Семейството ми няма пари... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Семейството ми няма пари...
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 6015 пъти
Пф.. писна ми просто аз съм момче на 14 години а семейството ми ме лишава от много неща от 2 години мрънкам че искам нов телефон не искам най скъпият не искам айфон или най новият самсунг искам просто някой втора употреба до 200лв от който просто когато не съм вкъщи да си влизам във фейсбук или да играя игри когато ми е тъпо както другите мои връстници които дори с лека ръка родителите им дават 1500лв. за телефон само като попитат имам много дрехи повечето от които втора употреба тази година или не ми стават или не ми харесват и си ходя с няколко дънкита един анцуг и 2-3 блузи и ги сменям яке тази година не са ми купували смисъл че отидохме с баща ми да ми купува имаше 60лв но аз казвах че не ми харесват защото знам че това са му последните... Искам да си намеря приятелка да ме харесат момичетата но няма как да стане с гадни дрехи майка ми ме кара да нося якетата от 1-2 години които изобщо не ми харесват и са някакви износени... Майка ми и баща ми са разведени офф мн гадно ми става едно такова защото преди 2-3 години баща ми работеше за 2000-3000 хиляди лева а тогава изобщо не се оплаквах но пак почти нищо не ми купуваше защото той си е развейпрах.... Майка ми като взимаше по 1000-1500лв ми купуваше почти всичко беше ми взела нов телефон и много се радвах знам парите не са всичко но искам да имам нормален живот поне да съм добре облечен не искам родителите ми да са супер богати просто да ми осигоряват това от което имам нужда сега майка ми вика че ако не съм бил обличал някакво яке когато излизам нямала да ме пуска навън а мен ме е срам да ходя с тези стари якета така че най много да спра да излизам за да изляза на кафе с приятели ми трябват най малко 10лв. аз получавам по 2 лева на ден и трябва да ям най много за 1 лев за да мога да събирам и да имам пари когато излизам защото майка ми ако я питам дали може тя ще ми каже че няма.... Опитвам се да намеря пари откъдето ви хрумне ще си продавам плейстейшън 2 слим за да взема малко пари или да го разменя за телефон... Не искам да живея на ръба на беднотията искам нормален живот....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 4ee3b2697f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ооо, моето момче, я порастни! Нормален живот ли? Ще разбереш ти след 6-7 години, еййй, аман от разглезени деца! И 10 лева за кафе на 14-годишен пикльо с извинение за какво са му, а?

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: ba22bba65f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей,

ти си материалист и неблагодарник. Или както казваха българите едно време "намерил си, че си премерил". Вече не казват така щото като тебе искат да имат по един самсунг да си влизат във фейсбука, а ако нямат изпадат в нервна криза.

Ще ти кажа една тайна: Самочувствието ти не трябва да се гради само на облекло и телефони. То трябва всъщност да е тотално независимо от това. Човекът с истинско самочувствие има същата сигурност и устременост независимо дали ходи в костюм за 3000лв или с яке за 30лв. Трудно ще ти е да го проумееш, защото цялата ни култура се базира на консуматорското мислене, че като притежаваш нещо, ставаш нещо. Замисли се какви са рекламите за маратонки по телевизията. Че са по-издържливи, че са с по-добра материя? Не. Рекламата е, че ставаш "готин" с тях.... А това е един фалш.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 051a199f91
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

3.   Научи се да цениш това, което имаш. Някои и това нямат. Ще ме извиняваш, ама си много разглезен.
Момиче, 13 години.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: b83d0c58d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Спокоино само след три години и половина ще си пълнолетен и ще си осигуриш живот какъвто ти искаш. Ще видиш че не е чак толкова лесно да се осигури живот със скъпи тел апарати и модерни дрехи. След 10-15 годинки синът ти ще се оплаква тук че баща му /тоест ти/ не си му осигурил модерен телефон и модерни дрехи.
Момичетата, които те харесват, е важно чисто гол да те харесват, спокойно рано е още, а и харесването не става с дрехи и модерни джаджи.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 9a6e8cbb7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Приятел, не мислиш ли, че на майка ти не и се иска да ти купува нови дрехи и телефон и т. н., но когато въпросът е да купя храна и да платя тока или да купя нов телефон на детето сам се сети, кое ще избере. Така, че вместо да се държиш като малък егоист се радвай и на това, което имаш. Не си гладен, не си бездомен и имаш топли дрехи, а това, че не са по последна мода... ти да не мислиш, че всички имат пари за нови зимни дрехи всяка година. И моето палто е от преди 2 години и бутушите ми са от миналата година, ама като едно хубаво палто струва към 200 лева как да си позволя ново всяка година? Така, че спри да мрънкаш и се развай, че можеше да е многоооо по-зле. Знаеш ли, че има хора, които гладуват, а?
А и номер 2 ти го е казал, ако ще и златни да са ти дрехите, от това по-готин няма д станеш, нито пък хората ще те уважават повече. Та вместо да гледаш само материалното, помисли какъв си като човек!

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: eb1d550bfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Искаш нормален живот и не ти се живее бедно. Окей, всеки го иска това. Но като се оплакваш, нищо няма да постигнеш! Като го пишеш това в сайта, какво очакваш ние да ти кажем, се питам аз? Дай всички които нямат много пари да вземем да се оплакваме като теб! Което ще рече почти цяла България. Някои нямат дори покрив на главата си, ходят да просят.. Други живеят на ръба на мизерията и се чудят какво да ядат. Има много по-зле от теб! Ще стискаш зъби и като пораснеш, ще си устроиш по-добър живот.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 59f6e52d71
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

7.   По кафета на 14, ба*и капризите.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0da35da699
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

8.   №3 имаш големи предразсъдъци за автора. И как по-точно разбра, че е разглезен, след като дори не го познаваш.

Иначе:
Ами какво искаш да ти кажа. Може да не им се иска да ти купуват. И аз сега мрънкам на нашите защо трябва да ми купуват рокля за бала на братовчед ми от София, а не от Берлин.

То бала е другия петък де. Така от началото на седмицата започнах с реплики от сорта. Всъщност се получи следния разговор с баща ми вчера.

Аз: И ся какво от тука ли трябва да ми е роклята.
Тате: Ще си помисля, ама ся не ми се занимава. Аз до Германия за една рокля ли ще ти ходя.
Аз: Е ти пък ще пратиш някой, или чрез доставка.
Тате: Ще ти дам една доставка аз на тебе. След малко и на теб и на брат ти такива хубави шамари ще ви доставя. :Д (каза го на шега). Ок хайде да се разберем така.... до края на седмицата ти няма да говориш нито на мен нито на майка ти за рокля, ако успееш от Германия ти я купувам, ако не отивате с брат ти до някой от магазините в България.
Аз: Да става, то твоя костюм и без това ще е от Берлин.
Тате: А бе ти мен не ме гледай...

И така... казвам горе-долу както го помня. Може и при теб да стане. Зависи де, а ако нямате възможност изчакай до рожденият ти ден, няма начин да не ти купуват подаръци поне тогава.
За сега само това се сещам, като съвет, но не притискай много вашите, по някога това, което искаме не е добри за нас.

Падналото ангелче :*

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 691047bc0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Здравейте хейтъри, благодаря ви, че ме нахранихте, че съм бил неблагодарник, глезльо и тем подобни не мисля че съм ви искал мнението какъв съм попитах ви как да се справя, а вие ме нападате... Един от всичките коментари ми хареса е номер 8 благодаря ти.


Автор ~

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 228ecfbee4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Относно последният коментар на номер 8 с рокличката.. от Германия за една рокля.. наистина ли е толкова важно.. извинявай ама това е един бал и после колко ще я носиш.. ее може и повече ама сестрата на приятелка си купи за 1000 лв. рокля пък я облече 1 път и после я забута някъде и повече не се видя.. таа за темата.. знам че не ви се чете роман но твоя живот си е добре.. аз съм на 11 г. и съм момиче.. и аз искам всичко но просто казах на родителите си тъй като не могат да ми вземат.. просто да не ме слушат аз само говоря.. баща ми имаше операция на корема не знам можеше да умре и баба ми неговата майка даде много пари.. баба преди даваше много пари за мен но леля й каза че тъй като тя си заделя пенсията за трите й внучки.. аз и двете ми братовчедки тя няма право да дава на мен тъй като не живея при нея като останалите две.. чувствам се гадно от тези думи.. аз си нямам приятели нищо.. другата ми баба въпреки че се пенсионира пак работа и работи.. лошото е че каквото види и най-големият боклук го купува и всичките й пари отиват на вятъра и я помоля за 3 лв. които ще й върна тя ми дава 20.. ;дд тя ми купува всичко но стана прекалено много.. не че имам много неща.. тя взе телевизор за нея но ни го даде.. имам телефон смартфон макар и да не е чак толкова модерен го имам пак.. аз много искам да имам пиано но не голямо а йоника нещо такова.. таа мисълта ми е.. само майка ми работа и изкарва по 400 лв. там не знам колко.. затънали сме в дългове.. няма никакви пари за мен или за нея или за тате.. само за сметки и храна и връщане на банката.. много ми е мъчно за нея.. тя само плаче от толкова работа и я боли гръб и крака.. тя е куриер.. представете си цял ден навън с раница на гръб на разнасяш списания, пратки, писма и какво ли още не.. ако знаете наградите от там.. морени, милка и т. н... е куриерите ги разнасят.. имаше някакви телескопи колкото нея бяха висока защото са истински.. как се мъкне това според вас?? Но не може всичко да ти се осигури.. и аз ходя със стари дрехи.. охх.. амми доста написах не мисля да ти обеснявам.. но някои хора просто няма къде да живеят!

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 28bc71036f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   до автора от 2:

ТИ това ли запомни от мнението ми? В едно изречение написах, че си неблагодарник, а в други пет ти обясних как трябва да подходиш към самочувствието в живота, но на тях не им обръщаш достатъчно внимание нещо. Странно.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: c6100a4c74
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Автора е още дете не съзнава тия неща, които се опитвате да му обясните. Всяка възраст си иска своето, като порасне ще се срамува много. Времената са такива, и по мое време беше така. На тази възраст съм ревала заради една шибана блуза, с която с по-голямата ми сестра спорехме коя да я облече първа понеже беше нова, толкова съм циврила че износвах дрехите на сестра ми и всички ми се подиграваха в училище че баща ми щеше да се обеси от мъка. И автора ще преживее своя катарзис, не е лошо дете. Той сам пише " отидохме с баща ми да ми купува имаше 60лв но аз казвах че не ми харесват защото знам че това са му последните... " кое егоистично дете ще постъпи така?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 8d965e8064
гласове:
1 2 3 4 5
  (44 гласа)

16.   Като чета се сещам за една история, която де беше случила отдавна. В София, пред ЦУМ 4-5 годишно дете ревяло и дърпало майка си за ръката:
- Мамо мааа, купи ми гоооо, мамоооо... -креяло детето, а майката му го теглила за ръката и му казвала:
- Не мога, маме, свършиха парите, друг път ще го купя.
Детето обаче продължило с неговото отново. Майката пак се опитвала да го успокои. И тази разправия продължила 5 - 10 минути, след което детето се запънало на едно място и с много яд казало:
- Я па ке се насерем!
Почервеняло, напрегнало се...
Може да опиташ по този начин.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 4316a196e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Не мога да те съдя нито упреквам.. но не те и оправдавам. Аз съм момиче на 19 години и дните прекарани в училище са преживявани винаги с 1-2 лв, от които трябваше да закуся и да ми останат.. щото понякога събирахме от целия клас, а не исках да се излагам, ако нямах дори 20 ст... Виждах как другите се обличат добре, не се лишаваха от нищо и бяха щастливи за момента, но бързо им омръзваше каквото и да било. Въпреки това съм влизала в положението на родителите ми и никога не съм поискала нищо, а ако спешно ми трябваха пари отивах при тях с въпроса "имате ли? " и ако отговорът беше "не" просто се примирявах.. моето щастие беше, че имам семейство и че са до мен. И ето ме сега.. работя и им помагам, както те ми помагаха докато завърша.. да, може да съм с телефон от преди 2 години, но нали мога да се чуя с тях и да разбера как са.. какво друго ми трябва? Оценявай родителите си.. те имат нужда от разбиране.. кой родител не иска да обсипе с подаръци детето си или да му купи нови дрешки.. знаеш ли тях колко ги боли, като пред желанието на детето си, трябва да изберат сметката за ток ( примерно).. така че моят съвет е - опитай се да преглътнеш материалните си желания и се радвай, че имаш покрив над главата си, че има къде да се прибереш щото кафето е час-два.. и 5 нека да са, а после отново се прибираш вкъщи.

Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 0647b83065
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

18.   Засрами се, ти си ужасно неблагодарен! Имаш дрехи, имаш и по два лева на ден, знаеш ли колко деца нямат кой да им даде и 10 стотинки? На 14 години си, потърпи още 4 докато станеш на 18 и можеш да се изнесеш, да работиш, да си плащаш сам всички сметки и да си купиш заветния телефон. Разбирам, че на 14 средата е важна и сигурно ти е кофти особено ако в класа ти са богати децата, но просто няма много какво да се направи. Можеш да се хванеш единствено на някаква лека работа през ваканциите, примерно да раздаваш флаери или нещо такова. И ако мислиш, че някое момиче ще те хареса само заради дрехите значи има нещо сбъркано в теб.
Номер осем- а твоят коментар какво точно цели, освен да се похвалиш, че иате възможност за една рокля да ходите до Берлин???

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 7ecebcc8d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Просто им кажи, че искаш айфон и после им кажи, че няма да искаш нито за Коледа, нито за рождения си ден.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 3adcdb997b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Момченце, в гимназията ходех с по 2-2, 50 на ден рядко да е имало случай, каогато съм ходела с повече пари. Винаги съм гледала да ми стигат. Също така бях с най -обикновен телефон с капаче. Колкото и мъчно да ми е било, че нямам нещо, което другите имат никога, но знаейки възможностите на нашите никога не съм се оплаквала. Знаеш ли, че някои деца нямат дом, нямат какво да ядат, нито какво да облекат, нямат родители, а ти глезльо си седнал да се жалиш, че нямаш последен модел телефон и скъпи дрешки. Засрами се малко и оцени това, което имаш! ж. 22

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 9ecee53be4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   И още нещо малкия майка ти не печати парите! Разбирам да живеехте в някой коптор, да нямахте ток, вода да мизерствахте ама жената се грижи за теб гледа те добре доколкото и позволяват възможностите. Скъпи работи ще си взимаш, когато започнеш да работиш да видиш как се изкарват парите. Ако толкова ги искаш сега започни да учиш усилено за да вземаш стипендия и си спестявай парите от нея!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 9ecee53be4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Наскоро в нета тръгна едно клипче. На него се вижда как бедно момиченце от Индонезия е подигравано от съучениците си, защото ходи със стари обувки. По -натам тя стана тийнейджърка и обвиняваше баща си заради това, че са бедни и няма скъпи дрехи, чанта и Айфон като на кифлите от класа и. Човекът продава цялото им имущество халката си, тв., печката и и купува боклуците Накрая става катастрофа и човекът загива на място. Накрая момичето много съжалява и осъзнава, че е сгрешила след като баща и вече го няма. Гледай го и се замисли.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 1178c0db12
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Авторе, нашите също нямаха пари. Никога не съм мислела, че моето положение е или трябва да бъде различно от тяхното - та ние сме едно - когато има, има за всички - когато няма, няма за никой. Аз може би винаги съм била особена. Един ден майка ми ми каза - сигурно ти прави впечатление, че другите деца са по-добре облечени от теб - тогава бях на 13. Ами, не ми беше направило впечатление. И до сега не ми прави - не мога да преценя вещите на хората маркови ли са или не са, а и не ги гледам толкова - държа се с всички, като с равни и те ме приемат, като такава. Може би е възможно да се каже, че съм успяла, но аз не държа да го изтъквам и изобщо не обичам да се знае всичко за мен, обратното - каквото и да ми каже друг човек за себе си това няма да ме впечатли или да поискам да му се харесам - хората или ги харесвам, или не - без значение как са облечени, какво работят или не работят. Има една приказка, която много харесвам:

Един ден Хитър Петър, както си вървял по чаршията, срещнал селския чорбаджия. Чорбаджията му казал:

- Петре, поклони ми се!
- Че защо да ти се кланям? - попитал Петър.
- Защото аз имам 1000 гроша.
- Имаш си ги, твои са си. Това какво общо има с мен, че да ти се кланям? - отговорил Петър.
- Ама аз мога да ти дам 500 - настоял чорбаджията.
- Ако ми дадеш 500, аз ще имам 500 и ти ще имаш 500, значи ще сме равни и няма защо да ти се кланям.
- Ама аз мога и всичките 1000 да ти дам.
- Тогава аз ще съм чорбаджия, а ти ще си сетен сиромах и съвсем няма защо да ти се кланям - завършил Петър.

Казвали са ми много хора, че отношението ми е несериозно, но аз съм си такава, просто. Не държа да впечатля никого, нито се впечатлявам от предмети. Едва ли ще станеш, като мен, но можеш поне да видиш нещата от различна гледна точка. Парите имат само значението, което сам им дадеш.

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 0ea9b9021b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   е аз бачках и си купувах отиван първа рано на училище да пия кафе за да издържа до голямото междучасие дремех в часовете и от даскало на работа. изкарвах на времето по голяма заплата от маика ми събирах и си купувах а и на нашите помагах и ток съм плащала и храна съм купувала и не умрях и приятели имах. леле как не те е срам не знам нкои коментира че не си разбирал на тая възраст какво искали да ти кажат ма разбираш да искаш да ти купят. що не питаш маика ти не ще ли да си купи квот си иска ми плаща сметки и мисли как да ти купи макар и втора употреба дрехи. има деца си лягат гладни и ходят с скъсани обужки и не протестират я не реви че има къде къде по лошо. ако искаш да ти е по добре вмест да се жалваш си стягаи трите букви и залягаи да учиш да станеш човек че да харчиш как ти е кеф

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 41c5edf766
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   почни работа!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: d1a7d149dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Дай идея къде и какво.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 317f883a69
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   Баси пикльото! Някои деца нямат какво да, ядат той седал да реве, че няма смартфон!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker