Досадно и непрестанно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Досадно и непрестанно
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1138 пъти
Здравейте!! Пише момче, 11 клас. Както всеки, който все още учи, или е учил, ще знае, че за да завършиш и да получиш работа след като завършиш, е нужно образование, така е. Но, много хора знаят също, че когато стане дума за 15 септември, начало на входни и изходни нива, матури и какво ли не, родителите и всички учители почват да те притискат. Непрестанно има, подготви се за онова, задължение ти е, не бъди безотговорен, не бъди това, не бъди онова... МНОГО добре зная, както и всички зрели на моята възраст какъв/каква трябва да си и какъв/каква не. Не мислите ли, че понякога родителите и учителите прекалено много гледат да тенапрягат с глупости, като че ли ти самият си нямаш друга работа, или нещо още по-важно отколкото да се подготвиш за някакво мижаво тестче, не матура било то за 4, 7 или 12 клас, а за някакъв глупав изпит, който от едва ли не ти зависи живота, от който ако не изкараш 6++(метафорично казано) ще дойдат спецчастите на САЩ или Русия и ще те разстрелят.. Не мислите ли, че се уливат с прекалените си изисквания за съвършенство, има хора с потенциал, има хора с потенциал за друго, не може да направиш всички гении и отличници. Особено след 12 клас, зорът за университет, като че ли шанса да работиш обикновена работа след университетските години го няма, даже е голям.. Кой споделя мнението ми? Разбира се, изкажете и вашите мнения!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 994b9a8561
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сам си казал че "за да получиш работа е нужно образование" Обаче не ти идва на ум че работата, която ще получиш е според вида и количеството образование което си натрупал. Учителите и родителите знаят това и те насъскват да постигнеш колкото е възможно повече. За твое съжаление на всеки възрастен е ясно, че ти когато си в училищна възраст, НЯМАШ ДРУГА РАБОТА. Още по лошото е че в живота който ти предстои след завършването, освен цял живот да продължиш да се учиш, ще се наложи да работиш по най-малко 8 часа на ден и след това да се грижиш за дома си, за семейството си, и дори ще трябва да си готвиш и переш сам. Това е тъжната истина. Затова сега стягай се научи каквото ти дават безплатно като образование, покажи добри резултати за да имаш един ден работа по свой избор, а не работа според ниската си диплома. Все още имаш шанс да избереш каквато искаш професия, единствено от теб зависи как ще изживееш живота си и с кого. Ако завършиш средно с тройка, ок, но ще трябва да работиш "обикновена работа" цял живот без шанс да работиш работата на висшист. Не гледай че висшистът може да чисти, той може и да работи работа за висшист, докато ти няма да имаш подобен избор. С такава работа няма и да имаш кой знае какви доходи, от там никога няма да караш нов автомобил, никога няма да имаш много красива жена до себе си, ваканциите през живота ти ще бъдат редуциран избор между най евтините и най къси, ако въобще успееш да си ги позволиш и ще трябва да гладуваш цял месец, за да си поканиш приятели на рожден ден в дискотека примерно. Ако такъв живот е твоето предпочитание, какво да ти кажа, наистина няма смисъл да учиш.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d56cb46094
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   20 години след завършването не помня и 95 процента от нещата, които съм учил - за какво са ми били оценките, една гола диплома и дотам. Всеки си има различни дадености, един е добър в едно, друг в друго - но влезеш ли в някое по-елитно училище, всеки те натиска да си перфектен по неговия предмет. С две думи - по-добре човек да научи 10 неща и да може да ги прилага в живота си, отколкото да бъде затрупван с "хиляди тона" информация, която с годините отива в " кошчето"

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 994b9a8561
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   №2 грешиш че имаш само 5% от заученото в училище. Като сметнем че можеш да пишеш, правилно дори смислено, което се учи първите 4 години, най-вероятно и таблицата знаеш, знаеш и какво е корен квадратен, знаеш много неща, които дори да си завършил едвам с 3 средното, ти знаеш най-малко 40% от изучавания материал.
А това че всеки натиска за неговия предмет е много хубаво, работата на учителя е да покаже/представи неговия предмет на децата, а те след като се запознаят с предмета ще могат да избират, ако примерно никой не покаже биология на децата, от къде дадени деца ще знаят че ще им е интересно да са лекари лаборанти патолози ит.н. Ако никой не показва история на децата те не само че няма да уважават държавата си, ами и нямаше да има археолози, адвокати и т.н.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 125e943cc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Така е. Има индруги важни качества, които човек е нужно да притежава, за да успее в живота. Не само дипломата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker