Училището ме стресира - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Училището ме стресира
преди: 5 години, 4 дни, прочетена 1102 пъти
Звучи глупаво, но е вярно. Аз съм момиче което прекалено много обмисля нещата, а ги знаете такива хора като мен. Винаги се притеснявам да не се изложа в училище. Когато ме питат нещо учителите, аз не отговарям от стах да не отговоря грешно и всички да си викат "тази е много тъпа" и такива неща. Сега понеже тази седмица не бях на училище, а следващата само 2 дена сме на училище, аз се страхувам тези 2 дена да не ни пуснат някакво контролно за което не съм разбрала. Знам, че сега си мислите "като си болна питай класа ти", ама няма смисъл защото те не обръщат внимание какво става в часовете и само за домашните по български ще ми отговорят и то защото госпожата ни е много строга и само нея слушат. Класа ми в другите часове и да ни заплашват с труден тест те не се плашат, сигурно само аз се плаша, защото не съм отличничка и има голяма вероятност да се проваля и да разочаровам родителите ми. Оценките ми са само 4ки и само по английски 5ици. Да, английският ми върви най-много от всички предмети за сега. Аз съм момичето което публикува "Прекалено съм срамежлива и това ми пречи", просто исках да пиша за проблемите ми в училище които ме притесняват. Както казах там учителите са разочаровани от мен и като се замисля нямаше да бъдат ако бях отговаряла всеки път когато ми задават въпроси, вместо да се страхувам да отговоря грешно. Забравих да кажа, че понякога когато госпожите питат нещо и всички мълчат 5 минути, в повечето случаи аз знам отговора, но ме е страх да кажа, защото си мисля, че е грешен и понякога се оказва грешен, но това е рядкост. Понякога имам смелостта да кажа отговора, но ме изпреварват. Много се притеснявам за оценките си, защото като смятам само по изобразително изкуство и философия ще имам 6, по английски 5 за жалост по български от 1вия срок който имах 5 ще стане на 4 както каза госпожата и всичко останало 4 и 3. Просто положението ми е плачевно с оценките. Много съм тъпа и се мразя, защото не мога да изкарам по-хубави оценки, а се опитвам. Иска ми се да нямаше училище, защото нямаше да съм толкова стресирана.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 дни
hash: a6aca437b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не се впрягай толкова много. Карай спокойно и след няколко години ще завършиш и ще може да учиш в университет. Аз следното не го завърших с отличен понеже не се впрягах много но ме приеха това което иска да уча във вуз и завърших.

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 3f8129458e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да те успокоя - като завършиш и започнеш работа ще разбереш:

1. Че оценките няма да ти помогнат в работата.
2. Че ти се иска да си построиш машина на времето и отново да бъдеш ученичка и да имаш абсолютно същите проблеми.
3. Че живота е несправедлив, а дипломите и оценките не се ценят.
4. Че е по-важно да имаш контакти от дипломи - колегите ми в училище и университета, които преписваха с микрослушалки сега са шефове!!!
5. ЧЕ ЗДРАВЕТО на теб и родителите ти е ПО-ВАЖНО от някакви оценки!!!

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 107678826d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мила, не си тъпа, а срамежлива и мисля, че ако го преодолееш ще си една от най-добрите в класа си. Не знам какво да те посъветвам, защото преди години бях същата. Когато трябваше да говоря с непознат, все се чувствах неудобно и мислех, че изглеждам като пълна глупачка. Ще ти кажа как го преодолях. Намерих си хоби и видях, че всъщност има много хора с интереси като моите. В началото не се срамувах да говоря само с тях, после обаче разбрах, че и другите хора понякога са несигурни, страх ги е да не се изложат и т. н. и изобщо по-добре да говориш и да изтърсиш някоя глупост, повярвай ми на всички се случва, отколкото да си мълчиш и да те смятат за тъпа. За това следващия път като те изпитат, поеми дълбоко дъх и кажи всичко каквото мислиш по зададения въпрос. Да, може и да е грешно, но имаш голям шанс да не е, особено ако си учиш редовно. И тогава ще бъдеш много горда от себе си! Страшничко си е, да! Обаче това си е част от живота, да се научим да се справяме със страховете си. Вярваш или не, няма човек който да не се е страхувал поне веднъж в живота си. Да, да, дори хората, които минават за смели. И тях ги е страх понякога! Единственото, което ги отличава от теб и мен е, че са се научили да крият страха си така добре, че никой да не разбере, че понякога вътрешно треперят от страх! За това, ако трябва просто си представи, че си смела, играй роля ако трябва. Измисли си образ на това, което искаш да бъдеш и го играй. Всеки ден! И с времето така ще свикнеш с ролята си на смело момиче, че ще ти е много по-лесно.
Да, образователната система в България е доста сбъркана, тук не ценят личното мнение, а зубренето, което е ужасно, но след като не можем да я променим, не ни остава нищо друго освен да се научим как да се преборим с нея. Пък и в крайна сметка това важи за целия живот, не само за училището! Един ден ще тръгнеш да си търсиш работа, ще ходиш по интервюта и знаеш ли, ще те отхвърлят. И то не защото не си подходяща за работата, а просто защото ще се появи някой с много по-малко знания и умения от теб, но с огромно самочувствие и ще лъже на поразия как може и знае всичко! А ти ще стоиш свита на стола и дори няма да смееш да погледнеш в очите човека, който провежда интервюто. За това трябва да се научиш поне понякога да се правиш на смела! Да, ще те е страх, важното е, да изиграеш ролята на смелото момиче добре. Пък пред приятелите и семейството си бъди каквато си, важното е светът да не разбере, а да те мисли за смела, силна и уверена. Постарай се да се научиш, важно е! Даже много по-важно от повечето неща, които учиш в училище. Обаче не знам защо не ни учат на такива неща в клас. И за това трябва да се научим сами.
Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker