Мисли за самоубийство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Мисли за самоубийство
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 1353 пъти
Здравейте,
Пише момиче на 17 години. Аз съм пълна отличничка, фаворит на даскалите, никога не се подмазвам и гледам винаги да говоря истината. От развода на нашите баща ми се държи с мен и брат ми ужасно. Майка ми му е изневерила и всъщност това е причината да изкарва омразата си на двама ни, макар че бяхме най-подкрепящите го хора. Той има нова жена, моята мащеха, която доведе със себе си две деца от предишния и брак. Приемам ги като родни братя, но все пак те са доста мързеливи, от момчетата които никога не учат, а в същото време баща ми плаща за частните им уроци, казвам баща ми защото мащехата естествено кифла с красива коса, гърди и нокти е най-мързеливата която познавам и вика чистач да чисти къщата, а и не готви и разбира се не работи. Освен всичко това тя е и манипулатор, а моят баща в омразата си е доста податлив. Заплашва ме да ме изгони от вкъщи ако не се променя, че няма да ми плати университета, че ще ме остави бедна на улицата и щом попитам за причина той казва просто : "Ти си знаеш. ". Мразя живота си, толкова е несправедливо. Често намирам изхода само в смъртта, плача по цели нощи за това колко недооценена оставам, макар похвалите в училище и това че повечето неща си купувам сама със заплатата която си спечелих лятото от сезонна работа... почти не ям.
Моля ви, помогнете ми, не знам как и не знам дали изобщо е възможно, но усещам как бавно, но сигурно нещо в сърцето ми умира след всеки скандал.
Опитах се да не им обръщам внимание ( на семейството). Изкараха ме нагла и арогантна. Опитах се да им помагам с всичко. Веднъж пропуснах и ме изкараха мързелива.
ПОМОЩ!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: b19fbf3c9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, сама знаеш, че не мислиш реално за самоубийство, а се чувстваш разочарована от баща си, но и съзнателно или не ревнуваш от новите членове на семейството ви, защото няма как - вниманието не е вече само за теб.
От неговата камбанария обаче нещата изглеждат по различен начин - той изкарва парите и вие всичките дърпате килимчето към себе си без оглед на последиците. Най-вероятно иска просто мир и спокойствие в новото си семейство, а ти осъзнато или не от ревност подкопаваш тези усилия. Приеми, че парите са си негови и може действително да отреже, който си иска. Лесно е да подкрепяш някого, когато ти оттърва, но ето - сега той има нова жена до себе си, деца някакви и ХОП-става трудно, но си забравила, че си още зависима от него. Който плаща, той поръчва музиката! Не ти, не мащехата ти, а ТОЙ и ако каже, че няма да ти плаща университета ако продължаваш така, значи има своите причини и ти действително знаеш какви.
Затова те съветвам поне да се правиш, че го подкрепяш и се радваш за него. Ако не можеш да се стоплиш към новите членове на семейството поне се прави! Не прави интриги, не се карай с хората, мир и спокойствие. Гледай си училището, защото ти учиш за себе си, за своето бъдеще - баща ти е ходил на училище и е направил нещо от себе си за себе си. Какво си мислиш, че някой е стоял отстрани и е ръкопляскал? Стегни се. Спри да ревеш и да се тръшкаш, а си върни поведението от преди. Преодолей ревността, не търси караници и разногласия и не създавай проблеми, а той в подходящия момент ще ти покаже удоволствието си, че се учиш, но и пак казвам - учиш за себе си, а той иска от теб мир и спокойствие, обич и УВАЖЕНИЕ. Не можеш да компенсираш липсата на тези неща с отлични оценки.
Другите деца какви уроци, какви оценки имали не е твоя работа - мащехата ѝ, нейните деца са си нейна отговорност, не твоя и баща ти какви уроци ще плаща си решава сам. Никой не те кара да ги чувстваш като твои братя и сестри, но се дръж цивилизовано и ако не друго - не търси конфликт. Не се бъркай в семейните неща на баща си. Приеми обаче, че баща ти не ти е мъж и никога няма да бъде. Нямаш право да му искаш обяснения или да казваш какво да прави - обратното той има право докато те издържа!
Аз на твое място бих си натискала парцалките, бих си гледала училище, избутала тези 1-2 годинки в бащината къща и после като отидеш да учиш, разбира се, че ще ти плати образованието, но ако сега не спреш да се тръшкаш може да те прати и при майка ти, а и по-лошо - баби, дядовци, интернат???
Стегни се затова...
Не говори за самоубиство, моля те - истинските самоубийци просто го вършат. Те са глупави и слаби хора. Ти такава ли искаш да бъдеш? С тръшкане и рев виждаш, че нищо не можеш да промениш. Мухи не се ловят с оцет, а с мед.

Затова стани, избърши сълзите и се усмихни следващия път на баща си! Той винаги ще те обича винаги много-много-много-много повече от другите деца, защото си негова плът и кръв, но е поел отговорности и към тях, може би ги е съжалил. Не се меси - като порастнеш ще разбереш по-добре баща си, а сега просто не се меси..

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 4f53dabcae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Aми какво да ти кажа в тази възраст си дето чувствата и емоции са до пълна крайност. Тинейджърите на твоята възраст според мен мислят са самоубийство в два случая- проблеми в училище или проблеми в семейството. Тъй като казваш, че имаш добър успех и се справяш в училище, дори учителите те хвалят. Предполагам, че и с връстниците се разбираш, и всичко е добре около теб. То проблемът идва от семейството ти. Точно в тази възраст, ти и по малкият ти брат имате нужда от внимание, любов, подкрепа и разбиране, а вашите вместо да си гледат семейството на средна възраст са се хванали на курвенлък. Майка ти изневерила на баща ти, оставила ви да живеете с него, той повторно си е намерил приятелка- някакво русо барби, с плиткоумен мозък предполагам и отделно, че сигурно непрекъснато харчи парите на баща ти и той я издържа нея и нейните деца, вместо да си гледа своите. Се пак , за да им плаща уроците, то че няма лошо де. Ама все пак като са решили да живеят заедно в замяна на това и мащехата ти трябва да си мръдне пръста. В тази ситуация за мен и двамата ти родители са много виновни. Майка ти с изневярата. А баща ти вместо да гледа да си изгледа децата и той тръгнал с някакво барби, никаква полза от нея. Само в кревата вероятно. Извинявам се за вулгарния изречения!!! Проблемите са на ваште, не са твой. Освободи се от тях, не ги слагай на душата си. Не съди себе си за грешките на другите. Прекрасно те разбирам как се чувстваш. Важното е ти да не усложняваш отношенията си с баща си и майка си. Все пак някой от двамата трябва до ви издържа с брат ти, поне докато завършите училище, за да можете да си вземете хляба в ръцете. Не знам моя съвет е хубаво е да поговориш с баща си, сама насаме с него. Но внимателно, да му кажеш какво не ти харесва, какъв е проблема. Вярвам, че той ви обича с твоя брат. Можеш да направиш сделка с него, примерно децата на мащехата ти и тя да вършат някакви седмични задължения- чистене, готвене. А ти и твоя брат също да правите нещо. Демек някакво споразумение, за да има задружност и разбирателство. Някаква сплотеност като семейство. Се пак ти сама каза, че нямаш проблем да приемеш доведените си братя.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 8b9bc59808
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Истинските самоубийци просто го вършат. Те са глупави и слаби хора
ако бяха глупави и слаби щеше да е лесно да всички да го направят.
Това не е лесно и се прибягва до това когато си в самият край на всичко.
А ти не си, и не мисли за това просто учи и гледай да си намериш някаква работа,
не трябва да бъдеш зависима от някакви хора.
Е дано пуснат комента ми.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 590272d7d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Уау, колко дълъг и същевременно пълен с неверности и глупости коментар.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: e47b12acb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ами още една година и ще можеш сама да избираш обкръжението си. Съветвам те да кандидатстваш за висше, помисли си какво ти се учи, за какво има реализация. Университети-бол. Ако имаш висок бал и изкараш и на изпитите високи оценки, ще се класираш и за общежитие. След първи курс ще можеш да се пробваш и на бригада, ще спечелиш пари, ще се запознаеш с много хора. Мисли върху това, лошото скоро ще остане зад гърба ти.

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 83c0c26e63
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Е защо пък мисли за самоубийство, какво толкова му е трагичното - остава ти 1 година (може би и по-малко), след което се махаш. Защо е нужно той да ти плаща университета, ти сама не можеш ли да работиш? По-добре яката бачкане и учене, но запазено достойнство, отколкото тати да плати всичко и после цял живот да си му длъжна и на мащехата кифла. Зарежи ги и се научи да се справяш сама... разбирам, че ти е трудно, но я вземи се стегни!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker