Родителите ми не се интересуват от мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Родителите ми не се интересуват от мен
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 1134 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 16 години и имам доста криви зъби. Предните ми зъби са един върху друг и цялата ми зъбна редица е изкривена на дясно. Говоря всеки ден с родителите ми, че се срамувам от зъбите ми, но те не са заинтересовани и ми казват, че си въобразявам, че имам криви зъби. Никога не се смея навън, а дори и вкъщи, често се цупя или си слагам ръката пред устата като се смея. Изпитвам отваратително чувство в стомаха ми и плача често когато съм сама. Всеки ден споря с тях, че имам отваритителни зъби, а те ми казват, че хората на улицата са дебели и грозни, но щастливи, а аз нищо не си харесвам така или иначе. Баща ми ме пита какво съм правила за него, че да ми слага брекети. На моя приятелка сложиха доста скъпи брекети в по-голям град, а моите родители се държат подигравателно с мен всеки път, когато ги питам. Ще се радвам на съвет. Исках просто да напиша някъде какво чувствам, защото няма с кого да разговарям на тази тема.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: 5ba6e1b337
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Е това е отвратително да сложат брекети на приятелката ти а на теб не.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: bc780e899b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Милото дете, съжалявам, че се сблъскваш с такъв проблем.
Моята дъщеря падна по стълбите във втори клас и всичко фронтално се изпотроши, наложи се шина и реконструкция, плюс това чакаме да смени всички зъби с постоянни, за да поставим брекети. Цената им е около 3 хиляди лева.
Напълно те разбирам, виждам как моето дете се срамува от кривите зъби и се тревожи, че така ще й останат завинаги. За това събираме пари, за да коригираме нещата.
Съжалявам, че твоите родители не са разбрани и че игнорират този проблем. Сподели им открито какво те тревожи, какво изпитваш когато се гледаш в огледалото - никой нормален човек не може да отмине страданието на детето си с безразличие.
Ако не става така.. , не знам, потърси информация в Интернет кога най късно може да се сложат брекети. Ти си на 16.. Събирай пари и отделяй за тях щом завършиш училище, ако нямаш съдействие от вашите и вдигни гордо брадичката.
Ще се намери решение, ако не сега, все някога когато имаш възможност да събереш паричките.
И помни, че най красивите хора имат най грозните души. Нека този недостатък не те определя като човек. Сигурна съм, че си страхотно дете и няма от какво да се срамуваш. Грозни зъби се оправят-грозна душа никога.
Прегръщам те и успех! Дано вашите се усетят, че това е тяхно задължение.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 48ea7a2962
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Само един съвет ми идва на ума, но изобщо няма да ти е лесно и ще отнеме време. След като ти имаш проблем, а родителите ти не искат да ти помогнат, логичното е да намериш начин да се справиш сама. Тъжно е, че ти се налага да го правиш едва на 16 години, но понякога животът не е справедлив. Спести пари от джобни, от стипендия или лека почасова работа тип раздаване на флаери. Запиши си час за зъболекар, вземи си здравната книжка, поговори с професионалиста, остави го да прегледа зъбите ти и изслушай неговото мнение. Той ще ти каже по какъв начин е най-добре да изправиш зъбите си и колко сериозно е изкривяването точно. Попитай каква сума е нужна да платиш, за да си изправиш зъбите. Имаш сумата, получила си професионално мнение и това е всичко, оттам нататък просто си записваш час за слагане на брекети.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: d56bd32f2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Отиди с тях на зъболекар. Така и така трябва да го правиш поне 1 път годишно. Сподели със зъболекаря пред тях проблемът и чуй професионално мнение.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: a3c124e337
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   "Баща ми ме пита какво съм правила за него, че да ми слага брекети. "Ако това е истина, баща ти е плюнка. Отиди на зъболекар с поне 1 от родителите си. Нека специалист им каже дали имаш нужда от брекети, и дано се навият да изръсят някой лев.

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: c79a096020
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   родителите ти може да нямат финансовата възможност за брекети и затова да казват така. Те не са слепи и едва ли нямат желание да имаш хубави зъби. Брекетите на сина ми бяха 3600 лв, сега носи ретайнъри за заздравяване на ефекта за още към 500, така че меко казано не са евтини.
Така или иначе не можеш да ги накараш, когато започнеш да работиш, можеш да спестиш пари и сама да си платиш процедурата. Добрата новина е, че може да се направи във всяка възраст, мой колега го направи на над 30 г. и има ефект

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 7a005ef3be
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ще минат години, много години и тогава някой ден баща ти ще поиска нещо от теб. И точно тогава, в този ден ти ще му отвърнеш със същото. Да, брекетите са скъпо естетично удоволствие но понякога са необходими. Спокойно, ще пораснеш можеш дори още сега да се хванеш лятото сервитьорка някъде, да събереш пари и да си платиш за брекетите сама. И повярвай ми когато ти казвам, няма нищо по-хубаво от това ти сама да си купиш нещо със свои средства. А на родителите ти им кажи каквото почукало, такова се обадило и в бъдеще!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker