятелен живот, макар, че може да ти се наложи ти да й помагаш един ден. От опит ти го казвам, но.. няма как. Родителите трябва да се уважават.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 80ecd464ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Автотке, не ти се подигравам, просто ти казах, за да не се излагаш - няма дума „Утива“, а Отива. И сега е 3 ч. на обяд. Научи няколкото основни думи и правила, другото се бърка и се търпи. Има обаче основи, които те излагат като бъдещ висшист.
„Отивам“ е просто един от най-често употребяваните глаголи в езика ни и всеки го знае както и правилото, че не глагол се пише отделно. /слято го пишат само най-необразованите у нас или малките, които не са го учили в училище/
Пълен и кратък род се бъркат масово от всички - ОК, това можеш да си грешиш.

ей така се пише отделно

при „или-или“ имаш запетая при второто „или“ - това се отнся и за и - например „Майка ми яде и пърди, (запетая) и иска повече“

За другите правила, които масово нарушаваш - както и да е, виж си запетаите, видовете изречения.

Не ти се подигравам и изобщо не съм от правописната полиция, просто искам да ти помогна чисто градивно погледнато. Сега вярвам, че ще си подобриш правописа на поне търпимо ниво.

Иначе за останалото сама ще трябва да намериш решение. Не мога да се съглася обаче, че ти си била имала повече разходи от тях - ти НЯМАШ ПРАВО да имаш повече като безработен човек. Ако искаш да живееш достойно с тях - поеми 1/3 от разходите за сметки.
Нищо не ти пречи да се изнесеш на квартира и сега. В твоя град няма начин да не дават хората стаи на студенти. Много си делят стаята със състудент - питай, ще си намериш някъде легло, а после и стая - който търси-намира. Аз след завършване на Средното съм си самостоятелна и съм имала други проблеми като твоите, но поне съм била свободна. Много ти препоръчвам този варянт и тогава ще видим дали ще ти остават пари за лакове, чорапи и излизания. Като се замисля по време на цялото си следване съм излизала 2-3 пъти, лак не си купувах, козметика - само за хигиена и малко за лице, сама си правих и косата - дори пострижката, носих дрехи втора ръка и така нататък, но виж - БЯХ СВОБОДНА. Опитай и сама прецени, кое е по-лесното.
Само за инфо - ако останеш без работа на свободен наем, нали знаеш - на улицата си след 30 дни. Само за инфо, за да не се чудиш, ако се събудиш един ден без ток, интернет, кабелна и предизвестие за напускане на жилището защото си забравила, че за такива работи се плаща.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d3cd56ff81
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   №11, напълно съм съгласна с написаното от теб. Не съм авторката. Имам само една забележка: варянт - вариант.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 11c7b13285
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Номер 11 Авторката
най-вероятно ще се изнеса, но това няма да реши нищо освен, че ще бъда самостоятелно. Така ли трябва да бъде да се махна е най-лесно и после какво никога да не се връщам, защото ще знам, че съм опитала всичко и ще знам, че не съм желана от собствените си родители? Нямам думи как е възможно да родиш дете и после да го смачкаш и обиждаш защото представиси те била родила и си и длъжна да търпиш свичко. Много пъти съм казвала, че в тоя живот каквото сам си направиш, никой друг не може да ти го направи. Всичко в тоя живот се връща и нищо не остава ненаказано. Родителите, които са се държали зле и са биели дори децата си , когота са били малки как един ден ще учакват, че децата им ще ги погледнат и ще се грижат за тях, когато станат пенсионери и се разболеят с какви очи ще искат тогава нещо от децата си.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 680f04f722
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Майка съм на две големи дъщери с които мого се гордея. Съжелявам майка ти, че тя има такова озлобено дете. А още повече се възхищавам на уиверситетите в БГ, колко грамоти студенти бълват.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 80ecd464ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Мерси, номер 12 - аз си знам грешките, затова гледам да помогна и на други хора, така сами учим един от друг. -) Не харесвам полицаите по правописа, но и аз трябва да призная - има някакви елементарни граници, които вече правят четивото неразбираемо. Сега едва ли ще сбъркам важната дума вариАнт. Мерси

Авторке - как нищо няма да се промени? Всичко ще се промени за теб - ще си имаш свое лично пространство. Ти вече не си дете, а като възрастна не си желана. ПРИЕМИ ГО. Всички деца порастват, време ти е и на теб.
Когато вашите остареят, самата ти ще си теглиш черата и ще си решиш какви грижи да положиш или не за тях, но щом стоиш до 21 г. вече у вашите, явно не ти е толкова лошо, не мислиш ли? От лошото се бяга, а ти не искаш да излетиш от семейното гнезденце.
Не оправдавам родителите, които бият децата си, но ние като сме били малки си беше нормално да те напляскат. Сега вече гледаме по друг начин на нещата. Права си да се сърдиш, но какво правиш още там?

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e6476e7e7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Наистина е важен правописа, за да те приемат на работа.
Едно е да правиш неволни грешки, друго е да демонстрираш незнание по отношение на правописа.
Спомням си, как една колежка беше допуснала 11 правописни грешки само в писането на молба за работа. Приеха я на работа с условие, че ще се ограмоти и тя го направи, без да се срамува, че се налага да правим "ревизия" на правописа й. (Извинявам се за "й", но нямам "и" с ударение")
За поведението на майка ти... не знам. Може и проблем да си има жената. Все пак бъди по-наблюдателна и се опитай да влезеш в проблема й, ако има такъв.
И аз не бих се чувствала комфортно в тази ситуация.
Просто не обръщай внимание на забележките й.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ed8a42502d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Неприятно е, че не те пита за неща, които знае, че те дразнят. Иначе смятам, че малко драматизираш. Моята майка ползва мойте лакове и парфюми и честно казано не ми пречи. Какво като се лакира с тях? После ще си купя друг или ще ползвам нейния. За чорапите е вече наистина странно... но просто не й обръщай внимание. Доста по-трудно е да живееш с чужди хора. Както ти казаха и в семейството на приятела ти сигурно има проблеми, но никой не си показва кирливите ризи пред гостите. Отделно, че няма как да познаваш един човек наистина докато не заживееш с него. Мисълта ми е, че е хубаво да поживееш с някого преди да се омъжиш. Но и бракът не е лесно нещо - трябва и да се работи, и да се учи в твоя случай, и домакинската работа да се върши, а после и деца да се гледат.
Според мен трябва за някой неща да си по-толерантна и да не си ги слагаш толкова на сърцето. Иначе ще ти е много трудно да живееш с други хора - никой няма да е като теб, да е с твойте навици и т. н.
Иначе не си права за сметките. Ти казваш, че и двамата работят и че не си длъжна да им даваш още пари. Но всъщност ти тези пари няма да ги даваш за тях, а за това, което ти ползваш. Реално погледнато те купуват храна, която ти ядеш, те плащат вода и ток, които ти ползваш и т. н. Естествено, че взъимоотношенията в едно семействат не трябва да се свеждат до материалното и това не е най-важното, но изглежда, че просто не цениш това, което имаш. Какво да кажат хората, които нямат родители с апаратамент в града, в който учат и родителите им нямат никакви пари? Те не могат да си позволят да няма работа макар за 1 месец, тъй като ще останат без покри над главата си. Като иман ограничен бюджет си правят по-добе сметакта и са по-пестеливи, защото няма кой да им купи закуската и обяда. Да, те са ти родители и винаги ще ти помогнат за тези неща, които ти приемаш за даденост, но които не за всички са даденост. Родителите ти не ти дават малко и не знам защо смяташ, че ти не си длъжна да правиш някой неща, а те са длъжни да ги правят. Всички семейства имат различна финансово възможност - едни могат да осигурят на децата си обучение в частни университети, други не могат да им дадат нищо, а ти си някъде по средата и не е редно да се оплакваш.
А изнасянето за мен не значи, че някой не те иска и не си желана, а че си пораснала достатъчно, за да поемеш по свой път. И това не е най-лесният начин, а именно най-трудният. Винаги е най-лесно вкъщи.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 62bb14f59e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   кво да ти кажа не ти е длъжна с нищо майка ти моме да не ти харесва багажа и се оправяй сама то що мрънкаш у нета да си толкоз развита и кадърна оправяи се сама

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 9937ea425e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Здравейте, аз съм на 24 години. Живея с родителите ми, понеже аз реших, че е много по-добре да плащам наем на родителите ми, да им помагам, а и университета ми е на две крачки. Авторке защо, вместо да се изнасяш не плащаш наем на родителите си, а. А и друго винаги съм споделяла с майка ми всички мой неща. Не съм егоист като теб. А и не е важно дали работят или не твойте родители, важен е жестът. Аз на моята майка винаги съм и правела подаръци, върша домакинската работа и вечер аз сервирам вечерята и ги каня да седнат. Виждам, че си една разглезена егоистка и едва ли би разбрала коментарите. Родителите ти не са виновни, да не дава Господ на никой дете като теб.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker