Не е изневяра-омъжена съм само на хартия. Но децата? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121293)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не е изневяра-омъжена съм само на хартия. Но децата?
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 2255 пъти
Здравейте, аз съм омъжена от 19 годишна. Сега съм на 37 и имам двама сина-на 18 и на 14 години. Със съпруга ми отдавна нямаме брак, брака остана само на хартия-просто си живеем в един апартамент и се грижим за децата си. Няма никаква интимност между нас може би от 6-7 години-всякакви чувства мъртви-дори не се мразим. Вече не се караме, не си общуваме почти, просто сме се оставили на течението на което сме свикнали. Дори мисля, че той се досеща че аз не съм сама. Не е ли най-естествения стремеж на човек да бъде обичан, да обича? Не мога без приятелство, разбиране, уважение и нежност. Имам сериозна връзка с мъж с който споделяме всичко изброено. При него семейното положение е почти същото-те дори вече са разделени. Той има една дъщеря на 14. Вече така сме се опознали и сме се привързали един към друг, че когато останем по-дълго разделени липсата е болезнена. Виждаме се почти всеки ден-може да е за 10 мин. след работа, но винаги намираме време поне да се зърнем... И така от 5 години. Обичаме се, разбираме се, просто сме себе си когато сме заедно. Знаем, че това не е временно привличане, а зряла любов. Той очаква аз да направя крачката за да се съберем но...
От преди две години мисля за развод, но не мога да го направя заради децата.. Въпреки, че са големи знам че това ще е шок за тях. Но от друга страна искам да родя още едно дете... Знам, че все още не е късно, а и много го искам. Искаме да имаме общо дете с моя приятел.
И не знам дали си струва, заради тази любов и един нов живот да нараня моите големи момчета... Не ми дава сърце...
А толкова искам онова неродено бебче от човека с който се обичаме...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: 7e9a0a1a6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен за децата е по-добре родителите им да се разведат, ако вече нямат връзка, защото така остават с впечатлението, че това е любовта - безразличие. Те не са глупави и много добре забелязват какво става. По-добре да разберат, че понякога нещата просто приключват и всеки си търси друг човек, отколкото да си мислят, че любовта е безразличие или че няма такава. И най-важното е да имате комуникация с тях и да имаобяснявате как реално стоят нещата, за да не си правят грешни изводи и това да им пречи в живота като зрели.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 0426519ad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всичко добре, обаче това с бебчето е глупост, извинявай, но ми звучи като каприз на малко момиченце! Аз лично ако съм на 18 или 14 и майка ми тепърва реши да ражда от някакъв си друг мъж, не бих се зарадвал никак на това "бебче"! Искаш да си имате нещо свое... А нима силната любов, която ви свързва не е достатъчна?? И двамата имате големи деца, които тепърва навлизат в своя си самостоятелен живот, помогнете им да го направят докрай и после се наслаждавайте един на друг!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 9bd6027682
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   За съжаление тук ще получиш коментари повече от хора на възрастта на децата ти. А те няма как да те разберат и да искат.. Предприемай нещо до като си по-млада все още, или се примири с положението. Имаш право на щастие, това е така..напълно те разбирам. А децата ти ,че ще страдат /поне в началото/това е сигурно. И все пак ти ги познаваш най-добре, прецени, ако трябва говори с тях и вземи някакво решение.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 35732ff379
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Говори със съпруга си(този дето е на хартия), не с нас. Според мен ако отношенията ви са така, както ги описваш, няма проблем да си имаш дете с любимия.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 7e9a0a1a6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ами те децата и при това положение страдат. Не си мисли, че не рабират и че им много готино, че родителите им са безразлични един към друг, дори и да не го показват

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 04cf24f995
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз също мисля, че трябва да се разделите.
Оставаш заради децата, но какво им показваш? Страх, под маската на отговорност. Лицемерие, под маската на семейство. Безразличие маскирано, като цялост.

Каквото показваш на децата си, това ще правят те в живота си. Синовете ти ще смятат за нормално да не общуват с жените си, да не са щастливи вкъщи и, че да не са щастливи е всичко, което могат да направят. Нещо ще ги тегли към голямата любов, но моделът, който им създаваш е, че няма да имат право да я осъществят. С оставането си в едно кухо семейство, създаваш още две кухи, на децата ти.

А не искаш това. Искаш да си щастлива, намерила си човека и се страхуваш. Оправдаваш се, защото нямаш смелост. Според мен трябва да говориш открито с всички и да покажеш на момчетата, че си смела жена. И дори да сгрешиш, си била достатъчно силна, за да се отстояваш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 26d68587f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами децата ти вече са големи, мисля, че ще разберат. А и да не мислиш, че отдавна не са усетили, че с баща им живеете заедно, но отдавна нямате чувства един към друг? Това децата го усещат. Така, че си мисля, че ще са много по-доволни да знаят, че майка им е щастлива, пък и така даваш шанс и на съпруга си да потърси своето щастие. А синовете ви искат точно това. Родителите им да са щастливи, без значение дали са заедно или не. За това, може и да им е криво и странно, ако се разведете, но ще го приемат. А колкото дотова, че искаш бебе от други, ами това е страхотно! И като става дума за синовете ти, сигурно много ще се радват на новото бебе. Така, че бъди щастлива и следвай сърцето си!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: bc906019e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей жена - ДА, Nr. 3 ти го казва най точно - и премисли няколко пъти!!
От мен: в живота на човек има ситуации в които друг не бива да поема твоята отговорност за решението ти!!
Сега се намираш точно в такава и съответно - пътят ти в тази ситуация трябва ти да го избереш САМА!
Дали това твое решение е най-доброто за теб и обичаните от теб хора - можеш да прецениш след години.
М 44

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 667d081d6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторке в развода няма нищо лошо. Брака е вид договор, няма в него нищо свръхестествено, договора си е договор.
Разбирам те добре, но не виждам смисъл да продължаващ да самозалъгваш себе си, че децата ти, които са над14г, ще имат проблем с документалната промяна на вашия личен живот. Вие от години живеете разделени в различни жилища, ако сега се разведете как ще промени това живота на децата ви.
По принцип децата в разведени семейства не страдат от развалянето на договора между родителите си, а от проблемите на психична основа, които докарва един развод. При вас този период с обвиняването и плюенето едни с/у други е отминал. Това което ви държи в брак е един документ, развалянето на договора, няма да промени живота ви коренно. Децата ви са големи и не са живели под пухлупак досега, че да не разбират какво е да си женен, и защо хората се развеждат.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker