Как да бъда себе си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да бъда себе си?
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 1893 пъти
Здравейте хора! Много искам да ме посъветвате как да се отпусна и да бъда себе си - да се държа естествено, да не се преструвам, да не се престаравам, да не се правя на интересен, а да си бъда естествен, да си казвам това, което мисля и чувствам, без да мисля как изглеждам, как ме възприемат, а да се средоточа само в разговора? Как да се отпусна и да спра идентификациите с предишни мисловни модели на неувереност? Как да го направя? Моля, помогнете!
Само искам да кажа, че ми е в пъти по-лесно да общувам с възрастни хора, по-лесно се отпускам, защото знам, че ще ме изслушат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: cc2312c018
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами първата стъпка е ТИ да приемеш СЕБЕ СИ такъв, какъвто си! Ако нещо в теб не ти харесва (независимо дали е качество или част от външния ти вид) го поправи, тогава ще бъдеш по - уверен и няма да се притесняваш какво другите си мислят за теб или как те възприемат! Тогава няма да имаш нужда да се правиш на интересен или на нещо, което не си.
Или пък просто опитай да откриеш хора, които са на твоята вълна, които са имали този проблем и могат да те разберат. Поговори с тях.
Създай си обкръжение от търпеливи приятели, които нямат проблем с начина ти на общуване и те приемат такъв, какъвто си!

Успех, Marley!!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: ae75d047b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От прочетеното по- горе се вижда, че си доста интелигентен и умен. Съвети се дават най- лесно, но аз мисля, че трябва сам да решиш този проблем. Аз също комуникирам по- добре с по- възрастни от мен. Може би всичко опира до възпитанието на човек. Забелязал съм, че контакти с малограмотни и нахални хора ме натоварват психически и почти винаги оставам неразбран, не защото не мога да се изразявам правилно, а защото умственият капацитет на събеседниците ми е ограничен. Просто контактувай с хора които са ти приятни и забавни и не му мисли толкова. Желая ти късмет.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: ca8cd8efcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   До някъде да ти кажа честно и аз може би съм такава. Все пак какво мога да кажа не на всеки му е лесно да общува свободно с хората. Или пък по-точно не е лесно докато си себе си да си едновременно с това и "готин" и "известен" нали така? Всеки сам си избира по какъв път да поеме и аз не съм никоя, че да обсъждам някого, но все пак, ако погледнем реално на нещата, е много по-добре да си си ти отколкото някой друг. Едни избират да са себе си, но с малко приятели и неизвестни, а други път избират точно обратното. В смисъл да се правят на интересни пред останалите и така да са готините. Не знам аз лично бих предпочела да съм си аз и така да разбирам кой са истинските ми приятели в живота, отколкото да се правя на някоя, която не съм и по този начин, до мен да са само използвачи и предатели. Според мен повечето деца в днешно време избират да са те "известните" и изоставят човека от вътре, но не знаят всъщност това колко много им вреди. Да се правиш на някой друг със сигурност в повечето случай не е решение на проблемите ти. Разбира се, има деца, който са си себе си и пак са с много приятели. Ключа при тях е в общителността. Например от моето училище име едно момче Крис, което си се държи съвсем като себе си. Не е някакъв като останалите да се прави на яла ме вижте колко съм готин и пак си има приятели на него просто характерът му си е такъв. Та.... надявам се си ме разбрал какво точно имах предвид с коментара си и примера, който ти дадох. Между другото радвам се, че питаш как да си себе си, а не как да съм по-известен например. Радко се среща тема като твоята, което я прави различна. :)))

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: d199c2c9ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти си си себе си - с различните възрастови групи си различен, това е нормално, като се има предвид различното ниво на събеседниците. Не можеш да се държиш по един и същ начин с мъдрец и глупак. Само наглите и тъпите не се съобразяват с никой.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 7e923eada2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Мерси за отговорите, №2, мерси за хубавите думи! :) Оценявам го.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker