Баща ми ми налага психически тормоз - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121355)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6481)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми ми налага психически тормоз
преди: 11 години, 7 дни, прочетена 3998 пъти
Здравейте! Вече не издържах и реших да споделя проблемите си с вас. Моите родители са доста умни и разбрани. Но с възрастта нещата се промениха. Аз пораснах, проблемите свързани с мен също. На 17 години момиче съм, което тепърва поиска да излиза на бар, да ходи на танци, да се забавлява. За жалост само единият родител ме разбира-мама. Тя е единствената, която ме подкрепя в всяко едно отношение, дори разбра, че пуша и пак го прие доста добре. Но баща ми... Той от своя страна е доста възрастен, малко повече от 3 пъти по-голям от мен, с остарели виждания за живота, със стари методи на възпитание. Той иска каквото каже да се изпълнява. Едва ли не иска да стана монахиня. Да не излизам навън, да нямам гадже, да не се глася, да не се обличам по разголено. Иска да ме затвори вкъщи, само да уча и това е. И то какво да уча, като иска само да завърша 12 клас и после да не замина да уча висше, а да стоя вкъщи и да го гледам, защото пък той и майка ми се ненавиждат. Но това друга тема, която е още по тежка. Не знам вече как да разговарям с него, как да му обясня, че имам нужда да излизам и да се забавлявам. Най не му допада това, че сега си намерих нови приятели, с които имаме общо хоби, но те са по-големи от мен с по 10-15 години. Те се държат с мен доста добре и ме приемат като по-малка, даже ми дават съвети какво да уча за в бъдеще, но това не се нрави на строгият ми баща. Дори няколко пъти е заплашвал мен и майка ми, че ако още един път изляза някъде и закъснея дори с 5 минути, ще ни изгони като кучета навън. Толкова психически тормоз сме понесли от него, че просто вече не знам на кой свят се намираме. Това е горе долу моят проблем и моля всеки, който може да ми помогне със съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 дни
hash: 31fbcbca00
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,

Възрастта на баща ти няма нищо общо със степента на закостенялост и тесногръдие. Моят баща е бил на 35, когато съм се родил, така че на 17 съм имал същото възрастово отношение, което и ти с твоя. Но разбиранията му са коренно различни.

Имам само един съвет, които мога да ти дам - животът си е твой и единствено твой. Ти трябва да решиш как да го изживееш (което вече си направила, струва ми се). Не се жертвай, за да угодиш на някого, който все повече ще се превръща в старо мрънкало. Претенциите му никога няма да са заситени, а ти самата също няма да постигнеш удовлетворение и само ще се гнетиш все повече и повече с всяка изминала година. Ограничи влиянието, което той има над теб. В краен случай съвсем скоро ще си пълнолетна и способна да вземем нещата изцяло в свои ръце - и той няма да може да те спре да си заминеш; просто не обръщай внимание на сръдни от сорта на „дъщеря ми е неблагодарница“. Баща ти е, да, и същевременно е човек, който крещи, че ще те изгони като куче на улицата за 5 мин закъснение. Човек не избира роднините си, ала избира как да се държи.

Коренът на проблема не е у теб. Няма никаква нужда да поемаш тежестта... нито нито, нито майка ти.

 
  ...
преди: 11 години, 6 дни
hash: 42b4b7c4a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ми закъсней не с 5, а с 50 минути за да ви изгони, и после цял живот прави каквото си искаш! :)

 
  ...
преди: 11 години, 6 дни
hash: 20989ed804
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Аз пък съм момче на 17, вчера писах такава статия, само че моя баща налага и физически тормоз, над цалото семейство, затова търся и аз лешение

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 дни
hash: 41c771e7c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2 ти показа най-доброто решение. Не можеш да промениш мисленето на човек ей така. Не става, като по филмите затова просто поеми нещата в свои ръце.

 
  ...
преди: 11 години, 4 дни
hash: 1092048f1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Номер 1, благодаря ти. Аз и мама имаме възможността да се махнем от него, но единствената спънка е финансовата. Майка ми има твърде много заеми и заплата почти никаква не получава. Ако се изнесем ще затънем още повече. Оттам идва и страхът да се махнем. Не знам вече накъде да поема.

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 53c04b9a4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз съм в подобра ситуация само че аз не съм на 17 ами на 25 и моят баща ми се налага непрекъснато и това ме дразни адски много прочетох всички коментари а също и историята на пострадалото момиче споко не си само ти!!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: edbc1dc1da
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   И моите се налагат, направо изпуших покрай тях. То бива бъркане в живота ми, ама това направо е натрапване. Мразя подобно поведение, напоследък често се караме и то сериозно, а когато не се е подчинявам на майка ми, тя започва да ме нарича- тъпа и мързелива, а баща ми некадърна. Ако бях такава нямаше да съм без образование, и мога да чистя, не ме мързи за разлика от мои връстнички, които гледат само дрехите, косата, да са чистоплътни, а в стаите и баните им е кочина. Обидно ми е собствената ми майка да ме обижда, няма да й го простя, не ми пука за Господ и прошките му, аз никого не съм обидила през живота си, а срещам само обиди и шамари от другите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker