Просто нещо - едва ли ви засяга! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Просто нещо - едва ли ви засяга!
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 2387 пъти
Искам да споделя част от така наречения си живот. Аз съм си мангал. Циганче, манго. От малък град съм, ако 25 хил. души могат да се нарекат малък, де... На 15 г. съм, сега октомври ще правя 16. Имам проблеми със очите - родих се с изкривени очи. Последните две години претърпях две операции, от които до голяма степен се оправиха, но ми се струва, че с течение на времето малко по-малко ще се изкривяват отново...

Живея бедно, не си позволявам скъпи неща... Имам скъп телефон, който е взет на лизинг от виваком, а кой ще го плаща - никой! Имам майка, която само ме подтиква, че на моите години хората около нас (от моите среди) са оженени, и си имат по 2-3 деца, а аз приятелска не съм си имал до сега, и съответно не зная да се целувам.
Много ми липсва и женска ласка, майчина, от чиято липса сигурно ще съм вкопчен във връзките си.

Баща ми е майстор, (строител). Не искам да се хваля, но той е един от най-добрите в целия град. От онези, които не са такива по диплома и документи, нали разбирате. От известно време работи за Кметицата, но скоро май работата ще свърши. За него какво мога да ви кажа. Не ме закача за нищо. Никога не сме седнали ей така да си поговорим, било като приятели, мъже или като баща и син, освен веднъж два пъти, де. От единият беше малко пиян.

Бе ме ми казал, че всички жени били еднакви, че нямало значение каква ще си избера. Че е имал някъде 7-8 жени, (като беше пиян дори не си ги е спомнял). Говореше ми как като малък беше най-добрия по грошари, койници, (надявам се, че знаете за кои игри говоря). Как по-често той печелил, когато с приятелите си играли карти - май свара. Как със 30-50 стотинки са стигали преди за толкова много неща. Джобни дори за целия ден, а сега...

Разказа ми как един ден, когато е бил на 16-17 г. неговите мислили, че е на училище, а той (буквално), със съседката в леглото... по нейно желание, разбира се. Как след казармата са се взели и т.н. Дотук си спомням, може и да има още, не зная. Като малък много съм боледувал. По болници... изпуснах и малко от училище. Лежал съм и в София в една болница, нещо като пансион когато бях на около 11-12 г. от торбеколоза.

Да не говорим колко и там са ме тормозили... имаше една кака по-голяма от мен, която си позволяваше да ме удря шамари, колкото и когато си поиска. Спомням си веднъж нямало какво да ни дадат за вечеря, и ни дадоха нещо по-малко от кифла, но не беше пълна с мармалад или нещо подобно. Не помня добре, не беше вчера. Спомням си как след като са ни раздали по едно от тези неща, някакви като гервеци, но с формата на салам. Спомням си как тя взе от моето някъде почти половина, 40%. Когато си легнахме (спяхме в една стая, около 5-6 човека), и казах, че не искам да живея повече с нея, след което седна на моето легло и започна да ме удря шамар след шамар през лицето, докато във същото време ми крещеше в отсреща. Даже ми пусна кръв от носа, и си изцапах ръкава. Каза ми, ако някой ме попита утре каква е тази кръв, да кажа, че съм се ударил на вратата. Помислих си да кажа на някой какво прави с мен, но после ще последват само още по-големи побойща, това ме спираше.

Аз съм от страни като аутсайдер. Е не съм чак толкова зле, от части и социален инвалид. Не зная как да се държа с хората, с момичетата.

Не виждам смисъл да продължа да пиша. Хайде, това е от мен :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 4940832f33
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, няма смисъл... Не само от писане... И нужда няма...

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: a717572d96
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не разбирам, какъв съвет очакваш. Май просто искаш да споделиш, и друг път си го правил.
Първо, не те съжалявам, че си циганин, защото човек не може да промени пройзхода си, не бива да се срамува от него и да бъде съжаляван заради това. Аз като българка също съм била обиждана в чужбина, мачкана и тормозена заради пройзхода си и по-мога да разбера циганите у нас, но останах с гордо вдигната глава, с българско гражданство, макар че отдавна имам право на друго. Хората това ценят - като те видят, че не си се пречупил, престават с тормоза и почват да те уважават и дори да се интересуват от културата и езика ти.

Мога да кажа само, че съжалявам за здравословните ти проблеми. Не се притеснявай за очите, няма как да се изкривят наново след операциите. Колкото за тормоза в диспансера, минало-заминало.
Въпреки това те съветвам да не мразиш българите и другите хора, с които живееш. Не спазвай сляпо и циганската традиция да се жениш толкова млад и да създаваш деца, които също да са бедни. Българите, знам че ни мразиш, мразила съм и аз мъчителите си, но българите не правят така и в крайна сметка живеят по-добре. Виждам, че на училище си ходил, завърши си средното образование, но до 12 клас - с държавни изпити, със специалност. Междувременно не е зле да почнеш да се учиш от баща си, да го придружаваш и да му помагаш. Българите казваме, че занаят не се учи, а се краде, а за строители винаги ще се намери нещичко, защото къщите никога няма да се строят от машини.
Имай си приятелки, жени и дори прави секс с тях, но само с кондом! Не е мит, че сред ромите има много венерически болести, а и ще се опитват да те хванат с надут корем.
Ноооо, но имай за цел твоите деца да не растат бедно. Не пройзходът е проблемът ти, а бедността! Завърши, наживей се, направи си име като добър строител и някъде към 25-30, дори нагоре мисли за деца. Като мъж можеш да създаваш деца до много висока възраст.
Нека твоят син не се нарича „мангал“, да няма практически краден телефон и майка, която да не го прегръща и обича. Нека твоят син бъде горд син на баща си, да те има за пример. Освен това, съветвам те да не се жениш за ромка, поне не от твоя град. Ромите наред с датчани и финландци са най-чистите народности на света - т. е. не са се месили с никакви други народи и имат страшно много генетични проблеми. Пример си и ти - не си здравословно добре. Гледай да си вземеш жена от далеч и дори българка (е, българката ще иска ти да си постигнал много в живота си, да имаш стандарт на живот). Само така децата ти ще са здрави. Избирай жената до себе си внимателно - не е вярно, че всички са еднакви! Избирай нежна жена, която да те прегръща и обича, която да ти е не само за секс и за инкобатор на децата ти, а да е до теб в труден момент, да ти дава сили, да е партньор в живота ти. Не е нужно да имаш много жени като баща ти, а една. Той е търсил тази жена и не я е намерил. Махкай се като завършиш от града, отиди на място, далеч от майка ти, от твоите хора. Дори отидете с баща ти там, където има работа и се оглеждай внимателно. Дори да мислиш, че си намерил правилната жена, не се жени за нея и не ? прави деца. Поживейте малко, изобщо - виж и добрите неща у българите. Те имат една жена и едно-две деца, но се грижат за тях. Виж как са облечени и обгрижвани, имат винаги за ядене и не са болни от турбеколоза, а ако се разболеят, онези ще продадат всичко, ще станат последни просяци и пак да има за детенцето. Циганите раждат много деца и не се грижат за тях. Ти си пример, че е мит и това за топлата им душа. Майка ти не те е прегръщала и не се е погрижила истински за теб.
Странен народ сте, ако сте изобщо народ, а не един сбор от различни племена... Преди 2 години четох за една циганка, която, за да спаси детето си, срещу което се е задавал камион, а то си е играло на международен път, се мята сама... и двамата умират и 9-те ? други деца остават без майка. Изводът - имай винаги точно толкова деца, за които можеш да се грижиш и да не изпускаш от очи.
А ти, ти си на добър път - грамотен си! Остава да завършиш 12 клас + да „откраднеш“ занаят и да остискаш и не се ожениш млад и зелен.
Постави си цели - не да не си циганин, това не можеш да промениш, а да не бъдеш „мангал“. Интегрирай се, отиди да живееш и работиш в град, в които не те знаят, далеч от твоите хора, които ще те мъчат да спазваш сляпо традициите! Вземи пример от българите и си постави за цел твоят син, твоята дъщеря да са с гордо вдигната глава и да живеят добре.
Знаеш ли, между другото, какво биха направили родителите на едно българче, ако друго дете така малтретира тяхното - ами ще се оплачат на ръководството на болницата, ще се срещнат с други родители. Като имаш едно-две дечица, те са ти по-ценни от всичко. Ти чувстваш ли се ценен за родителите си? Чувстваш ли се ценен за общността ти? Помисли над това.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1161e099ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Сега защо ли си мисля, че тука половината ще се забият в редовете, където момчето обяснява, че е циганче с проблеми с очите и нататък само ще упрекват :D. Тва се води расизъм, та към темата. Проблема с очите, наистина е ужасно аз съм се родила с прищипан нерв, само че с време внимавах с очите (едното прескачаше, сега много рядко), сега почти никои не знае за проблема ми, естествено аз си го усещам. Та надявам се с времето и ти да се оправиш, не защото едва ли не е грозно (за мен си е човешко, един вид проблем), а и защото като чувство е гадно, понякога сигурно и те боли.

За това с майка ти и момичетата, ти за тва не се безпокой, всичко с времето си. Аз съм на 13 до сега не съм имала гадже... обожатели-да, но някак си се пазя за първата целувка. Нали знаеш, че хорското мнение не е важно. Аз пък мога да ти кажа, че за голем процент от хората 15 е прекалено ранна възраст за женитба. Най-малкото психически не сте готови за това. А колкото до ласките от майка ти- никак няма да са от проблем, като си намериш приятелка всичко идва на мястото си, знаеш колко искаш да се отдадеш и имаш някаква идея защо (личен опит).

Това за социалния индивид- бе я припадай! Няма такива филми, да говориш с момиче е все едно да говориш с приятел, родител, брат или сестра, напълно същото само че внимаваш в личните теми. Не се спичай, не е страшно, просто си говорите, може да е напълно безсмислена тема, важна е усмивката и лекия намек. Повярвай ми щом се случи, думите сами излизат, не е страшно.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: ed6ffa8df9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На всеки са се случвали лоши неща. Аз не съм циганче, но не ви мразя. Имала съм приятелка циганка и тя беше най-умната от класа ми, така че учи и се опитай да се доближиш до вашите. Започни да ги изненадваш, носи добри оценки в къщи помагай (знам, че това ще е много трудно ;д ), но все пак според мен повечето хора не ви мразят и моля те не се засягай от това "ВИЕ". Ние сме едно все хора сме.
Е КъСмЕт оТ сЪрЦе!!!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 2115cc1870
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Коментара и съветите на 2 много ми харесаха, затова вслушаи се в тях, опитаи се да бъдеш полезен и в обществото, и на себе си... успех

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 2b782a07ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Операция на изкривени очи не се прави в ранна детска възраст, защото в пубертета тялото нараства и може мускулите на очите да си променят дължината и съответно очите пак да се изкривят или да стане нещо по-лошо. Така че не се притеснявай за тях, няма да се изкрияват повече, след като станеш на около19-20 години и си направиш операция.
А колкото до упреците на майка ти - тя не е права. Връстниците ти се женели на по 15... Ти не прави така! На тази възраст хората не са достатъчно зрели и отговорни, за да отгледат семейство. Те го правят само заради помощите от държавата и заради родителите си, но не е правилно!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker