Много съм състрадателна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Много съм състрадателна
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1352 пъти
Здравейте!
Аз съм момиче на 15 години и "проблема" ми е че съм много състрадателна. От много време обмислях да напиша история, но винаги отлагах докато не ми се случи, за не знам кой път вече, да рева от половин час за едно детенце с увреждания, което срещнах във фейсбук случайно. Просто мразя публикации от вида на "зов за помощ" защото колкото и да съм в настроение след като срещна такава публикация ми става тъпо и го мисля цял ден. Много ми е гадно за хора и животни с увреждания, особено малки дечица защото те не са виновни за нищо, а биват наказвани така жестоко. А ако видя някое на улицата просто се обръщам на другата страна или тръгвам в другата посока.
Много ми става гадно защото знам че няма как да им помогна освен да седя и да гледам безучастно отстрани както 80% от хората правят.
Отбягвам всякакви шоута, филми, статии и прочие свързани с тази тема защото ме натоварват адски много и наистина не мога да издържа да го изгледам/прочета без да се разрева. И въпреки че ги отбягвам ако ми се случи да чуя или видя нещо такова ме връхлитат като влак всички предишни и се получава един маратон от сълзи.
Благодаря, че прочетохте дотук и благодаря и на тези, които още не са стигнали края и се отчаяха.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 02489164bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бях до преди 1 година дори по-малко с подобно мислене но, повече мислех, как се чустват другите и най-малките жестове съм ги мислил, как ще се почустват. Но когато хората видят, че на теб ти пука и си внимателен те стават точно обратното почват да си позволяват да правят неща дори без разрешение или ако те питат те го правят с някаква странна итонация сейно знаят отговора, което теб те дразни но все пак такъв ти е характера и се оставяш. Докато не дойде момента в, който им теглих по една и си казах първо себе си ще гледам, когато всичко ми е наред тогава и другите и точно така правя и до днес и да ти каза не изпитвам никаква вина, че някой няма пари за цигари или храна или пък не ме интересува, че докато си взимам дрехи или пък нещо по компютъра, някой преди това ми е звънал и ми е казал трябват ми пари

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 83dc7f27c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Що да няма как да помогнеш? Тоя зов за помощ не случайно е там, а защото ти и тея 80%, които подминават могат да помогнат.
Същото е и с животните - вземи някое новородено, погрижи се за него, докато стане самостоятелно. Помогни за заплащането на лечение на някое друго. Предложи дом, приемен дом, помогни на някоя организация за грижите за животни, които са поели.
Помощта се изразява не само в пари, така че стига рева и действай.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 19d0117285
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   На 16 съм. И аз също съм много чувствителна на тази тема. Но разбери, че ти нямаш абсолютно никаква вина за това. Няма как да помогнеш, защото не си изкарваш самичка парите, но когато сами вземем да работим можем да помагаме. Според мен трябва по-възрастните от нас да се интересуват от това как да помагат на хората с увреждане, а не децата по на 15 16 години. Така, че можеш да помагаш на деца, кученца и котенца когато пораснеш. Сега не се тревожи толкова за това, защото само се мъчиш, а не можеш да направиш нещо по въпроса. Иначе искам да те похваля за това, че си състрадателна и нека да има повече такива хора.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d889ec2712
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пълната противоположност на мен

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 6aa04b8330
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Всички, ама ВСИЧКИ публикации които започват с "зов за помощ" са лъжи и измами, единствената цел е да ти вземат парите. Разчитат точно на състрадателни хора като теб, които ще платят без да се замислят. Няколко пъти "дарих" пари, уж за болно детенце, а се оказа, че банда цигани от тези ало-измамниците пускат такива публикации, за да просят пари. От тогава не съм дарявал и няма да даря нищо на никого.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 018d1b3709
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Все едно аз съм го писала, с тя разлика, че съм на 23. Какво да ти кажа това е част от характера ни, няма начин пък и няма лошо в това. Аз лично винаги помагам с каквото е възможно и така малко ми олеква.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2bcad39bff
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От кога да имаш чисто сърце е проблем? На фона на всички тинейджъри, който нямат никакво съчувствие и газят всичко и всички...

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 24aa2a0cea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ами странно... За моите приятели това, че не влагам грам състрадание в такива неща е странно. Всички сме различни ;)

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e2b7463e3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това е орисия и прокоба едновременно. Аз съм същият. Сърцето ми се разтапя при мисълта за животни, деца, възрастни хора с увреждания, изобщо всички безпомощни или преживели трудности. А относно собствените си емоции не съм толкова чувствителен. Просто имаме сърца. Но защо да не можеш да помогнеш? Както са ти казали, можеш. И един лев да дадеш пак е нещо за дадена кауза. И животинче можеш да вземеш да гледаш...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a7e4126122
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   И аз съм такава. Просто си е характер. Започни да правиш нещо-стани доброволка в някой приют за животни или в дом за деца. Давай внимание и човечност и ще се почувстваш щастлива.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker