Не искам да имам дете.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не искам да имам дете..
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 6567 пъти
Здравейте, дълго време с мъжа до мен обсъждаме, спорим, караме се и тъпчем на една и съща тема. Накрая спрях да обвинявам него и реших да потърся дали вината не се крие в мен, като за начало ще кажа, че съм на 22 години, той е на 24. И сме заедно от доста години още от тийнеджъри, но сме на официални семейни начела от година и половина вече. Като цяло той е страхотен във всяко едно отношение и за това не мога да си позволя да го изгубя.
Относно съществото на темата, той вече иска да си имаме дете, постоянно ми намеква, че нашите родители на нашата възраст са имали по две деца дори, а то е така, защото мен майка ми ме е родила на 19 и родила сестра ми на 21. Аз обаче, не че не чувствам готова, по скоро не ми се жертва нищо името на бебе. Не знам може да звучи ужасно, но моята работа е свързана с външния ми вид, тъй като съм рекламно лице и тялото е нещото, от което изкарвам пари. Не съм готова и не знам дали някога ще бъда да си жертвам тялото, красотата и работата в това да отгледам едно бебче. Просто сега се чувствам осъвършенствена във всяко едно отношение. Той, обаче не иска да ме разбере.. казва, че красотата е до време и може да се занимавам с нещо друго след като родя. Ежедневните скандали вече започнаха да ми омръзват, нито той има намерение да отстъпва нито аз..
Не знам как да постъпя? Благодаря предварително и моля да изкажете мнението си и как бихте постъпили на мое място!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 58

преди: 8 години, 5 месеца
hash: cb0cae2900
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако изкарвах парите си като теб на твое място бих поработила още 10на години и да си спестя пари за някакъв мой си бизнес за времето, когато вече няма да съм с перфектна външност.

И интересно какво ще е това "нещо друго" след като родиш (ако е сега) в някой магазин продавачка, касиерка ли. Значи твоя приятел вижда способността, желанието да изкарваш пари като просто някво нещо там..

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: f39ffcda19
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Какви бебета на 22? Я си живей живота и не се заробвай толкова млада. Имаш много време. Какво значение имат вашите родители? Ти си отделен индивид, времената са други, гледай си работата, образование, пътувания. После цял живот ще гледаш деца ако искаш.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: c8d3e2b0bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Ооооо, ти си толкова Осъвършенствана, че няма повече накъде!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: dc2a92e77b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами... то това твоето не е работа. Не се обиждай, но това не е нормална работа за жена. Учи нещо поне, развивай се и бъди умен човек, какви са тези глупости с тялото си изкарвала парите. Няма по - пошло нещо за една жена...
А за бебето... ти явно си от онзи тип жени, които не се "наиграват" никога...

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: f9e2c1361a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   На 22 си, за къде да бързаш? Да беше над 30 да се притесняваш, ама сега животът е пред теб и е напълно нормално да не искаш да се откажеш от всичко за да сменяш пампреси. Лесно им е на мъжете, защото не те изпитват неразположение сутрин, не те се чувстват от ден на ден все по-дебели и най-важното не те се затварят вкъщи за 2 години и единствените им разговори не се въртят около пюрета, памперси и колички. Така, че напълно те разбирам и съм съгласна, че ти е рано за дете. Когато настъпи моментът, ти сама ще имаш желание да станеш майка и с нетърпение ще го чакаш, но сега е просто безсмислено, след като още нямаш майчински инстинкт и ще си е живо мъчение. А колкото до това, че майка ти те е родила на 19, първо ние сме от съвсем друго поколение и второ майка ти може и да е забременяла без да го иска и просто да е трябвало да се примири с положението. Това, че те е родила на 19, съвсем не гарантира, че е била щастлива от този факт. А и по тази логика, в махалата раждат и на 13. Дай всички да ставаме майки на по толкова защото някоя си родила на 13. Просто приятелят ти трябва да разбере, че ти не си нито неговата, нито твоята майка и имаш различни виждания за живота. Така, че ако не искаш да съжаляваш не се поддавай и се отстоявай своето. Раждането на дете е отговорно решение и е нещо, което променя животът ти за винаги. Ако не си готова за това, не го прави! А ако мъжът до теб те обича и уважава няма да те насилва, а ще ти даде достатъчно време да се почувстваш емоционално готова за тази важна крачка.

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: c50383e76e
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   Принципно красотата наистина е до време. Ако сега си красива, след 10 г. ще си по-малко красива, а след още 10 може и да си грозна. Така че не виждам за къде я пазиш тази красота. Освен това не бих казал, че бебето ще те загрози.

Но все пак ако не искаш и ако не разбираш думите, не прави грешката да правиш дете, защото някой друг го е изискал от тебе, защото в крайна сметка може и самото дете да го отнесе и да е обречено на цял живот игнориране. А може пък да го обикнеш, като го родиш.

Но все си мисля, че дори и да родиш, цял живот ще живееш с идеята, че си се жертвала заради него, заради мъжа си и цял живот ще искаш някаква компенсация и ще се държиш все едно цял свят ти е длъжен за огромната жертва.

Според мен няма смисъл да се насилваш, по-добре се разделете и нека той си намери някоя, която споделя неговите ценности. Така никой няма да се чувства жертва. А ти си намери някой, който не иска повече деца. Например някой на 30-40.

Само да не стане така, че след 10 г. да нямаш нито красота, нито деца, нито пък мъж, с когото да ги направиш. Защото понякога човек не знае всъщност какво си пожелава. Само ти знаеш как да постъпиш, ние не можем да сме сигурни как твоите дела ще предопределят живота ти по-нататък и кое всъщност ще те направи щастлива след време.

Само един съвет ще ти дам - не мисли ден за ден, а мисли в перспектива. Ако сега си красива, може и да не си след време и как това ще те промени? каквото избереш, ще предопредели много неща в живота ти, които след време може и да не ти харесват, колкото и да ги идеализираш сега.

ПС: перфектни хора няма, не знам как си позволяваш да си го мислиш за себе си. Най-малкото правописът ти не е перфектен.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 8dcb35d27e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И такъв егоист като теб, наистина не заслужава да бъде майка :O Аз направо съм потресена все още не мога да разбера, съществуват ли такива хора, които ги интересува и по-лошото предпочитат външния си вид пред това да родят и отгледат един нов живот!!!
Ж35

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 023a181e7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Няма да ти говоря за това как една жена може да бъде атрактивна и след раждане, защото няма смисъл, а и не е тема на обсъждането. Млада си, имаш време и какъвто и морал да имаш - не е морално и да те карат "насила". А то като не искаш, никой и не може да те накара, а ако успее, може да е грешка. Не е морално обаче и да задържаш човек, на когото не можеш и/или не искаш да дадеш това, от което той се нуждае (в случая дете). Той също има време, но не може и да чака вечно, а родителството или липсата на такова е може би най-съществената част от живота на всеки от нас! Така че ако след определен период (какъв зависи от различни обстоятелства) не постигнете консенсус, е най-добре да се освободите един друг, ако не желаете да се измъчвате. Среден вариант НЯМА!!!
Ж 28 с две деца от различни бащи и щастливо омъжена за бащата на второто, който е прекрасен родител и за първото

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 9c78a9ab50
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Авторке, сигурна съм в едно: ако родиш без да го искаш и да си готова за това, само за да угодиш на партньора си, то детето няма да ви донесе щастие.
Майчинството не е нещо, което правим, заради това, какво ще кажат иначе хората - трябва да го усещаш и искаш.
Партньорът ти няма право да те насилва и да се опитва да те манипулира емоционално в това отношение - може би е несигурен, защото си красива, още не сте женени, би могъл да те загуби и смята, че с едно дете ще те върже и ще си му сигурна. Нямаш работа с човек, който не уважава теб и желанията ти, а просто опитва да се наложи и то за нещо толкова важно.
Мисля и че сте все още много млади и двамата за такава отговорност. Сега ви е времето да се развивате и усъвършенствате, да градите кариера, да се забавлявате заедно, да обикаляте насам-натам, да видите свят, да развивате хобитата си - изобщо всичко, което няма да имате възможност да правите заедно след като детето се появи.
Вслушвай се в себе си, а не в хората - ти най-добре ще си усетиш, когато си готова за майка.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 304655f71d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Познавам куп жени, които след раждането с упражнения и спорт изглеждат чудесно. Иначе продължавайте все така, българките, не раждайте, нека циганките да раждат вместо вас и в България скоро бял човек да не се види.

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: cb0cae2900
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Виж номер10, недей много да знаеш, защото една жена и на 40 да роди пак ще си върне фигурата, ако има желание разбира се. Ама нали това дете като се роди трябва да се гледа.. от майката.. то да беше само раждането и влизането във форма - лесна работа :)

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 63ea43cc87
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

12.   Той пък на 24 един мъж... Кажи му да си търси другаде носачка, ти имаш още да си живееш. Външният вид наистина е до време и те съветвам да инвестираш в акъл, не в деца. Имаш още 20 години да решиш дали да раждаш и от кого.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 72215ce84a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   И аз на твое място нямаше да искам, , животът е пред теб живей го както искаш. Кажи на приятеля ти да те разбере, млади сте още, има време!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: ce967a94c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   Номер 10 ти явно си с комунистически виждания-нека жената ражда деца на 20 години и да бъде домакиня.Е модерната жена вече не е така.Винаги след раждане остават излишни килограми които не се свалят дори с много диети и упражнения.Иначе към авторката живота си е твой и ти си решаваш кога,колко и защо да раждаш.Ако този путьо с извинение не приема този факт го прати на майната му.Винаги ще има друг който ще те обича повече и най важното ЩЕ ЗАЧИТА МНЕНИЕТО ТИ.Късмет авторке

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 2d0ea9b706
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Аз изглеждам перфектно след раждането, друг е въпроса че няма да имаш свободно време да се занимаваш с моделство. А бебето като започнат да му никнат зъби става ад. Буди се сутрин рано и трябва да му отделиш цялото си време.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 74e17c578d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Не, не бих родилa сaмо зa дa нaчешa нечий комплекс ( тaкa изглеждa ) или зa хорското мнение.
Но и сериозно бих се зaмислилa зa човекa до мен, щом не увaжaвa мнението ми зa нещо толковa сериозно и вaжно, сaмо могa дa гaдaя кaкво би било aко родиш и реши, че тaкa те е "вързaл". Пък не можеш a си позволиш дa го зaгубиш... хм, кaкво точно ще зaгубиш? Човек, който вземa и нaлaгa aвтономни решения зa двaмa ви? ! Помисли си добре. Сегa е моментa ясно дa покaжеш, че имaш собствено мнение, че увaжение дължиш първо нa себе си. Инaче ще ти пaти глaвaтa.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: e3a0b47bc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Не си длъжна да бързаш с бебето, ако не искаш, но

"Не съм готова и не знам дали някога ще бъда да си жертвам тялото, красотата и работата в това да отгледам едно бебче."

Мила, красотата наистина е до време и няма да се наложи да я жертваш, защото тя сама ще си отиде. Да, можеш да изглеждаш префектно на 40, но нали се сещаш, че ще има перфектни 20 годишни, които ще предпочитат да наемат вместо теб.

Не те съветвам да забременяваш и да раждаш сега, вместо това използвай времето си, за да инвестираш в образование, за да имаш какво да ядеш и да не зависиш от мъжа си, когато на пазара на моделите излезе следващото поколение.

И ако мислиш, че те поднасям - последен въпрос - ти колко колежки на 30 или на 40 имаш? А колко на 18-20? Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 86a1d9a781
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

18.   Имах едно гадже, което казваше: Ако не искаш, когато можеш, няма да можеш , когато искаш! Ти си решаваш. Ако си мислиш да се правиш на хубава докато почнат да ти разтат 3-ти зъби, т.е. до 65, твоя работа. И без това е по-добре сега да нямаш деца, защото не си узряла за майка и на нищо няма да научиш детето! Чакай д 30, след това вероятността за Синдром на Даун се увеличава с 25%, след 35, става 50% и т.н. Нали трябва и идиоти да има на този свят! Чакай докато стане време!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: deaf357303
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

19.   "Просто сега се чувствам осъвършенствена във всяко едно отношение. "
Все още не си си усъвършенствала правописа. Прав е красотата е до време. Ако не искаш да раждаш само, за да запазиш фигурата наистина грешиш. Виж колко жени са си върнали фигурата малко след раждането. Това не е оправдание. По-скоро ми се струва, че не можеш да поемеш отговорност. Наистина млада си още. Може да изчакаш още, не е нужно да бързаш, особено като не си сигурна.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 261db1ca0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Не си длъжна да раждаш деца на никой.,но никой не е длъжен да седи до теб и да те чака ти да поискаш.Ако наистина се обичате и разбирате,вземете заедно решение за дете.Той иска сега да имате дете,а ти не-най-доброто решение е да се разберете,например след 2-3 години да се пробвате да имате дете.Кажи му,че не си сигурна в това,че можеш на тези години да станеш майка,че от скоро живеете заедно и искаш да придобиете някакви стабилност(финансова),обясни му,че ще трябва да почака 2-3 години,за да можете да съберете пари(за детето,а и ако мислите да се жените).Също така му кажи,че преди да имате дете,искаш да поживееш още малко без ангажименти и да се насладиш на връзката ви като двойка.Ако той наистина те обича няма да му е проблем да изчака 2-3 години.Не трябва да му казваж да те изчака 10 години например,защото човек като реши да има семейство и като не може с теб,колкото и да те обича, ще потърси друга,която да му го осигури

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 64bc07772f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   И какво се хванахте за този правопис да я критикувате, а ако някоя кака на 30-40 се оплаква за някой житейски или семеен проблем нищо не казвата за правописа, макар че и те не се справят особено качествено с българския правопис.

А по темата, ами авторке, то приятеля ти явно се е наситил на това да се наслаждава на живота като свободен човек и това си е негово право. Но е много нагло от негова страна така да се опитва да те убеждава, особено с аргументи от сорта на, че вашите родители били родили рано. Ами като не искаш - той трябва или да се съобрази с тебе, или да си търси друга просто, но за препоръчване да е някоя по - задръстенка, дето няма друг избор, по - точно не вижда друг избор в живота си освен да роди когато й се каже.

А ти мисли за финансите си за по - напред в живота ти, как и от какво ще изкарваш пари като приключиш с моделството - фирмичка, бизнесче някакво.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 62fe38b2ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   За това, че красотата е до време е прав, защото на повечето модели кариерата приключва някъде към 30 славата ти ще е преходна после ще останеш забравена във времето. Колкото до втория въпрос поговори с него обясни му, че все още не си готова психически да бъдеш майка и ти не необходимо още време естествено ако все някога се почувстваш готова за това. Ако държи на теб ще те разбере, ако ли не кой откъдето е. Само ако решиш някога да имаш дете не му прехвърляй амбициите си да го правиш модел, че гледах едно предаване в което майки бивши модели и неосъществени такива влачеха момиченцата си по конкурси за красота и ги цапотеха в грим!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 02b3bb46d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Номер 18, повечето ми приятелки родиха след 30 и никоя нямаше проблем. Това със синдроми и пр. може да се случи и на 20-годишна жена и НЕ СЕ определя от възрастта. Аман от глупави коментари и морално изостанали типове...

А колкото до авторката, рано ти е да ставаш майка. Правописът ти е ужасен, вероятно не само той. Наблегни на умственото си развитие, ако нямаш висше образование, запиши едно. С красотата ще имаш работа до време, но ако си умна, ще можеш да използваш сегашните си контакти, за да преминеш плавно към друго поприще.

Деца ще можеш да имаш и на 40, важно е с таткото да се разбирате и да имате еднаква визия за бъдещето. Ако сегашния ти партньор те накара да родиш, след това може да те накара да стоиш до печката и да те изолира от всякакъв социален живот. Българският мъж е като турчин, иска да има тотален контрол над жена си и постоянно се опитва да й се налага. Ако започне да го прави още от сега, не разчитай да те счита за равна и в бъдеще. Не прави грешката да изпадаш в материална зависимост - такива жени по правило са много красиви, но нещастни. Много често с годините се стига и до физическо насилие, колкото и да не ти се вярва.

Може да му покажеш темата, за да добие представа сам как изглежда отстрани. Кой знае, може и да помогне.

Успех, каквото и да решиш. Майчинството също има своята красота, но в днешно време е престъпно спрямо теб самата да не подсигуриш своето бъдеще, а по този начин и индиректно бъдещето на децата ти.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 932ca5482e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Н 7, aвторкaтa е сaмо нa 22 години и имa и лични aмбиции, пък че и с покритие. Aко зa теб единственaтa възможност дa се реaлизирaш е кaто пръднеш 1-2 децa aми дaвaй, дaно имa и кой дa ти ги нaпрaви, че кaкто се изкaзвaш злобно...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: c3e2ebdc26
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Авторке, не обръщай внимание на злостните коментари и комунистическите призиви в Имену Родину да раждаш на тази крехка възраст. Стопирай и мераците на този"незаменим" мъж до теб да те обвърже, когато пред себе си имаш красота, кариера и възможности. Завиждат ти тук съфорумците, че си отракана и знаеш какво искаш. Дай боже повече момичета като теб. Държавата ни ще просперира само с красота и ум, и с хора, които са напълно осъзнати за възможностите и целите, които си поставят /високи! /. Действай си по задачките и хич и не задавай такива въпроси по форумите. Ще те посъветват да раждаш при сегашното си положение само злобни, тесногърди и неуспели неудачници. Върви напред и гледай себе си, успех, момиче! Една успяла жена има много по-големи възможности и за по-качествен партньор, и и за по-умни и щастливи деца! Целувки от мен!
Ж 50

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: d1c42634c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   на 22 е нормално да не се чувстваш готова за дете. млада си, мъжът ти също е млад, имате време.
обаче е важно да си отговориш на следните въпроси, които неизбежно възникват при всяка двойка:
- искаш ли изобщо деца?
- след колко време смяташ, че трябва да имате дете - 5, 10, 15 години?
след като решиш как виждаш бъдещето, говориш с мъжа си и ако имате сходни виждания, ок, стискате си ръцете и продължавате. ако обаче имате разминавания по този много важен въпрос, трябва или единият да направи компромис, или да се разделите.
а иначе наистина красотата е до време и няма как да си изкарваш хляба с това дългосрочно. най-много до към 30 можеш да разчиташ на това и после ще трябва така или иначе да си потърсиш друга професия. за Осъвършенстването няма да коментирам, вече са ти писали по темата :-)
Ж44

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: ce8f72a82d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Авторке, ако не искаш да раждаш, можете да си осиновите дете ако и двамата сте съгласни естествено.
Това е хубав вариянт, защото така ще дадете семейство на някое изоставено от родителите си дете!
Аз имам две деца над 18 години. И двете са осиновени.
За жалост ги отгледах сам, защото жена ми ме напусна. :(
По-темата, ако не искаш да раждаш - осиновете си дете!
Няма да съжеляваш... :)))

Тарик

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: d0c2b32355
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   18, не си наясно, 90% от децата със синдром на Даун, са родени от жени под 35 години.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 885d9f8fb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Той няма да ражда това си е твое решение, не трябва да те задължава, а той е на 24, мъжете съзряват по-късно, не е като да имаш куче.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: f76b8802c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Ето заради това, млади момичета- УЧЕТЕ! Не да си изкарвате парите с тялото, що за глупост? Като нямаш образование (Осъвършенствана) за никъде не си, защото красотата и хубавото тяло си заминават, а това в главата си остава! :)

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 101b347bd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Когато се чувстваш готова, тогава. Между другото хубава професия имаш :)

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 9b19e84910
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   Бих посъветвала Авторката да се образова или да учи някакъв нормален занаят, защото красотата е до време.
За останалото я подкрепям. Сестра ми роди на 35 г., аз съм на 31 г. и тепърва планираме 2 деца едно след друго - имаме вече пари, къща, кола, сигурна работа, ОБРАЗОВАНИЕ, сигурност.
На 24 г изобщо не съм мислила за деца и това е добре така
И да- действително днес болните деца ги раждат младите майки, защото те нямат пари за превенция и акъл понякога да се предпазят от нежелана бременност с нежелан мъж - кой ражда днес под 27 г. като жена - асоциалните, циганките, хората на които не им дреме. Да не говорим за мъж под 30 г. да натиска за дете - има ли той с какво да го храни или пак ще се разчита на мама и тати?

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 11fbc44241
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   28, цитирам заключението на учените:

Вероятността жена на възраст до 25 години да роди дете със синдром на Даун е под 0,1%, до 35г е 0,3%, до 40г - 1%, а над 48г вероятността се покачва драстично на 9%.

Не е мое мнение, само цитирам.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: f0105d6af6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Млада си на 22 да имаш дете. Ти самата все още си дете. Я си поживей малко. След 25 се мисли за това :))

м30

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 8dcb35d27e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   Авторката
Първо благодаря за всеки един коментар, съвет и критика!
Правописа винаги може да се поправи, в моя си живот аз реших да пробия чрез тялото си. И това никакъв случай не означава, че минавам леглата, а че съм моделка. Харесвам си работата и не бих я сменила за нищо на света. Това ми харесва, а и ми се живее ходи ми се на заведения, дискотеки, обикаля ми се, пътуваме ми се, пазаруваме се, харча си парите за мен за дрехи. Не искам поне за момента, да съм залепена за бебе, не знам мое би не сте разбрали но ние с мъжа ми сме женени, не сме просто гаджета :D За това е малко сложно, тъй като на никой не му се отстъпва. Преди да се оженим се бяхме разбрали аз да си работя моята професия и като дойде момент 30 когато, вече няма да съм модел и тъй като имам само средно образование, той да ни издържа. Взема много хубава заплата, има собствен бизнес продължава семейната им фирма.. Деца се бяхме разбрахме като станем поне на 30, за да се бъда ''наиграла'' ;)
Парите не са проблем за издържането на едно бебе, по-скоро не искам да имам задължения и отговорност към никого освен себе си...

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: d1c42634c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

41.   авторке, номер 26 съм. след последното уточнение мога да кажа, че си права да не искаш дете сега. щом с мъжа ти сте постигнали споразумение когато сте се женили да имате дете след 30, той не е прав да те притиска сега. щом се е съгласил тогава, не е коректно от негова страна.
за правописа не е сигурно дали винаги може да се подобри. може, ако човек е мотивиран да работи върху себе си и по-точно върху личностното и интелектуалното си израстване, а не само върху тялото и дрехите си. в твоя случай не звучиш точно така, но не това е акцентът на темата.
и само като препоръка от малко повече живяла и видяла жена: не се поставяй сама в пълна зависимост от някого, бил той и собственият ти мъж! както вече си се убедила, обещанията могат да бъдат забравени, условията могат да бъдат променени. хора се развеждат постоянно, да не мислиш, че не са се обичали и не са си вярвали? гледай винаги, ама винаги да имаш резервен вариант поне с жилище на твое име и професия, с която да се издържаш. това ти дава независимост и свобода да вземаш решения за цял живот! харчи си парите, но заделяй разумно! имай някакъв резерв за себе си. дали ще учиш, дали ще развиваш бизнес, решаваш ти, но не прави грешката да се развяваш само по пътувания и шопинги, а после да легнеш на ръцете и издръжката на мъжа ти. не казвам да не харчиш, но го прави с мярка и мисли с главата си за бъдещето.
Ж44

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 11fbc44241
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

42.   39, виж сега, ти се егоист, но ако така се чувстваш добре, лошо няма, имаш правото да си такава. Обаче трябва да решиш за себе си дали наистина никога не искаш деца или искаш, но на по-късен етап. Това е важно, защото ако изобщо не искаш деца, то ще дойде момент, в който ще се разделите или поне ще сте заедно цял живот без деца.

В твоя случай не знам дали го осъзнаваш, но ти така ще го поставиш в много неизгодна ситуация, защото той в един момент ще е на 30 плюс и ще трябва тепърва да се разделяте и той тепърва да търси жена, която да иска деца. И е възможно никога да не намери такава след определена възраст. И ако това се случи, уверявам те, че цялата му злоба ще се изсипе на главата ти, дори това да означава само енергийно, бе да ти причинява физическа или емоционална болка.

Така че уважавам правото ти да не искаш деца, но поне реши дали изобщо не искаш. Защото ако изобщо не искаш, поне му го кажи от сега, а не пред свършен факт след 10 г. От там нататък ако той няма нищо против нека е с теб, а ако сметне за добре, нека си намери друга с неговите ценности, но поне ще си честна с него и няма да имаш морално задължение.

А така излиза, че ще го излъжеш. Обещала си му деца след време и след 10 г. ще му кажеш "сори, пич, ама няма да си спазя обещанието, оправяй се, както намериш за добре" Долно е. Ще си му загубила твърде много време, а след това време вече може и да е твърде късно тепърва да си търси жена каквато иска.

По принцип всеки има правото да не иска деца (друг е въпроса, че твоята причина е глупава да не кажа кифленска, но това няма да го коментирам сега), но когато единият иска, а другият не, е редно поне да сте честни един с друг, а не да се лъжете с години и накрая единият да излезе прецакан за цял живот от тази връзка.

Ако искаш просто да го използваш сега, за да ти е готино, излъжи го, но и бъди готова за последствията в бъдеще, защото не се заблуждавай, всяко нещо си има цена, която понякога е мъчно да се плаща.

Каквото и да решиш, последствията ще са за теб, без значение дали ще са хубави или лоши.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 02b3bb46d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

45.   Номер 42, не знам в кой век живееш, но при нас все още е 21-ви. На 30 г, никой не е бита карта, моят приятел например се запозна с мен, когато беше на 31,5 г. Вече сме заедно 4 г. и въпреки че и аз навърших 30 г. ще правим бебе догодина, т.е. аз тази година ще стана на 31, догодина ще съм на 32 и ще родя дете примерно на 32-33 г. (ако е дал Бог и всичко е наред, разбира се). Въобще не съжалявам за избора си да не раждам на 20 например (честно казано, тогава въобще не съм имала и желанието). Вече съм жена с образование, професия и възможност да дам на детето много по-добро възпитание и чудесни грижи в сравнение с тези, които би могла да даде средностатистическа жена на 20 г. поради простата причина, че аз съм възрастен човек, който умее сам да се грижи за себе си и да издържа себе си и дете, ако с таткото се разделим (случват се такива неща в живота, никой не е застрахован).
Когато бях на 21 г. имах кратка връзка с мой колега от университета, дошъл от държава от бившия СССР. Разделихме се именно заради желанието му непременно да се оженим и да имаме деца преди аз да съм си завършила образованието. За него на 22 г. едва ли не щях да съм стара мома. Нямате представа какво облекчение изпитах, когато се разделихме. :)
Никоя жена не трябва да бъде карана насила да става майка, когато още не е готова за това. На 20, а даже и на 25 или 28 аз определено нито го исках, нито бях готова. Сега вече съм на 30 и се чувствам много по-зряла, вече подготвена да поема отговорност и за нечий чужд живот. Ако стане гаф и направим детенце случайно, няма да се откажа от него (за разлика от преди 5-10 г., когато вероятно бих направила аборт). Мисълта ми е, че човек трябва да съзрее - не може едно дете да гледа друго дете. Оставете хората да си живеят живота, както те преценят!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 2f6c931428
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

46.   Напълно съгласна с коментарите 26 и 41. Не бъди зависима, сега си живеете добре стс съпруга ти, харчиш си твоите парички, той те издържа, в това няма нищо лошо, но щом можеш да си го позвоиш, защо не запишеш да учиш някаква специалност в университет, нещо, което ти е интересно, свързано с мида, дизайн, архитектура, нещо творческо. Защото хората се променят, мъжът ти след време също може да се промени и да, знам, че сега няма да ми повярваш, но дали не иска да имате вече деца, за да може да те върже да стоиш във вас!? Спести си пари, накарай го да ти плати образованието и му кажи, че когато завършиш може да имате дете, т. е. след около 4/5 години. Поеярвай ми, не е страшно нито детето, нито образованието. :)На твоите години учех, работех и не излизах от клубовете! Сега съм на 30, дъщеря ми е на почти годинка, почти си върнах фигурата, през седмица излизам по клубове, пътуваме поне 4-5 пъти в годината заедно с мъжа ми и малката. Обаче знам, че имам образование, имам лично мои пари зад гърба ми(дори и мъжът ми не знае за тях), семейство сме, но ако нещо стане и реша да се разделим, няма да завися от него. А иначе си права, рано е за бебе, поживей си още. :)Не слушай тези, които ти казвах, че ти е време.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: c50383e76e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   45, не казах, че ще е бита карта, а само да бъде честна с него дали не иска деца или иска по-късно. Само това я съветвам - да бъде честна с него, нищо друго. Той и на 50 може да си намери жена, но явно сега се чувства готов и иска точно от нея. Затова и казах, просто да бъде искрена с него, а от там нататък той да си прецени. Никой не може да я накара на сила, а и няма право, щом не иска, но да бъде честна със себе си и с него.

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: eaf3595149
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

49.   Авторке, за нищо на света не раждай дете, докато не си готова. Смяташ ли, че е нормално партньорът ти да те притиска за ТАКОВА нещо? Абсурдно е. Деца трябва да имаш чак когато е чувстваш наистина готова. Мен, например, майка ми ме е родила на 30, а баща ми е бил на 34 по това време. Разказвала ми е как на твоята възраст и тя се притеснявала, че всичките ѝ познати вече са семейни жени с деца, а само тя още не е намерила даже човек до себе си. И познай сега какво е положението - тя е супер дама на 50, слаба, красива, щастлива, а всичките ѝ приятелки, по мое мнение са едни съсипани от живота женици с наднормено тегло и внуци.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 4cdaa9059b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   Много ти е рано за дете. Правилно разсъждаваш. И аз така разсъждавах на твойте години. Деца след 30. Живей си пълноценно младостта. Тези години и външен вид няма кой да ти ги върне. Този ако не те разбира не е за теб. Ти решаваш за деца. Не си длъжна. Някой хора цял живот не искат да имат. И не мисля, че са по нещастни от другите. Не си съсипвай младите изпълнени с полет и мечти години.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 5e4e47ab95
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   Здравей авторке! Ти чувала ли си за Ирена Милянкова - манекенка и актриса от Под прикритие? Харесва ли ти нейното телосложение? А знаеш ли, че тя е майка на четири деца? Тъй като работата ми е свързана с много хора мога да потвърдя, че жените, майки на 1, 2, че и повече деца с перфектна фигура са многобройни. А има жени, които никога не са имали деца, а изглеждат като лоена топка.
Тъй че ако наистина се обичате, мисля че е редно да направите сватба и след нея да започнете да работите по въпроса за създаването на наследник. Не одобрявам безбрачното съжителство, мисля си че сякаш издава несигурност, отворена вратичка за бягство, а това може да е пагубно за съдбата на едно дете. Ние, жените, сме тези, които трябва да покажем, че за нас бракът е от значение и ако партньорът ни държи на нас непременно ще се съобрази с нашето желание.
А децата не идват с натискане на копче. До една година се смята, че е нормално да закъснее забременяването, а знаете ли колко млади хора в България с репродуктивни проблеми има? По-добре е човек навреме да разбере ако има проблем, за да се лекува.
Раждането на първото дете научно доказано протича по-лесно при по-млади родилки - до 25, максимум 30 години, а и възстановяването е по-бързо. Дори по-малко проблеми с фигурата възникват, защото знам че това ви интересува.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b00e2148e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

52.   Абе 51, не се опитвай да подхлъзнеш момичето, че и други предполагам, особено пък по такъв плосък начин.

Милянкова е почнала на 15 с децата, от няква мутра и верно, имала е късмета да получи перфектни гени от родителите си, но с толкова много наснесени деца едва ли може да се справя хем да ги отглежда, хем да вади достоен доход - като за родител с 4-5 деца. А и както знаеш на нисък стандарт една манекенка не може да живее следователно през целия си живот ще трябва да търпи разни мутри да й поддръжат стандарта и да й хранят децата.

"проблеми с фигурата възникват, защото знам че това ви интересува. " - и да ти кажа, че само мърлите и депресираните не се интересуват от фигурата си, не знам ти от кои си.

" отворена вратичка за бягство" - ами много ясно, че разумните млади хора ще си оставят отворена вратичка за бягство - все пак може да осъзнаят, че не са един за друг преди да са направили дете, което е най - добрият вариант всъщност, най - вече за самото дете, за психиката му.

И другото, което искам да ти кажа номер51, че си го написала този коментар всякаш ти се възприемаш едва ли не за "някакъв супер мъдрец" и с някаква такава увереност, че момиченцето ще ти върже на акъла, защото е само на 22 и защото е манекенка и. т. н. нагла си просто..


А и я сега да си признаеш честно, ако имаш дъщеря ще искаш ли да води живот като на Милякова (не че съм против моделството) - да се чука в някви криминални типове, мафиоти, съмнителни и опасни хора и да е зависима от тях заради набързо наснесените деца, или искаш първа детето ти да почне да вади стабилни парички и чак тогава да роди от когото си реши разбира се, и ако този се окаже некачествен човек спокойно да може да го остави без да се притеснява за пари, а и да не й се налага да търси подобен, защото в такива случай по чисто психологически причини тези жени отиват от трън на глог.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 9b19e84910
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   51, а ти знаеш, ли че въпросната госпожа има вече 5. дете от новия си съпруг и ролята в Под прикритие е купена от първият съпруг - убиха я, защото той я хванал да му изневерява с оператор от екипа и явно е спрял „субсидията“.

Колкото нейната фугура - тя не е въпрос на ген, младост, а просто на чист глад. Всеки може да постигне такава фигура като се храни с 500 калории на ден известно време - тя няма нито спортна фигура, нито хубава фигура, а просто кокалеста фигура и 10 деца можеш да родиш и като ядеш малко да станеш кокалест. Трудно се постига хубава, спортна фигура като на Синди Крауфорд да кажем, но да си кокалест е лесно.

Кой колко ще надебелее не само по време на бременност, но изобщо зависи от разликата между сумата консумирани калории и изхарчените калории.
Сметката е проста - нищо не се губи в природата и не можеш да тръпаш кила от въздуха, а трябва да хапнеш здраво за тази цел.
По-младите жени пълнеят по време на бременност дори повече, защото не осъзнават какво се случва с тях, карат я малко по детски - не могат да имат и дисциплината на една по-зряла жена на 30 г., която може да си позволи дори диетолог, а и хубава и здравословна храна.

Средната възраст на родилката у нас е 26 г. в момента - тенденция нагоре като в София е към 33 г., но средно статистически и смъртността при родилките, и малформациите намаляват в сравнение с преди 20 г. примерно, когато родилките са били млади, но не сме имали достъп до диагностиката и медицината, хигиената като днес.
Имало е смисъл да се ражда под 25, дори под 20 г. в минали епохи. Днес имаме медицина, лекари, болници, видеозони, изследвания и това ни дава едни 10 години поне отгоре

Фактор номер 1 за репродуктивните проблеми иначе са абортите, не, че една жена е прехвърлила 25-те
Просто у нас с нарастване на възрастта се увеличава и броят аборти, НО и тук с бележката, че тенденцията е в силно намаляване на абортите, така че не знам ти от какво се притесняваш - една здрава, поддържана, непушачка без аборти може да ражда и след 30 г., след 35 г., дори след 40 г.
На Запад вече замръзяват женски яйцеклетки, за да може жената да ражда когато си иска.
Това за мен е крайна мярка, защото не знаеш след 20 г. дали ще са ти здрави замръзените яйцеклетки и рискът е голям, но да родиш след 30 г. изобщо не е проблем. До 36 г. изобщо няма проблем, а след 36 се наблюдава малко по-обстойно бременността.
Иронията е, че навсякъде в момента деца с Даун и други малформации се раждат само от жени под 35 г., защото здравните каси, включително НЗОК не покриват изследванията за ДАУН при жени-родилки под 35 г., така че младите жени в момента са майки на Даун-деца, което е най-честата малформация.
Всичко останало не зависи толкова от възрастта на родилката, а от други фактори като околна среда, гени, храна, а дори по-възрастните родилки могат да си позволят по-добра храна и по-добра медицинска помощ, така че едното за сметка на другото...

И още - младите жени под 25 раждат по-често непланирано, а децата на жените над 30 са планирани, защото който се е опазил до 30 г. знае как функционира семейното планиране, така че по-възрастните родилки взимат и предварително нужните витамини и фолиева киселина, така че и пеперудените деца пак ги раждат младите жени, не по-възрастните, които са планирали...

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 0055f046f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

55.   Ту казвате, че живеете на семейни начала, ту че сте женени, но както и да е.
Ние с моя съпруг ходихме 5 години преди да се оженим. Той искаше деца от самото начало, мислеше че няма да пречат на обучението ни като студенти, аз обаче не бях на това мнение. Учехме сериозна специалност, нямаше кой да ни помага, а дори и да имаше не одобрявам тези родители, които на хартия са такива, а иначе изцяло грижите и отговорността за децата са на бабите и дядовците.
Приятелят ми се съобрази с моето желание. Щом завършихме, започнахме работа и се оженихме. Сега, слава Богу, сме родители на три деца. Когато се роди първото ни дете бях на 24 г., второто - на 29 и третото - на 33.
Мисля, че компромиси, трябва да се правят и от двете страни, но все пак мнението на жената е водещо, тъй като тя ще износи, роди и нейни ще са повечето грижи за детето.
Но все пак и прекаленото обсебване от кариерата е вредно. Около мен е пълно с жени на 35 - 40 - 45 г., които на тази възраст вече търсят партньор, но не намират подходящия.
Тъй че ако мислите, че човекът до вас е Истинската Любов, а връзката ви не е детинско увлечение или навик, опитайте се да намерите баланс между професионалния и личния си живот, не жертвайте любовта заради кариерата си.
Искрено Ви желая да вземете правилното решение, така че след години да не съжалявате.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 420e31e459
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

56.   Настоящето ти желание е продиктувано от негативни емоции. Всъщност няма такова нещо като готова или инеподготвена за деца. Добре е приятелят ти да отстъпи засега. Ако няма сериозно развитие в кариерата ти ще е добре да удовлетвориш искането му. Надявам се при такова развитие на обстоятелствата да смекчиш крайностите в решенията си.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 250c85a36d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

57.   "Всъщност няма такова нещо като готова или инеподготвена за деца. " - да, точно така мислят циганките.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 4ccacb7d02
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

58.   56, ти сериозно ли?
Да удовлетвори искането му?
За да има развитие в каквато и да е кариера, трябва да са минали поне 5 г. от момента на започване на работа. Много жени именно заради удовлетворяване на такива искания не работят, след което не могат да се реализират, а междувременно мъжът им ги е оставил и не помага по никакъв начин. Българският съд присъжда издръжка от 105 лв., които не стигат за нищо. И какво имаме? Млада самотна майка без работа и доходи.
За да е подготвена една жена за деца, трябва да има някаква сигурност, че след време, ако нещо се случи - раздяла, инвалидност, смърт (всичко се случва в живота) - ще може да ги гледа и сама. На 22 г. авторката едва ли е подготвена.
Вече не е като през 80-те, когато е било нормално да се ражда на 20-22, да се гледат бебета по време на следването и т. н. В днешно време е безотговорно не само към себе си, но и към детето да не се постараеш да подсигуриш някаква сигурност.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 37f80dac0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

59.   От №56. Току-що се разбра, че приятелят й е боклук, който вече я е изоставил в бъдеще време и тя е останала на улицата със 105 лв. А може би ще се получи едно добро семейство?
Този мъж да не луд да чака споменатите 10 години. Моля ви, не ме разсмивайте! Ще си чука главата след 10 години без мъж, с разсипана красота, изтормозена от спартанските диети и отровните субстанции, които са задължителни за всеки модел. Тя има право да избере - кариерата или семейството.
А на циганките какво пък им е лошото?

 
  ...

1-50 от 58
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker