Нашите не ме обичат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121339)
 Любов и изневяра (29745)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Нашите не ме обичат
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 2153 пъти
Здравейте, за първи път пиша тук. Сайта ми харесва заради дискретността, а и с не всеки можеш да споделиш нещо лично и откровено. Аз съм дете на разведени родители, през по-голямата част от живота ми съм отгледан от моята майка. Баща ми работи в чужбина. Още от дете, свикнал с трудностите на живота не съм научен да искам, да моля за нещо, което трябва да ми се купи. Въпреки че дори не съм тръгнал на училище тези неща съм ги осъзнавал. Въпреки това още от тази ранна детска възраст ми е натяквано, че аз съм виновен за лошото финансово състояние на моите родители, че аз съм неблагодарен, егоист и т. н. Моите родители никога не си говорят за нещата, от които имам нужда. Всеки казва " говори с баща си / майка си". Дори на моя бал баща ми не дойде а в последния момент моят чичо като подарък ми взе костюма, тъй като родителите ми не желаеха да влезнат в контакт, за да се разберат относно бала. Не смятам, че някога съм искал нещо много от тях. Моите връстници ходят къде ли не, а аз никога не съм искал каквото и да било просто, за да се забавлявам. В момента имам проблем със зъбите и ситуацията е същата. Единия казва, че се е грижел за мен и няма намерение да " дава и дава пари за мен ", а другия, че след като е така и той няма да прави нищо. А мен зъбите си ме продължават да болят, но явно това тях не ги вълнува, въпреки че финансово вече никой не е затормозен. Майка ми ще заминава сега на почивка в Гърция, а баща ми на почивка с неговата 2-ра жена на някой остров, докато аз имам 2 зъба за лечение... Вече съм малко по-голям и започвам да се питам защо са ме създали след като и 2-мата не стават за родители? Аз ли съм единствен? Моля дайте съвет и ако има някого който е бил или е в такаваа ситуация да сподели опит, ще бъда благодарен :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: 5368f070bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторе разбирам те напълно . Като малка моите зъби бяха криви и майка ми отказа да даде пари за скоби . В последствие се изкривиха още повече и ми беше голям комплекс . Както и да е оправих си ги след като започнах да работя ( бях на 14 год) . Моя съвет е да си събереш парички за лечение сам или да погледнеш този линк : Спомням си, че ме водиха при студенти стоматолози - там лечението също беше безплатно

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: cfa82b8060
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторе, прав си за миналото, че си бил на заден план - не мисля, че не те обичат, а по-скоро просто не са били готови или не са осъзнали отговорността си като родители. Много често майката се кара с бащата и той като няма с какво, я изнудва с парите, а като е за твоя сметка на нея не ѝ дреме.
Да, много си изстрадал в миналото. Препоръчвам ти книгата „Отровните родители“ (безплатно я има в Читанката), но едно не разбирам - ти си завършил човек над 18 г., защо чакаш от вашите за пари за зъболекар?
Аз като номер 1 сама си събрах пари за скоби на 16 г., а на 19 съм се изнесла и от тогава от нашите 20 лв. не съм взела, макар че идвам от любящо семейство, но просто нямаха пари. Това, че нямат пари родителите не значи, че не те обичат - стегни се, работи и осигури по-добър стандарт за себе си и един ден за децата си, но не става със самосъжеление, мърморене, чакане от родителите, а с работа, работа и пак с работа

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c7ef332564
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Можеш да си потърсиш работа. Не е трудно
и сестра ми е била на заден план но освен че сега учи още на 10 години почна да помага в ресторантите
знам че от 16 годишни ги взимат на работа - В Германия сме но и аз работя сега тя е на 11 и половина и за 3 дни я взеха да изкара някое евро

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: bf14112ec4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм вена на 41г. и съветът ми към теб е: първо за зъбите, не знам от къде си, но ако си в София има стоматологичен център, където се обучават студенти. Работят внимателно, отиди там да ти погледнат зъбите, нищо при тях не се плаща. Провери си в интернет къде се намира. Относно родителите ти, говоря от името на дъщеря: моите родители бяха така безотговорни, когато бяхме малки със сестрите ми. Гледаха винаги да ни разкарат на някъде да не сме им в тежест. Мен при баба и дядо са ме оставили на 1г и 3м, идваха много рядко нищо не ги интересуваше, средната ми сестра след раждането я дали в дом за отглеждане без право на осиновяване, там е била до 2г. след това на седмична ясла, после на седмична градина и след това в седмично училище ( интернат). Там беше до 4ти клас. До тук живота и е бил приказка, защото после баща ми я малтретираше, пребиваше я от бой, явно им е пречила. Голямата ми сестра също е била на седмични ясли и детски градини, но за да не им се мотаят деца, той уреди и я изпрати в ТВУ (трудово възпитателно училище, за малолетни престъпници) тя не беше лошо дете, но той работеше в УБО ( беше охрана на тогавашната власт) и бързо и уреди заминаването. Аз бях добре до 8г. тогава почина дядо. След това ми се наложи да се прибера в зверилника, където имаше всичко друго, но не и родители. Мен майка ми ме малтретираше, тя беше фризьорка, за всичко ме наказваше с подстригване, много късо и докато ме подстригваше ме биеше с гребена или ножицата по главата. Помня как те се прибират късно от поредния милиционерски банкет и ако със сестра ми не сме подредили обувките, ни вдигаха от креватите с крясъци и шутове, шамари. Като започна средната ми сестра работа, баща ми я преби защо не му е донесла заплатата а си е купила банани и ръчен часовник. Мен също ме изнудваха за пари, като започнах работа, само голямата ми сестра избяга на 15 г. и се омъжи за циганин, само за да се измъкне от терора в къщи. Дори казва, че там е живяла по- добре, ние с другата ми сестра не знаем дали е било така, защото ни биеха с колан ако ходехме при нея да я видим. Сега ние трите се разбираме, родителите ни са живи, възрастни и все така гадни. Съветът ми към теб е завърши си училище и се махай от тях, те едва ли ще се променят някога. Успех мило дете!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: aa93273cb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Виж сега много хора са като теб с бедни семейства не ти е било лесно разбираме но ти щом си имал бал си завършил тоест имаш 18г. защо чакаш от мама и тате пари тогава те имат свой живот немогат да роботат за теб при положение че ти си пълнолетен и можеш ти да работиш и да си изкарваш пари да не говорим че доста хора работят и преди пълнолетие както и аз от 14 годишна работя майкини ми са ми давали пари и то не по малко но пръсках доста и не ми стигаха а те не са роби да работят само за мен а и да го правеха пак нямаше да ми стигат а ти си над 18 и още искаш само от тях неможе така те имат живот трябва и за тях да имат и те да си починат и поживеят изгледали са те сега сам трябва да се оправяш все пак нз на колко си но след някой годинка ще искаш жена дете с какво ще издържаш ти семейство като явно не работиш неможе мама и тате да издържат и твоето семейство след време и да гледат и твоето дете стегни се и работи остави ги тях да си почиват и не е така обичат те но ти си голям поеми живота си в свой ръце аз съм на 17 сега и не живея с родителите си имам мой живот не им искам пари оправям се сама имам приятел с който живея и немога да искам от тях щом имам мой живот значи съм порастнала за да живея с някой съответно не съм дете да им искам пари а и те трябва да имат това че са ме създали неозначава че трябва да са ми роби напротив ако имам пари ще им дам да идат на почивка разведени са но на двамата ако мога да събера ще дам да идат с приятелите и приателките си да си починат все пак създали са ме гледали са ме не са спали за да ме приспиват хранят и т. н. сменяли са ми пелените и са ме отгледали работили са за да имам бих искала да си починат замалко и те не са идеалното семейство съвсем не от години имат собствени животи но се уважават и поддържат връзка защото имат мен карали са се много карали сме се с тях и т. н. било е бойно поле обиждали сме се и куп други неща не са идеални но ги обичам такива каквито са те са моето семейство по хубави и по лоши няма да имам родителите са едни но са до време от там насетне всеки трябва да се справя сам с живота а ти имаш години и всичко и искаш от тях те не са банка това вече е твоя живот и трябва да се оправяш сам :)

Според мен те обичат няма родители който да не обичат децата си майка ми е казвала доста тежки думи и ме е гонела не ме искала но незнаеш колко е съжелявала за всичко това и аз съм ги убиждала но и до днес съжелявам може да се карате и всичко но няма родител който да не си обича детето което е създал отгледал и т. н. обичат те но покажи им и ти че ги цениш не им прави проблеми и скандали а си намери работа чувай се с баща си помагай на майкаси нали за това се раждат и гледат децата до време и те да помагат на родителите си. Това е моя съвет намери си работа и не си създавай филми :)

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 18ba80fd8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не приятел нямаш вина за нищо. Децата не бива да изкупуват чужди грешки. Вече си голям просто закони а учиш в друг град или намери работа или и двете и се махни от вас. Ясно, е че няма да се променят тепърва. Поне ше имаш урок от живота какъв родител да не ставаш!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 8e6414f040
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, грешката е в родителите ти, но не в това че не дават пари за здравеопазване на пълнолетното си поколение, а в това че не са научили поколението си, че след като е пълнолетно е самостоятелно и изцяло отговорно за здравето и щастието си.
Докога очакваш родителите ти да са отговорни за теб? Вярвам че както всички родители и те са правили грешки, но да очакваш от тях да платят зъболечението ти, при това, че балът ти е минал и съответно не си малолетен, е твоя грешка.
Реално по закон родителите са длъжни до като си дете да ти осигуряват физическо и емоционално оцеляване, всеки нов костюм, подарък или пари похарчени за твой кеф е бонус за теб.
С порастването на едно дете отпадат някой задължения на родителите и се увеличават задълженията на младежа, ти очакваш родителите ти вечно да се грижат за теб като за невръстно дете.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 6159f21551
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Напълно е възможно да не те обичат, сега тука ще пишат "не, вашите те обичат, те просто са... така, така и така". Всъщно си е напълно реално. Аз лично никога не съм обичал, никога не съм изпитвал това чувство нито към родители, нито към никой. Да, има привързаност към майката, но това не е любов, така че е напълно възможно и вашите да не те обичат. Обаче виж какво се получава. Вашите не те обичат, според теб, и не искат да ти дават пари или да ти помагат, пък при мен е обратното, дават всичко, аз по цял ден реално нищо не правя, пък съм голям(като възраст) и гледай какво нещо. Но тук има причини, които ние не знаем. Кое и защо е така? Примерно защо аз не обичам нашите, а теб вашите не те обичат. Има си някакви първопричини на нещата, но хората няма как да се доберем до тях.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 10aa871b2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Виж.. аз не вярвам в никаква "майчина любов" или бащина.. такова нещо няма.. има само отговорността на родителя след като те е създал..
Аз те съветвам едно хубаво да ги подредиш вашите! Нека бъдем реалисти.. такива хора не трябва да се толерират! Само се пишат родители но не са.. това че си тяхна кръв не е нищо след като те отглеждат само защото са задължени да го направят.. едва ли мислиш че това е нормално! Аз на твое място щях да дигна луд скандал.. понякога разправията е най добрия начин.. като не става с добро..

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 0b104d37b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ясно е, че на такива "родители" няма как да разчиташ, за това най-добре си намери работа и гледай да се оправяш сам. А и погледни на нещата от хубава им страна. Благодарение на тях от рано си се научил да се оправяш сам и да си независим, което си е голям плюс и имаш предимство пред мамините дечица, които без майка си не знаят какво да правят.
Успех!

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: fe91b38753
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Според мен родителите ти те обичат, но по свой собствен начин. Не се съмнявай в чувствата им към теб, макар че действията им наистина са те засегнали и имаш право да си наранен. Много е вероятно взаимоотношенията между двамата ти родители да рефлектират върху теб. Не си ти причината, нито можеш да бъдеш решението. Грижи се за себе си и не мисли, че не си обичан. Можеш да поговориш с родителите си и да им кажеш открито какво мислиш, но без да ги обвиняваш. В един момент ще усетиш обичта им, защото тя съществува.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker