Аз ли се побърквам или той - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Аз ли се побърквам или той
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 2437 пъти
Той (28 г. ) мислеше много за кариера и пари, богатството беше в известен смисъл приоритет. Не преди любовта и семейството, но за него бяха важни. Дори избухваше често (обикновено гнева не беше насочен към мен и децата), когато например съм дала пари за нещо, което според него е глупост, а според мен необходимост. Или когато в работата му се опитваха да го ощетят, дори веднъж беше направил шефа си на 5 ст., което му коства по-късно повишение. Но пък никога не си оставяше магарето в калта и винаги ни отстояваше правата. Дори съм се учудвала как понякога, когато всичко изглежда изгубено, той изобщо и за миг не допуска, че е загубил и печели всичко в последната минута. Изобщо беше мъж с характер и здрава психика, непоколебим и решителен и постигаше всичко, макар че понякога плащаше висока цена. Но пък аз чувствах голяма сигурност в него (не че сега не чувствам) точно заради това му качество, въпреки че на моменти и аз го отнасях (и той си има недостатъци), но е много добър човек и изразява си любовта към мен и децата и определено е загрижен за нас и съм сигурна, че никога няма да ни остави. Той беше много сложна личност (в добрия смисъл). В един момент беше твърд и решителен, а в следващия момент беше най-романтичния съпруг и най-любвеобилния баща.

Но изведнъж се промени коренно. В един момент започна да говори някакви неща, които не разбирам. Каза, че е осъзнал много неща и че парите и кариерата са една голяма илюзия и всъщност кому са нужни пари. Всяка вечер като се прибере, медитира по един час. Говори ми за отворено съзнание и някакви неща, които не разбирам. А той ми казва, че няма проблем, защото аз не съм достигнала това духовно равнище, за което той изведнъж получил просветление. И щял да ми помогне да се развия духовно, но само ако сама осъзная нуждата от помощ.

Просто се отказа от борбата и сега е много смирен. Но според него това е била истинската сила. Нарочно купувам някакви глупости и той ми се радва, че съм намерила радостта в малките неща. Аз направо съм смаяна, няма я борбата, няма я волята. Казва ми, че до сега съзнанието му било обсебено от егото, но сега се е преместило в сърцето му и се е отворило за "многопластовата истина".

Човек нямало смилъл да се бори със злото, а само да го приеме в себе си, както и доброто, за да не отричаме себе си. Веднъж комшията ни иска заем, а той не му даде и после ми каза: "Ако му дам пари, той няма да разбере къде е истинския му проблем. Нека страда, нека си го изживее и сам да осъзнае истината. Когато е готов да му помогна в истинския смисъл, аз ще му помогна. Ако му помогна сега, повече ще му навредя. " И всичко това го каза като нещо съвсем нормално, все едно цял живот е бил с такива разбирания, а той само допреди 2-3 мес. беше човек, който не би се колебал дали да помогне, защото точно на този комшия много пъти сме му помагали.

Иначе някои неща ми харесват - няма ги избухванията например, повече се усмихва, по-лъчезарен е, не е материалист, макар че никога не е бил прекалено много. Но от друга страна пък си викам да не се е сбъркал - къде е онзи твърд мъжки характер. Понякога ми говори да се опитаме да живеем изобщо без пари, да си отглеждаме сами зеленчуци на село и т. н. А ми прави и впечатление, че започна да отгатва всичко. Примерно когато гледаме някакво предаване, предварително казва кой ще спечели, какво ще се случи. Понякога имам чувството и че направо ми чете мислите, но това може и да е, защото сме заедно от доста години и вече се познаваме до мозъка на костите си. Може би заради промяната му, чак сега ми прави впечатление.

Чак се плаша вече, че не отива на добре, просто това не е той. От друга страна пък може наистина той да е просветен за истината, може аз да съм ограничената, знам ли. Обърках се вече кой всъщност е лудия и изобщо има ли луди.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 62906810bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Успокойте се Госпожо, съпругът ви си е съвсем наред. Имал в период когато е вярвал че живота се свежда до трупане на слава и възвеличаване на егото. А сега има друг период, период на преосмисляне, на отваряне на съзнанието света какъвто е отвъд "тези човешки преходни брътвежи". Бъдете реалистка, успехите, стремежа, са важни, но нахъсването и много нерви не са задължителни. Силата е в спокойствието. Той си е нормален, всъщност предишното му състояние което ви е правилно впечатление "егото" е било ненормалното.

Притеснявате се, защото не разбирате какво е сега. За вас усещането за сигурност е само когато сте го виждала в "бойна готовност". Това ви е навика. Но спокойствието и вътрешния мир, дават по-голяма сигурност. Стига да я оценявате. Някои хора цял живот търсят вътрешен мир и не го намират никъде. Ценете положението си.

Или иначе, разберете че света не е само което виждате с очите си или усещате с кожата си. Поговорете с него, кажете му че искате да почувствате този вътрешен мир, да ви даде теми за размисъл. Уверен съм че ще го направи.


- silenter -

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 03fd4c4303
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   До автарката: Първо: съпругът ти не е луд в медицинския смисъл на думата. Сегашното състояние на нещата са естественото тяхно състояние. Аз съм малко учудена, че не си разбрала как се е случило всичко това. То си има причина и няма да е зле да поговорите и да разбереш повече. Проблем ще се появи във вашите отношения, ако наистина сте на различно ниво на духовно развитие. Защото това, което е различното е точно нова степен на това развитие при него. Говорете повече за това, опитай се да осмисляш поведението му и да го разбираш и приемаш. Не знам как ще стане при положение, че ти се вижда странно и плашещо. Със сигурност може да ти препоръча книги или филми в подобна насока, които да ти дадат начална представа. Но на този етап аз не съм оптимист, че ще схванеш за какво иде реч. Настина трябва да си готова за това на духовно ниво, да имаш необходимостта да се учиш. В противен случай ще ти изглежда ненормално, странно, невярно и т. н. Много често човек започва де се интересува от духовното самусъвършенстване в резултат на преживяна травма от всякакъв тип. Това може да ти подскаже нещо.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 5edf276447
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   До 1

Малко съм объркана, защото до сега е бил готов да преобърне планини заради нас, а сега е примирен и казва, че когато завъртим кармичния цикъл, нещата сами ще се наредят. А нашата задача била само да осъзнаваме същността на нещата, за да не заседнем в него и да го завъртим по-лесно и бързо.

До 2

Ами всичко се промени заради баща му. Той беше заклет алкохолик и пиеше като за световно. Стигаше се до бой над майка му, трудови злополуки, арести и т. н. Бяхме в безизходица, всички казваха, че алкохола е до гроб. Мъжът ми го изживяваше много тежко, семейството му се разпадаше пред очите му и той нищо не можеше да направи, нямаше никакво разумно решение. Беше се отчаял тотално, нещо неприсъщо за него, защото той винаги намираше решение, но за пръв път беше с вързани ръце, което определено не му понасяше. Всички казваха, че единственото решение е просто да го зарежем и да го оставим на произвола на съдбата, пък ако ще и да умре. Категорично беше против това и каза, че той го обича и че баща му не е виновен, а това е болест.

Един ден най-неочаквано и спокойно ми каза, че всичко ще се оправи след инцидент. С учудване го питах от къде знае. А той ми отговори, че е видял 2 ангела в хола, които му казали. През нощта когато ние сме заспали в спалнята, той отишъл в хола да се моли на Бог (също нетипично) и да плаче от отчаяние (той рядко плаче) и тогава му се явили ангелите.

Тогава бях вече убедена, че му хлопа дъската. Но месец-два по-късно баща му получи алкохолно натравяне и беше на косъм от смъртта. Всички се притеснихме, но не и той. Каза, че няма да умре и че това е много хубаво, за да се осъзнае. И след няколко дни го изписаха по живо, по здраво. На последвалите изследвания се видя, че черният му дроб е като нов, потресаващо при положение, че той от 15 г. не е имал трезвен ден. Та от тогава той започна да чете такава литература и да търси отговори на въпросите си. А баща му от ряз спря алкохола и вече повече от месец не е близвал, което е си цяло чудо.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 40137d8bc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма място за тревога и безпокойство, напротив - трябва да се радваш, че човека е загърбил стремежа към материалното и борбата, както се изразяваш... и се е обърнал към духовното. Дай боже всекиму.

Недей да се питаш кой е луд и има ли луди. Ако някой от нас е луд, образно казано, то всички сме луди, или пък никой не е... не осъждай и себе си да мислиш "дали пък не съм ограничена"... изключително много ме зарадва твоя пост за промяната в мъжа ти; той е на прав път, не го осъждай, приеми го, живота не стои в материалния стандарт и стремеж към материални придобивки; без духа тези неща нямат стойност.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 40137d8bc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   ... да, и още нещо: заглавието "Аз ли се побърквам или той" - никой не се побърква! Само можеш да се радваш за тази промяна, тя е от полза не само за него, а и за тебе и за цялото семейство. Щеше да е жалко и повод за тревога и безпокойство ако си беше останал в старото състояние.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 4bbb24ce62
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Тази промяна у съпруга ви напълно я разбирам. За добро е.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: e9642a583d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Не ви е давал основание да мислите че сега няма да преобърне планини заради вас. Считайки по темата ви. Любопитно, какво ли толкова ви смущава. Живеете добре, имате спокойствие, а даже проблемният му баща е започнал да влиза в правия път. Госпожо не искам да ви засегна, но струва ми се че търсите проблем където го няма, или както е стария бълкански израз, търсите "теле под вола". Разбирате ли, нямате основание да разнищвате съпруга си. А и каква полза имате, какво бихте могли да разберете като подпитвате анонимни индивиди? Когато съпругат ви е там при вас и спокойно можете да поговорите с него и да си прекратите така всички тревоги. Да, вашето е плашене за нищо работа.

Може би не вярвате в нищо. Но аз лично не намирам нищо ненормално в което ви е казал. Допуснете и недопустимото. Светът не е само ядене, пиене, пари, секс, его и харчове. Ако вие никога не сте си задавали никакви въпроси извън задачите на процеса "аз живея, работя, правя което се прави". Ще вие е трудно приемете нещата от неговата гледна точка. Но както казах, вие нямате проблеми, вие май търсите такива. Освен това, хората не са статични, изменят се, някои чрез развитие.


- silenter -

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 03fd4c4303
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Даа, обикновено е така - настъпва прелом в начина на мислене и нагласа към света, на само ако човекът има потенциала за това към този момент. Сама си видяла като един невярващ на тези неща човек, какъв е резултатът. Мисля че имаш невероятния шанс да живееш с такъв човек и той да те научи на много неща. Вие може би и затова сте заедно. Имаш шанса, но дали ще се възползваш от него зависи само от теб. Нямаш никакво място за притеснения, просто остави съпруга си да се развива по собствения си път. Ако новото състояние на нещата започне много да ти пречи, ще трябва да се разделите. Той на по-ниското ниво, предишното няма да се върне. Ще върви само напред.

№2

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a835816bc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Здравей! Не мисля, че някой от вас се побърква, не ни е дадено да разбираме всичко. Явно съпругът ти е благословен с нещо ново в живота си, опитай да го разбереш. Прочети "Любов" на Елиф Шафак, може да ти помогне да намериш себе си в новата ситуация.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 24e6a71e26
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Може ли да споменеш каква зодия е твоя човек, стана ми интересно. Иначе вместо да се радваш, че човекът е помъдрял, ти го мислиш за луд. Да животът не е само материални неща, той е прав, има карма и ако си твърде привързан към тях, в един момент те изчезват (за да разбереш, че може и без тях)

Аз лично някъде към средата на 20-те съм се променил доста като възгледи за живота в тази посока. Интересното е, че обикновено имма нещо, което отключва нещата (дори и преди това да е имал такива уклони)

Нз какво те притеснява, ако наистина е помъдрял, а не само да бръщолеви високопарни глупости, значи супер, ще си имаш 1 стабилен човек до себе си : )

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: b60f4f95ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Тук не видях коментар за другата възможност. Човек не се променя така рязко от само себе си, невъзможно е днеска да си така утре не, без да се е случило нещо драстично. Казваш че нищо не е станало в живота му, но това е много лесно обяснимо с медицинско състояние (не психическо, спокойно). Недостиг на тестостерон не веднъж е бил причина за внезапно смирение на "мачовци", както помни медицинската история. Силен удар в слабините или проблем с щитовидната жлеза са най-честите причинители на такива неща. Не казвам, че със сигурност е това, но не го изключвай като възможност, все пак е състояние, което, ако се остави нелекувано (а лечението е елементарно-хормонни хапченца) може да причини депресия и проблеми със съня, свързва се и със заболявания като остеопороза и диабет. Звучи сухо, но е така и все пак от преглед не боли. Само не се стряскай-95% от коментарите като моя се оказват фалшива тревога и само дето плашат. Просто мисля, че трябва да го знаеш. Дано съм помогнал, а не попречил.
S. A. D.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 5edf276447
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Започвам да се осъзнавам, че аз съм "лудата" и че всичко това е хубаво. Но проблемът (силно казано проблем) е, че това е нещо ново за мен и ми трябва време да го приема. Знаете, че човек винаги има нужда от време за адаптация, дори и когато промяната е към добро.

Леко ме притеснява въпросът дали няма в един момент прекалено да се разминаваме духовно и да се разделим, но и така да е, може пак да е за добро. Въпреки че ще се опитвам да го догонвам, но не знам.

Стрелец е.

Авторката

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker