Баща на 3 деца няма място в домът си за първородният му син - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121355)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6481)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща на 3 деца няма място в домът си за първородният му син
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 2273 пъти
Аз съм жена на 30 години, имам съпруг и 2 деца, а мой много близък роднина има 3 деца, едното от които живее в грозно и мизерно общежитие, а другите 2 в приятен домашен уют. Историята е следната: Този мой роднина се жени за една жена и си правят едно дете... не се разбират, развеждат се и двамата родители създават отделни семейства. Моят роднина се жени повторно, има още две деца, а за първото не се и сеща, дори веднъж го питаха колко деца има и той каза "две"... Сигурно не се в сетил. Дядото го взима през уикенда и насила му до бута да го види, не го е виждал 3 месеца и като го види вместо да му се зарадва, да го прегърне и целуне, той му казва: "А, пораснал си. "
Втората му жена е "оса", зарязва му двете деца и той хем работи хем децата гледа и е много грижовен към последните 2, а първото почти не се сеща да го чуе по телефона, не говорим пък да го види. Втората жена добре се държи с първото дете от другата майка, в редките случаи, когато идва при баща си.
Първото дете е на 11 години и живее на общежитие, защото няма училище в неговото село, а баща му (и ние) живеем в градът, в който детето е на училище. Не е ли странно баща му да живее в този град, да има голям апартамент, а той в мизерно общежитие. Първо си помислих, че може да не знае, но онзи ден го попита лично "В колко часа трябва да р в общежитието? " Не се ли сеща сам да му каже да дойде у тях да живее? Нали му е баща? ! Кой баща по дяволите ще остави едното си дете да живее в мизерия, а другите две в нормални домашни условия? Плаче ми се! Жал ме е за детето. Искам да направя нещо, но не мога, ще ми кажат, ме не е моя работа, но нормално ли е това??? Вие какво бихте направили, ако сте свидетел на такава шантава картинка?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: 4ebf074ad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не знам колко адекватен ще е моя съвет, но сякаш е най-добре да не се месиш. Макар че ако пък ти е толкова жал, какво ти пречи да го прибереш? Тогава обаче вероятно някои хора биха се настроили срещу теб.

Аз съм баща на момиче и не мога да ги разбера такива като този твой роднина. А това е доста честа практика. Да не казвам голяма дума, ама аз ако, не дай, Боже, се разведа, никога няма да загубя интерес към детето си, дори и да имам втори брак, защото то винаги ще си остане човека, когото обичам най-много на света.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 51848dfaee
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Той просто не желае детето. Свързва го с грешка и провал. Не можеш нищо да направиш, ако се намесиш само ще засилиш нежеланието му да се занимава с детето.

Сериозно ли мислиш, че сам не се е сещал за вариант да го вземе при себе си и никой преди теб не му го е казвал. Абсурд. Най-вероятно темата е обсъждана и решението е отдавна взето. Освен това като семеен мъж, той не може сам да вземе такова решение. Най-вероятно и втората му съпруга не желае детето, нищо че се държи мило с него при срещи - ако го е искала, щяха отдавна да са го прибрали, но случаят явно не е такъв. Не се бъркай в отношенията им, защото ти ще станеш общия враг, по-скоро помагай на детето с каквото и когато можеш при възможност. Разбери, че не можеш да накараш друг насила да предприеме нещо - единственото по силите ти в тази ситуация е да помагаш сама на детето, според възможностите си.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: b989c47f5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   права си, редно е бащата да се грижи за сина си, но наистина не е твоя работа да се намесваш. не е справедливо спрямо детето, то е пренебрегнато, но точно ти не виждам какво можеш да направиш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 29466e6a97
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много неприятно... Горкото детенце дано не му остане травма от такъв безсърдечен, , баща"". Вие имате ли възможност да го каните на гости чат пат да го нагостите, да не се чувства така отхвърлено. сигурна съм, че един ден ще е ви е много благодарно...

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 0348039dc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   А къде е майката на момченцето в случая и нея ли не я интересува грам какво се случва с детето и. Опитай се да поговориш и с двамата не може така това е тяхното дете, а те са го захвърлили на произвола на съдбата. Кой знае и то как се чувства захвърлено в пансиона, докато мама и тате се радват на другите си дечица от повторните си бракове. Това при наличието на двама здрави и прави родители да си все едно сирак е раносилно на престъпление. Ако наистина те е грижа за детето, и имаш възможност да се грижиш за него и мъжа ти не е против може да поговориш с тях двамата да ти прехвърлят правата върху него щом изобщо не им пука за това дете!

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 1dea8faedf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ми аз примерно бих взела детето у нас.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 8579f14782
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А майката къде е? Тя не проявява ли интерес към детето си, да си го прибере при нея? ....

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: ac8e869e23
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   На кой всъщност са присъдени родителските права, авторке?

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 0348039dc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Към всички, които я съветват да не се меси ще кажа, че точно заради такива съвети сме на това дередже. В развитите страни съседите или близките видят ли нещо нередно с дете първата им работа е да сигнализират на социалните, но нас тук ни е страх после да не навлечем проблеми с хората. Ако и ние реагирахме адекватно и навреме както хората на запад случаите на изоставени и малтретирани деца щяха да намалеят. Обади им се анонимно ако смяташ, че може да имаш проблеми и им разкажи цялата ситуация, че при наличието на двама здрави и прави родители детето и оставено на произвола на съдбата и те да проучат тебе др роднини, които биха желали да го вземат и да се грижат за него!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 6e8993b5d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №9 и какво съветваш ти? Авторката да сигнализира социалните, че едно дете живее в общежитие към училището си, защото домът на майка му в който е регистрирано е извън града в който учи ли? Къде тук някой прекрачва закона? Децата в общежитие не са изоставени деца! Представата ви за бедствено положение е изкривена!
Всъщност двете по малки деца изоставени от майка си, която не виждат и може би не помнят е по лоша от това да си достатъчно голям 5 клас, да идеш в града на общежитие, и да имаш майка на село, която те обича, и баща който да те приема поне през деня. Бащата за сега няма право да приюти изцяло първото си дете в дома си без съгласието на майка му. Щом детето е на общежитие значи то е регистрирано по документи в дома на майка си, адресната му регистрация е на село, това идва да ни каже че е правата върху детето са присъдени на майката, а бащата има ограничени права да го вижда на две седмици веднъж. Ако той днес го приюти в дома си да спи, майката на детето е в пълното си право да го осъди. Законите са такива!

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 5e99d2befd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Всеки човек си знае семейството и личния живот и не е наша работа, включително на Авторката, да се бъркаме в живота на хората. Кой е „оса“ и кой не е не е твоя работа.
Съвет по принцип - гледай си в своята паничка, защото понякога нещата не стоят така, както изглеждат от страни
Твърде възможно е баща и син да са в лоши отношения, скарани И заради конфликтите с майката. Не е логично един грижовен баща да е такъв само за 2 от децата си - има някакъв проблем. Възможно е и просто да няма място в жилището му за трето дете или да плаща издръжка на майката и как хем да кеши издръжка, хем да гледа детето? може майката да не е съгласна детето да живее при баща си...всичко може, включително е възможно това дете да не е от него. И още - ти как реши, че да живееш в общежитие е мизерия? Повечето такива общежития са ремонтирани.... за разлика от апартаментите на повечето българи
Гледай си в своята паничка, защото клюкарките като теб накрая никой не ги уважава.
Ако не можеш да помогнеш - поне не вреди на хората!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: fbc4c62390
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   "Не е логично един грижовен баща да е такъв само за 2 от децата си - има някакъв проблем."
Не може да се търси логика в подобни отношения.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 327ece1a63
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   За разлика от други коментари които съветват да не се месиш, аз смятам че трябва да направиш обратното!

Намесете се някак, било то да говорите с бащата, ако имате желание да го вземете у вас ли и аз не знам, Вие да го осиновите ли..

Това дете има нужда от възпитание, има нужда да не е само.

В Бъдеще иначе ще е много комплексирано а може и дори и престъпник да стане. Така става точно поради немърливостта на създателите на тези хора.

Ако можете да направите нещо по въпроса ще е чудесно, особено щом сте роднини.

Късмет и на вас и на това дете. На мен също ми стана жал.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 1612cffb42
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   По повод на всички, които казват, че не трябва да се месим.

Преди 15тина години имаше една случка, при която няколко млади мъже заключиха млада жена в апартамент, изнасилваха я многократно, в един момент тя успя да стигне до прозореца и се хвърли от него и почина... Всичко това започна на една улица, на която те я видяха и се опитаха да я вкарат насила в автомобила си. Наблизо имало доста свидетели, които се опитали да се намесят. Тогава един от насилниците казал, че това е съпругата му. В отговор, хората ги оставили да я качат насила в колата и на никой не му хрумнало да се обади в полицията, защото "това си било тяхна работа"...
Заключението го оставам на вас самите.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 0439d81138
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Подкрепям номер 12.

Номер 15 - сериозно ли смяташ, че авторката ни поднася цялата информация по темата и че на бащата само трябва някой да му каже, защото досега не се е сетил сам да прибере детето?

Авторката, ако имаше желание да вземе при себе си детето или да му помага, щеше да го е направила. Това не е желанието и - тя иска да накара насила бащата на детето да направи това, което тя счита за правилно. Такива неща обаче насила просто не се случват. Не е ясно, какво мисли по въпроса майката, която най-вероятно след развода има родителските права и дали изобщо би разрешила. Не е ясно, дали втората съпруга на бащата е съгласна.
Номер 14, защо ти не го осиновиш като си толкова категоричен? Как изобщо си представяш това да се случи от правна гледна точка?
Мислиш ли, че детето ще е в по-добра позиция, ако отнемат родителските права на майка му и го настанят в социален дом?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker