Не мога да си обясня? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не мога да си обясня?
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 2209 пъти
С съпруга ми сме заедно вече официално 10години, а преди това имахме връзка 2 години. След сватбата детето все не идваше и се по-притеснихме, но след 4 години родих син който вече е на 6 г. През това време ми се случиха много лоши неща и вместо мъжът ми да ми подаде ръка той започна да ме тормози и бие. Първо почина майка, после с баща ми се случи трудов инцидент, след това почина чичо ми и накрая татко получи Инсулт. Живот ли бе да го опишеш....
Изнерви се моят мъж, като чели дявола се всели в него. Не чуваше и не виждаше околните, само по заведения висеше, и в къщи се прибираше в 21 вечерта. За работа от 6 г не работи. Аз имам малък бизнес и колкото мога, и докогато мога ще бутам. Татко издържам понеже взема малка пенсия, а лекарството му е много скъпо Прадакса се казва, малкия и той мн буен и него възпитавам , ходи и на градина предучилищна е, но баща му само знае да се разпорежда. Е, седнах да ви пиша защото ми писна. Тази вечер ме наби понеже му се орепчих, че не може да се мъчи да командва. Все пак не сме със синът ми боклуци. Брее побесня и като взе да ме налага с каквото му попадне конструктори летяха, метални коли юмруци. Казах му, че не ме интересува да ме убие ще ми направи услуга, взе че спря. Да но аз бях потресена от това което извърши и мисля да приключа с него. Не стига че го издържам, ами и този жесток побой, , , оо не, не!!! Нищо нередно не съм направила, ама май там ми е грешката. Очаквам да пишете какво мислите по моя случай?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: fb26353fe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен ти си мазохист някакъв. Не си финансово зависима от този мъж, ами защо не го напуснеш?
Няма логични причини да си с него, но има емоционална зависимост, която жени като теб често развиват към насилника си. ВНИМАНИЕ - ако не го напуснеш, това говори и за психически проблем при теб, който ти не осъзнаваш!
Съветвам те да потърсиш психолог дори да го напуснеш, защото е съвсем вероятно пак да си хванеш или да си направиш подобен мъж - да, да си направиш!
Често точно симбиозата от потенциален насилник/алкохолик и съответната подходяща жена ги прави такива. Интересното е, че с друга жена не е задължително твоят мъж да остане същият, но при теб е много вероятно да си избереш подобен мъж или с подобни наклонности, който да си развиеш до съответното чудовище - задължително лекуване и на теб, и на детето.
Жал ми е най-много за детенцето ти, защото то няма право на избор. Ти можеш да се разделиш (но не искаш), докато то е затворено във вашето болно семейство.
От теб зависи дали ще се промениш или ще останеш да изживяваш наклонностите си с този и друг подобен мъж.
Не можеш да си обясниш своето поведение (че не се разделяш с индивида), защото самата ти имаш невроза и практически си част от проблема.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: f55fe0249b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз също като номер 1 смятам, че час по-скоро трябва да вземеш живота си в ръце без него. Изобщо съгласен съм с всичко, което е написал номер 1, нямам какво повече да добавя, по-добре от него не можех да го напиша.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 0788792615
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Честно казано не вярвам да има такива жени, това е просто абсурдно!!!
Искам и аз една такава жена ама не, за да я бия, а просто да не я издържам. Повечето млади жени са такива принцеси в днешно време и ако евентуално се излъжат да си намерят работа, то се закотвят на най-лесната и шапка на тояга, гледат да си вземат мизерните 500 лв. и случайно да не се преуморят по цял ден се чудят как да се скатаят. Не че искам да ви обиждам мили дами ама борете се малко повече, дайте си малко повече зор и не се оставяйте да ви тъпчат, търсете си правата не се примирявайте да работите за мизерни пари...
Успех на авторката и на всички дами в нейното положение!!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 157369aae5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз също мисля, че имаш нужда от сериозна консултация с психолог. Да, трябва да го напуснеш, но като че ли и с поведението си волно или неволно го провокираш, за да се държи така с тебе.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 8d804c2205
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Зарязвай го тоя боклук веднага! Едно, че някой път наистина може да те осакати, друго, че ще осакати детето ти, ако не физически (надявам се поне него не бие), то емоционално! Имах приятел израснал в такова семейство, баща му беше алкохолик и редовно биеше майка му. Е, сега е на 40 и още не може да създаде нормални отношения с жена, за семейство да не говорим. Травмата от детството си каза думата. Не искаш това за своете дете, нали? За това напусни го възможно най-скоро и даже не поглеждай назад! Ако не заради себе си, направи го за детето си. То има нужда от нормално детство, а не да е свидетел на бой и скандали.

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 4f0c4e8b57
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Даже си закъсняла. Разкарвай го докато не те е утрепал тоя идиот!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 2de24b30ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз имам само един въпрос - защо досега не и го напуснала?

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: f63bbca8c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Отивай си изкарвай медицинско! Не си зависима защо седиш, а и за детето е зле! Медицинското е много важно досега не си ли ходила след побой, много ще ти помогне, при развод, може и да го съдиш за домашно насилие... Изкарай си да имаш, дори да не си решила какво ще правиш! Не си ли викала полиция?

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 9fc0435901
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   при такава история не виждам какви различни коментари могат да се напишат. естествено, че всички ще те съветват да го напуснеш - побойник, мързеливец, скандалджия не става за съпруг. вероятно като види, че със заплахи не става, ще започне да ти се моли, да те убеждава, че ще се промени, но не отстъпвай - щом се е стигнало до такова положение, връщане не може да има. никъде не пишеш, че се обичате, разбирате и т.н., така че по-добре да се разделите и да не травмирате поне детето.
Ж43

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 0f2a5bfe87
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   -От Авторката:Прави сте всички.Но той нито пие нито пуши,а и жена няма в живота му.За психолог със сигурност ще потърся ,но знаете ли кое не ми дава мира:(
Ами нещо бушува в този човек,на два пъти го виждам да плаче ама както жена плаче с глас .Качвах се от долният етаж по вътрешните ни стълби и той не ме усети като влязох и се стресна.Само повтаряше:Искам да умра ,прибирай ме аз съм боклук.Това беше преди 2 години.Всичко започна след като почина майка ми.Преди това си работеше нямахме проблеми.Кажете ми възможно ли е да е развил страхова невроза?А за побоя няма за какво да си изкарвам медицинско не съм толкова злопаметна,той винаги ми е казвал че каквато е волята ми ще се отдръпне .Детето го обича, но за жалост наистина му вика някои път без причина ,никога не е посягал да го бие.12години не са малко .Аз никога повече не бих се омъжила ,на 33години съм но какво от това.Той е на 39.Днес доста мислих ,не мисля,че съм мазохистка ..по точно мисля за една среща с психолог семеен и ако някои знае нека ме насочва ще съм благодарна.

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 0f2a5bfe87
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   до Ж43 От Авторката:Разбира се ,че го обичам и хич не ми се мъкне по съдилища.за това ще опитам с психолог.Ако не стане всеки по пътя.Обич ,обич ама както казват хората старите"лелкината обич .Не благодаря/

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 9fc0435901
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   от 9. да е развил страхова невроза от смъртта на майка ти ми се вижда малко вероятно. но знае ли човек, все пак е възможно.
вариантът с психолог ми изглежда добър, стига той да разбира, че има проблем и да иска да го преодолеете заедно. щом го обичаш, си струва да положиш усилия, ако и ответната страна положи такива.
успех!
Ж43

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 402d298aa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ваучер с отстъпка за 2 психологически консултации на възрастен
http://www.deals.bg/2-konsultatsii-vsyaka-po-50-min.-s-psiholog-za-34lv-ot-DKTs-Astsendent_23539

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 8d804c2205
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Мила, не искам да те отчайвам, но изобщо не вярвам психолога да ви реши проблемите. Да, може са има временно подобрение, но решение-не. Разбери, това, че не пие и няма любовница съвсем не означава, че става за съпруг и баща. Ами побоя? Ти за нищо ли го нямаш? А това, че плаче, о, има мъже, които са такива артисти, че нямаш и идея. Само му кажи, че искаш да го напуснеш и ще видиш ти тогава едни молби и един рев! Разбери, в момента вредиш на детето си! Защото детската психика е много ранима и нямаш представа как всичко това се отразява на детето. А това, че обича баща си не е проблем, дори и след развода ще може да го вижда, просто ще са му спестени всичките скандали и разправи между вас. За това, съветвам те помисли за детето и действай! Защото ти си майка и си отговорна за него, не само за себе си. Ако нямахте дете можеше и да търпиш и да се надяваш на чудо, но сега... просто нямаш право да причиняваш това на детето!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 242d5e4ad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Развеждай се! Ма кой обичаш бе, тоя дето не работи от 6г. и те бие ли? Разведи се, вземи си детето и си намери др мъж

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 450977a48b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Според мен и някои хора от коментарите са също за психолог. Във вашите животи всичко ли е по вода, че сте тръгнали да съдите другите какви били.
Според мен поговори с мъжа ти, може да е в депресия, да се нуждае от подкрепа. Изблика на ярост срещу теб говори че се чувства слаб. Ако се е случило веднъж и според мен би могла да простиш в името на семейството. Все пак е баща на детето, а и всеки човек може да изпадне в отчаяние. Поговори с него, прецени и реши сама какво ще правиш. Имай в предвид, че за детето няма да е добре да живее в такава среда и случило ли се е веднъж има голям шанс да се повтори. Предложи му да се опитате заедно да се преборите с трудностите, ако не стане поне няма да се измъчваш че не си направила каквото си могла. Дано преодолеете трудностите и сте щастливи. Ако ли не, не се двоуми да се разделите, защото детето ще поеме от неговия модел на поведение и след време ще му повтаря грешките.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 0f2a5bfe87
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   До 16 от Авторката -Благодаря правилно е това което ми казвате (пишете)Само да кажа на останалите, че мъжът ми не ме е видял, че влизам че да реве. Не се е преструвал. Майка ми умря в неговите ръце, когато слязах на долният етаж той я държеше в краката си. Имаха много добри взаимоотношения, и да ви кажа това ме спира да се разделя с него. Той ходи и чисти гроба на майка и баба. Понеже живеем в къща когато баща ми получи инсулт ако не беше мъжът ми щеше да умре. Намерил го е в градината паднал:(
Това че ме е бил никак не ми е хубаво, но и смятам да му дам един последен шанс и да потърся помощ. Все пак да не забравя ме хора сме.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: e7254ffeef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Миличка, какво се чудиш положението е ясно като бял ден. Мъжът ти просто е горделив и наранен поради това, че не може да се справи със ситуацията да бъде опора в семейството. На него му е пределно ясно, че ти си човека който носи доходи, а това го съсипва, както и невъзможността да си намери доходна работа или да върти бизнес. Сигурен съм, че не му се работи за смешни пари (500-600лв), защото може и без тях, поне разполага със собственото си време. Все пак той е мъжът и не иска да изземваш и неговата функция, затова всяко твое противопоставяне отключва агресия, за да може да се наложи и да покаже, че и той е силен и има "глас".
Това което можеш да направиш е да го посъветваш, да му дадеш цел в живота, защото в момента и двамата губите от ситуацията.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: c44187a01a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Мила моя, ще те посъветвам това, което казвам на всички жени, страдащи от домашно насилие: бягай надалеч! Няма значение, че мъжът ти не пуши, не пие и си няма любовница, фактът, че те бие, означава, че е насилник! Наистина не знам какво е да си в положение като твоето и може би жените в подобна ситуация имат някакви причини, за да продължават да търпят и да не напускат мъжете, които редовно ги бият, но аз не ги разбирам. Да кажем, че можеш да преглътнеш побоя над теб, че не си злопаметна и пр., ами ако един ден посегне на детето ти? Как ще се чувстваш ти, знаейки, че си можела да го предотвратиш като го напуснеш още сега? Ако нямаш инстинкт за самосъхранение, помисли за сина си и не го подлагай на такъв стрес. Когато има постоянни скандали и неразбирателство в едно семейство, децата винаги го усещат рано или късно и страдат най-много.
Всяка двойка минава през трудни периоди във връзката си, особено когато ви напусне любим човек, в случая дори не само един. Важното е как избирате вие да преживявате тези трудности. Не смятам, че боят е правилният начин за справяне с проблемите и никога няма да бъде. Не оставяй ситуацията да излезе извън контрол, вземи се в ръце и слагай край на тази затормозяваща връзка.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 584905b94e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Мила, и аз бях в подобна на твоята ситуация. Мъжа ми ми посягаше щом не бях на неговото мнение. След последния път, сина ни(тогава на 6г. ) ме гушна и ми триеше сълзите. Това ме накара да предприема по строги мерки. Казах на мъжа ми ''или се стегни, ще посещаваме семеен психолог, или се изнасяй''! Разбира се, не повярва... След няколко дни му събрах неговите вещи и ги оставих пред портата, смених ключалките... Прибирайки се, видя си нещата вън и започна да се моли. Викнах полицаи да го разкарат. Подадох молба за развод и едва тогава се смири да посетим семеен психолог. Е, психолога и невролога го оправиха. Сега сме заедно, пак си се караме, ама в рамките на нормалното. Важното е, че повече не ми е посегнал или повишил тон. Не знам дали съм ти била от полза, надявам се и при вас всичко да се нареди.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker