Тежки болки по време на цикъл - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Тежки болки по време на цикъл
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 1543 пъти
Здравейте! На 15съм. Всички момичета предполагам, че знаят какво имам в предвид. При мен цикъла протича доста тежко. Ако един месец е вървяло леко, то на следващият месец със сигурност е ужасно болезнено и не мога да го изтърпя. Свивам се на" кълбо" пия хапчета, но нищо не помага. Цикъла ми върви около 5-6 дни. И когато съм на училище не знам как да се справя.. дори едвам ходя понякога. Дори и да лежа пак ме боли.. Ако някой от вас (момичетата) има същия проблем нека да ми каже съвет как се справя.
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: 890aaf85ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз също винаги съм имала много силни болки и пиех хапчета, но не подходящи явно и не по правилния начин дори течен алангин пиех и не помагаше особено.
От около година пия спазмалгон и но-шпа в комбинация по 3-4 пъти на ден през 3 часа и болките са сравнително по-леки от преди. Не изчезва напълно болката пак боли, усеща се но е поносима до колкото е възможно. Предлагам ти това да пробваш и се надявам да помогне.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: e82b8a7e6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Честно казано не виждам защо като имате такъв проблем пишете тук вместо да отидете на лекар. Аз го имам същия проблем като тебе. но моят цикъл е 7-8 дни. При мен винаги също е много болезнено и четох съвети на хора в интернет където други са питали както ти. Изпробвах лекарствата. но накрая отидох на гинеколог и се оказа. че си имам проблем и не съм се лекувала. Ние тук няма как да знаем какво ти е. Кажи на ваще и си запиши час за гинеколог и отиди.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 20227bea24
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, аз имах същия проблем дълги години и само човек, който го е преживял може да разбере колко ужасно е чувството, направо не се търпи.... Та един ден съвсем случайно, поради липса на други лекарства в момента, се принудих да изпия един Спазмалгон като нямах особени надежди, само знаех че се пие при всякакви стомашни болки и реших да взема. Много се изненадах, когато в рамките на няколко минути болката ми мина, а преди това се мъчех поне 2-3 години с този проблем и различни медикаменти. Вече няколко години си го пия и нямам такива проблеми като преди, за което съм страшно благодарна. Не казвам, че това е вълшебно хапче и ще помогне на абсолютно всяко момиче, което чете това, просто явно при мен имаше ефект и нищо не пречи да го пробвате. Дано това да помогне, защото искрено ти съчувствам, само като се сетя за болката и ми призлява. Успех.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: ebd6552fb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Аз го имам и не мога засега да се оправя но гинвколога ми каза, че ако пия противозачатъчни ще ми се нормализира менструацията, течението ще е по-леко и безболезнено. Аз ги пих 2м и нв усетих много-много от действието им, защото беше кратък прием и трябваше да ги спра. Инапе поне цикъла ми се нормализира Иди на гинеколог просто за консултация, може да има нещо, което да ти помогне.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 9fee5e3bc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Разбирам те. От почти 10 години ми идва. Почти не страдам от пмс, но за сметка на това като ми дойде, понякога така ме е боли, че се изпотявам, крайниците ми изтръпват, място не мога да си намеря, става ми много горещо, направо имам чувството, че ми се повдига, а когато поутихнат болките започва пък да ме втриса. Първоначално започва с гадене и после започва да боли. Не съм така всеки месец, но изпитвам страх в какъв момент може да се прояви този кошмар и затова винаги пия обезболяващи за да съм спокойна, че няма да стане зле, особено когато не съм си удома. Това си му е хубавото да си удома, защото можеш да легнеш спокойно и да чакаш кошмарът да утихне. За сега само първия ден съм така. Като минат 2-3 часа и всичко става нормално. Предимно пия аналгин и парацетамол. За сега те ме оправят. Пробвай веднага като ти дойде да изпиеш 1-2 хапа от тях. Аз много обичам да ям тестени изделия, но за съжаление навсякъде пише, че влияят зле в тези периоди. Сладкото също. Макар, че съм самотна и нямам планове за семейство, ако този цикъл не беше от значение за цялостното здравословно състояние щях да легна под ножа, но уви. Трябва да си търпим. Няма друг начин.

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 065d1d57e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, аз съм вече доста по голяма от теб но винаги съм била със същия проблем. На мен също нищо не ми помага и не ми е помагало. Но съветът ми е да споделиш с майка си ако не си го направила вече за да потърсите лекарски съвет за теб.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: b5da398481
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей! Аз съм момиче на 19 и аз като теб имам болезнен цикъл... най-вече през зимата. Преди 3 години открих свой начин за справяне с болйата. Когато ми дойде менструалния цикъл, първия ден(понякога и втория) не ходя на училище, оставам си в къщи в леглото. Обувам чорапи, след това се завивам, така, че да ми е топло и слагам едната си ръка на корема, където усещам болката и така след няколко секунди корема започва да се затопля и същевременно успокоява. Същевременно с това се опитвам да не шавам и да ме мисля за болката,
защото в противен случай, просто няма никакъв ефект.
Също така къпането го отлагам задължително! Ям сладко и плодове за да ми вдигат кръвното, тъй, като пада от загубата на кръв. Много е важно да се мери кръвното на първия ден и ако е паднало, да се яде шоколад, за да го покачи. Понякога ми се случва да ми дойде докато съм на училище и тогава правя същото. Съобщавам на класната и веднага се прибирам в къщи, защото знам че само след поливин, един час ще е ад! След 2-3 дена отивам при личната ми лекарка и си взимам билежка.
Когато бях на 14 още незнаех как да се пазя и
затова зимата не се обличах много дебело, не ядях здравословно, ходих на училище, когато ми идваше, взимах парацетамол, от който още повече ми се раздразняваше стонаха. И всичко това естествено
даваше отражение... и то силно! Измръзване,
силни болки ниско в корема, гадене, прилошаване, даже веднъж по вифизическо се стропулих на земята и след това бях откарана в болница. Тогава никой не ме беше посъветвал какво да правя, дори и лекарите, затова аз реших всеки път като ми дойде да си оставам в леглото и това много ми помага! Особено, когато сложа ръката си на корема,
болката постепенно намалява и след това напълно изчезва. Може да е странно за теб, но го пробвай ако още не си.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 16abe7a967
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Пила съм какво ли не, нищо не ми е помагало, докато не отидох веднъж при един лекар, който ми каза да пия Кафетин. Помага страшно много, не бе боли вече, нямам никакви проблеми. Казвала съм за него на други момичета със същия проблем и те също са доволни.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: feeb487c6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря ви много за съветите!!! Това със спазмалгона и на мен ми помогна.. както и това със затоплянето на тялото и коремната област!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: dc3894a422
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не правете грешката да се тровите със противозачатъчни!! Вредите си още повече - аз ги пих 10 месеца и след това бях дори по-зле.. Ако намерите правилните обезболяващи шапка ви свалям.. Имам проблемна менструация от 3 години и ме спасяват само системите и понякога обезболяващи енетра.. Наистина може да те разбере само човек който го е преживял.. Успех!!

 
  ...

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: c606b99c38
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Като бях по-малка и при мен беше същия кошмар. Болка, кръвоизливи... един ден пък спря. Уплаших се и отидох на лекар. Откриха ми поликистоза и хормонални проблеми. Изписаха ми лекарства и противозачатъчни. Пих ги доста време и се оправих. Сега вече е досто по-добре! Пак съм уморена и ми се яде шоколад, но болката я няма! За това, иди на лекар. Не е нормално да те боли толкова много.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker