Притеснявам се че ще нося очила. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Притеснявам се че ще нося очила.
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1607 пъти
Здравейте! Момче на 18 години. Тази година много ми се влоши зрението и от следващата седмица ще съм вече с очила почти постоянно. Генетично заложено е при мен. Майка и по-малката ми сестра (16 год. ) носят очила. Сестра ми има хипстър визия с нейните цайси, но наистина ѝ отива. Аз обаче се притеснявам малко от хорското мнение, но повече от новата ми приятелка тъй като не съм ѝ казал все още. Ние двамата обичаме да си споделяме, но не мога да се отърся от това чувство, че ще я ядосам и ще ме зареже.
Ще съм Ви много благодарен, ако кажете какво мислите :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 9ee17adae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако те притесняват толкова очилата носи контактни лещи.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 923d0dea7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Както каза №1 винаги можеш и контактни лещи да носиш, но трябва да полагаш огромна грижа за тях. Отделно има всякакъв вид контактни лещи - еднодневни, едноседмични, едномесечни, тримесечни, твърди, меки и прочие. Носих един месец лещи и едва ли бих повторил, най-вече заради това че едвам изградих навик как да ги слагам и махам съответно. Иначе сложих очила, когато бях на 19, сега съм на 25. В началото ми беше доста странно, дори некомфортно, защото докато свикнеш с тях може да те боли глава и като цяло да изпитваш дискомфорт. Никога не ми е пукало относно мнението на хората, защото доста хора носят очила. Дразнят ме тези, които носят очила с пластмасови стъкла за чистата гъзария. Вече има безкраен избор за рамки и повечето са доста стилни. Първите ми рамки бяха доста ужасни. Преди 2 години си смених рамките и съм ужасно доволен. Всичките ми близки ми казват колко ми отиват и изглеждам добре с тях. Така че избери тези, които ти харесват и толкова.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: cee6ea914f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Е, хубaвa рaботa! Aко те зaреже тaзи твоя приятелкa зaщото ще носиш очилa, по-добре зa теб. Зa кaкво ти е толковa повърхностнa "кукличкa"? Нa мен сa ми стрaшно симпaтични, a и секси (когaто стоят добре) хорa с очилa. Просто си поръчaй рaмкa която дa стои добре нa твоятa формa нa.лицето.
Познaвaм поне 3 души които носят очилa без никaкъв диоптър, без нуждa, просто зaщото ги кефи и им стои добре :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a0b7edce98
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   О, я стига! На 18 си не си в 4ти клас да се притесняваш, че ще ти се смеят децата. В днешно време много хора носят очила, а още толкова вероятно трябва да носят, но не знаят. Нито е срамно, нито е грозно. Ако приятелката ти те зареже заради това, трябва да си направиш извод що за човек е и да се радваш. Носи си очилата и не си измисляй проблеми там където ги няма.
Със здраве

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 29a093471c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ако приятелката те зареже заради очилата значи не те заслужава... Като не й харесва да се маха. Но има и друга възможност - да те харесва повече с тях :]! Просто й кажи.
Едно момиче от класа носи и й отиват.
Вземи модел, който мислиш, че ще ти отива или направи както номер 1 е предложил/а.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 055f50f396
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Уважаеми авторе,

Изобщо не се притеснявай за очилата. Просто внимателно избери рамки, които да ти отиват. Аз сложих очила преди две години... не ги нося всеки ден, но в интерес на истината, с тях се чувствам някак... по-уверен и ако щеш... готин. Когато ми трябва допълнителна доза увереност, винаги ги слагам, даже и очите ми да нямат нужда от тях в конкретния случай. Просто де чувствам някак... все едно слагам маската на Зоро или нещо подобно.
Избери си готини рамки, не се филмирай и ще си на 6.

Поздрави!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1bf356c420
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хей, аз съм момиче на 15 и също от седмица вече нося очила, защото имам много малък асигматизъм. И аз много ревах, защото ще нося очила заради хората и защото си мислех, че ще стана по-грозна. Но вече дори ми е приятно да ги нося, защото дори и с тях съм хубава. Хората пак ме заглеждат както обикновенно, харесват ме макар и с очила да съм. Моят съвет е да си избереш по-модерни очила (моите са с рамка тип уейфеър, те са хубави на външен вид). Важното е да ти отиват и да не са някакви старомодни. А може просто да не ги носиш пред приятелката ти. И не си тормози главата, казвай на проблемите майната им и продължавай спокойно да вървиш напред. Това е философията на моя живот, няма смисъл да се ядосваш за всяко нещо, само си създаваш излишни нерви..

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ff5f3aead1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Какво толкова? Тези дни хората вече не се подиграват на хората, които носят очила. Аз лично (като момиче) много се кефя на момчета с очила, тъй че не се притеснявай, приятелката ти няма да те съди ;)

Нана

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 6b7056bc1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Леле... пусни тв и виж как дири известните в Биг Брадър са с очила не защото имат нужда, а за стайлинга? Сещаш ли се. Виж Мария, приятелката на Дани... не че съм им фен, но мисля за твоята възраст този довод е достатъчен нали?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b406d87860
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не носи очила пред хора, щом те притеснява!

За момиче може да изглежда добре и дори секси, но за момче е смотано!
Като ходиш по улицата се загледай колко момчета носят очила - ще видиш че са много малко и малкото които носят им личи от километри какви са смотльовци!
Забелязал ли си че "смотаните" песонажи във филмите почти винаги са с очила? Това е стереотип и той няма да се промени, още по-малко пък от теб!

Сам си прецени и избери, какъв искаш да си!

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1fdfbf869c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Аз харесвам момчета с очила :) Не мисля,че някой ще ти се подиграва. Една от най - добрите ми приятелки носи очила и не й се подиграват. Най - много 1-2 да съм чула нещо да й казват,но иначе никой не я закача (,като се има впредвид,че моя клас е един от най - подиграващите се класове) ;) Избери си хубави рамки,които ще те правят по - красив,а не обратното Няма грозни хора,помни това) ;)
Поздрави и успех!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c8b285ec24
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А дали се притесняваш само заради очилата?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d09396d805
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Ако приятелката ти те зареже заради такава дреболия, значи изобщо няма смисъл да си с това момиче!
Очилата не са изобщо нито толкова страшни, нито толкова загрозяващи, но пък са крайно необходими. От опит ти говоря!
Откриха ми късогледство на 20 и аз като теб, реших, че не се харесвам с очила и понеже диоптърът ми беше нисък и така и не си направих такива. Обаче зрението ми продължи да си се влошава и сега съм с 4 диоптъра и без очила или лещи е направо опасно да ходя по улиците. Е, това ли искаш? Да ходиш като в мъгла и да се чудиш кога ще те блъсне кола просто защото не си я видял?
А и ако толкова много те притесняват очилата, винаги можеш да си купиш контактни лещи, но каквото и да избереш, очила или лещи, носи го! Повярвай ми, от здравето по-важно няма!
Да не говорим, че сега има такова разнообразие от рамки и модели, че можеш направо в моден аксесоар да ги превърнеш. Да, не се шегувам, някои известни марки продават очила без диоптър и хората ги купуват и ги носят, само защото смятат, че така изглеждат модерно!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker