Най-добрата ми приятелка мъчи животните - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Най-добрата ми приятелка мъчи животните
преди: 12 години, 10 месеца, прочетена 5848 пъти
С най-добрата ми приятелка се познаваме от втори клас. Тя още от самото начало, още когато бяхме на 8, ми се стори леко wicked, но иначе голям пич, и бързо се сближихме. Знаех, че не си пада особено по животните, но това, което видях последната година, направо ме изуми. Виждала съм я да блъска малко улично кученце в един трафопост. Виждала съм я да рита бременна котка. Виждала съм я да замерва с камъни ранен гълъб. А преди няколко дни моята собствена костенурка изпита гнева й - Алекс (приятелката ми) едва не й счупи черупката!

Бях отишла да взема чипс от кухнята и когато се върнах в стаята си, тя беше извадила Чочи от аквариума му и го натискаше с крак. Тогава ми прекипя и й казах, че е ненормална и болна, щом изпитва удоволствие да мъчи беззащитни същества. Тя ми надрънка някакви глупости "Какво, ти за една костенурка ли си? Много задръстено говориш, защото не си изпитвала превъзходството над животно!" Съответно се скарахме.

Освен тази нейна извратеност спрямо животните нямам нищо против нея и ако някой ден се промени, отново бих се сближила с нея. Но как да я спра да мъчи жовотните, без да изляза "клюкарка" или "предателка"?

Момиче, 14 години, Варна

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 10 месеца
hash: a5b4bc6891
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Човек, който демонстрира превъзходство над по-слабите също е слаб. Я й кажи като толкова иска да доминира над животните, защо не отиде да доминира в глутница кучета или в клетката на лъва. Да я видим колко ги превъзхожда. Според мен тя е зъл човек, защото само един зъл и слаб човек е способен на такива неща. За останалото се изисква смелост.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 5b86053100
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Приятелката ти е потенциален престъпник и мъжител на хора като порастне. Дистанцирай се от нея. Как е Чочи?

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 57fd73d80c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Приятелката ти очевидно не е наред. Не знам аз обожавам животните и ако ми беше приятелка и я видя да върши такова нещо, аз щях да й забия главата в травопост без да ми дреме хич. Бих те посъветвала да й кажеш да не го прави (поне в твое присъствие), защото ти не би могла да я промениш. Има нужда от психиатър за тоя проблем. Но направи ли го още веднъж на костенурката ти или пред теб удря улично животно, по-добе й кажи бай-бай.

Характера на хората си личи по държанието им с животните, ненавиждам такива, които издевателстват над тях. Дори и да не ги харесва, което си е до човек, нищо не й пречи да ги игнорира. Ако я е ухапало или нещо такова, разбираемо е да го ритне, но за удоволствие си е чисто насилие. Аз не го приемам това е живо същество, което изпитва болка.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: f03c6bbbec
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Баща ми уби моето любимо куче като бях дете, нарита го и то умря.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: b3fa88a3ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Номер 1 е, много прав. Иначе аз не бих проговорила на такъв човек, камо-ли да общувам с него - това наистина е сериозен проблем, лошото е, че всички престъпници започват с насилие към животни. Ако не й се обърне внимание може да стане наистина опасно. Поговори с нея, опитай се да й помогнеш, ако не я игнорирай!

 
  ...


...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: fd3cd718a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Приятелката ти е потенциален убиец.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: b6ad5619a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

7.   За бездомните кучета съм напълно съгласен с Алекс. Трябва да се убиват, докато са малки.

Живея в София и тук има много кучета. По пътя ми за работа живее една глутница. Миналата година имаха кученца - малки, сладки, плюшени топки. Играеха си, боричкаха се. Радвах им се.

Сега пораснаха и не дават човек да мине оттам. Всеки ден минавам оттам напрегнат. Нахвърлят ми се почти винаги. Преди само лаеха от прилично разстояние, а напоследък се засилват към мен. Предполагам ще ме захапят, ако хукна да бягам.

Чудя се какво да правя вече. Трябва с пръчка да ходя на работа.

За другите животни ми е жал, но тези кучета трябваше да ги блъскам в трафопоста, докато бяха малки... Как се променят нещата само за една година...

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: c15699b6ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Може би това е признак за проблем в семейството... в смисъл, че ако над нея постоянно се упражнява такова превъзходство, е нормално това да е единственият ? познат начин за контактуване... освен към равноправни.
За съжаление не виждам какво можеш да направиш, пази живота около теб, защото е скъп...
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: da7196b745
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Приятелката ти може и да е жертва на домашно насилие, но най-вероятно е комплексар или садист. След време може да навреди и на теб, по-скоро емоционално отколкото физически, но все пак имай едно на ум :).

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 46f316a1d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   7, значи първо хората ги изхвърлят на улицата, после не се кастрират и на края да ги избиваме, заради нещо, което сме причинили ние. Какво ще кажеш тези като теб да ги избиват като малки? Бездомните кучета не са като домашните и са страхливи, ако се обърнеш с/у тях ще си подвият опашките.
Ти, обаче, няма да се замислиш, че твоето поведение също е от значение.

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: b3fa88a3ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Номер 7, ето за такива като теб има толкова агресия и ненавист. Няма да се оправим като човечество ей, дано дойде 2012-та по-бързо, че да се случи нещо адекватно и да се започне на чисто!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: d242c9bae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Твоята приятелка има психични отклонения. Аз лично не бих общувала с психично болни. Има си места в клиниките, да я прибират. И после защо лудите били по улиците, ами то така се почва, първо животните, после децата и хората, въпросът някой да обърне внимание

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: d242c9bae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Номер 7, едно е да искаш да убиваш кучетата, защото представляват опасност (с което пак не съм съгласна, но е някак по-нормално), съвсем различно е това да изпитваш удоволствие да измъчваш животните. Второто си е чиста патология.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c15699b6ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   7 има и други начини, но трябва субсидии от държавата... като например дасе дадат на социално слабите да ги гледат срещу определено заплащане например. Така кученцата няма да са на улицата, социално слабите получават някакъв допълнителен доход и кучетата могат да бъдат контролирани, така че да не забременяват. Не винаги отговора е ва насилието, въпреки че разбирам, че положението е много зле с бездомните кучета в България.
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 45052ee98b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Тя е садаст потенциален престъпник. По добре да я напуснеш. Ще ми е интересно какво ще прави ако на Земята дойдат свръх разввити извънземни и почнат да ни ловуват само за тръпката.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 56506b0717
гласове:
1 2 3 4 5
  (62 гласа)

16.   Темата леко се измести в посока бездомни кучета. Но как си мислите, че в България някой ще се погрижи за кучетата-в приюти, приемни семейства и т. н.? Няма да стане. За хората не се грижат, та за кучетата...
Сори, но единственото решение е аут!! Псетата по улиците да хапят невинни дечица и младежи/бяха нападнали и моя 14 год. син... /, а кучезащитниците с неописуем поглед да намекват, че видиш ли, ти си си виновен, защото кучетата усещали страха у теб и затова те нападали, та трябвало да си по-смел, да им демонстрираш любов и разбиране и т. н. Инжекция и това е решението!
Преди години букурещкият кмет изтреби уличните кучета на общо основание. Плюха го, ругаха го... Но сега НЯМА кучета в Букурещ/а ако има, са малко/.
За сведение-гледала съм куче, гледала съм котки, имам и сега, имала съм и папагали и още какво ли не. Обичам животните. На кучетата местата им за живот са само три-в апартамент, в къща и в кучкарник/ако изобщо има от последното... /, с хора, които носят отговорност за тях. Да ходят по улиците, да лаят и хапят-не не им е мястото там!!! Сори... тогава аут. Или хората-ДЕЦАТА/защото голям човек може и да успее да се защити, дете не... /, или кучетата.
Не съм хвърляла животно на улицата и не се считам за виновна за тая безумна популация. Всички сме виновни-да бе, бла-бла... Тая кучешка напаст е сигурно 2000 поколение на изхвърлените кучета през 90-те от стопаните им от глад. Точно в тия години с родителите ми отгледахме болонка цели 15 години и не я хвърлихме някъде си.
Съжалявам, че и аз изместих темата... но не можах да се въздържа...
По темата-човек, който мъчи хора и животни, и то умишлено, не е човек. Не бих могла да съм приятел с подобно нещо, което не заслужава да се нарича всъщност човек. Утре ще нарани и човешко същество по подобен начин... не смея да го помисля дори...
Мой съученик пострадал от кучета преди много години. Просто бяга от тях, страх го е/мъж над 40... /, но не ги напада.
Преди време бях чела в нета за запалена котка в Люлин. Косите ми се изправиха само от четенето.
Момичето е болно и мястото му не е в нормална човешка и приятелска среда.
Спирам, че се олях :)
Д. А. А.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 997de07ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Приятелката ти има някакви проблеми в семейството и според мене... Познавах такова момиче като малка, аз пазех мравките по улицата и ловях мухите в чаша, за да не ги убивам, а тя мачкаше мишки с крака... Оказа се, че е осиновена и, че в приемното и семейство е жертва на домашно насилие...

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 3327fb33fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Има си психични травми или проблеми, трябва да се лекува

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: abb1f86162
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Кажи на "приятелката" ти да се пробва да изпитва превъзходство и доминантност над бъдещия си терапевт. Откачалка. :)

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 49b196f879
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Не съм учудена, виждала съм едно момче на улицата да бие ослепял котарак с пръчка, но тя да посяга на твойте домашни льобимци е нещо много лошо. Мисля че приятелката ти има някакви проблеми с животните (ухапало я е куче, одраскала я е котка) я и пусни един озверял питбул и ще види тя какво е да биеш животните :)
Wanderer

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c221ee8bdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Щом ти е настъпвала костенурката поскори и бий шута тя е извратенячка мойе някой ден и на теб да посегне

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: e98ac089cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Най-вероятно приятелката ти е жертва на насилие в семейството. Ужасно е, че малтретира горките беззащитни животни по улиците, но да се мъчи да убие горката костенурка? !? Това вече е прекалено! (Лично аз съм имала костенурки, а и съм много чувствителна към животните, и като умираха заради меки черупки ми беше много мъчно, а и много плаках. Имала съм и други любимци). Аз съм против насилието на всички животни-те не трябва да се малтретират! Също така злобните кучета защо са така? !? Защото хората ги малтретират и озлобяват и след това ги захвърлят! Приятелката ти има нужда от психиатър! Даже ще е най-добре да я затворят някъде без животни и да я пускат само за малко на свеж въздух, и то само с охрана!!! Как е Чочи? Оправи ли се горкичкото?

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c6e05d6283
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Попитай я защо упражнява насилието върху животните... Кажи и да се постави на тяхно място... Не знам...
Тая твоя "приятелка" може да стане човек, но не знам какви са шансовете. Трябва просто 1 норамлен разговор. Кое я кара да малтретира животните и като цяло защо така.. А ако не стане с приказки, не я игнорирай напълно, но придържай дистанцираност. Ти прецени.

ПС: Животните не трябва да се малтретират, но и те не трябва да ни малтретират(говоря за бездомните кучетата).

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 2b80e8e8c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Aко познавах някой, който измъчва животни леко казано щях да го ИЗКРИВЯ от бой. Знам, че ти е приятелка, но на нея и прави удоволствие да измъчва и това значи, че като порастне ще измъчва не само животни. Ще се заеме на сериозно с това и ще стане истинска заплаха. Жалко, че в България нямаме зоо полиция като в щатите - наистина се случват ужасни неща с животните. Аз много обичам животни и като съм виждал някой да тормози животно винаги той е оставал пребит на земята 2 минути по- късно (естествено, понеже съм момче бия само момчета- до сега не съм виждал момиче да измъчва животно и не мога да си го представя). Моят съвет е да си поговориш с нея или дори да направиш всичко възможно да стигне до психолог - че даже и психиатър. Ако я зарежеш, единственото нещо, което ще ти гризе съвестта е че тя свободно ще може да измъчва животни дълго време. Не знам дали тя е такава, но има някой хора, които им липсва тази част от мозъка, която е свързана със състраданието- това е научно доказано.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: be878af457
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Мисля, че ще ти дам най - точен отговор, защото съм малко по запознат от останалите хора.
Притялеката ти има така наречения Crush - fetish. Не може да я промениш! Такава ще е завинаги. Има много форми на този вид фетиш от смачкване на ябълка с крак до убиване на куче и др видове животни. Аз лично съм виждал клип, как момичета на 20 години режат ушите на малки зайчета, скачат отгоре им... Пробиват им главите с пирони и т. н. А най - странното е че има мъже, които плащат за един такъв клип. Примерно убиването на зайци с крака върви около 200$.

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 5cff4e4f8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Кажи на някой учител, родителите й или училищният психолог. По-добре да си "клюкарка", "задръстена" и да загубиш психически нестабилната си приятелка, отколкото да я оставиш да мъчи и убива (и до там ще стигне) животни.
Сещам се за филмът Хелоуин, по специално с режисьор Роб Зомби, малкото момче почна да мъчи, после да убива животни и накрая уби цялото си семейство.
Няма нищо лошо да си "малко уикед", примерно да ти харесва да гледаш операции, да си направиш пиърсинг на гениталиите, да имаш странен фетиш или просто да имаш такова излъчване, така на никого не пречиш, но в случая твоята приятелка наранява други същества.
Пък и каква приятелка ти е тя? Ако те уважаваше и ценеше никога не би повредила дори и твоя вещ, какво остава пък за домашният ти любимец. Това е живо същество към което може да се привържеш емоционално и е напълно беззащитно, все едно да ти каже "Ти сега за едно бебе ли си? Ако си ми приятелка хайде да му смачкаме главата! "
Аз лично смятам, че едно умно и добро животинче заслужава да живее повече, от колкото един болен садист и бъдещ проблем на обществото. И разбирам тя да беше малко дете, да кажеш, че не разбира, но говорим за един вече съзнателно мислещ човек, който осъзнава точно резултатът от действията си.
А ти щом си я виждала, не си я спряла, не си казала на никого и въобще нищо не си направила, докато не се е стигнало да там да те афектира пряко значи не си по-добра от нея. Егоистично е. Егоистично е да гледаш как ритат бременни котки и нищо да не направиш, но когато се стигне до твоят любимец да оревеш светът. Типично по български. :)
Ако имаш поне малко доброта е себе си, би й помогнала да отиде на психолог и да се излекува преди да е станала садистичен рецидивист свободен сред милиони животни, мъже, жени и деца, които по една или друга причина няма как да се защитят (например парализирани или стари хора, деца оставени без надзор).

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: a767f70afb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Номер 1-такива хора са просто животни.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: a767f70afb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   И това чудовище наричаш BFF

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 3f5137b719
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Абсолютно съм против 7. Има си други начини. А до авторката: приятелката ти е луда. Ако бях на твое място веднага щях да я зарежа. Много обичам природата и ако видя мой/я приятел/ка да тормози така животно щях да се възпротивя. А да не говорим за моя домашен любимец. Аз лично бих си помислил дали да не и изтряскам един (момче съм, но всичко си има граници). Много се надявам Чочи да е добре със здрава черупка... :) Хубаво е, че все още има хора, които ги е грижа за животните :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 83148a7976
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Твоята приятелка сигорно е била наранена и затова сега иска да се докаже , че е по силна . Но не е права трябва да уважава животните , защото ако тя е на тяхно място ще се засрами и ще разбере , че не е правилно . Животните са по- силни , но са по - нежни . И няма никой право да ги наранява.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 94acc8d9be
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Само едно ще кажа - дано приятелката ти да умре в брутални мъки! От все сърце й го желая! : )))))))

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 8132e86486
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Устaнaх с отворенa устa, aз aко бях тебе зaд някъв ъгъл вечертa щях дa я нaритaм дa пукне дaно ДAНО.... aмaa... кaк може дa имa тaкиa хорa.. доживотен зaтвор... зa нaсилие нaд животни...

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 91f2f8fe46
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Ако видя накой да измъчва беззащитно животно пред очите ми бих го гръмнал без дори да ми мигне окото. Силно вярвам, че такива хора ще си получат заслуженото, дори да не е в този живот.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 87638d869b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

36.   Аз лично съм убивал 2 кучета който нападнаха дете на светофар излязох с ножа и бой полицията дойде бащата на 9 годишното дете дойде и полицая щеше да ме прибере... При което бащата не знам кой се оказа ме искара мн бързо от полицията и ми се размина акта таа.... Тея псета ако нападнат децата ви да ги разкъсват ко прайте бе стпйте и си казвайте аххх какво мило куче който желае куче у дома на улицата няма място за такива животни

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 1bee0419b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Всички ще измретееее.... Всичкии... Всичко под ножа.. Щом се родиш, ще си отидеш...

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: c14b8525fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Много ме дожаля за костенурчето ти как е могла да направи такова нещо. Остави я не ти трябва такава дива приятелка. Аз никога не съм убивала животни само един път като бях много малка бях затворила котенце в кофичката ми за пясък и то се задуши, но аз много съжалявам за това и съм убедена, че повече никога няма да го направя.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 61d2a4ac05
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   Моля публикувайте този коментар, защото такива като лудатата горе спомената ПРИЯТЕЛКА не заслужава нищо и никой на този свят не заслужава да я познава ако аз я познавах щях да я гръмна, честно ти казвам. Такива насилници на най-прекрасните същества -животните заслужават да изгният зад решетките. Веднага я разкарай от живота си!

 
  ...
преди: 8 години, 16 дни
hash: 9bdb65290b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Да мъчиш животните е ужасно нещо. Не мога да ти дам съвети за приятелството, но не и позволявай да "превъзхожда" животните така. Остави я, но не и разрешавай да прибегне до рани или смърт за животинчето. На твое място бих защитила всяко същество като се сбия с нея, но ти опитай да им помогнеш. Нахрани ги, приюти ги. Помогни им. Има страници във facebook за защита на животните, към които също можеш да се обърнеш ако те е страх от това момиче в това отношение.

 
  ...
преди: 8 години, 14 дни
hash: ceec08423c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   Не ви разбирам. Нито природозащитниците, нито вегетарянците, нито никой. Мразя бездомни животни, с природата сме скарани, а някви да ми казват да се откажа от МЕСО, защото те животните изпитват болка е пълна глупост. На 13 съм и сигурни си мислите че съм някаква болна личност, ни не е така. Не ми харесва насилието наддомашни животни, но на мездомните кучета и котки трябва или в приюти или инжекция. Аз предпочитан спасено дете/жена/мъж отколкото бълхясали животни. Това е моето мнение. Не ми пишете за психиатрия си.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 14 дни
hash: 8017eda3ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Темата е стара, но ако все още я следиш се надявам да си зарязала окончателно чудовището което наричаш твоя" приятелка". Днес животните утре ще започне да тероризира хората или още по лошо да ги убива! Най- големите серийни убийци за започнали " кариерата " си именно с убиване и измъчване на животни и после са минали на хора. Тази няма да стане читав човек отсега ти казвам! ж. 22

 
  ...

...
преди: 8 години, 12 дни
hash: ecf5536727
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   Актовете на насилие спрямо животни отдавна се използват като индикатор за опасна психопатия, която не се ограничава само до жестокост над животни.
„Всеки, който е способен да наблюдава с безразличие и удоволствие смъртта на което и да е живо същество, е в опасност да повярва в незначителността и на човешкия живот”, пише др. Алберт Швайцер.

А според Робърт Реслър, който се занимава с профилиране на серийни убийци за ФБР:”Убийците.... много често започват от убийството на животни в детството си”

 
  ...
преди: 8 години, 12 дни
hash: 4e7503ec08
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   Интересно и е затова го прави. И аз като малък съм трепал котки с прашката или ги давех и на един приятел му изкормих рибките, беше ми интересно какво имат вътре, той така и не разбра, помисли, че са хванали някаква болест или се ядат помежду си. Колил съм и кокошки и зайци, защото събирах заешки опашки, да съм бил на 10-11 тогава. Не съм психясал от това и още човек не съм убил, това е период който преминава, така че не е толкова лоша приятелката ти, много хора са били като нея.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 дни
hash: 8017eda3ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   47 и аз съм била дете правила съм си неуместни шеги с котарака на баба, като например да го дръпна за опашката или пък имах един период, в който след морето ги потапях донякъде наполовина във вода просто защото исках да му покажа колко е хубаво да ходиш на море без да съобразя, че котките мразят водата. Сега се чувствам зле и се надявам където и да е сега Чочко той да ми прости за тези шеги с него (той отдавна е покойник ). Сега се отнасям с животните добре. Ако съм ударила някое последно време то да е било защото тормози друго например като бях малка на около 10 тупнах петела леко в пръчка защото тормозеше една възрастна болна кокошка или пък по - миналата година леко тупнах опашката на един нахален съседски котарак тормозещ тези на баба и искащ да им изяде цялата храна.

 
  ...
преди: 8 години, 9 дни
hash: 8017eda3ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

49.   Към номер 44 Детенце, за да има изоставени животни до голяма степен вината е и на хората, които го правят. Ако те не изоставяха животните си само защото виждат, че не се справят нямаше да има толкова клети същества оставени на произвола на съдбата. За приютите да съгласна съм да ги има, но и условията в тях трябва да се подобрят, а не животните да са като в концелагер както се видя и от "Господари на ефира". В Щатите например като съм гледала "Зоополицаи" по Анимал планет преди да дадат животно за осиновяване първо му правят поведенчески тест дали е агресивно или не ако не е го дават са осиновяване ако ли не го приспиват. И тука трябва да стане така, но има много да гоним хората на запад. Ние тука даваме пари по 700- 800 лв. за породисти животни, а приютите в същото време са препълнени с клетници чакащи присъдата си! Неведнъж Екоравновесие прибира кучето кастрира го и пак го пуска е не става така! Прибираш го, обезпаразитяваш го вътрешно и външно, правиш му поведенчески тест дали е агресивно или не и ако не е го даваш за осиновяване, а не да го връщаш пак на улицата. Ж. 23

 
  ...
преди: 8 години, 9 дни
hash: 8b79be5857
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   Ама колко сте прости. Пожелавам ви искрено вас да ви ритат, скубят и да изпитате болката на едно бездомно животно. Това са най-прекрасните същества на света. Бих нарекла вас мръсни и долни животни, а те по-достойни да са човеци.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 7 дни
hash: ceec08423c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   До номер 49 това е ваше мнение и не мога да ви съдя по никакъв начин, но се съгласете, че аз и другите по улицата ( които не са поели тази отговорност с домашен любимец) не сме виновни, че на някои им е втръанало от любимеца и са го изхвърлили. А относно това с приютите не е само с тези за животните, а и за сираци ( може би и за бездомни). Не е честно щом някои направи нещо нередно цялото общество да е слагани под общ знаменател.

 
  ...
преди: 8 години, 1 ден
hash: cd8a00581e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

52.   Тази с удоволствие бих я пуснала на разгневени питбули или на глутница вълци и с най -голямо удоволствие бих гледала как я оглозгват. Да видим в такава ситуация дали ще покаже „ превъзходството ”. Що някой питбул не нападна, а само гълъби, костенурки и котки все малки беззащитни животни? Защото питбулът сигурно веднага ще я захапе нали? ж. 23

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2b279648d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

53.   Онзи ден покрай поста, че 10 годишен хлапак е убил кученце се сетих пак за тази тема и как преосмислих отношението си към животните. В по - горните си постове бях писала как понякога си позволявах да гоня кокошките, да им скубя перата, както и да мокря котарака и да му подръпвам опашката. Но да убивам животно никога не ми е минавало през ум. Днес въобще не се гордея с това. Ето какво ми се случи и преосмислих отношението си бях на 10 гостувах лятото при баба и дядо на село и веднъж носейки единия котарак да му се порадвам без да искам го бях хванала неправилно през корема и навярно му бях притиснала стомаха. Много се уплаших да съм му навредила тогава тъй като той от нищото започна да се превива от болка - нищо му нямаше Слава Богу. Баба видя всичко и заради предишните ми подвизи дори не ме изслуша реши, че нарочно съм искала да му причиня болка започна да ми крещи, да ме нарича садистка, да ме удря и да му скубе. Напиках се от страх тогава, но от онзи ден насам никога не съм си позволявала да правя лоши неща с животни. Бях на 10. Така че понякога си трябва бой той е необходимо зло, но на твоята приятелка и трябва в много по - големи количества.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker