Има ли смисъл въобще да живея? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Има ли смисъл въобще да живея?
преди: 2 години, 5 месеца, прочетена 2092 пъти
Здравейте,от около половин година се чувствам адски подтисната и нежелана.Чувствам се толкова сама и неоценена.Сякаш всичко което правя няма смисъл и ще е провал.Знам че всичко зависи от мислите и нагласата ми,но не виждам нито една причина за нещо положително.Винаги съм имала някакви семейни проблеми,но съм се научила да не им обръщам внимание,а сега буквално ме изяждат отвътре.Спортувам си,храня се здравословно и правя всичките онези неща които биха ме накарали да се чувствам по-щастлива.А в любовен план,аз по-нежелана не съм се чувствала.Понякога се питам въобще има ли смисъл да съществувам,а това не е окей.Бих потърсила помощ или съвет от специалист,но в момента нямам финансовата възможност.Просто се чувствам адски празна и изтощена и каквото и да правя сякаш това чувство се е настанило дълбоко в мен.Може би това е в резултат на доста неприятни отминали събития,които се случиха не толкоа отдавна.Също така да кажа че съм момиче на 19.Преди време имах паник атака които спряха,но напоследък се завърнаха.Където и да съм се чувствам като навлек,чувствам се пренебрегната и нежелана.Ако някой е преминал през нещо подобно моля да ми напише как се е справил и какво му е помогнало.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: e8ecc2cebd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Здравей.Аз съм мъж на 28 години и имам паник атаки от 2014 - 2015 година до ден днешен.Ходих на психолог , невролог , психиатър и всички ми изписваха антидепресанти.И днес ги пия ,но резултат нулев.Отчаян съм и подтиснат с мисли за прекратяване на живота.Чудя се ако отида в някоя друга държава дали живота ми ще потръгне и го обмислям като вариант.А ти с какво се занимаваш? Учиш ли ? Работиш ли ?Така че , да знаеш много хора сме като теб в съвременния свят.Живота е гаден.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 6a89c9aa1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Аз съм същата. С изключението че съм на 22. И това че не се храня толкова здравословно. Спорта ми е да се движа адски много всеки ден.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 08a8a9348d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей.Аз съм момче на 17 години.Имал съм такива моменти.Трябва да го превъзмогнеш и да намериш приятели,които ги интересуваш.С тях ще се чувстваш оценена.Радвай се на малките неща!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 0d9ecef275
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Здравей момче на 19 ти пише още си прекалено млада,за да се отказваш да живееш,разбирам че проблемите в семеен план те изяждат от вътре,но това не е причина да спреш да се бориш,не на всеки живота му в личен план е идеален,колкото до това със специалистта бих ти помогнал,виж ако искаш може да продължим да комуникираме оставям ти имейл,за да разменим кординати.
*@abv.bg

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 7fb23fe74a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Привет!

Този въпрос никога не трябва да си го задаваш! Да - има смисъл да живееш. Само на 19 години си и има толкова много пред теб. В момента се чуватваш така и те разбирам, може би е силно, но замисли се. Предстои ти може би университет, работа, или и двете. Ще срещнеш толкова много нови хора и живота може да те завърти на 180 градуса. И след само няколко месеца или година да забравиш за тези твои чувства. Нямам много контекст какви битки водиш, и какво ти е. Но си само на 19. И щом тренираш, храниш се здравословно и буташ напред - въпрос на време е всичко да се промени. Не знам от какъв калибър град си, дали е голям или не, но може би стават евенти, културни мероприятия, където може да се познаеш с хора.

Аз съм мъж на 27 години и последната ми свриозна връзка приключи 2017г, така че те разбирам. Аз също се чувствам нежелан и самотен в любовен план, но не се давам. Въпреки, че съм 8 години по-голям от теб и вече наборите ми тичат с бебешки колички наляво-надясно.

Просто не се давай. Лесно е да го кажа - знам. Но си малка да си задаваш подобни въпроси. И все пак, ако имаш нужда от помощ, чувстваш се зле и усещаш, че не можеш повече, разчитай на помощ от мен. Мога да те насоча към помощ без финансови средства. Например, аз ходя по евенти. Срещам се с нови хора. Разрушавам се и се държа постоянно зает, за да не се поддавам на самотните мисли. Гледам да инициирам излизания и виждания с приятели. Използвам време за професионално развитие. Чета доста - препоръчвам автора Мирзакарим Норбеков, който има страхотни книги за личностното развитие - Опитът на един глупак. Страшно са ми интересни и полезни. Може да им хвърлиш едно око. Както спомена, ако нямаш финансови възможности, мога да изпратя някои книги и да си ги прочетеш. На мен ми бяха от огромна полза.

Надявам се коментарът ми бъде одобрен от редакторът въпреки това, че предлагам да пратя книга по куриер. Просто сме хора.

В.

 
  ...


...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 4875e6cddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Разбирам как се чувстваш. Преди време и аз се чувствах по същия начин. Не ми върви в любовта, ама изобщо. Как така става че всеки път когато харесам някого, дори този някой също да ме хареса, първоначално, накрая всичко се прецаква и в крайна сметка тези които са ми били тръпка не щат дори да общуват с мен поради различни причини... Като проклятие е.
Аз не съм от хората, които ще се хванат с някой, когото не искат, който не им е тръпка, само за да не са сами. Какъв му е смисълът тогава??
Съвета ми към теб е да заобичаш себе си. Щом те е страх че ще си провал, отритната и отхвърлена, нека бъдеш пък отритната и отхвърлена. Много важно! Мисли за себе си и обичай себе си. Грижи се за себе си. Така ще спре да те интересува кой какво си помислил и т.н. Живей за себе си. Това е единственото решение на проблема. Друго не можеш да направиш. И аз имам травми, смърти в семейството и имах паник атаки.
Съвета ми е тегли една майна на всички и всичко и си живей живота доколкото е възможно, само избягвай да вредиш на другите хора. Егоизма е полезен, стига да не те кара да вредиш на околните.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: f8aefa0fe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Всички сме се чувствали самотни и аз бях така на твоите години, дори и малко по-късно, но гледах да уплътняван времето си с учене, спорт всеки ден, хоби, излизане с приятелки. Имах и по-голяма сестра, която постоянно ми се подиграваше, че съм задръстена и нямам приятел и за какво ми било това спортно тяло, което не използвам по предназначение. Просто при мен нещата се случиха по-късно, омъжих се по-късно, но имам вече 20 г. брак, а тя се омъжи рано и рано се разведе, така и не се омъжи повторно.
Всеки си има съдба, не гледай другите и не мисли, че са по-добре от теб, както и не мисли, че никой не те харесва. Понякога срещаме подходящите хора по-късно, но остават с нас за цял живот.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: f35abe20bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   В живота има и хубави има и лоши моменти.Това е част от него.Това не променя факта, че живота е нещо прекрасно и е най-големият дар за всеки един от нас.Всеки един от нас е бил потиснат, бил е и усмихнат.Тези неща идват и отминават.Сега като се сетя за какви неща съм бил потиснат направо не мога да повярвам.Горе главата! Това е преходно.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 09adcd89cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравей, искам да ти кажа, че не си сама, разбирам те напълно. Аз съм момиче на 21 години, в момента съм студентка. Имала съм доста периоди, в които съм се чувствала по този начин - сама, пренебрегната, сякаш не съм необходима на никого и в тези моменти съм се питала за какво въобще живея, има ли смисъл моето съществуване? Чувствах се така на края на последната ми година в училище, просто чувствах, че се намирам в застой, всички около мен правеха интересни неща с живота си, а аз не. Нямах търпение да вляза в университет и да ми се случи нещо ново. Е, влязох, запознах се с нови хора, беше глътка чист въздух. Но отново имам моменти, дори цели периоди, в които се чувствам така. Мисля си, че колкото и приятели да имам (те не са много), винаги за тях съм нещо като втори избор. Никой не предпочита мен, особено в любовен план - кръгла нула съм. Част от тези неща отдавам на това, че съм доста резервиран и затворен човек пред хора, които не познавам. Не знам. Чувствам се така, сякаш не принадлежа никъде, като изгубено парче от пъзел, не мога да си намеря мястото. Четох, че това се случва на доста хора, които са в тази възраст - чувстваш се объркан, защото прключва периода на детските години и навлизаш в света на възрастните. Отнема време докато разбереш какво искаш да правиш и как въобще да правиш нещата. Не знам дали това е случаят.
Понякога тези периоди преминават и се чувстам много добре, сякаш всичко е наред и знам какво искам да правя, казвам си, че ми предстоят и много щастливи дни занапред. Но после пак всичко започва отначало, чувствам се объркана, нежелана, самотна. Дори не знам как да изразя всички емоции, които чувствам, защото са комплексни и са адски много.
Не знам какво да ти кажа, понеже и аз не съм се научила как да се справям с това. Но искам да ти кажа, че не си сама. Когато ми минават лоши мисли през ума започвам да мисля за семейството си, за родителите ми и знам, че ако с мен се случи каквото и да било, те не биха го преживели никога. Също се сещам и за други близки хора. Тогава ми става по-леко, защото се сещам, че има хора, които ги е грижа за мен. Дори да не ми го казват всеки ден. Защото аз знам, че дори да не им го казвам винаги, ужасно много ги обичам и ценя. Съветвам те и ти да правиш това, сигурна съм, че има много хора, които ги е грижа за теб. Поговори с някого, когато споделиш с близък човек ти става една идея по-леко и по-спокойно. Напомняй си често, че ти си в началото на живота си и толкова много неща предстои да ти се случат - може би най-хубавите в живота ти. За да си тук, значи има смисъл, значи имаш цел, може би в момента не знаеш каква е, но в бъдеще ще разбереш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: f1bd64281e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Писала си "нежелана" 3 пъти и е май класическата психика на жена на твоята възраст (че и доста нагоре)... Направи си услуга на тия години, и се научи да бъдеш пълноценен човек за себе си. Научи се да бъдеш личност. Иначе тая психика да търсиш от друг това което ти липсва, ще ти изиграе лоша шега... Повечето жени запълват дупки цял живот, в пряк и преносен смисъл...

Човек е сам на тоя свят, това е положението. Дори в собственото си семейство се чувства сам, и според мен така са повечето. В днешно време е трудно да намериш и приятели, защото всичко е една аморфна маса. Така че става все по-важно човек да се фокусира над собственият си живот, над собственото си психичко и физическо здраве. Всичко останало е второстепенно. В какво си се "провалил", особено в очите на останалите... не трябва изобщо да ти дреме. Те да си гледат собствения мизерен живот...

 
  ...

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: fdc9743385
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Скука и мързел. Това са ти проблемите. От тях ти идват лоши мисли. Започни да създаваш нещо, захвани работа и ще видиш, че нещата ще се наредят. И четене, четене, четене

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 76a80a3d13
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Депресията тръгва най-вече от това, че човек прави неща, които не иска да прави и не прави нещата, които иска.

"Спортувам си, храня се здравословно и правя всичките онези неща които биха ме накарали да се чувствам по-щастлива"

Въпросът е какви са тези неща дето трябва да те карат да се чувстваш по-щастлива? Такива, които НАИСТИНА те карат да се чувстваш щастлива, или такива които обществото ти казва, че трябва да те накарат да се чувстваш щастлива? Например със спорта. Ами може спортът да не е за теб, или конкретният спорт който си избрала да не е за теб, но понеже обществото казва "спортувай за да си щастлив" и ти спортуваш надявайки се да си щастлива от това.

Та, съветът ми е, виж наистина какви неща ти се правят, и които са постижими, и започни да ги правиш. Постижими казвам в смисъл много хора ще кажат "искам да съм на Хаваите в момента" ама няма как да се постигне лесно. Затова си откриваш нещо друго, по-постижимо. Примерно творчество, или пък излизане с приятели, или пък танци и тн.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 88a7150df7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   От авторката:Хора вие сте уникални, толкова много благодаря за подкрепата. Невероятно е как хора които не се познават са толкова отзивчиви и готови да помогнат. Бях вече готова да поема критика, за това че съм твърде млада да се оплаквам и да се отказвам. До хората които споделиха същите проблеми им пожелавам от сърце да се оправят нещата, защото го заслужавате. Като чета коментарите осъзнавам че наистина някои неща имат смисъл.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: c512c17594
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Обичай себе си, медитирай, живей за себе си не да впечатляваш останалите, приеми най-лошото, което може да се случи, ще видиш как ще те облекчи.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: fdc0fc654b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Мили момчета и момичета, живейте заради себе си , а не чакайте някой друг да ви оценява и от това да зависи животът ви. Радвайте се на това, което имате, а не страдайте за това, което нямате в момента. Самата ви младост е най-голямата ценност, която имате и тя не е безкрайна, за да я прекарате унили и нещастни. Когато сте Ок със себе си, ще успявате и другите. Ако излъчвате тъга, депресия, ако се самосъжалявате непрекъснато, ще отблъсквате хората от себе си .

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: a2c36f70ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Имаш ли домашен любимец? Просто като идея - защо не си вземеш коте/куче? Обичта и грижата за друг придават смисъл на живота и ти дават сили да се бориш с трудностите в живота.
Аз имам склонност към тревожност, но откакто имам котка, това много ми помага. Не решава проблема, разбира се, но помага.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 1507da2789
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Така или иначе в един момент ще умреш - неизбежно е. Така ,че няма смисъл да бързаш с това.

Профил в tinder , okcupid и т.н. имаш ли? Почни да излизаш на срещи (само бъди внимателна).

Щом имаш семейни драми се научи да цениш и да си щастлива в самотните моменти които имаш. Щастие а не повърхностно удоволствие. Ако не си щастлива сама със себе си никоя връзка няма да те направи щастлива.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 0c5cb99a2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Да! Има смисъл! Бог те създаде и те обича! Ти си толкова специална за Него. И родителите ти, приятелите ти-дори да не го чуваш и усещаш често -те също много те обичат, убедена съм! Някой има нужда от теб. Имам съвет - бъди светлина за хората около теб. Разсмивай ги. Карай ги да се чувстват значими. Това ще те направи щастлива.
Знаеш ли, че някога си казала нещо на някого и то е оправило денят му? Знаеш ли, че без да знаеш, някой се усмихва заради теб? Събуждаш ли се сутрин, виждаш ли, ходиш ли, здрава ли си - ти си богат човек. Намери щастието там, където не си го търсила до сега. И винаги помни- Ти си важна! Тук си с причина! Ти си причината за някого... Успех!!! :)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 98906fd44e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Всеки е имал такива моменти. При мен винаги след лош момент идва много хубав, колкото по-лош е момента, толкова по-хубаво нещо ми се случвалслед това.
Паник атаки също имам при много стрес. Аз обача сепнаучих да ги контролирам, когато врначалото ги получавап още повече се плашех, че ще припадна на работа, някак сирсе стягах и спирах да дишам и ставаше много лошо.
Сега когато усетя си казвам, черзнам какво се случва, аз контролирам ситуацията и няма да се случи нищо, което не искам и дишам, дълбоко и спокойно. Никой не разбира, само понякога съм леко поизпотена след това. Ако аз мога и ти го можеш.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: be82c94d81
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   С хапчета не се решават проблемите, а с промяна на мисли, възприятия и света, а това става с четене и слушане на видеа от вдъхновяващи хора.

 
  ...

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: ba91aafb7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Промяната започва от вътре на вън. Хората те възприемат такъв, какъвто ти сам се възприемаш. Излъчването е голяма нещо, както се чувстваш такова е то. Семейни проблеми имаме всички, но това не е оправдание. Утре се наспи, пии едно хубаво кафе, иди разходи се и се наслади на деня. Хубавите неща понякога са прости.

Котката си мислела, че щяла да намери щастието когато си хване опашката. Минала друга котка покрай нея, а първата я попитала защо не гони щастието. Втората отвърнала - Защото да го гоня, когато то ходи след мен.
-преразказ от някоя от книгите които съм чела.
В тоя ред на мисли препоръчвам "Вашите слаби места" на Уейн Дайър.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker