Има ли изход? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Има ли изход?
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 2242 пъти
Живея в чужда страна, с мъж чужденец и имаме малко дете. Чувствам се толкова подтисната и съм толкова "под чехъл" в момента, че няма как да променя положението. Един летен ден се запознах с мъжа си, скоро след това заживяхме заедно в неговия имот, започнах работа в семейната им компания заедно и със свекърите. Отношенията ни бяха страхотни, помагахме си, обичахме се... След 2 години заедно забременях планирано. Тогава започнах да усещам отчуждаване. Мъжът ми се промени и спря да помага вкъщи, свекървата дори не дойде в болницата, когато родих. Съвсем сама се грижа оттогава за детето ни, което е вече на почти 3 години. Сама в чужда страна, с чужди хора, без да има кой да ме отмени в грижите за детето, мъжа ми и къщата, без да има на кого дори да си изплача болката. Мъжът ми си мисли, че помага много вкъщи, ако смени един памперс през няколко дни и казва, че ни обича. Излиза сутрин и се прибира вечер, след работа, на която не е задължително да стои. Знам го, защото работихме заедно доста време там. Има и хоби, което му заема повечето от съботите и неделите. Свекърва ми и зълва ми нито веднъж не са изразили желание да гледат малкия, а зълва ми има вече пораснало дете. Те имат прислужници и никога не готвят, чистят, подреждат и никога не са се грижили за собствените си деца. Децата на свекърва ми са отгледани от баба им и от прислужница, а детето на зълва ми от прислужница и детска градина на 1 годинка. Те не работят, а само помагат от време на време в семейния бизнес. Свекърва ми се интересува от репутацията си, но сърцето й е празно. Подарък не сме видели от нея, зълва ми купува от нейно име, знам го. Зълва ми пък търси постоянно повод да се скараме и сме се карали доста пъти, защото се меси навсякъде, нищо, че не е достатъчно компетентна. Опитва се да ми налага в коя детска градина да запишем сина ми, на кой педиатър, в колко часа да става и ляга и тн. Бях й казала, че когато започне да го гледа, тогава ще й дам право на глас, но продължава все така жената... Те си мислят, че като не работя съм свободна по цял ден и искаха да се върна на работа всеки ден, но си издействах да е само понеделник и вторник и водя малкия с мен в офиса. За 3 години без почивен ден... С мъжът ми сме говорили много пъти по тези въпроси за неговото отношение и за отношението на майка му и сестра му, но уви за него аз съм прислужницата вкъщи, която само се оплаква и все бяга от разговор или се изнервя много и чак ме дострашава. Няма как да си замина, защото в момента няма как да съм самостоятелна, първо детска градини, после време за работа и доходи. Всичко това адски се подтиска. Незнам дори дали търся севет от вас, защото сама знам, че изход няма, поне засега....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 8a22e34bd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, това да не ти е бг-то зълви и свекърви да ти гледат детето. Нормално е и поведението на мъжа ти - на Запад е така сред успялите мъже - той ти осигурява финансова стабилност, ти си гледаш детето. Особено в католическите държави е така, но и по принцип е така - жените са за семейството, а мъжът за прехраната. Само в посткомунистическите страни жената работи на равно с мъжа, бабите помагат и тем подобни. Ти живееш в различно общество, напасвай се - никой не ти е длъжен.
Например е време да си вземеш и ти прислужница, дори детегледачка. Вземи си от България или от бившите СССР–страни някое момиче като Au Pair и си гледай живота, но съветче - търси си работа другъде, може и почасово. Не е нужно иначе да работиш - дори се гледа с лошо око на жените с малки деца, които работят.
Аз също имам мъж-чужденец, но по описаните от теб прични го придумах да живеем в България и нямаме проблеми. Той тук по-добре може да си живее като мъж, отколкото аз да се дееманципирам, за да падна на нивото в страната му, но ти ако не можеш да го придумаш да живеете у нас и нямате бизнес у нас - просто се приспособи и направи най-доброто от ситуацията, вместо да се бориш с вътърни мелници и да плюеш срещу вятъра. Има толкова много решения на проблема ти... а и на 3 г. почни да пускаш детето на градина, какви памперси те гонят?
Мислиш ли за второ или трето дете? В много страни е направо задължително. Поне си попаднала на заможно и интелектуално семейство. Повечето българки в чужбина са женени или за други чужденци, или за невъзможни мъже - примитивни, биещи, алкохолици и несретници.
Ти си ударила шестица от тотото - какво като си смениш памперса сама и си гледаш детето. Лошо ли е?
А, че нямаш персонал си е твой проблем. Напасвай се! Всеки има на Запад чистачка или детегледачка след един определен стандарт, но свекърви и зълви не занимавай с проблемите си - те си имат свой живот.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 6587dd8d26
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Често казано не се разбира кое ти е под чехъл? Както казва №1 по скоро си ударила шестицата от тотото.
Напълно нормално е свекърва и зълва, да не ти прислужват с гледане на детето, ти затова си освободена от изкарване на доход за семейството, защото гледаш детето. Свекървата не е длъжна, както в България да дойде в родилното, а и благодари се, че не е дошла да сравнява дали детето прилича на техния род, като доста свекърви.
Свекървата като баба е донякъде длъжна да идва, ако бъде поканена, на футболните или театралните /спортните и културните/ изяви на внук си, да ръкопляска и да показва подкрепа на усилията на детето, а зълвата не е длъжна с нищо, не е длъжна дори да говори с теб или детето ти. От теб зависи, от твоето държание, дали зълвата ще говори с теб въобще. А и каква помощ очакваш от жени, които не са се грижили за собствените си деца. Те не са сменяли памперс на собствените си деца, ти очакваш да мият нааканото дупе на твоето отроче?
Голяма грешка правиш да говориш с мъжа си, колко е лош той и колко са лоши най-близките му роднини /майка му и сестра му/, мъж които ти е осигурил дом и достатъчно финансови средства за завиден живот, си е свършил неговата част от задълженията, ако ти тежи да шеташ и да гледаш детето си, никой вярвам няма да те спре да наемеш помощница за няколко часа дневно. Не е ясно и какво толкова тежко има в грижата за един дом и за собственото ти дете. Ти си българка, за теб би трябвало да е още по нормално да се грижиш сама за тези неща и дори да ходиш на работа, така правят българките в България.
А колкото до това, че мъжа ти гледа да е все навън говори само, че не му е приятно много много, да си стой при теб, защото все си начумерена и недоволна, и въпреки това той на няколко дни казва обичам те. Той прави усилия за добри отношения в вашето семейство, ти правиш усилия в обратна посока. Иска ти се хем да живееш в чужбина при чужденци заради добрия доход, дом и условия на живот, хем да живееш по български, е ясно е че няма начин, или се научаваш, да живееш по техния начин или губиш постигнатото, че като нищо и детето ще ти вземат. Детето ти е чужденец /не българин/ с роднини с добри доходи и име в обществото им. Няма начин да научиш мъж си и цялата му фамилия да живеят по български, така че ти се научи да живееш по техния начин.
Любовта със съпруга навсякъде по света е огън, които редовно трябва да се подклажда, а ти в момента заливаш любовта ви с кофи вода, всекидневно, ако продължаваш по същия начин не е далеко времето в което ще успееш да загасиш изцяло любовта му към теб.
Виж текста си, отчуждението ви със съпруга ти е започнало в момента в който си родила и си започнала да имаш нереални изисквания към свекърва, зълва и към самия него.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 0ef45fc689
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Вариантите са два: или оставаш там, търпиш всичко това и се тормозиш, или намираш начин да си вземеш детето и да се прибереш в България. Ти си реши.
Аз само ще напомня, че човек когато иска нещо, намира начин. Когато не иска, си намира оправдание.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 3bdb788b5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, номер 1 е права. Моято зълва живее от много години в Западна Германия, мъжът й е германец. Там е така. Свекърва й живее на същата улица, но ако се наложи някой да гледа детето за два-три часа, докато родителите са на гости, се плаща на детегледачка. Бабата се отбива чат-пат да целуне внучето си, някой път го води в парка и толкова. Племенницата поотрасна вече, тръгна на училище и зълва ми започна работа, но работи на 4 часа. Това е времето, през което детето е на училище. След това всяка майка си прибира чедото в къщи. Никоя от приятелките й не работи. Просто хората са си направили сметката, че доходите от работа на 4 часа и разходите по детегледачка за 4 часа се припокриват и по-добре майката да си гледа детето, отколкото чужд човек. Но наша Боряна нали е българка не може да си представи как така човек може да не работи. Тя и домашна помощница не искаше до момента, в който мъжът й не вдигна скандал, че домакинството не е изрядно поддържано. Зълва ми, пак по българска инерция, се оправдала с това, че ходи на работа. "Ами недей - казал той. - Или наеми прислужница". Просто хората имат друг манталитет. Съпругът си иска изгладени ризи и сервирана вечеря в седем вечерта, печели човекът достатъчно и не разбира какъв ти е проблемът.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 417cc17770
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ти с мъжа си сте решили да имате дете и вие трябва да си го гледате, никой от родните ви не е длъжен да го гледа или да ви помага, ако имат желание тогава. Особено в чужбина не е така, както е в България, някой от родните да ти помага.
Щом детето ти е на 3 години би трябвало да си го записала на ясла /детска градина/. А ако мъжът ти има прилични доходи, кажи му да наемете жена да ти помага, не зависимо дали ще почнеш работа или не, но е хубаво да почнеш работа и то извън семейния бизнес, тъй като нищо не знае за бъдеще, ако се разделите ти трябва да си самостоятелна, а не да стоиш с него и да те тъпче, тъй като работиш в семейния бизнес и други доходи нямаш.

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 72274b9e93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Въобще не ти разбрах проблема. Живееш при богатото семейство на мъжа ти и свекърва ти не ти прави подаръци и не ти гледа детето. Техните деца били отгледани от прислужници. Интересували се само от репутацията си и помагали в бизнеса когато им скимне. А ти не виждаш изход за себе си, защото те те издържат. Оплакваш се от това че мъжа ти отделя време за хобито си. Ами те са така мъжете. Работят и искат време и за себе си. А ти си материално осигурена и се оплакваш, че не ти гледали детето. Въобще не ти разбрах проблема.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 35e1d9ba82
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не мога да ти вляза в положение, даже мисля че всичко е закономерно. Заживяла си в чужбина, после си решила че трябва бързо да си уредиш живота и хайде на вратът на първият срещнат баламурник, който те води в тях и започва да си те гледа. Това е мечта на 90% от жените в БГ. Чужбината а в клетата ни държава остават само пенсионерите. Само че си се убедила вече, че така нито се прави брак, нито се гледа дете. Нямаш право нито да недоволстваш, нито да търсиш проблемът извън теб.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 2a4862921e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ами, така е. И аз живея в Западна Европа и манталитетът тук в това отношение просто е различен. Българката е свикнала като роди първо чедо и всички да я затрупват с внимание, да посещават детето, да питат и да се интересуват, с месеци и години да се преразказва, как минало раждането, какво направило онзи ден бебето, кога акало, кога спало... И едва ли не почва да се чувства майка-героиня. Да, ама на хората тук това не им е интересно - принципът е "който има дете да си го гледа, по възможност без да смущава околните"и всеки си гледа живота и собствените интереси и проблеми.

Авторке, като знам какви екстремни случаи на роднинска незаинтересованост има в приятелски семейства, имаш късмет, че зълва ти изобщо се интересува от детето и да ти дава съвети за него. Да не говорим пък за жеста да купува подаръци за вас вместо майка си. Обективно погледнато изобщо не е длъжна да се занимава с теб и това, което прави е доста мило. Но ми се струва, че не можеш да го оцениш, защото от външния човек очакваш не съвети, ами едва ли не да се грабне и да дойде да те отменя у вас в домакинството. Е, няма как да стане тази работа, особено пък ако за собственото си дете и домакинство не се грижи сама. Значи у тях ще плаща на помощница, а сама ще се хукне да чисти и да ти гледа детето. Усещаш ли колко е абсурдна идеята? Най-вероятно на жената и през ум не и минава ти какви очаквания имаш спрямо неината особа.

Не ми се връзват освен това някои моменти. Разказваш, че близките ви явно са очаквали от теб след раждането да се върнеш активно на работа - доколкото познавам мисленето тук, не мога да си представя, че претенциозната свекърва, която описваш е очаквала, че ще правиш демонстрации и ще мъкнеш новороденото всеки ден с теб в офиса на работа.
Поправи ме, ако греша, но ако са очаквали да работиш всеки ден, логично е и да са смятали и че ще наемете за детето гледачка. И това дете всъщност на колко годинки е вече? Защо се чувстваш засегната от факта, че трябва да участваш активно в семейния бизнес? Другите ти алтернативи за работа, ако има такива, по-добри ли са? Квалифицирана ли си спрямо местния пазар на труда или това наистина е единствената възможност?

Струва ми се, че сама си се вкарала във някаква роля, която всъщност никой не иска от теб да играеш и се самонавиваш, че си жертва. Опитай да оцениш ситуацията обективно и да коригираш нагласата си, защото с това мислене, правиш собствения си живот много труден и най-вероятно без да се усещаш настроиваш и близките си срещу теб.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: d14abdf5fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   За коя държава става въпрос все пак...
Иначе детето ти е на 3 год. -може да го дадеш на градина да се социализира. А ти ако искаш да си почиваш и поддържаш дома, ако искаш да работиш 4 часа на ден. А може и за 2 часа да идва жена за помощ в дома ви... ето ти варианти.
Може би се чувстваш уморена и изцедена от грижите по детето и дома и цялата тая въртележка.... Почини се, освежи се, намери време и за себе си, излизай с приятелки. Иначе не очаквай помощ от свекървата и зълвата-не са длъжни да идват да ти помагат, още повече, че си видяла, че дори техните си деца не са гледали, не чистят и не готвят в собствените си домове.... Няма да се разтичат да идват да ти гледат детето, готвят и чистят сега на теб.
Това обаче на което трябва да обърнеш внимание е мъжа ти. Един съвет-не му говори лоши неща за майка му и сестра му. Ще те намрази... Не се цупи и нервничи пред мъжа ти-той едва ли може да схване защо ти е криво и в скоро време да не стане така, че да замени твоята крива физиономия с на някоя друга по-усмихната и приятна. Дръж се уважително и показвай обич към него и направи така, че с нетърпение да си идва вечер в къщи.. а не да гледа как да се позабави. Обръщай му внимание и проявявай мило отношение към него-нека те преоткрие като негова любима. А уикендите ако хобито му позволява -ходи и ти с него, разнообразявай се. Направи така, че да иска да бъде повече време с теб и детето, да проявява внимание. Мъжете обичат да им четкаш егото постоянно-прави го. Момиче, не си режи клона на който си седнала.
Ако до сега не си била ориентирана по-семейно и домашно-крайно време е да го направиш. Няма смисъл да риташ срещу ръжена-ти губиш. Обществото и семейството в което живееш си е задало условията-ти трябва да се вместиш в тях и да ги изпълниш. Това е....

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: a4e52ac69a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   що пък свекърва ти и зълва ти да ти гледат детето. то и аз съм в чужда държава и имам не едно ми 2 деца едното на 2 другото на три и едно вече пораснало дете но си иска грижи. но аз се радвам че няма кои да ми се меси в отглеждането на децата. мъжа ми работи аз се оправям в къщи. но е за предпочитане пред бг варианта в които хем бачкаш хем децата гледаш и тичкаш и на свеки да помагаш ии все пари нямаш. проблема е мисля че си си създала идеята че ще живееш както свекърва ти и зълва ти с прислуга и в момента варианта не те устроива. не знам но така както ми звучат нещата ми се струва че семеиството на мъжа ти те третират като личност влеанала в семеиството им само от финансов интерес и така и звучиш

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 38665414b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторката: Към номер 10, а и към по-голямата част от останалите - За мен беше ясно от самото начало, че повечето коментари ще са от рода на "какво се оплакваш от златната кокошка", като се има в предвид, че доходите са главната цел за повечето от жените. Явно аз съм леко сбъркана и за мен най-важно в едно семейство е отношението и грижата. Номер 10, не искам никога да живея живот, подобен на този на свекърва ми и зълва ми, повярвай ми. Мъжът ми е предлагал да вземем помощница, но аз отказвам, защото не искам детето ми да възприема такъв пример, още по-малко пък и да бъде отгледано от помощница, а не от собствените си родители, от които да взима пример, как се справят заедно във всякакви ситуации. Не съм съгласна също, че в чужбина бабите не се грижат за децата. Тук повечето от семействата са много сплотени и се радват и грижат за децата. Моето семейство е изключение. И един коментар към почти всички, които отговориха досега- Не очаквам никой да ми гледа детето, бих искала поне да го посещават от време на време, да покажат поне малко загриженост и обич. Честно казано, ще ме е срам, ако детето ми възприеме техните привички някой ден. Догодина, когато започне детска градина малкия, ще ми се отхлаби малко възела около врата и ще преценя какво да предприема, засега няма мърдане, само оплакване в мрежата :)

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 6587dd8d26
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Е авторке стана ясно че не знаеш какво искаш!
Сама си избрала да не наемаш помощница и в същото време ревеш, че нямаш почивен ден от три години? Не е логично, мъжът ти ти е дал право на избор, ти си избрала най-трудният за теб вариант и някак си, няма логика, не си в позиция да имаш оплаквания.
Сплотеността на едно семейство я градят жените, а ти се караш със зълвата, говориш с мъжа ти за неговото лошо отношение за това колко са лоши другите членове на семейството и искаш да имаш сплотено семейство с тях? Има ли логика в това?
За да покаже някой загриженост и обич към детето ти, трябва ти да покажеш загриженост и обич към него. Детето си е дете, но когато на зълвата и свекървата не им е приятно около теб, как да идват редовно да показват обич и загриженост към детето ти? Те се виждат с теб и детето понякога от няма накъде, опитват се да те уважават като жена на сина и брат си, и не забравяй отдаде ли им се повод ще говорят против теб на мъжа ти. Като правиш сметки кой бил купил подаръка, кой бил мислил само за репутацията си, кой си отгледал детето с помощта на прислужница, как искаш те да не ти търсят кусури? Ако ги посрещаш добре и с искрена радост приемаш подарък, независимо кой го е купил, пазиш на хората самочувствието и репутацията е ясно, че и те с удоволствие, ще се грижат за това ти да си добре и ако е по силите им те биха направили всичко ти да не се чувстваш тъжна. При теб нещата са "каквото повикало такова се обадило" и лошото тръгва от теб и се връща при теб.
Замисли се какво значение има кой е купил подаръка, има ли значение когато някой ти дава съвет за детето след като не те задължава да го изпълниш итн. Какво ти пречи да приемаш подаръци и мнения с усмивка и да си правиш каквото си искаш? Никой не те задължава оставили са те да имаш право на избор обаче ти се опитваш да казваш те какво да правят, вместо да се опиташ да ги прикоткаш с добро.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 102f8b5b6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Разбирам те много добре, авторке, но моля те разпротрани мнението си по форуми където наши сънародничики се оплакват от Ганьовците и демонизират свекървите си.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: d239af26fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Късно е Гергино, мандалото падна! За това си налягай парцалките и ако приемеш съветите на /1/ и /2/, ще спечелиш. Но ти си се заинатила и след толкова години още не си разбрала, че е нужна промяна в мисленето ти. А дали си променила нещо /ако решиш да го правиш/ ще разбереш по мъжа ти. Ще започне да се задържа по-дълго вкъщи

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 932fc8cea8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   аз съм 10 номер 12 много хубаво е казал. роднините на мъжа ми са далеко има 4 сестри и брат но не рева че не идват. нямам нищо против тях но аз си аресвам да сме си само ние и да си знаем че и да се скараме няма кои друг да ни се меси. отделен е въпроса че когато се обадят не питат как си а питат жена ти как е. в добри отношения съм с тях за да се чуства комфортно мъжа ми и ми е благодарен затова. ако се оплакваш постоянно няма мъж на света дето да иска да седи в къщи дори и да му се иска ще виси на работа. мъжа иска като се прибере да се разтовари не някои да му пили на главата.то не става така и даже и за момент да е с теб когато говориш против роднините му в един момент ако си несправедлива с тях ще започне да си мисли неща които няма въобще да ти аресат като идея. сестрата на мъжа ми предложи да доиде да помага като роди първия път аз казах не благодаря тя не и е правила детето че да идва да помага. като искаш оплакваи си се в нета но не очакваи само положителни коментари има жени които имат далеч по труден и неприемлив живот за съжаление.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: d14abdf5fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Авторке, къде е това тук-едно е в Гърция и Кипър, друго е в северноевропейските страни... Просто манталитета на хората е друг.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 79491b8eab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Авторката:Сега разбирам, че трябва още да доуточня. Винаги съм се отнасяла мило с родителите на мъжа ми и със сестра му, преди да започне да налага мнението си. С племенницата ми преди да се роди малкия прекарвах много време, но сега за съжаление нямам такова. С мъжа ми не се караме, а от време на време му споделям, че ми е тежко от държанието да родителите му и той споделя моето мнение. Казва, че ние двамата ще си го отгледаме, който колкото иска да е част от живота му. Той иска да прекарва време с нас, но има няколко хобита и работа. Такъв му е характера. Със свекърите винаги съм била мила, каня ги на вечеря, от магазина купувам по нещо и за тях, разбира се, че всеки подарък приемам от сърце. И аз незнам вече, какво още трябва да направя, за да се сети някой и за нас. Явно просто са студени хора.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 79491b8eab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Авторката: някой беше написал, че сигурно съм начумерена и съм се карала. Ами и това не е вярно :) винаги съм позитивна и усмихната и много търпелива, поне най-близките ми хора ме определят като такава. Може би сте прави, че проблема е в мен, но за толкова време наистина не разбрах какъв е той.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 6587dd8d26
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Проблема ти авторке, ти го казах, че не знаеш какво искаш, сега във всеки пост извърташ информацията, която даваш в противоположна посока. От целият текст който си изписала тук, не се разбира, мъжът ти иска ли да прекарва време с теб или не иска. Защото горе твърдиш, че нарочно стоял на работа, макар че не е задължително да бъде там, сега твърдиш, че имал работа затова не ви отделял време, а много искал да е с вас, е кое е вярното?
С мъжа ти никой не е казал, че се карате, той разбира се, като възпитан мъж ти казва истината и то така, че на теб да ти хареса отговора, но отвътре, като всеки един човек на планетата го гризе, че любим човек не харесва най-близките му роднини. Разбираш добре предполагам, че колкото и да те обича един мъж едно по голямо скарване може да ви разведе и ти да станеш бивша съпруга, но дори бой не може да го отдели от майка му и сестра му, те са неговите кръвни роднини, след евентуален скандал, ще им се сърди известно време и после пак ще е с тях. Най-голямата грешка на една съпруга е да споделя с мъжа си лошите мисли за майка му и сестра му, каквито и да са роднините му, дори той да казва че ги мрази, подсъзнателно те са част от него и никак не му става приятно, който и да изтъква кусурите им, дори той да ги знае сам. Ти как би възприела лош коментар по адрес на майка ти? Ето затова разговорът за роднините му го изнервя! Защото всеки път едно и също, вече сте от повече от 6 години заедно така и не си свиквала че свекървата и зълвата са такива и не можеш да ги промениш колкото и да му казваш, че не ги харесваш. Той и аз като жена не разбираме, защо въобще му споделяш мислите си за семейството му, какво искаш от него, да им се скара, да ги набие, или всеки път и пак и пак да признава, че са лоши? Защо всеки път му причиняваш тази болка да признава, че те са грешили, а ти си права?

И не свекърва ти не са студени хора, а в тяхното общество така е прието, бабите в тяхното общество само в много редки случай дундуркат внуците си. Те не са като българските баби само на теб ти се струва, че в другите семейства е различно от твоето, защото не си в къщата им. А и сама споделяш че свекърва ти е имала Нани за своите деца. Още, ако целта ти е детето да не възприеме навиците на свекърва ти за нормални по добре за теб е детето да я вижда възможно по рядко.
От друга страна дори да каниш свекърите си на вечеря и никога да не си казала или показала неприязън към свекърва, ти си се карала често със зълвата, защо мислиш, че зълва ти не е споделяла с майка си? Как искаш да се отнася една майка към човек карал се често с дъщеря му? Ти как би се отнасяла с хора, които се карат с детето ти?
Правилният път за теб е да промениш възприятията над нещата около теб. Да приемеш и да започнеш да виждаш хубавото, което ти се случва в живота. Няма на света живот без проблеми, важно е единствено колко енергия и внимание им отделяш, а твоите проблеми са нищожни в сравнение с тези на милиарди жени по света. Дори с ръка на сърце може да е каже че ти проблеми нямаш, а от скука си измисляш такива. Детето ти здраво и задоволено отвсякъде, ти също, мъжът ти здрав работи и носи в къщи, не се прибира пиян и не те бие, дори ти казва че те обича при условие, че сама знаеш че често го посрещаш с оплаквания, свекървата не рови в семейството ти с цел да го развали, зълвата се отдръпва, като я захапеш /с думи/ и не плюе по твой адрес на мъжа ти, или поне не си чула, та какво повече искаш? Съвсем безпроблемен живот никой на света няма!
Затова и в цялата ти тема не се разбира какъв изход търсиш, е ли възможно да търсиш изход от перфектния си живот? Какъв точно ти е проблема и какво точно искаш?
Нима искаш свекърва ти да ходи по магазини да ти избира подарък, това ли ти е проблема?
Нима искаш тя да прекарва повече време с детето ти и то да възприеме техния тертип на маниери и живот? Нима искаш зълва ти да го научи на нещо от нейните навици гледайки го?
Нима искаш мъжът ти да си оставя по често работата си за да седи при теб и фирмата да се забатачи, че да имате финансови проблеми, или искаш той да изостави хобитата си /най-вероятно те го свързват и с бизнес партньори/?
Какво искаш, кажи ми, че наистина ми е интересно?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker