18 години и изведнъж проблеми вкъщи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121293)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

18 години и изведнъж проблеми вкъщи
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 3155 пъти
Тъй като се оказва, че никой от приятелите ми не знае как да ми помогне, ще трябва да питам вас. Наскоро навърших 18 години и почти цял живот с майка ми се справяме съвсем сами. Няма да изпадам в подробности, просто баща ми е извън картинката. Никога не съм имала сериозни проблеми с нея, споделям й абсолютно всичко, само на нея мога да вярвам и да разчитам напълно. Тя е човекът, на когото съм се възхищавала цял живот за смелостта и постиженията и се надявам, че един ден ще мога да бъда поне мъничко като нея.

Проблемите обаче започнаха когато навърших 18 години и се сдобих с приятел. Започнах да излизам с приятели вечер, от време на време оставах да спя при него, но се стараех да си върша задълженията вкъщи и нищо не се беше променило, поне според мен. Но, очевидно, за нея не беше така. Започна да ми се обажда по няколко пъти на ден, задължително крещейки по телефона поне веднъж. Не дай си боже да й кажа, че оставам да спя при него- истински цирк! Рядко се държеше така преди, но сега стана ежедневие. Опитах се да се разбера с нея, но тя настоя да ми наложи график за излизане от вкъщи и график, по който да виждам приятеля си, което звучи изключително абсурдно. А ако можело да си стоя само вкъщи, щяло всичко да бъде наред. Твърдеше, че само я използвам, за да източвам пари от нея и живея на аванта вкъщи, от което страшно много ме заболя. Позволи си дори да ми удари шамар една вечер, когато се скарахме, а тъй като ми е майка не знаех какво да направя.

Приятелят ми не се е виждал в по- голямо чудо, случва се да се разплача пред него заради проблемите вкъщи, а не искам да го притеснявам. Наистина не знам как да се справя с този проблем, за първи път в живота ми ми се иска просто да си събера багажа и да се изнеса за да избягам от проблема и всекидневното напрежение, но ми предстои важна година- матури, завършване, кандидатствания. Искам да оправя нещата вкъщи, но сякаш тя не иска и да чуе. Ще ми се това да стане без да се наложи да оставя приятеля и компанията зад гърба си, но не знам как точно да подходя. Наистина няма да ми се отрази добре в бъдеще ако си събера багажа сега и не искам да се окажа скарана с най- близкия си човек.

Ако някой знае какво мога да направя, ще му бъда благодарна, тъй като всичките ми идеи се изчерпаха. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: e9f6944665
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Майка ти има спешна нужда от мъж!! Повярвай ми, тя 100% се чувства адски самотна и сега, когато и теб те няма покрай нея, сигуно изперква. И се ядосва, защото си мисли как тя всичко е давала за теб, а ти я "изоставяш", което не е правилно, но не и съвсем погрешно. Тя просто има нужда да разбере, че ти вече не си дете и имаш и свой личен живот, но за да го проумее, трябва да вземе нейният собствен живот в ръце!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b26fa5f961
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Говори с нея, и я попитай има ли причина да се държи по този начин, вече си голяма предполагам че няма да е трудно да се разберете :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 857378232f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Тя просто много се тревожи за теб. Страхува се, че можеш да провалиш тази важна година с любовните си истории. И е права. Има безброй такива случаи. Може би наистина прекалява с някои неща, но това е пак от страх за теб. Разбери я. Обичай я, каквато е. Щом те е отгледала, значи е добра. Друга няма да имаш, единствена е.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 1678a00702
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Майка ти се чувства самотна и застрашена от приятеля ти,
той те йраде от нея, а както ти сама каза си живеете двете. Не я обвинявай - постави се на нейно място. Единствения вариант е да ги запознаеш и да прекарвате част от времето си заедно с нея. В крайна сметка само ти си и опора и тя се страхува да не те загуби. Покажи и че няма такава опасност - напротив и всчико ще бъде ок!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 9f71d59e41
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Стискай зъби до края на годината - после университет общежитие работа и си готова.

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 8a2f8b870a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей! Мисля, че всичко, което ти е дала, е взело много от нея самата. Майките сме си такива - за нас децата никога не са достатъчно пораснали, разумни или самостоятелни. Фактът, че сама те е гледала, я е стресирал петорно на обичайния майчин стрес. Влез й в положението, прегърни я, поговорете. Кани по - често приятеля си у дома, като го опознае, ще се поуспокои. Обясни й също, колкото и да ти е неудобно, че добре знаеш как да се справиш с предотвратяване на евентуална нежелана бременност.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: bf87f705e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Майка ти не може явно да приеме, че вече си пораснала и което е по-тежкото, че можеш да я оставиш, затова реагира така остро, ама това не я оправдава.
Наистина седнете двете на разговор и й кажи, че вече си имаш живот, в който винаги ще има място за нея и нека не те злепоставя така пред приятеля ти.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 8b1974a0e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Мила, на това му се казва родителска ревност. Цял живот сте си били само двете и изведнъж се появява трети човек, приятелят ти и тя изпада в паника, че ще остане сама и че "малкото и момиченце" ще я напусне. Никога няма да си го признае, но се държи така безумно само и единствено от страх, че ще те загуби. Бъди мила с нея, старай се да прекарвате повече време заедно, успокой я, че с приятел или без никога няма да спреш да я обичаш, защото нали си представяш иначе какъв цирк и панаир ще настане след няколко години като решиш да се омъжваш? Ще е страшна драма, ще ти звъни по 10 пъти на ден, направо ще ти съсипе семейството, само и единствено от страх, че те е загубила. За това, колкото и да ти е трудно, не и крещи в отговор, ами се опитай да я разбереш и да и покажеш, че тя винаги ще си остане един от най-близките ти хора и ти няма да спреш да я обичаш. Аз си имам двама родители, обаче да ти кажа и нашите минаха през подобен етап когато се омъжих. Е, сега вече всичко е ОК, а и аз им ходя на гости редовно, та се успокойха, че не съм ги "изоставила", ама в началото им беше трудно да приемат, че вече има и друг човек в живота ми. Та ми се струва, че това си е нормална родителска реакция, а и като прибавиш това, че майка ти е сама, т. е. не разчита на баща ти просто в един момент емоциите и идват в повече. Спокойно! Ще го преживее.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker