Не намирам смисъл в живота си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не намирам смисъл в живота си
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 2171 пъти
Здравейте! Вероятно това ще ви прозвучи като поредния оплакващ се пубер, но ще си кажа всичко, което ми е на сърце:

На 16 години съм, момче. Предполагам, че през погледа на повечето хора приличам на обикновен тинейджър, но не е точно така. Истината е, че се чувствам някак си... празен. Не знам дали това е правилния начин да го опиша, но буквално не знам за какво съществувам - нямам мечти, амбиции, цели.

Живея ден за ден, колкото да си пропилея времето и така почти всеки ден. Не се интересувам от почти нищо. Нищо не ме прави щастлив. Мързелив съм. Времето ми минава предимно пред компютъра, гледайки филми и играейки игри, същевременно наблюдавайки как пропилявам "ценният" си живот. Честно казано не ми прави удоволствие да вися пред скапания компютър с часове, но просто това ми е основния начин да си отбия времето.

Родителите ми са разведени. Живях при майка до преди 2 години. След това се преместих при баща ми. Започнах да се събирам с разни компании и се сприятелих с доста хора. Повечето от тях бяха пълнолетни и не след дълго някои от тях станаха студенти, други се преместиха, трети си намериха работа. Изглежда късмета ме беше заебал, тъй като тия на моите години бяха лигавета и не ми се събираше с тях.

Не съм грозен на външен вид. Доста момичета са имали интерес към мен, но не бяха мой тип. Искам сериозна връзка, не от "еднодневните", ако мога така да го нарека. Ама явно за човек като мен, който не си мърда пръста по въпроса, не го заслужавам.

Не е като да съм нещастен, но съм забил в едно положение и ни напред, ни назад... няма мърдане. Ще ми е нужен ли психолог?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 3636e2d6b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз какви неща съм преживял и знам, че тепърва още ще и това не е проблем.
Поне учи и следвай някаква цел, може и да почнеш да спортуваш, сигурен съм, че ще ти се отрази добре.
Те другите са лигавета ама като говорим за безцелни хора, май няма много изключения.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 35e32b60c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз съм така, но съм момиче.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: cd4365110b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ако това ще те успокои, аз съм на 30 с жена и дете, които ме обичат и които обичам. Имам свястна работа, произлизам от добро семейство и въпреки всичко и аз съм точно като теб. Нищо не ме прави щастлив, нищо не ми доставя удоволствие.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: a8117f4964
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом си стигнал до размисъл, значи си осъзнал проблема, затова не ти трябва никакъв психолог. Той не е по умен от тебе, нито е Бог, който може всичко. Не само ти си в това положение, това е живота на повечето млади хора, като тебе. Разликата е, че ти си го осъзнал, а другите си пропиляват живота и си мислят, че така трябва да бъде. Компютрите ви откъснаха от действителността, много информация получавате, но загубихте живият контакт между хората, затова се чувствате така изолирани. Хората не можеш да промениш, но себе си можеш. Започни да възстановяваш контакта си с природата, това е най важно. Почувствай се, че си част от нея, контактувай колкото може повече. Ходи сред нея, ходи по често в гората, ходи край язовири, стани природолюбител. Ако живееш в къща, вземи си домашен любимец, нямаш си представа какъв приятел ти става, направо ще се влюбиш и живота ти ще се изпълни със смисъл. Само тогава ще осмислиш нещата. Ако чакаш хората да ти осмислят и променят живота, мисля, че се лъжеш. Истинското щастие ще почувстваш, ако попаднеш на човек, който също е природолюбител, тогава ще си на върха на щастието. Опитай, не е трудно, само трябва да си смел и изпълнен със желание за промяна. Успех, ти го заслужаваш, умно момче си.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 7cd67c02df
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Я се стегнете... живота е прекрасен. Не го казвам защото всичко ми е наред. Но си поставям някакви цели и се стремя към тях. Трябва ти искрица светлина и ще се промениш. Запитай се какво искаш да направиш в живота, къде искаш да отидеш, има толкова много неща които човек може да направи в краткия си живот. Просто сте се отпуснали, в черна дупка сте.... но винаги има изход.

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 5cc31a94f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Братле и аз съм така на 17 чувствам се супер шибано особено когато не съм на даскало нямам никакви приятели извън даскалото и когато сме ваканция кисна в нас повечето време и ужас а не съм някой с лош външен вид висок съм здрав съм ама ето явно живота е избрал мен да ме прецака. Имам познати обаче с тях изгубихме връзка а и повечето от тях са също някви които не стават по мойте вкусове за компания и въобще в неизбожно състояние съм. Преди бях почнал джудо да тренирам и доста добре ми се отрази на психиката не бях толква муден и отрицателен към живота обаче не след дълго прекъснах, щото наще нямаха пари да ми плащат и пак същата тъпотия се върна.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker