Продължителна депресия с мисли за самоубийство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Продължителна депресия с мисли за самоубийство
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 3200 пъти
Здравейте!
(не съм сигурен дали това трябва да бъде в раздела за здраве или в тинейджърски)

От няколко месеца съм в тежка депресия. Посещавах психолог, но никакъв напредък нямаше и честно казано само ми взимаха парите.
Май месец се консултирах с психиатър и ми поставиха две диагнози - пост-травматичен стрес и социална тревожност. Предписаха ми антидепресанти, от които нямаше никакъв ефект, за това спрях да ги взимам.

А сега нека ви разкажа малко за мен :)
Момче съм, в гимназия (скоро завършвам), от София.
Нямам абсолютно никакви приятели в училище и извън него. В училище се чувствам невидим, всеки ме подминава и никой не знае нищо за мен.

Чувствам празнота в себе си. Просто нищо.. черна дупка. Имам страх от отхвърляне, включително и в онлайн пространството. Не обичам да излизам навън и да бъда сред много хора. Не съм излизал навън от началото на лятната ваканция.

Харесвам музиката. Тя ме успокоява, когато съм нервиран или натъжен.

Много пъти съм мислил за самоубийство. Мисля, че всеки човек трябва да бъде свободен да отнеме живота си. Никого не ни е питал дали искаме да се родим, нали? Понякога изглежда толкова лесно.. докато си в тоалетната (сещате се) и се загледаш в бутилката с белина или препаратите за чистене. Изглежда толкова лесно да отпиеш малко, но в същото време изглежда и невъзможно.

Самотно ми е и то много. Имам нужда от някого, с когото мога да споделям всичко.

Има дни, в които просто не мога да стана от леглото. Дори и да отида до тоалетната. Чувствам се като затворник в собственото си тяло...

Благодаря, ако сте го прочели. Ще се радвам, ако отговорите и дадете съвети.. с:

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: 21dd96dd5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Намери приятели. Ще разбереш кои ще те ценят и кои не :)

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 030ee2dad9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Ако споделиш с вашите ще ти олекне. Сигурен съм.
Нещо важно :
Не бива да мислиш за самоубийство, дори не си завършил. Тъжно е някой да си отиде толкова млад. Не вярвам, че найстина мислиш това, което каза, че живота е безполезен и всеки има право да го отнеме когато си реши. На всеки му е трудно на моменти. Приеми тази депресия като изпитание. Да бягаме от тези проблеми не е решение. Живота е дар. Не бива да се похабява с лека ръка. Всеки е дошъл с цел на този свят и никой не е тук за нищо.

Ако историята ти е истинска се надявам да съм ти дал съвета, който търсиш.

Момче на 14 години.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 49e78bb961
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   В такава възраст си, която не е лесна. Изглеждаш ми нормално, съвестно момче, което просто е жертва на тегавите обстоятелства, в които се налага да живее. Отделяй повече време на хобита и неща, които те карат да се зареждаш и да си щастлив. Има доста неща, които могат да ти повдигнат духа и заради които да си струва да живееш. Така че, насочи вниманието си именно към тези неща.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 31498aff98
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей. Аз също имам такива мисли. но съм малко по-голяма от теб. Познавам това чувство да гледаш белината и да си представяш как си пил от нея и вече си мъртъв. но от друга страна нещо те спира и ти се вижда трудно. Винаги си мисля. че може да не умра. а само да си навредя и после цял живот да не мога да живея нормално. нито пък мога да умра. защото ще съм увредена и няма да мога физически да направя нещо. Има го и това. Да останеш инвалид от увреждането или психически да си зле и да ти тече пяна от устата. Тогава нито си жив като живите. нито мъртър като мъртвите. Според мен е време да сложиш ново начало на живота си. Започни от социалната мрежа. Изтрий всички снимки на които смяташ. че не си хубав или не привличат внимание. Събери джобни или искай пари на вашите за нови дрехи. Отиди в мола и си купи супер яките неща които си виждал да носят тези с многото приятели. Хубаво кожено яке. Дънки по теб леко смъкнати. найкове или адидас. Изглеждай като човек с много приятели. Помни. че хората винаги гледат първо външността. След това си направи хубави снимки. Качи ги. Ако не тренираш започни да тренираш. като имаш хубаво тяло вече се снимай гол до кръста. Покажи. че имаш хубав начин на живот. Снимай се пред някоя дискотека вечерно време и пиши ''пета вечер '' все едно 5 дни си се скъсал от купони. Снимай се в хубавите заведения. Покажи. че имаш висок начин на живот. Ако имаш възможност за маркови дрехи действай. една снимка с опаковки на скъпи дрехи носят хиляди покани за приятелство. ако нямаш такива пари тогава намери чужда снимка. качвай снимки на марков алкохол. Запиши се на спорт или клуб. там ще намериш още приятели. Знам. че това е много фалшиво. но ако пратиш 1000 покани за приятелство поне 950 ще те приемат като видят тези неща. Ще кажат ехааа тоя ходи само на яки места. някъв забавен е. има хубав живот и ще искат да излизат с тебе. Не си писал от кой град си и това ми пречи да ти дам още съвети. Лично аз бях като теб и нямах никакви приятели. бях задръстена. беше ми самотно. никой не говореше с мен. но като си накупих скъпи неща и започнах да качвам снимки от дискотеки държейки марков алкохол и показвайки колко съм забавна изведнъж направих 5000 приятели във фейсбук само за 3 месеца и сега вече реално ходя по хубави места с хората. Ако ти не промениш представата на хората за теб. те няма да те приемат така. Никой не иска скучен приятел мислеш за самоубийство. Аз вътрешно все още съм такава. но това никой не го знае. никой няма и да го приеме.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 9c1dfe5b1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Коренът на проблема:

Хората са социални животни. Самотата те депресира. Освен това нямаш цел в живота - нещо, по-което да работиш и да те разсейва.

Съвети за решаването му:

1. Намери си приятели.
2. Излизай навън.
3. Намери си гадже.
4. Играй RPG игра.

Извод и заключение:

Със сигурност, ако си намериш приятели и/или гадже, ще се почувстваш много по-добре.

Послепис:

Ако искаш да знаеш как да си намериш приятели и/или гадже, пусни нова тема и ще ти кажа в коментарите.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 37f0fc947a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здрасти,

Първо, всеки един от нас, в някакъв етап от живота си, изпада в депресия. Може да продължи дори с години, така че 4 месеца са нищо.

Второ, човекът е невероятно приспособимо животно. Ако сега си мислиш, че не можеш да живееш така, само гледай...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 7f34ce2d07
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Същата съм като теб, но ме е срам да отида на психотерапевт, защото знам, че ще се изсмее на глупавите ми мисли. Нямам много приятели, постоянно се фокусирам върху недостатъците и това ме побърква. Единствените неща, в които намирам утеха са книгите и музиката. Някак си благодарение на тях мога да не мисля известно време за самоубийство и негативни мисли, но като спра да чета или да слушам музика след час-два примерно пак започвам да си мисля негативни неща. Вечер е най-зле, защото дълго време не мога да заспя и си мисля отново за това колко гадно се чувствам, сещам се за недостатъците, проблемите си и т. н. От една страна ми е това, че не се харесвам, от друга са проблемите ми с родителите и просто се побърквам. Разбирам те напълно, даже може би моята ситуация е малко по-зле от твоята. За емоционалната празнина не мога да ти дам съвет, защото и при мене се усеща. Вече няма за какво да се зарадвам освен, ако нещо хубаво се случи на любим мой певец или група. Не изпитвам нито тъга, нито любов, нищо. Буквално нищо. По цял ден си стоя у нас и мисля за глупости. Щях да почна и работа, но се изложих и там и тотално се отказах от това. Може би и аз трябва да посетя психотерапевт, но ме е страх да не ми каже, че съм биполярна или да ме изкара болна от нещо, че отиде хД иначе да те попитам, как точно определят състоянието ти и това от какво си болен? Защото ти си написал за социалната тревожност и пост-травматичния стрес. Интересно ми е как точно процедират психотерапевтите. Аз два-три пъти ходих на психолог, но беше наистина загубено време и тогава даже не казах истината, т. е за какво наистина отивам. Мога да ти дам съвет единствено да ограничиш стоенето вкъщи и да излизаш навън. Щом си от София все ще намериш някой приятел, с който ще си допаднете. Аз така направих, но не ми помогна особено, както казах вече всичко ми е безразлично и се чувствам по-добре без приятели. Но животът е пред теб, ще отидеш в университет и там ще си намериш компания. Просто трябва да премахнеш бариерите в общуването и да не ти личи, че си неуверен.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 89cb9de8e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Самоубийството не е решение на никакви проблеми, а това че пишеш тук е решение защото ще чуеш много мнения. Всеки е бил в депресия. Моя съвет е да си напишеш на един лист нещата които ти харесва да правиш и всеки ден да правиш нещо различно. Що се отнася до момичета търси такава с която имате общи интереси а за целта първо изучи себе си какво харесваш и какво не и не на последно място пиши си с всякви хора както тук ще чуеш мнения които не те кефят така и в чат или разговор но в прав текст да не ти пука кой кво говори. Не плащай данък чуждо мнение

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 76c12c0741
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз съм горе-долу като теб, но от както завърших всичко се промени. Намерих и съм заедно с любовта на живота ми, а вече и моя жена. Не харесвам много хората и да съм сред тях. Не мисли за такова гадно нещо, което ще нарани всичките ти роднини около теб. Започни запознанства малко по малко с момичета, има и хора като теб и мен от женския пол. Тогава вече цвета на света коренно се променя и сам ще се питаш защо си мислел такава Глупост.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 5a0d257fa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Имаш нужда от психиатрична помощ. Без лекарства няма да мине. Ходи редовно на консултации с психиатъра ти, докато се уцелят точните за теб лекарства. Не си спирай лекарствата. Ако не се чувстваш добре от тях, посещаваш лекаря, споделяш, обсъждате и пробваш нова схема. След като казваш, че имаш мисли за самоубийство, това трябва да го направиш в най-скоро време-понеделник!
В същото време и ти трябва да правиш усилия да си помогнеш. Започни да правиш дребни неща-да станеш от кревата, да си направиш закуска, да се изкъпеш, да купиш хляб. Прави си кратки разходки по хладното, с някой от семейството, например. Постепенно увеличавай времето.
Постепенно ще излезеш от депресията, но трябват време и усилие.
Сподели с близките си как се чувстваш, гледай да общуваш с тях.

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 023e852470
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ох, и аз съм така. Не излизах навън, нямах мн проятели обаче ето виж.. поканиха ме на купон и то едно много сладко момче и утре ще ходя. Вече не се чувствам такава.. някаква изтощена. Пробвай и ти. Поговори с родителите си и т. н. Успех.
Момиче, 15

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c990425e03
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Аз съм в подобна ситуация и искрено ти съчувствам. Жалко, че не дават тук да се споделят лични данни и няма как да те срещна и да те прегърна. Знай, че не си сам и има много хора като теб. Според мен не е трябвало да спираш лекарствата, на тези лекарства им трябва време за да подействат.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 87fa610cb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Виж, казвам ти го като човек на твоята възраст, с абсолютно същите проблеми (с разликата, че имам две приятелки и не съм ходила на психолог, а май трябва). Пубертета е тежка възраст, някой се справяме по-трудно. Но аз още имам надежда. Туко що ме отхвърли момчето, което харесвах. И какво? Не е края на света. Не искам да те занимавам с моите проблеми, опитвам се да ти кажа, че каквото и да става нищо не може да те спре да постигнеш целите си, освен ти самият. Сам го каза-след малко ще се обърнеш и вече няма да си в училище (което и без друго е една нереална възстановка на истинския живот, където никой няма да те оцени заради 100-те лайка на снимка или момичето, с което ходиш). Ще отидеш в университет, ще се запознаеш с нови хора с твоите интереси и ще откриеш щастието. Може да не е сега, след седмица или година, но ще се справиш. Самоубийството е слабост, бягство. А ти си силен. Ще се справиш с трудностите и ще стигнеш където искаш, повярвай ми. Имаш един единствен живот, един шанс да бъдеш щастлив! Не го пропилявай заради моменти тревожности.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: e130ce5549
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Здравей,
Всичко, което си описал, ми е много познато, защото от години страдам от депресия. Номер 1 ти е казал да намериш приятели, но от гледната точка на депресар, знам колко е трудно понякога да станеш от леглото, пък камо ли да излзиаш да търсиш приятели. Също искам да отбележа, че спирането на антидепресантите, когато ти си решиш, е грешка, която аз също допуснах и това доста обезмисли ходенето ми на психиатър и пиенето им като цяло, тъй като са необходими месеци пиене и лечение, не става бързо. Отдавна се отказах от психиатри и хапчета и реших, че мога сама да се справя. Има начини, но е доста трудно и въпреки че имам известно подобрение, все още изпадам в "дупки" понякога. Съветвам те най-първо хубаво да разучиш в интернет за депресията - какво я причинява, защо, как и виж какво можеш да направиш, за да облекчиш симптомите без хапчета и тн. Също виж какво е когнитивно-поведенческа терапия и виж книгата "Да се чувстваш добре" на д-р Бърнс. Не съм я чела все още, малко е скъпа, но скоро ще си я взема. Това е книгата, за която съм чела най-много позитивни мнения, че наистина помага. Освен това, ако играеш някоя игра в battle. net и искаш да си поговориш с някого, който минава през същото и да споделиш анонимно - DIVA#21789
Ще се радвам да ти споделя какво ми помага на мен и как се справям като се депресирам много.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: ed2f4c9398
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Авторът съм. Благодаря за отговорите :)


до 9 - падам си по момчета и предпочитам да не мисля за връзки на този етап.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1be43730a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Много искам да се запознаем, защото аз съм също като теб, но съм жена на 30 г. Също от София. Бих си говорила а теб с часове. С никого не споделям какво чувствам, защото не разбират, а и си нямам никого освен роднините, с които говоря само за битови неща. Стоя си сама от години. Когато изляза навън се чувствам като аутсайдер, а съм красива и модерна. Никой не би повярвал какво ми е в главата. Ако ми отговориш с коментар, ще измисля нещо изобретателно, за да се намерим. Едва ли ще мога да оставя контакти тук.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 93d4a70883
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Хей и аз съм така, ако искаш да се запознаем и бъдем приятели. Аз съм на 15 момиче и също не съм хетеро

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: ed2f4c9398
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Споделянето на лична информация е забранено, мисля? Но иначе и аз бих се радвал да се запозная с номер 18 :)

- авторът

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 39dc55c9a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Авторе, просто започни за излизаш. Няма как да намериш приятели вкъщи. Мотай се навън все ще срещнеш някой. И няма нищо странно в това да си мислиш за самоубийство всички имаме такива моменти, но това не е лесно решение изисква се смелост малко опитват и още по-малко успяват. Освен това, за са се самоубиеш трябва да не ти е останала грам надежда помисли си дали е така (предполагам че не). Иначе и аз мисля, че човек е свободен да отнеме живота си, ако не може да го понесе. Някои хора наистина е по-добре да не живеят. И все пак, ако някога решиш да се самоубиеш първо излез и направи някои неща, които преди това не би, всъщност направи го още сега излез и започни да заговаряш непознати, прави комплименти, питай за посока, каквото ти дойде, няма какво да губиш нали, сега е момента да рискуваш. И ако все пак си твърде срамежлив, влез в някой сайт за запознанства, пиши си с непознати. Малко социален живот и веднага ще се оправиш, просто опитай.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: ce94201ed9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Бездействието е унищожително. Гледай да излизаш веднъж поне за малко навън - разходка сам е по-добре от безделничене в къщи. Отвори прозорците да влезе свеж въздух, малко гимнастика за раздвижване, бавно и дълбоко вдишване и издишване за избистряне на психиката.
Призванието на хората е да творят. В днешно време е толкова улеснено човек да се самообразова във всякакви сфери и да твори, че си престъпление да не го прави. Пробвай различни неща, виж кое ти е интересно, развивай се... Приеятели ще намериш в сферата, която те влече.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker