Негативните мисли ми разяждат психиката - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Негативните мисли ми разяждат психиката
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 963 пъти
Здравейте, на 16 съм и имам чувството, че тотално ще се побъркам, и ще вляза в някоя лудница. От няколко дни насам започнах да осъзнавам, че нищо в живота ми не е наред - и в настоящето, и за бъдещето се очакват подобни прогнози.
Ще започна с това, че уча в едно елитно училище, където всички ученици изкарват само отлични оценки. Аз се старая, уча и даже ходя на уроци по един предмет и пак изкарвам много по-ниски оценки от тях като 4-КИ и 5-ци. За мен това са добри оценки, но по критериите на това училище са слаби и това ме кара за се чувствам тъп. Но може би си е така, тъй като реакциите ми са доста забавени.
Поне, щом нямам добри оценки, това би означавало, че излизам непрекъснато с приятели, ходя по купони, забавлявам се. Нищо подобно. Социалният ми живот ми е една кръгла 0. Нямам почти никакви приятели (само 1 приятелка и то ни дотегна да излизаме) и се чувствам много самотен. Не мога да комуникирам с хора като нормален човек. Като застана пред някого и се изнервям и започвам да се държа странно и неадекватно.
Да не забравяме, че след около 2-3 години вече трябва и университет да избирам, както и специалност. Нямам никаква идея с какво мога да се занимавам в живота.
Тези негативни мисли просто ми разяждат мозъка и ме карат да се ядосвам, както и да се разплаквам. Опитвам се да не мисля за това, но просто не мога. Дори всичко това, което сега написах е резултат на това. Просто се чувствам безпомощен и не знам какво да правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: 5a385cab3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Ами лека полека навлизаш в живота на възрастните и започваш да осъзнаваш че не всичко което хвърчи се яде. Не се поддавай на негативни мисли! Бъди себе си, намери нещо което те прави щастлив и го прави. Не спирай да се самоосъвършенстваш. Изгради обич към самия себе си. Имай принципи и ги отстоявай. Другите не ги гледай! Много от тях са натегачи и успеха им се дължи на това че са симпатични на някого. Като започнеш да работиш ще разбереш за какво ти говоря.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 5c3fbfe222
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Намери си занимание извън училище - започни да учиш език, да спортуваш, да ходиш на фитнес, доброволец в нещо и пр. Там ще срещнеш и приятели. Тоест направи така, че училището ти да не е единственото ти занимание. Харесвай се и се приеми какъвто си. Никога не се сравнявай с другите. И мисли позитивно. Така ще привлечеш хубави неща в живота си.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 6b701dfa9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   За негативните мисли ще те посъветвам да си позволяваш за малко да плачеш или да си изливаш яда наум, като обясняваш на себе си какво те е разстроило. Нека не е за дълго обаче, по някое време трябва да станеш и да пренасочиш вниманието си върху нещо друго. Ако проблемът е сериозен, потърси помощ- родителите ти са на твоя страна и можеш да разчиташ на тях. Още нещо- недей да се сравняваш със съучениците си, защото те имат различни характери, мисли и интереси. Техният успех или неуспех няма нищо общо с теб, затова се съсредоточи върху себе си- оценките ти не са лоши, просто имаш някои пропуски и това може да се поправи. В десети клас, в който си или доскоро си бил, се учат много предмети и това може би те натоварва и затова изкарваш и някои четворки. В единадесети ще се съсредоточиш върху по- малко предмети, повечето от които ти си избрал- например в езиковите гимназии това са езиците и двата профила, които си определяш сам. Има и още малко предмети, но не е нищо невъзможно и с правилната нагласа ще се справяш още по- добре. Може би трябва да попълниш стари пропуски или да промениш навиците си на учене, ти си знаеш.
Споменаваш, че се вълнуваш за бъдещето си, и искам да ти кажа, че е съвсем нормално на 16 да се чувстваш объркан и да не знаеш какво искаш да учиш/ работиш. Такова решение се взема постепенно- първо трябва да разбереш какъв си и какво търсиш, а после да се информираш за различни специалности и професии. Сега ти звучи сложно ( между другото, и аз нямам идея какво искам да уча и също съм на 16, но съм в началото на 11. клас и имам време), но в някакъв момент ще се получат нещата, повярвай. Говори с родителите си- все пак и те са минали през същото и могат да ти дадат някой съвет, а има и специалисти, които могат да ти помогнат в избора на професия. Във всеки случай имаш време, недей да се стресираш!
Казваш също, че нямаш приятели. Разбирам колко неприятна е тази мисъл и се надявам, че ще се развиеш в тази насока. Има много статии и книги по въпроса, потърси информация и се замисли как можеш да промениш ситуацията. Няма да стане веднага, но е хубаво да знаеш как можеш да развиеш комуникативните си умения и да привличаш хората към себе си.
Пожелавам ти успех!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 421925e6d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   И как 5 е слаба оценка? То не може всички да са само с шестици….

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker