Как да се справя с родителите ми? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да се справя с родителите ми?
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 1122 пъти
Здравейте, на 17 съм имам доста проблеми с родителите ми. Историята ми е доста дълга, но ще се опитам да разкажа на крадко. Майка ми и баща ми са се разделили още преди да се родя баща ми не ме е искал до ден днешен сме се виждали само 2-3 пъти (засичали сме се на улицата) както и да е това не е от значение. Когато бях 3 ти клас майка ми замина да работи в друга държава за да може да ме издържа, за мен се грижеха баба и дядо. Тя си намери приятел и когато се върна в БГ за лятото те сключиха брак. До тук добре нямаше никакви проблеми. Проблемите започнаха, когато и аз заминах заедно с тях уш за "по-добър живот". Започнах училище и така на татък.. Имам и сестричка която е на 5 години( тя е от втория съпруг на майка ми). Та проблема е там започнаха да ме тормозят, майка ми постоянно ми вика, че не съм правила нищо по цял ден не съм и помагала и така на татък. Но това не е така. Сутрин отивам на училище на връщане взимам сестра си от градина и когато се прибера започвам да мия чиниите, да оправям къщата пускам пералня готвя и така. Когато тя се прибере от работа започва да ми вика и така нататък. Имам си и приятел който е в БГ виждаме се само лятото и по тази тема постоянно ме тормозят и то не само майка ми но и вуйчо и мъжа на майками. Получавам сякакви заплахи, че ще ме пребият, ще ми счупят главата и някакви такива аз съм била вчерашно лапе за какво ми е било приятел и някакви такива. Омръзн ми вече не издържам. Майка ми постоянно ми натяква че биологичния ми баща не ме е искал, това е постоянен тормоз всеки ден. Когато им противнича и им отговарям ме заплашват още повече. Моля ви дайте ми някакъв съвет. НАИСТИНА НЕ ИЗДЪРЖАМ!! (Съжелявам ако имам правописни грешки)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: 5e0e9458a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Миличка, не само правописни но и пунктуационни грешки имаш. Влизаш ли редовно в часовете по БЕЛ? По въпроса с роднините ако можеш запиши някак си тормоза, който ти прилагат и после отиди със записите в Закрила на детето. Това не може и не бива да продължава така! Другият вариант е да стискаш зъби още малко и станеш ли на 18 да отидеш да работиш и да се изнесеш на квартира. Не е невъзможно, когато бях 12 клас в съседния клас имаше момиче, което се беше отделило от техните. Вечерно време работеше, като танцьорка в нощен клуб, а денем идваше на училище. Беше и трудно, но се справи и после замина да следва в Англия. Предполагам още е там и надали ще се върне в България.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c74074bacf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Обобщавам историята на Авторката - тя идва от асоциално семейство и баща ѝ не иска да има нищо общо с тях (и с нея затова), може би и той е от същия дол дренки, но по някаква случайност Авторката се е „паднала“ по-нормален човек и сега се чувства като сред чужди. Ами, честито, ти си сред чужди, Авторке. Твоята майка те използва за безплатна детегледачка и прислужничка и изобщо не се пита ти как ще си завършиш средното образование, което е най-важното в живота. Без висше може, но не и без средно.
Отделно ти си на 17 г., но не можеш да си имаш приятел? Просто не им пасва твоя приятел, защото ако се прибереш при него кой ще им гледа детето?

Но не се притеснявай, не е нужно да плащаш за това, че имаш подобна рода, поне не винаги. Ако си хитра ще си направиш стратегия за exit - тоест как да се спасиш от тази ситуация, но трябва да си хитра и добре да си плетеш кошничката.
Първо, ти най-вероятно имаш 9-10 класа завършени в България. Прати доверен човек (приятеля ти примерно) да провери в училището ти как можеш да си завършиш средното и признават ли ти нещо от сегашното училище. Поне език гледай да понаучиш, за да не е загубено съвсем времето, но не дразни майка си с нищо и не ѝ казвай за намеренията си
Потърси контакт с баща си. Виждаш каква е майка ти, какво е семейството ти - чуй и неговата гледна точка. Той няма начин да не ти се чувства задължен. Използвай чувството му за вина и го убеди да ти помогне поне да си завършиш средното - вземеш ли 12 клас не ти трябват и двамката иначе, но ти без родител на тази възраст трудно ще си стъпиш на краката.
Аз предполагам, че майка ти винаги е била нервна, невъзпитана и простачка. Не искам да те обидя теб, ти не си виновна с нищо, но с такъв човек не може на нормално ниво да се общува и баща ти ако е по-нормален човек, най-вероятно не е могъл изобщо да се наложи, за да има връзка с теб или майка ти не знаеш как го е отблъснала и какви скандали му е правила.
Виж нещата по-обективно. Какъв е баща ти по образование, професия, как живее и какво име има - ако е що-годе нормален човек, не е алкохолик или нещо такова, бъди сигурна, че майка ти го е държала надалеч от теб, така както теб в момента те тормози, така е тормозила и него
Най-късно на 18 г. дори без нейно съгласие можеш да си събереш багажа, но трябва преди това да си си оплела кошницата.
План А - търси помощ от баща си
План Б - все още можеш да живееш с приятеля си или баба и дядо ти и да работиш, а училище да завършиш задочно, но едно знай - останеш ли в чужбина в такова обкръжение, и от теб ще стане такава като майка ти и цял живот ще чистиш тоалетни и ще гледаш отрочетата ѝ. Тя защо не си гледа детето и домакинството - ами има си теб... малко като Пепеляшка си, да знаеш - не малко, а много.

Успех

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 45830171a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Кажи и че ако не престане няма да взимаш детето повече и така да видим какво ще стане. Седни и поговори с нея кажи че я обичаш но няма да позволи това отношение, но плануват разговора някъде където да сте само двете. Кажи Йорк фактите и малко я отрезви. За приятелят ти на 17 си само, днес един утре друг. Учи и се бори, на 18 можеш да се махнеш. Не пишеш къде си, но на 18 можеш да получиш подкрепа за работа, жилище и самостоятелен живот. Така ще ги заглавие да видим кой ще взима тогава детето от градина, ще за пеят друга песен. Търси си среда и приятели и не се дръж да тях като ударни за сламка.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker