Много домашни в училище - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Много домашни в училище
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 2749 пъти
Здравейте, ученик в 7 клас съм. Омръзна ми всеки ден да ни дават много домашни. Ето сега ни дадоха 33 задачи за утре, а аз се изморявам когато пиша много. Понякога ни дават и 20 задачи. А отделно да не забравяме и другите предмети -- да се пише по английски, физика, химия и др и да се учат уроците по география, история, биология, химия, физика, български и ако не забравям още предмети. Така се чудя кое да правя и кое не (защото не мога всичко). Моля посъветвайте ме какво да правя, защото ако правя всички домашни, няма да имам свободно време и ще се изморя много и ще стане време за сън. Проблемът е, че не се съобразяват, че имаме и други домашни.


Благодаря предварително. И ако може някой редактор да одобри темата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: ab3907aa4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Най-вероятно става дума за задачи по алгебра с 1 условие и така 30 задачи не са кой-знае какво, особено след като се повтаря начинът на решение.
Виж, не всеки е роден, за да бъде учен човек. Явно училището, в което си е над способностите и възможностите ти. Не можеш обаче да искаш да си учен и образован без учене.
Ако мислиш, че сега е натоварено, в университета какво ще правиш? Тогава трябва и да работиш, за да се издържаш може би. Сега се научи да учиш концентрирано и да не си хабиш времето със социални медии и глупости между ученето, защото ако сега не предобиеш навик за учене, после няма и да предобиеш
В 7. клас материалът специално по математика е много важен и много труден, но и при другите предмети това е класът, в който ако не дадеш газ и не учиш, няма как да влезнеш в добра гимназия!
Сега се пресява житото от плявата с две думи. Ти обаче решаваш какво искаш да правиш в бъдеще. Съвсем легитимно е и да искаш да станеш нещо, което не е свързано с учене - майстор, монтьор, готвач, шофьор и т. н., но после не се сърди, когато другите изкарват повече пари с по-лека работа.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 274555c59b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Недей да се лигавиш, а започни да си решаваш задачите. Коментар 1 е прав. Началото на годината сме няма да ти дадат 30 задачи, ако не са елементарни. Ако искаш да вземеш в добра гимназия след 7 клас трябва да се стягаш. И аз съм минал през това, било ми е гадно, но трудът ми се отплати и влязох в добро училище.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1344d76743
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От автора: До 1: Става въпрос за формули за съкратено умножение и опростяване на изрази.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ccc27695cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Започни работа, та да видиш какво е умора. Аз спя по два дни в почивните ми дни от умора.
Имам магистратура завърших и не се оплаквах по форумите, че имам 5 изпита за през сесията. Гледах болната ми майка ми висях по лекарските кабинети от сутрин до обяд.
Аман от глезотии.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1344d76743
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   1, 2, 4, изобщо не сте прави. Човек трябва да има свободно време, а не да прави домашни по цял ден. Да, домашни трябва да се правят, ама цял ден е прекалено.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: fdf2e0fb60
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Голяма част от хората тук казват, че се пренатоварват но има нещо - те не са на 12-13, като си на 30 си се препържил вече. За мен 12-13 годишните са деца. Те трябва да се наспиват и не да си тормозят мозъка постоянно. Но авторе - няма спасение, това си е. Образователната система е такава.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9eb6b1fc2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Определено човек се нуждае от почивка. Аз съм 9-ти клас и уча в професионална гимназия, където имам допълнителни предмети и имам да уча по 4-5 часа след училище. Буквално цял ден се занимавам с уроци и нямам време за социален живот, защото това означава да се лиша от жизненоважната си почивка в рамките на няколко часа. Наистина е много изморително и идва един момент, в който вече не можеш да издържаш и така се започва понижаване на успеха. Авторке, само да ти кажа, че на който и възрастен да се оплачеш, няма да ти влезе в положението, защото те си имат много по - различни проблеми и отговорности, а и колкото и да протестираш, че учим тройно отколкото е нужно, образователната система в България няма да се промени към добро. С годините материала се увеличава и се измества да се учи в по - ранни години. Поколенията се сменят, и така един човек над 30 години например, не знае за какво говорим. :)

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d1f3b8322e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Тея формули и опростявянито ще ти трябвят и в горните класове, така че щеш не щеш, трябва да ги научиш. Миналата ми класна ни почна с тея формули за съкратено умножение още в края на 6 клас. Не се оплаквай, тези задачи са от лесните, а и едва е започнала годината... Свиква се, не е като да ти дадат повече от половин дебел сборник на коала прес за лятната ваканция.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ab3907aa4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   n 7, възрастните не сме паднали от Марс и също сме били ученици и то в същата образователна система. Много не се е променило. Аз също съм завършила професионална гимназия по Икономика с усилено изучаване на езици, ПЛЮС специални предмети - до 15 часа в училище минимум, после съм бързала да се прибера и не само заради домашни, а и трябва да се учат уроците. Особено зимата действително времето не стига за нищо, но каква е алтернативата?
Хората, които не учиха и не им пукаше си киснеха по кафетата и имаха социален живот, но днес работят на бензионостанции или берат ягоди в Англия.
Аз като ученичка си мислех, че веднъж да завърша ще дойде раят, а учителите само се подсмихваха на нашите мрънканици. Протестирахме и ние многократно без особен ефект.
Не твърдя за разлика от други, че при нас е било по-тежко като цяло, но имаше два по-тежки момента. Първо кандидатстването след 7. клас беше на материал, който не се изучава в училище. Целта е ясна - да се ходи на частни уроци, да се купуват помагала. 70% от това, което беше на изпита след 7. клас специално по математика не беше учено.
За 1 място в моята гимназия, която не е най-добрата в града дори се борихме 4-5 деца. В университета още по-голяма беше конкуренцията. Вие поне по-лесно влизате в желаната специалност и ВУЗ, гимназия.
Друго не вярвам да се е променило, може би учителите са станали по-малко строги и така нататък, но не знам

Като цяло най-трудното идва в университета, защото тогава те наляга материал, който е някъде 5 ПЪТИ повече от този в гимназията, плюс ако нямат пари вашите ще работиш, плюс домакинство...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c7e95e42ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Наблягай на български език (правопис), английски език, история, география, биология - на основните и интересни неща, за да имаш добра обща култура.
Няма смисъл да се мъчиш с излишните глупости.
9, не е прав/а, че в университета материала бил в пъти повече. Горе-долу същото е, но е в една област. И също има излишни неща.
За да имаш "добро бъдеще" трябва просто да имаш добра обща култура, но най-важното - да се изучиш и да си специалист в някаква определена област. Говоря от опит - личен и на хора около мен. Аз съм на 26 години.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 438a9fd548
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Слабо вероятно е, да си попаднал на свръхамбициозен учител. Ако 30те задачи са "типови", тоесто изискват един и съущ начин на решение, то ще ти отнемат по половин минукта на задача. Развивай и тренирай мисловния си процес, освен ако не желаеш да се превърнеш в най-обикновен идиот.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: bb64fe117d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Като гледам нивото на това поколение даже тив задаи са ви малко.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 438a9fd548
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   И още нещо!
Ако има една грешка на родното образование (а и на нацията ни като цяло), тя е, че не работим с графици. Никой не учи младите да уплътняват времето си, което е огромен проблем. Предполагам, имаш някакъв телефон. Започни да ползваш календара на Google.

Седни един ден и си направи сметката. Ето един примерен вариант.
В денонощието има 24 часа. 8 от тях, са ти нужни за сън.
Остават ти 16 часа. На седмица, това са по 112 часа.
Така. За училище, средно отделяш по 30 часа. Ако имаш път, по 1 час на ден (ако е повече, смени училището с по-бизко такова, ако е възможно), то означава, че отделяш по 35 часа за да си в училище. То те оставя с едни стабилни 77 часа. Колко време ти отнема, за да си научиш за предмет и да си направиш домашните, за седмицата? Ако отделяш по 3. 5 часа на седмица, за да учиш даден предмет, считайки 8те изброени от теб предмета, ще ти трябват по 28 часа. Остават ти 49 часа. Да речем, че ти трябва по 1. 5 часа на ден, да прекараш в хранене, къпане, обличане, ходене до таолетна и чистене (честно казано и това е много), то ще отделяш по 10. 5 часа за това. Остават 38. 5 часа. Ходи да спортуваш, по 4 пъти, за по 1. 5 часа (6 общо), ще имаш 32. 5 часа. Това е предостатъчноо свободно време, да социализираш с връстници, но ще е добре, ако насочиш времето си към нещо по-продуктивно.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ab3907aa4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Н 10, много зависи от университета и специалността!
Колкото до това да не се учи по всички предмети - ами не съм съгласна, защото не можеш да хванеш диплома и после ще гледаш университет през крив макарон. Забравил си най-важните предмети - химия, физика, МАТЕМАТИКА.
С математика се влиза в специалностите, с които после можеш да работиш високо платена работа (без медицината)
С Български се влиза в бюрото по труда.

н 11. добре го е казал - това са типови задачи. Аз такива съм получавала по 55 и нагоре като домашна като имаш 1 до 3 вида начини на решение и става дума само да се упражниш,
Същото е по езиците -дават ти 10 упражнения за домашна, но се въртят да кажем 4 местоимения или 2 времена и е типова задача с цел упражнение.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1344d76743
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   От Автора:: до 13: имам телефон, даже в момента пиша от него. От вкъщи до училището е около 1 км и 700 метра и се изморявам ако ходя пеша, затова не ходя пеша. (а и раницата ми е тежка. )

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4f4bbadd46
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   До 9 - И аз така мислих, доакто не започнах да учa Компютърни Науки (CS за по-кратно - не, не е CS:GO) в чужбина и не осъзнах, че за един семестър съм изчел 30 книги, прекарвайки над 1000 часа пред компютъра в писане на код, а за рапортите и упражнения не ми се говори - беше мъка. Общо взето имах 4 състояния. "На лекции", "Учене", "Работа" и "Безпомощно лежане".

Не ми оставаше време, да изиграя една игра на новата си конзола. Нямах нито физическата, нито емоционалната сила, да направя дори това. Не бях чел нито една книга, чието заглави да не включваше някоя от поне една от думите въведение, разработване, алгоритми, уеб, програмиране или системи... Не бях свирил, ни на китара, ни на пиано. Не бях излизал да се видя с пирятели, с МЕСЕЦИ! Спорт? Да, притичвах да хвана свободно място във влака, че да мога да чета още.

Усилията, които полагах в училище, бяха не повече от 1/10 от това, което се изискваше от мен в университета. Пак завърших с 5. 50.

Не се оплаквайте от училище, ами се стегнете. Да знам, и мен ме мързеше да уча. И да, училището бе едно от най-безполезните упражнения в живота ми. Но за съжаление, живеем в ера, в която трябва да преминем през него.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 138a9be647
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   От 10 до 14:
1. В кой университет при кандидатстване се взима общия среден успех от дипломата? Поне в по-известните няма такова нещо. Взимат се оценките от определен(и) предмет(и). И от приемния изпит или матурата.
2. С математика се влиза най-вече в компютърните специалности, предполагам тях визираш. Ако автора има намерение да кандидатства в такава специалност - да си набляга само на математиката. Ама такова нещо няма в темата. А и да има - и аз съм учила малко висша математика - кой знае каква връзка с тази от училище няма. На когото не му се отдава - назубря механизмите за решаване според условието и хваща някак тройката и толкоз. Имам двама роднини, работещи в ИТ сектора. Единият е учил математика, но я е забравил, а другия въобще няма висше образование и в училище не беше добър ученик - по нищо. Но си изкарват много добри пари.
Не съм забравила физиката и химията, в тях има много интересни неща, но за съжаление само са загатнати в учебниците. Наблегнато е на задълбаване в тези науки, от което повечето ученици губят интерес и им стават най-омразните предмети. А тези, които съм споменала, също нямах предвид да се учи всичко. Ти щом смяташ, че трябва да се учи всичко - хайде един въпрос от географията - кажи ми колко милиметра са средномесечните валежи в Горнотракийската низина? Или колко точно е дължината на река Струма? Знаеш ли? Едва ли... Но за такива точни цифри са ни изпитвали.
А за българския - не съм имала предвид да учи българска филология, че да става въпрос за бюрото по труда. А просто да научи правилата за правопис (освен ако вече не ги е научил, грамотно е написана темата). На много места правописните грешки биха направили лошо впечатление. А по литература какво зубрене падаше за това какво мислят критиците за това какво си е мислел автора, когато е писал произведението си...
Аз съм завършила гимназия, където подготвят за влизане за медицина. Там бъдещите медини учеха задачите по химия като стихотворение, те така се и преподаваха. Като чуят първите три думи от условието, се сещат коя е задачата и буквално рецитират решението. Без капка мисъл и разбиране. Това как ви се струва? Утре тези хора ще ви изписват лекарства и ще ви лекуват. Продължавайте да защитавате образователната система...

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ab3907aa4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   от 14 до 17 - Кандидатствала съм в чужбина в университет по рейтинг номер 35 в света, Ludwig Maximilians University Munich, а и на самата диплома си пише общия успех. Моят беше 5.86 и тъкмо успях да влезна, защото имаше много хора с пълен Отличен. Знам от моите съученици, които останаха в България, че също общият успех им беше важен - говоря за хора, кандидатствали в СУ, УНСС, ВИНС, ПУ, ТУ София.
Аз съм учила Икономически науки и се влиза с математика. Изкарала съм приемен изпит по математика дори и по език, но и да нямаше приемен изпит по математика, без познания нямаше как да завърша после. Без математика не можеш да учиш никаква икономическа наука, също неща като Статистика, всички точни науки, естествени науки като химия и физика, всички инженерни специалности, машиностроене, архитектура и в строителството още конструкция и така нататък. Накъдето се обърнеш си трябва математика. С нея изразяваш зависимостите дори в социологията и други подобни науки, така че нещата са свързани - социология, психология не могат без възможност да четеш статистики, което изисква елементарна математическа мисъл поне, също в социологията и икономиката чрез математиката успяваме да докажем зависимости, които иначе не могат да бъдат описани и доказани. Да не говорим за инж. науките, които са необходими навсякъде - от конструкцията на едно болтче, до строежа на самолет и сгради.

Информатиката и компютърните науки са само най-новите науки, които използват математиката, но на основа на математиката общо взето се върти света и повечето професии, които дават възможност за висок доход също са свързани с математика директно или индиректно. И аз мразех математиката, но домашните не ми навредиха, а хората, които вместо това си прекарваха времето в кафетата и с кибичене сега ще ги намериш да сипват бензин или да мият коли.
Не заблуждавай детето, че не било важно това, което учат. Изпусне ли му човек един път края, край!
Ти не успееш ли да си напишеш домашните за 7. клас, вероятността да стигнеш до изучаване на висша математика е на практика 0.

Който не учи, няма да сполучи. (българска поговорка)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 138a9be647
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   До 18:
Ако автора си е набелязал да учи специалност с математика - тогава не казвам, че не трябва да я учи и че не е важна. Казвам, че по принцип не е нужно да учи всичко по всички предмети. Той сам си казва - ако не беше толкова натоварено по другите предмети - нямаше да има проблем с домашното по математика. Просто не трябва да си разпилява енергията, а да я съсредоточи само в нещата, които ще са му от полза.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 106baec6d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   От автора до 17: Да, вече знам, правилата за правопис.

До 18: Че е важно, важно е, но не трябва да ни дават прекалено много домашни.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ab3907aa4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   н 19, значи съветваш Автора да не си пише домашните по математика. Ако ти беше син пак ли такъв съвет би му дала? Да не забравяме, че домашните са по преценка на учителя. Ако бяха по преценка на ученика домашни нямаше да има.
Всеки да си преценя иначе. Домашните са, за да се упражни човек, но ако не е ученолюбиво едно дете, просто ще търси друга реализация някаква в живота.
Аз лично обаче ако ми беше син Авторът щях да го посъветвам да си пише домашните и да не мрънка

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1344d76743
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   От Автора до 21: Колко пъти да повтарям, че проблемът е, че ни дават много домашни, а не че ни дават домашни? Има голяма разлика.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ab3907aa4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Авторе, колко пъти ще повтарям, че не си първият и последният, на когото са давали МНОГО домашни. Стига драска тук, а отивай да спиш, защото утре пак те чака училище и ДОМАШНИ. Ние нашите домашни сме си написали.
В крайна сметка решението обаче е твое. Ако искаш да станеш шофьор или нещо такова, домашни не ти трябват - по цял ден кибичи по кафета и с приятели, ще ти е гот до завършване на 12 клас и после ще те удари животът с голямата тояга. Каквото си спестяваш днес, утре ще те намери с 10-торна сила. Отбивай номера в училище, после цял живот ще си бачкатор за хора, които са си писали домашните и са учили. Решението е твое.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c63259947f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Aвторе, ще го кaжa тaкa:училището е зa дa създaде добри и покорни производители, поддържaщи системaтa в широкият смисъл. От производители нa печен хляб до тaкивa нa квaнтовa енергия примерно.
Зa целтa обaче трябвa дa бъдеш обучен. Обучaвaт те според новaтa генерaция и рaзвитието/еволюциятa нa. човечеството. Aко ти покaжеш нaд добри резултaти, ще бъдеш водещ (директор, отговорник) в някоя добрa фирмa. Зa товa също трябвa дa бъдеш нaучен дa рaботиш/реaгирaш под стрес, силно притиснaт от към време, нерви и т. н.
Нужен си зa дa обслужвaш системaтa. A системaтa сa няколко дърти зaдници, които държaт светa в ръцете си.
Учи!!! Учи зa дa изритaш тези дърти зaдници и нaследниците им с други хорa кaто теб!
Ти имaш бунтовнически хaрaктер и товa не се хaресвa от много тук, просто зaщото вече сa добре обучени служители нa някой, който е последнaтa дупкa нa кaвaлa по пътя нaгоре до въпросните няколко фaмилии (дъртите зaдници) зa които се предполaгa дa рaботиш и ти. A този твой бунтовнически хaрaктер е необходим зa новото, зa промянaтa, зa бъдешето!
Учи не зa дa бъдеш добър техен производител, a зa дa ги събориш!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c63259947f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Зaбрaвих дa добaвя: не допускaт свободно време зa дa нямaш тaковa зa личностно рaзвитие. Зa събуждaне и нaблюдение нa реaлносттa. Дa нямaш време дa се съмнявaш, дa питaш-ЗAЩО?
Дa не откриеш кaкво ТИ искaш дa бъдеш!
Учи, имa зaщо, но не зaбрaвяй себе си и не позволявaй дa те превръщaт в още един номер в ползa нa системaтa!

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4f4bbadd46
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   И още нещо - Говорете с класните си, по този проблем. Ако на ден ви се събират много домашни, който не може да свършите. Веднъж имах да пиша 6 страници есе, да пиша рапорт по химия, както и да изготвя презентация по Биология, в деня, преди класното по-математика. Говорих с класният си, и другите учители се съгласиха, да ми дадат още два дни.

24 - Виж колко бунтари има в McDonalds. Поне по 15 на смяна.
Да, училището е за глупави хора, защото хората не учат сами, без да ги карат, но не бъркайте мързела с нещо, което не е.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1758a778f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   До 21 и 23 от 19:
Не го съветвам нищо конкретно за домашните по математика, казвам просто да си знае приоритетите и да следва тях, защото ако се напъва по всичко, накрая няма да е добър в нищо.
Относно "после цял живот ще си бачкатор за хора, които са си писали домашните и са учили" не съм съгласна. Не мисля, че има нужда да обяснявам защо.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 52e19459ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Кажете на госпожата че ви е много. Аз така правя. :
-Fluffy

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1344d76743
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   От автора: Още един пресен пример. Имам да уча по биология , география и да пиша по математика немалко задачи, а по български имам от едно помагало 4 страници. Както и да уча дълго стихотворение.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: bf1e209a71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Момче, не знам къде учиш, но със сигурност не е толкова натоварено, колкото в СГСАГ, София. Ако си в друго училище, не мога да те разбера, трябва да си подредиш приоритетите. Ние се молим да нямаме ваканция, защото ни дават толкова много домашни, че като седнем да ги пишем и само с това да се занимаваме, пак не ни стига времето. Дават ни чертежи всяка седмица, а за да са хубави са нужни поне 2 дни за всичките детайли в тях. И сам можеш да се сетиш, че уикендите само се чертае, а колко пъти не сме спали, за да пишем есета, други домашни, проекти и т. н, да не ти обяснявам. Аз отдавна не знам какво е ''личен живот'', защото почне ли училище, се затварям вкъщи. Имаме изпитвания непрекъснато по всички предмети, а сега сме и втора смяна. Не просто не спим, ами някои не ядат, защото нямат време. Аз лично съм на училище от 10 до 19:20 в някои дни. Голямото междучасие не се яде, а се преговаря, защото винаги се изпитва, така че не вярвам при вас да е толкова зле, защото не е възможно. Аз си обичам училището, знам, че ни натоварват прекалено, но това е нолмално и винаги има резултат. На един чертеж не ми се получаваха нещата и госпожата ме караше около 10 пъти да го чертая наново, накрая дори не гледах заданието, защото знаех котировките на изуст, но това ме направи по-добра. Ти си 7 клас, ще кандидатстваш и е напълно естествено да ви стягат, но ако хленчиш от сега по-добре отиди в някое общообразователно.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: fd09838976
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Избягай от матрицата

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 6236caa257
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Да не би да учиш в "Азбуки"? Там тотално се оливаха с домвшните. Особено математичката. Хващай майка си и баща си да помагат. Ако те не могат, тогава баба, дядо или по-голямите ти брат или сестра. Това наистина е безумие!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker