Чувство на тревожност! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121349)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18567)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Чувство на тревожност!
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 3126 пъти
Мъж на 30 години съм, имам жена и дете на година и нещо. Двамата работим, имаме добро образование – висше, сега майката е втора година майчинство, защото места за градина нямаше. Непрекъснато изпитвам голямо чувство на тревожност и притеснение, често се будя през нощта и съм потен, непрекъснато мисля негативно.
Причините са, че открих, че при по - голяма натовареност и отговорност в работата, изпитвам силна тревога. Незнам как ще се справя, още повече, че предстой една колежка да я пенсионират, а аз да поема работата й. Отделно обстановката не е много здравословна, непрекъснато интриги, неща в последния момент и показване на деспотизъм. Имаме желание за второ дете, но се притеснявам как ще се справим с доходите по – принцип, а и първото ни дете едва ли ще го приемат на държавна градина, ще трябва да е частна, защото няма да има кой да го гледа, бабите и дядовците ще работят още дълги години. Сега не ни стигат парите, незнам как ще стане с две деца и частна градина. Не искаме да се отказваме за второ дете, а временното отлагането може да стане вечно. Пробвахме да си намерим по – високо платена работа, но знаете какво в момента е положението дори в София, не успяваме.
Знам, че има хора в много по – трудни ситуации, но ви моля за съвети - 1. как да преодолея ежедневното чувство за тревожност и притеснение, това е сериозно състояние, почнах за пия мента, глог и в., 2. какво да измисля за да ни стигат парите, според мен е важно да имаш второ дете. Не искаме да пишем първото ни дете, че е болно за градината, още повече, че вече и там има конкуренция. 3. как да се справя със стреса на работното място и липса на увереност? Ще се радвам да споделите мнението си, съветите си и вашия опит.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: bd68cc5477
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   жената и детето трябва да ти бъдат нещото заради което да се бориш!
бъди повече непукист! върши си работата и не се занимавай с клюки и интриги!
щом и двамата работите и имате образование - второ дете не мисля, че ще ви натежи изключително много
все пак за тях живеем-нали?
семейството е най-важното!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 7845133016
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много внимателно прочетох твоите редове. "тревожност и притеснение, често се будя през нощта и съм потен, непрекъснато мисля негативно", заедно с поттиснатото ти настроение -- това са признаци на депресия. Щом си от София те съветвам непременно да отидеш на преглед при психиатър -- например Александровска болница, или "Св. Наум" (4 км).

При депресия се получава дисбаланс в метаболизма на нервната тъкан. Причините са много: емоционален стрес, лоши хранителни навици, заболяване в други органи и системи и т. н. Но това може да се коригира само с лекарства. Спри да взимаш мента и др. Гарантирам ти, че няма да има никаква полза от тях.

Много силно те съветвам да потърсиш помощта на психиатър преди здравословното ти състояние да се е влошило!

Иначе оставам с впечатлението, че имаш покрепа сред семейството си!

Относно работата, не взимай нищо навътре. Кой какво казал, кой какво направил.... Напълно ги игнорирай. Не обръщай внимание на простотии. Просто си представи, че ти се налага да изкараш няколко часа от деня си там. Знам, че това е лесно да се напише. Но на практика е така. Ако имаш допълнително въпроси или конкретни проблеми на работа, непременно пиши! Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 2119adf645
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей, имам подобни на твоите проблеми от няколко години. Номер 2 те съветва за психиатър, навремето и аз щях, но лекарствата, които ще ти изпишат временно ще подтиснат симптомите (Ксанакс, Ривотрил), ако ги комбинират с антидепресанти, има реална опасност да имаш проблеми със сексуалната функция (да не можеш да го вдигнеш).

Бил съм в този ад известно време - не си причинявай зависимости и проблеми с лекарствата.

Моят съвет, понеже също чета между редовете е да оправиш мисленето си. Сега, това на приказки е по-лесно казано от колкото направено, ти сам казваш, че мислиш негативно, а и като четох не видях да си казваш нито едно успокоително нещо.

В допълнение на тревожността ти, негативните неща, които си казваш многократно засилват ефекта. Парадоксът е, че точно един по-различен мироглед може да оправи състоянието ти. Не знам за паричното ти състояние, но аз бих отишъл на психотерапевт за когнитивно-поведенческа терапия. Преди ходих, но за жалост поради независещи от мен обстоятелства се наложи да спра. Мисля, че ще ти помогне, терапията продължава около 6-8 срещи в които ще ти се смени мисленето, ще се научиш да улавяш моментите в които мислиш негативно, както и начини за справяне с тревожността. На мен едно от най-големите ми съжаления е, че не можах да я завърша, но един ден със сигурност ще го направя.

Ако материално не си толкова добре - лекарства, само че там проблемът при спирането е налице - синдром на отнемането и какво ли не.

Навремето и аз бях писал тук, хората ми казаха психотерапия - аз не, та не, знаех си лекарствата и това е, но сега разбирам, че са били прави. Искрено ти желая да се оправиш, да си добра опора за жена ти и децата ти. Дръж ни в течение какво става с теб.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: ca21808d02
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Най-важното е да се успокоиш. Едва ли имаш депресия, избягвай всякакви анти-депресанти. Имаш прекалено много стрес в момента, а от там идва И тревожността. Упокои се, започни да тренираш, за да намалиш адреналина в кръвта си. Сега ли трябва да решите за 2-ро дете? Когато сме объркани вземаме объркани решения. 1- как пак ви хрумна, че живеем заради децата си? Децата ни се давaт временно, после отлитат...

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 4b3c40905f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не ходи по психиатри, не взимай техните хапчета.
Депресия, стрес и тревожност се преодоляват с контрол на ума, като си наблюдаваш мисленето, контролираш го и съзнателно го променяш. Наблюдавай мислите си - като се хванеш, че изпитваш тревога и мислиш негативно, започни съзнателно да мислиш хубаво и позитивно. Чувството, усещането, зависи от мисълта.

Как да имаш повече пари не мога да ти кажа.

Иначе - повече движение, спорт, разходка сред природата, някакъв вид физическа активност.

Аз например плувам, практикувам йога, наблюдавам си ума и не мисля каквото дойде, а каквото, когато и както си избера и реша. Това ми помогна и ме спаси от стреса и депресията.

Почнеш ли да взимаш хапчета спасение няма. Била съм свидетел на мъката и гибелта на много мои близки по пътя на доктори и хапчета. Все едно да те боли зъб и да вземеш аналгин. Той прави да не усещаш болката за известно време, но болката си е там...и после пак боли.

За работата - както ти казаха не се занимавай с глупости, вярвяй в себе си и имай достойнство и самоуважение. Извикай си тази вяра, ако ти липсва.

 
  ...


...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 5e0be60838
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Лесно е да се дават съвети като тези-" 4. Най-важното е да се успокоиш. Едва ли имаш депресия, избягвай всякакви анти-депресанти. Имаш прекалено много стрес в момента, а от там идва И тревожността. Упокои се, започни да тренираш, за да намалиш адреналина в кръвта си. " Мисля, че точно депресивно състояние го мъчи. Бях в подобно състояние близо половин година, много е гадно. И аз съм на мнение, че не е за психиатър, ще го направят като парцал, но на психолог може да отиде, ще получи малко успокоение. Аз излязох от бездната, чрез употреба на много лек антидепресант, нарича се Деанксит(розовите хапчета на щастието, изписани от невролог). Не адреналина го мъчи, а липсата на Серотонин(хормона на щастието) в организма, затова е тази тревожност. Може да се опита и с билката Жълт Кантарион(пие се на чай), също помага, но ефекта настъпва по бавно.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 4cf24f0945
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А моят съвет е да си провериш щитовидната жлеза.. Говоря от личен опит. Преминах през същите симптоми

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: a5a96cef5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Дано вече да нямаш проблема и все пак, ако го имаш-определено лекарствата няма да помогнат, а и при психиатър веднъж-два пъти може да отидеш с направление, оттам нататък се палаща и то по 50лв. за 20мин. Корени от дилянка, стръкове от върбинка и листа от мента по биха ти били от полза-2 супени лъжици се варят по 5 мин. в 400мл. вряша вода. И се обърни към вярата-на мен молитвите много ми помагат. Просто Бог като наш Творец познава душата ни и ще ти даде мир, ако се обърнеш към Него! Психиатрите не помагат, тях мога да ги оприлича на едни анестезиолози-упояват те с хапчета, но след 10-12 часа се събуждаш и болката и мракът не са изчезнали.
Господ е лакар!!! Човек е създаден по образ и подобие Божие-призван е да бъде здрав и съвършен!!!
Замисли се, че имаш работа, дом, дете и жена, с която явно от написаното се разбирате!!! Имаш изключително много!!! Не го забравяй и за секунда! А страховете всеки си ги има, просто ги приеми като нещо нормално и не се бори с тях! Отделяй време за повече движение-наистина помага-взимай детето и съпругата и се разхождайте на воля през уикендите, когато времето позволява!!!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 064fe5341f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Брато, на 30 години си и предполагам, че жена ти е по-малка от теб. Това ще рече че имаш още поне 5-6-7 години да имаш още деца. Не е казано СЕГА да си правите второ. Често в семействата разликите между първо и второ дете са над 5-6 години.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c9614d6ed5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Жена ми е по - голяма с 2г.!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker