Дъщеря ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Дъщеря ми
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 3780 пъти
Здравейте моля някой от вас да ми помогне със съвет. Омъжена съм и смея да кажа че сме едно здраво семейство имаме две големи вече дъщери на 26 и24 години. Но нещата са извън контрол голямата имаше приятел осем години по голям от нея. Бяхме против тази връзка всички и се мъчехме да янакараме да разбере че прави голяма грешка. Бяха заедно 6г. През това време тя завърши висшето си образование и започна да работи в банка, а въпросния господин не работеше от 3 години. Постояно я съветвахме да внимава да не изтегли някой заем защото този човек има много заеми ипжстояно го притискат. Издържаха го неговите родители. След един техен скандал аз й казах че не искам да го виждам повече с нея, тя ми обеща че ще го направи. Дори започна нова връзка с нейн колега. Много възпитан интелигентен и с добра кариера. Стигнаха до съвмесно съжителство забременя. Приятеля и има жилище на морето миналото лято отидоха на уйкенд а ние с баща й спокойни ищастливи бяхме на планина. И тогава започна кошмара там на морето тя разбрала че той има друга възка като се върнаха от морето тя се прибра иказа че всичко е свършило и тя ще задържи детето. Естествено ние не оставихме така нещата аз се обадих на момчето защото не вярвах че нещата са така прости и се срешнахме. На срещатата той ми предложи стол за да не припадна. Оказасе че глупавата ми дъщеря е изтеглила заем на нейно име 25000лева и ги е дала на нещасника с когото ходеше преди това. От горе на всичко са взимали и друг заем 5000лв. пак на нейно име който това момче погасява. Той е знаел но въпреки всичко е искал да бъде с нея и след време да ни каже. Тези всички пари тя ги е дала на този нещасник. Искам да подчертая че тази глупачка нее луда нее наркозависима или някоя кифла. Тя еедно доста красиво момиче с големи сини очи светла коса висока интелигентна. Това го вмъквам за да напомня на всички родители да внимават с кого си имат работа децата им. Тя просто е едно момиче родено в провинционално градче не зблъсквало се с измет като този мислещо че всички и мислят доброто. Беше на 20 влюбена и вярваща на всичко. Сега работи на друго място връща заем има още 7години по 330лв. всеки месец. Направи аборт и провали живота си. Кажете как да й помогна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: 7dec899599
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не можеш да помогнеш на вече голям човек. Това, че непрекъснато сте ? се месили в живота я е направило безволевата, наивна личност, която е, която търси някакъв Принц или друг екземпляр, доверявайки им се безмозъчно.
Станалото-станало. Не е зле за разнообразие да подкрепите дъщеря си, вместо да продължавате да я тъпчите и обвинявате за минали неща.
Колкото до въпросния „добър“ мъж - браво на нея, че навреме се е усетила и го е зарязала, защото не е стока човек, който забременява една жена, а ходи с друга.
Ако действително искате да помогнете на дъщеря си, спрете да я обвинявате, а я подкрепете действително с думи и действия, спрете с критики, тормоз и обвинения на всяка цена, защото не само не можете да промените ситуацията, но и не ? помагате.
Ако не искате да го сторите, поне се дистанцирайте и я оставете да си гледа живота. Тя е направила грешка и очевидно си носи последиците. Голям и самостоятелен човек е, защо продължавате да ? се месите в живота?
Свържете се с психолог, защото е голяма вероятността вие да сте основната причина за проблемите на дъщеря си, задушавайки я и мачкайки я без да искате.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: c6081fd639
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Е как така? Хем е глупачка хем интелигентна? Щом е направила толкова проста глупост е ясно каква е...

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: f519c68286
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Незнам какво да ви кажа... много сложна ситуация. Аз съм на възрастта на дъщеря ви, но не бих си помислила и да изтегля заем, най- малкото затова, 4е знам 4е тез пари не са безвъзмездно, а банката си ги иска обратно!
А относно, до господина който казвате, че е интелигентен, красив и т. н мисля че няма какво да съжалява за него тъй като още в началото на връзката им е тръгнал настрани, то значи че му е слаб ангела и едвали щяха да успеят и да имат здрав брак? Всъщност той заради заема ли я е оставил или тя го е оставила след случката? Но какво ли значение има. Помогнете на дъщеря си като я подкрепяте, като я разбирате, като говорите с нея... не я корете... не и давайте акъл.. оставете я сама да плаща, сама д асе оправя с живота си! Само подкрепа... другото ще с дойде на мястото и мъж ще срещне и дете ще има, а парите- те не са всичко на светът. Ще ги изплати и ще и бъде за урок! Успех

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 9d8f4f61e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Скъпа госпожо, колкото и да не е момента за такива коментари, бих желал да ви кажа, че вие прехвърляте всички грешки на дъщеря ви на други хора. Също така съм сигурен че вие дори не я познавате, няма как дете да споделя на родител, при положение че родителя е властен невротик, който се бърка във всичко и казва кое и как трябва да се направи.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 65f52083ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Горката ви дъщеря. Съжалявам я. Сигурно не и е лесно с майка като вас. И сега щастлива ли сте, като разбрахте, че дъщеря ви се е разделила с въпросния господин и се е обвързала с друг без да го обича, само мир да има и вие да сте добре за сметка на нейното щастие. А тоя хубав ваш зет, който е знаел всичко и въпреки това се е оженил за дъщеря ви, защо точно сега ви казва за станалото. За да има с какво да си оправдае извънбрачната връзка ли? Колко удобно. И горкия той- жерта! Сигурна съм, че нещата не са такива каквито ги описвате и ония не е толкова черен, колкото го изкарвате. Повръща ми се от такива родитли като вас. Вашето най- голямо наказание е страданието на децата ви.

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: c8e55ce63b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не разбирам, авторке, многото критики по адрес на първият приятел на дъщеря ви и многото хвалби по адрес на вторият й приятел! Тя сама е взела решение и е теглила заем, никой не я е карал насила. Не разбрах и причината за аборта, нали е искала да задържи детето? ! Дано поне това да не й е наложено! Как да й помогнете? С морална подкрепа, без постоянни нападки и обвинения и я оставете свободно да диша и да си живее живота. При добро желание и възможност бихте могли да й помагате да си изплати заема, но без да й натяквате за помощта си. Макар, че не ми звучи да изгаряте от желание да го направите... Момичето не е глупаво, просто прави своите житейски грешки, от които да се учи. Дано има по- добро бъдеще!

Ж 28

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: c1dfb05037
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Дъщеря ви госпожо е пълнолетен възрастен човек който трябва да се научи да носи сам отговорност за действията си. Няма как да й помогнете друго яче освен да я оставите да живее собствения си живот по нейния избор.
Вие сте виновни за нейните тегоби в момента, само защото сте се месили в живота й още от малка. Детето трябва да се научи още от невръстна възраст да носи отговорност да дейдсвията си, ако бяхте я оставили да се пари от измети още като малка без да ходите да се срещате с този, който я е наранил /душевно/ тя щеше да добие опит и да може да се пази, като пълнолетен гражданин.
От друга страна вие сега смятате, че животът на дъщеря ви е провален, което не е вярно. Дъщеря ви има образование има добра работа ще изплати грешката си и ще си оправи сама живота, спрете да се месите вие проваляте живота на дъщеря си.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 23d0771808
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Много неприятно ми стана, докато четях тази история. От една страна авторката, която има две големи дъщери пише толкова неграмотно, че щеше да е смешно ако не е жалко, от друга страна цялата й ценностна система е някак си.. хм "неграмотна".

Интелигентния и добричък колега изневерил на дъщеря й, защото тя имала заем. WTF?? !? !? !

Но няколко пъти в текста изрази като "Разбира се, ние не оставихме нещата така" ме изумиха май повече от всичко останало.

Тази майка заслужава дъщеря й да й тегли една дълга и сочна и да не я погледне повече....

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 4a5608a7a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Защо съдите авторката, тя просто е майка, която и пука за децата и иска да им помага. Аз също имам майка и баща, но никога не са ми помагали, когато съм имала проблеми или да са били до мен в едни такива важни моменти като завършване, кандидат студентски изпити, камо ли за любовните ми разочарования да им говоря. Благодарна съм им, че са ме хранили, обличали и възпитали, но ако имаше такава топлота в семейството ни като това на авторката сега щях да съм друга - с повече самочувствие, по-уверена, по-значима... знам ли и аз.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 37476fe17c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Нямам представа защо родителите в България имат толкова огромно желание да се бъркат в живота на децата си? Когато децата са под 18 години е ОК (до някаква степен), но след това... Родителят трябва да показва посоката, да помага и да подкрепя, колкото може. Останалото зависи от "детето". Ако не се опари няма как да се научи.
Благодарна съм на моите родители, че никога не са се месили в живота ми. Изказвали са мнение, давали са съвети, говорили сме на много теми, но НИКОГА не са се опитвали да се налагат. Правила съм грешки, но тези грешки са мои и всяка една ме е научила на нещо. А от родителите си не съм чувала по-лошо от "е, постъпи глупаво, но си жива и здрава и всичко ще се нареди".
Да държиш децата си "на каишка" никога не води до нищо добро. Колкото до това как да помогнете на дъщеря си - с морална и духовна подкрепа, никакво мрънкане по въпроса и даване на възможност да изживее НЕЙНИЯТ СОБСТВЕН ЖИВОТ.
Ж27

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 23d0771808
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Знам случай, в който майката разбра за изневерите на зет си и застана на негова страна, а на дъщеря си каза: "Глупачко, той има пари, кротувай си тука до него, ще те гледа като принцеса, особено сега след като се чувства виновен пред теб" И тя я послуша. След време той започна да се държи много арогантно с нея, сякаш я мразеше за това, че я вижда вкъщи. А майка й казваше "Нищо не е, изнервен е от работата"

Всичките й приятелки много й говорехме, че не е редно да търпи такова поведение от страна на съпруга си, но тя слушаше майка. Като някакво зомби беше пред нея. Вече е разведена, сама, нещастна и след всичко преживяно със съпруга й - не иска и да чуе за мъже, любов и т. н.

На 32 години се върна да живее при майка си. А последната не спира да я кори за това, че се била развела.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: dc9f9226d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Виж, мила! Не я съди твърде строго. Не знаеш какви опитни измамници има и как успяват да завъртят главата на човек. Не казвам, че това което е направила дъщеря ти е супер умно, но след всичко, което и се е събрало, последното от което има нужда е и родителите и да я съдят. Как да и помогнеш ли? Ами като за начало спри да я наричаш глупачка! Освен това не си е провалила живота. Да, много време ще го изплаща този заем, обаче млада е животът е пред нея. А и от тази история ще и остане добра поука да не се доверява на всеки срещнат. Така, че ако не можете да и помогнете финансово, поне не я карайте да се чувства като пълен боклук, повярвай ми вътрешно достатъчно се терзае, заради цялата история, така че няма нужда да наливате още масло в огъня. Всеки прави грешки и не е редно, най-близките му да му натякват непрекъснато за това.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 38ec282aa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Тоя зет от ваща кръвна група авторке. Осиновете го. хубава работа, па и заплата, че и апартамент на морето. Може да се гордеете с него, колко " много е постигнал" в живота. А това, че фурнаджийска лопата, страхливец да не кажа направо пундйо, то не е важно, по- важно е, че има пари. Много ми е чудно обаче, как се е оженил за дъщеря ви знаейки за всичко и едва сега, когато си е намерил любовница се е сетил, че това му тежи? Къде е спал преди това? Горко на дъщеря ви. Не искам да си представям, какво му е на това момиче. Цял живот да подтискаш желанията си, защото съм сигурна, че вие цял живот сте дирижирали живота й, повече от необходимото. Има много, като вас властни, обсебващи майки.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: bf7dc890be
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Госпожо, много неприятна история , аз ви вазбирам защо сте постъпила така. Не мога да кажа че е много редно, но истината е че всеки родител желае само най-хубавото за детето си , което е нормално. Опитайте се някак си да превъзмогнете това нещастие, ако можете потърсете отговорност и парите от лицето. Ако не вдигнете глава и гледайте напред, знаете че всяка обеца на ухото ни прави по силни.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 456773a246
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Здравейте, госпожо, аз съм момиче на 20г и моя приятел е с 11г по-голям от мен. Въпреки това моите родители не са били против нашата връзка и никога не са се опитвали да ни разделят, даже напротив, подкрепят връзката ни. Не виждам какъв е проблемът в това, че е по-голям от нея, проблем е, че чака тя да му изплаща заемите и вече зрял мъж, а разчита на родителите си. Това е абсурдно! А грешката да се занимава с такъв е на дъщеря ви, но дори по-скоро ваша. Смея да кажа, изглежда, че вие сте твърде строг родител, трябва да говорите с нея като зрял човек и да й обясните, а не да се нахвърляте върху нея. И аз съм правила грешки преди. Тогава нашите по същия начин постоянно ми се бъркаха това кара човека да взима грешни решения. Защо обвинявате другите хора??? Мъжа просто си е такъв, а вашата ''интелигентна'' дъщеря нека си намери по-добър? Щом е толкова умна..

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: d7bae78b1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Най-голямата помощ е вашата безрезервна подкрепа без да й бъдете съдник. Като всеки родител Вие сте загрижена за дъщеря си, но не смятам, че и вие знаета пълната история - надали първият е толкова черен, а другият да го ожали човек от добрина. Според мен тя трябва да знае, че вие винаги ще сте на нейна страна. Знам, че правите всичко от добро, но просто е много неприятно да нямаш желание да споделиш нищо с родителя си. Грешка е, че сте застанали на страната на втория й приятел. Сега поне бъдете до нея и й покажете, че имате вяра в преценката й. Все пак е жена над 25 години и е време да вземе живота си в ръце. Още е млада - има време и да среща мъже, и семейство да изгради и дете да има. Просто трябва да се успокои, да възвърне увереността си. За заемите няма какво да се направи - като са теглени ще ги плаща.
Ана

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 3282c32ced
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Един прост съвет - оставете я намира! Как така вие ще й казвате, да зареже този или онзи? Тя като не е способна да види грешките сама, да страда, пък може да реши един ден, че не й харесва така да живее.


Дъщеря 23 години.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 36ed95a2f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Има професионални ловци на длъжници, вършат добра работа, но вземат и процент. Защо не опитате? Така като гледам едва ли има какво да губите, но за толкова малко пари едва ли ще се навият. Но все пак опитайте.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker