Как да постъпя с учителката на сина ми? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121311)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да постъпя с учителката на сина ми?
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 3486 пъти
Здравейте.
Синът ми е 2-ри клас и учи с една и съща учителка още от първи клас.
На първата родителска среща госпожата е препоръчала (аз не съм присъствала, но таткото е бил там) частна занималня, където преподаването било превъзходно.
След това започнаха проблемите. Вместо да започнат от първите уроци от разделите, те отиват на последните, където са задачите за упражнения. Естествено, в такъв случай детето да не може отговори на въпросите. Допълнително дава такива задачи за домашно. След като детето вече е достатъчно объркано от опити да намери отговорите, без да ги знае, тя тръгва да им преподава първите уроци. Опитвам в къщи да му обясня съответния урок, но той дълбоко е затънал в най-различни други подходи и още повече се обърква. На следващия раздел реших да предваря малко госпожата, за да спестя объркването на детето. Да ама не - госпожата се скарала на друго момиче, на което майка му вероятно е постъпила като мен и го е подготвила предварително.

Ако се свържа с районния инспекторат да направят проверка на учебния процес (аз не бих могла да се водя компетентна, защото нямам документ удостоверяващ това, че съм завършила начална педагогика ) има 2 вариянта.
Първо - да констатира, че всичко е наред. И второ - да реши, че има нарушения в някой метод.
Но си мисля, че човек рекламиращ частна занималня още в началото, не би коригирала начина си на преподаване в благоприятна за учениците посока. Още повече ако има някаква изгода от тази занималня.
Не я обвинявам, защото за мен няма значение къде още и колко частни уроци дава, но искам детето да получава компетенто преподавателско отношение, което дори да не му дава много знания, поне да не го обърква до степен, в която е трудно после да възприеме правилното решение.

Вие как бихте постъпили?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: f53f6a3e9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Говорете първо с учителката, а ако не си промени подхода, и с директорката на училището. Чак след това може да се обърнете към инспиктората. Така или иниче, детето ви няма ли занималня след училище и то напълно безплатна? Защо е нужно да се дават пари за частни уроци в такава крехка възраст. Пък и вие сте педагог.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 3a7cab45c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Премести го в друго училище най-добре. :)

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: a404904d32
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Може би е по-добре да по-търсиш друго училище, като предварително отидеш и провериш как са учителите/ките в другите училища и им споделиш проблема.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 80b381335d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В всеки клас на първа родителска среща, учителките в началното образование са длъжни да кажат възможностите на училището за занималня. Ако училището няма държавна занимална на родителите се предлага частна такава.
Вероятността учител да дава упражнение преди да предаде урока ми се струва невъзможно. Нямате ли съмнения, че вашето дете не е внимавало в час?
Дори да изпратите инпектората за проверка, ще отиде инспекторка в училището, ще влезе в час и учителката ще си преподава нормално, както е по реда. Няма да има констатирани нарушения! Както ти ще работиш ако началника ти е на главата така ще работи и тя.
На твое място първо бих отишла при учителката да попитам какво мога да помогна за по-доброто образование на сина си. Ако се прави на ударена с мокър парцал ще премтория срок дете си в друго училище.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 3cc11d634c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   По-добре се свържи с РИО, по-важно е детето да научи материала, защото после всичко стъпва върху него. Колкото повече мълчиш, толкова по-зле. В България все си мислим, че ако оставим нещата така всичко ще се оправи, не искаме да се караме с никой, в случая с учителката, за да не се отрази после върху детето и учителката да го тормози...

 
  ...


...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: c928bee550
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   На теория има доста възможности, но на практика не е така. Просто трябва да се занимаваш доста със сина си вкъщи и да му помагаш, доколкото можеш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 3696fd9215
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Говори с други родители, не е хубаво да си сама, защото ако не се вземат мерки и тази учителка е "човек" на някой, после смятай що за злоба ще се изсипе върху главата на детето ти. Друго е да сте няколко, тогава сте "сила". А сам войнът често губи битките. След като се съберете няколко родителя отидете при директора. Обяснете как стоят нещата, изразете притеснението си и намекнете за жалба до РИО. Хубаво ще е ако знаете името на шефът на дирекцията на РИО във Вашия град и го споменете, например "моля, вземете мерки, за да не стигаме до жалба до (името на шефа)". Всички директори в града го знаят, все пак той е този "над тях". Ако въпросната учителка е човек на директора може да няма ефект, но пък тогава изпълнете заканата и пуснете колективна жалба. Искайте родителска среща с присъствието на директора. Това е моят съвет, дано съм помогнала. И пак повтарям, не предприемайте сама действия, тъй като от това после може да пострада детето Ви.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 98411d5849
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Няма ли безплатна занималня в училището? Ако има, по-добре детето да посещава нея. Ако няма, поговори с учителка за проблемите, ако се окаже, че вината е в нея и тя не иска да я осъзнае, най-добро отпиши детето от частната занималня.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 5de88ec0ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   А не оставяйте това така госпожо. Тя може да има съответното образование, но от каквито и да е нейни идеи, тя няма право да подвежда децата, да променя системата на образователния процес и даже да се прави на изобретателка. Толкова име натоварена програмата, че милите дечица останаха без детство. Като сложим и факта, че висят денонощно в училище, кога ще остане време за контакт с родител-дете или въозбще време за игри. Адски е натоварващо, а и те се изморяват доста. Всико си има граници, а тая явно не е родена за педагог. Обединете се всички родители и я изпейте в инспектората, а няма да е лошо и ако покажете групово мнение по въпроса, ако ще и с подписка при директора.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 3960af836e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не виждам какъв е проблема... Вие ли сте учителката в случая или не? Ако можете да я заместите/в което дълбоко се съмнявам/ -успех. Щом преподава в това у-ще и не са я уволнили - значи жената си върши добре работата и няма нужда някой да й свети в часовете. Синът ви и връстниците му са още малки и е нормално по-бавно да схващат материала и акъла им да е другаде, а не в уроците и домашните. Всички сме били така... Недейте така да властвате над горкото дете...

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 404db8dda7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Първо говори с учителката и си изясни точно какъв е стилът и на преподаване и ако детето ти продължава да има проблеми тогава можеш да го преместиш в друг клас или даже в друго училище. Няма смисъл да се обръщаш към инспектората, те каквито са бързи, докато направят проверка... и тя учебната година ще е свършила! А и отделно, че същата учителка ще преподава на детето ти и догодина, та ако разбере, че ти си поискала проверката и оспорваш методите и на преподаване, може и детето ти да има проблеми. За това помисли за друго решение на проблема.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: b6a9c083b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А защо никой не си задава въпроса какво ще се случи с детето, след като родителите му влязат в противоречие, да не казвам конфликт, с учителката? В днешните училища всички са навързани като черва и мисля, че няма никакъв смисъл да се разчепкват нещата по-високо. Нито директор, нито инспектор ще бръкне в печалбите на частните занимални. Нали и те също са на тази ясла!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 52dde65e63
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Ами разговаряйте с госпожата. Отидете дори няколко родители и и обяснете положението.
Тя може би си мисли, че така ще накара децата сами да се замислят за решението на задачите или ще провокира някакъв по-творчески подход у тях по тоя начин. Може би това да е причината да прави така.
Но наистина това е доста объркващо за деца в начален курс, които нямат изградени навици. Много по-ясно за тях е да получат обяснението за решаване първо и после да решават примери, свързани със съответната вече обяснена теория.

В крайна сметка и тя има интерес децата да са спокойни и родителите доволни от нейната работа. Още повече, че занималнята е и частна. Ако децата са стресирани и изнервени никой родител не би искал да праща детето си там и тя губи от това.
Обикновено при частните форми на обучение гласът на родителите е силен и решаващ. Така, че не се страхувайте, а разговарайте.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 80b381335d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   Не пишете глупости! Училищата са общински. Частните занимални се откриват от общината в училищата и парите ви отиват в общината за наем на стая и т. н. Мислите си, че общината ще пуска подкуп на начална учителка за да набере повече деца за занималня?
Единствената далавера на учителката от частната занималня е че учителката в занималнята няма да е безработна. Евентуално ако са приятелки, приятелката й ще има работа.
Но всичко това няма как да повлияе на учебния процес.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker