Може ли с такива действия да задържим мъж? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121292)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Може ли с такива действия да задържим мъж?
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 3186 пъти
Бих искала да се допитам до читателите на сайта. Омъжена съм от 3 години, имам дете на 2. Далеч съм от мисълта, че мъжа не трябва да помага на жена си в дома и отглеждането на децата. Но според вас може ли жена да задържи мъж до себе си дълги години и са семейство, имат деца, ако постоянно му създава работа, в къщи. Например ако го натовари с децата – да ги води на училище всеки ден, на лекар, той да ходи на родителски срещи, да пазарува, а жената да има свободно време но постоянно него да го тика към тези неща а тя си почива в къщи, дори почти не готви. Изобщо за всичко мъжа да отлита. Ако не прави секс с него това от значение ли е? Да му звъни постоянно като не са заедно, когато жената трябва да свърши нещо примерно в някоя институция и касае нея да иска той да е постоянно с нея, той да говори, той да действа. Същевременно и мъжа ходи на работа, жената дори често идва и го взима от работа, ревнува го и прави физиономии и реплики ако говори с някоя по-засукана жена, същевременно самата съпруга се държи високомерно с другите жени, понякога и грубо. Последно искам да добавя съпругата не ходи с чужди мъже и няма извънбрачни връзки, а е симпатична. Може ли по този начин да се задържи мъж или все някога ще му писне? Може ли такива действия да са от изгубено доверие или от чувство за малоценност при жената? Трябва ли изобщо да принуждаваме мъжа до нас да се озове в желязната ни хватка и какви са последствията от това добри или лоши? Нямам опит в брака и затова питам вас.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: a7166d7cf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не ти се получи майтапа. Това е пример как да НЕ задържиш никой мъж до себе си. А колкото до задържането има едно нещо, на което му викат "любов".

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: d529b0d3eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Какво означава "ако го натовари с децата - да ги води на училище всеки ден.. "? ! Това да не е по презумпция нейно задължение, пък тя да абдикира от него и да "прехвърля" насила на мъжа?
Естествено, че всеки нормален таткотрябва да се грижи за децата, да ги води на училище и т. н. поне на 50%! Или ако работата му е такава, че често да отсъства или ако е от рано до късно и няма възможност - да компенсира по някакъв друг начин - с повече пари, донесени вкъщи или пък с взимане на отпуски, през които изцяло той да гледа децата...
И какво общо има това със "задържане на мъжа"? На отговорния човек, дори и всички задължения да му прехвърлиш, той пак ще намери как да се справя, без да мрънка и ще измисли и още нещо отгоре даже... На безотговорния, ако щеш и от всички задължения да го разтовариш - той пак ще намери повод и причина да кръшне или направо да духне на някъде..
Изобщо не ги мисли тези работи и особено по този начин! Ако си уцелила правилния човек, той ще се задържи и без да го задържаш. Ако не си - каквото и да правиш, пак ще останеш сама с децата в един момент...

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 96e9a57a23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторката - искам да добавя , че в къщи пера , чистя и слагам и махам масата , когато се храним , понякога пазарувам аз. Стремя се мъжа ми винаги да има готови изгладени дрехи за работа. Това е което върша у дома.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: d12591a2e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Жената на брат ми му разказа играта. Ограничила му е всякакви контакти с приятели и родители. Натоварила го е с един куп глупости. Вкъщи той е майката. Постоянно подслушва разговорите му. Направиха си дете-сега го манипулира с детето. Брат ми свали 30 килограма. Той просто е много добър човек. И знаеш ли какво ще стане накрая? Той или ще започне да и изневерява или ще и бие шута. Сигурен съм.
Ти си добра жена и си остани такава. Не бъди кучка!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 0582cec358
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От човек до човек има огромни разлики, затова отговорът на въпроса ти е при едни става при други не. Много зависи какъв е мъжът и каква по интелигентност и характер е жената.
По принцип мъжът има нужда да се грижи за някой по слаб и ако дадена съпруга поеме всички тези ангажименти сама той рано или късно ще я смени с някоя "нуждаеща се от грижи".
Реалната истина е, че колкото повече се грижиш за нещо и някого толкова повече го заобикваш и не даваш и косъм да падне от главата му.
Жена съм на 40 и съжалявам че не успях в началото на брака си да науча съпругът си така, да се грижи за децата. С моето доказване че се справям, не стига че поех всички ангажименти на своята глава, ами и той във всеки възможен момент търси да отстоява свободата си, бори се да не намали свободното си време, а аз нали съм свикнала нека си тегля хомота.

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 96e9a57a23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   №6, точно това имах предвид. Манипулация чрез децата дали се получава. Старите хора казват, че колкото повече се грижиш за някой толкова повече го обичаш и че на мъжа трябва да му се създават ангажименти за да не мисли за други неща.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 2ae2bf80a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Еййй, толкова тъпа тема и толкова тъпа жена, че чак не си струва да давам съвети. Почвам да пиша и от възмущение и отвращение не мога едно смислено изречение да свържа. Остани си със здраве, и ако смяташ, че с манипулации можеш да задържиш човек до себе си си много жалка и нелепа!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 5dc0178dce
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Най-правилния начин да задържиш мъжа е като не го задържаш.

Иначе в едно семейство няма моите задължения и неговите задължения, работата и задълженията по дома и детето са общи.

Ако един мъж си върши работата по дома и детето, защо ще се налага жена му да го кара насила едва ли не?

А ако не желае и трябва да го карат насила, не е читава работа.
Та...не ми изглежда добре ситуацията, която си описала.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 831fa0b903
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   смятам, че имаш предвид някой конкретен мъж, за когото се очаква да захвърли съпругата си, която толкова го товари и да заобича теб откажи се, няма да стане семейството е добро, когато и двамата партньори вземат участие в семейните ангажименти извинявам се, но имам проблем с клавиатурата

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: fd2ea69906
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   авторке, имам чувството, че за теб всичко е сделка, прекарваш времето си в измерване кой колко е свършил и гледаш да не се минеш :-) никъде не пишеш, че го обичаш, че имате сходни интереси и разбирания и др.
ако трябва да говоря в такива термини: в семейството трябва да има баланс както в отношенията, така и в задълженията; и двамата трябва да дават, както и да получават. ако и двамата работят, редно е и домакинските задължения да са горе-долу по равно. щом не работиш, а "почиваш" вкъщи (няма да питам от какво толкова се изморяваш;-)), редно е да поемеш до голяма степен домакинството.
с какво толкова се занимаваш в свободното си време, че все него караш - и по институции, по лекари, родителски срещи (за 2-годишните са 1 път в годината), да пазарува и какво ли още не??? оставам с впечатление, че си мързелана и готованка, която иска да я обгрижват, а тя ако може да не се мръдне, най-добре!
като капак на всичко и ще го ревнуваш, ще му звъниш, ще правиш физиономии и ще се държиш грубо с колежките му!! къде се намираш? да не си принцесата на Уелс? с какво си повече от другите хора?? с това, че си родила 1 дете или че переш дрехите му?
на въпроса дали можеш да го задържиш - ако аз бях на негово място, щях да ти поставя ултиматум: или влизаш в пътя, или те изритвам да се оправяш сама. дали обаче той ще го направи, не знам, всеки си има праг на търпимост. във всеки случай не си права, ако наистина е такова положението при вас.
това последното: " Може ли такива действия да са от изгубено доверие или от чувство за малоценност при жената? Трябва ли изобщо да принуждаваме мъжа до нас да се озове в желязната ни хватка и какви са последствията от това добри или лоши? " - изобщо не го разбрах! мъжът ти изневерявал ли е? с какво ти е загубил доверието? в каква желязна хватка ще го ловиш, ще го принуждаваш... - обясни малко повече, ако искаш адекватен отговор.

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 96e9a57a23
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   №12, не смяташ правилно. Мъжа ми две години не се спря да излиза и да се прибира късно вечер, вярно задоволява напълно финансовите ни нужди, защото професията е добре платена. Детето се роди и предимно аз и майка ми го отглеждаме, да не кажа майка ми и баща ми. Почивам си повече, защото нашите ми помагат, но не може да продължава така. Посъветвах се с майка ми и леля ми и те ми дават този акъл, но аз не съм сигурна че ще има положителен резултат. Мъжа ми е на 29 години и още не е узрял за деца и семейство, въпреки че ги има и двете. Искам още в началото на брака и в ранна възраст на детето да си знае бащата къде му е мястото като има семейство. Описала съм аз какво върша за да е ясна представата за ситуацията. Не съм голяма домакиня, надменна съм често, такава съм си. И ако не го обичах нямаше да питам какви ще са последствията и нямаше да питам как да го задържа.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: db93c43acd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Разбира се, че мъжът трябва да помага в домакинството. Що за въпрос? 21 век и се чудим трябва ли да натоварваме мъжа вкъщи. Не, трябва да се държим с него като бей. Я, стига, какви са тези патриархални идеи. Според мен всеки свестен мъж, който обича жена си, ще се радва да й помага и да й помага. Както и тя на него. :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: b8216e1f75
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Тоя мъж трябва да е безумно влюбен в жена си за да не я напусне. Жена съм, ама ако моят мъж прави и половината от изброените неща, ще му посоча вратата. Колкото и да им се иска на някой хора, бракът не означава, че другият ти става собственост и можеш да си го командваш както си искаш.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 03d4f98e23
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Авторке, този мъж трябва да е голям глупак, за да не те напусне още първата година. Нито готвиш, нито децата си гледаш, нито в семейните дела помагаш, секс не искаш да правиш с него, държиш се надменно. Е, кой е тоя луд дето ще стои с теб. Ами, много ясно, че мъжът ще излиза и няма да му се прибира. Какво да прави с теб като се прибере? Искаш детето да знаело мястото на бащата в семейството. ОК, ама къде е твоето място като майка. Доколкото разбирам, не работиш, не се занимаваш с децата, не се грижиш и за къщата! Въпросът ти по-скоро би трябвало да е: "Омъжих се по сметка, мързи ме да гледам, колко време ще ме трае мъжът ми? " Аз, с жена, която не желае да се развива кафе не излизам да пия, камо ли да се женя за такава! Чак се чудя, къде ги намирате такива балъци!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 96e9a57a23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Има такива мъже и то с дългогодишни бракове , които стоят при жените си , жените им се държат по този начин, но мъжа няма смелост да напусне жена си. Познавам такива семейства. Но всичко е до човек.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: fd2ea69906
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   наистина има семейства като описаните от 18, но случаят на авторката не ми изглежда такъв. и двамата са незрели за семейство и деца, но кой знае защо са взели решението и са направили и двете. според мен и двамата имат трески за дялане - авторката се държи надменно, секс не иска да прави, бяга по тъча от задълженията си и се чуди на кого да ги прехвърли (на мъжа си, на родителите си), за да си почива незнайно от какво, а мъжът й си излиза и купонясва като ерген. за капак майка й й леля й се опитват да й дават акъл за евтини манипулации, на които нито един нормален мъж не би се хванал.
далеч по-добре би било, ако се опита да се държи човешки, да създаде домашен уют, да приготвя домашна храна, да го посреща с усмивка вместо да ходи да вдига скандали и да гледа колежките на кръв, абе на човека да му е приятно да се прибере вкъщи. но пусто много сериали гледат хората... :-)

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 96e9a57a23
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Много жени "действат" така мъжете си и манипулират, поне в България, защото по друг начин не могат да ги държат до себе си. Мъжете не се усещат, а като се усетят са на по 45-55 години и мисълта, че могат да се разделят с жените си и да останат сами ги парализира. Едно е да си на 30 г., друго е на 55 г. Животът си върви и често пъти като поостареем съжаляваме, че не сме променили нещо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker