Чувствам се по-гадно от всякога - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18614)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Чувствам се по-гадно от всякога
преди: 8 месеца, 14 дни, прочетена 586 пъти
Здравейте. Ще опитам да разкажа историята си по възможно най-краткия начин.
От известно време насам не съм сигурна в приятелите си, т. е. в това колко са верни спрямо мен, дали може да се разчита на тях и т. н. Причината за това е, че в последните години преживях много предателства от хора, за които се е оказало, че са манипуланори, интересчии и материалисти. Наскоро се случи да се скарам с момиче, с което бях приятелка осем години, само защото "съм споделяла само морални неща с нея, но не и материални такива". В класа ми масово съм "в окото на бурята", когато настъпи някоя кавга, а и с една моя съученичка сме толкова големи съпернички, че някои хора дори казват, че аз и тя все едно играем безкраен мач, в който не се знае кой е победителя. И най-често се случва така, че хората, които са ми уж приятели, изобщо не ме защитават пред нея, (тя е наркоманка) а се държат много неутрално. Друг проблем е, че много пъти се оказва, че това, което съм поверила на приятел, после го е узнал целия град (живеем в малък град и клюките летят със скоростта на светлината) и просто ми е много тъпо. Принципно съм с добър успех (винаги е било така), не пуша, не пия, не се обличам/гримирам предизвикателно, не мога да разбера защо все на мен ми се случва да съм подценявана... Моля за съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 14 дни
hash: c395ada6ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Не можеш да разчиташ на никого да не те разнесе из махалата, независимо в какъв град си. Не разчитай и на някакви кой знае какви "подкрепи". Това са вятър работи. Просто, не създавай и не участвай в конфликти. Ти си се омаотала в някави махленски отношения и после очакваш някой от страни да отсъжда кой прав кой крив и ти да си все паравата. Не случайно е казано "казана дума- хвърлен камък".

 
  ...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: 640e1bd5b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Случва ти се да си подценявана, защото очакваш нещо от хората - да те защитият, да бъдат на твоя страна, да пазят тайната ти. Още си супер малка, но тия разочерования свършват, когато спреш да очакваш нещо от някого и знаеш, че можеш да разчиташ само на себе си и евентуално на роднини, но само евентуално.
Само ти сама можеш да защити себе си и собствения си интерес, никой друг никога няма да го направи /евентуално някой роднина, както казах вече/. Приятелите обикновено са само за излизанки, купони и фън, стане ли работата сериозна и се изправяват. Колкото по-рано го разбереш толкова повече разочерования ще се спестиш по-натам в живота.

 
  ...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: 50309afe0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   В неподходяща среда си, затова е така, игнорирай тези хора, няма смисъл да общуваш с тях, очевидно е, запиши се на спорт, намери си работа, вариант е да смениш училището, започни живот, които ти е интересен на теб, това е ключът към щастието, грижи се за себе си, да не ти пука.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: 8d192b4af0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Не си виновна ти. Светът стана много материален, дори тук се говори най-вече за пари. Остани себе си. Не ставай и ти като. останалите.

Т. Т.

 
  ...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: f7f9661532
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ако мнозинството не симпатизира на някого, най-често причината е в него. Но училищните години са рай за едни и ад за други. В днешно време "децата" на 14 изглеждат на 20 и нещо, пият и пушат от рано, чалгаризирани са на макс и ако ти не се вписваш в групичката на "готините" може това да е причина да си избягвана, подигравана и тн. Друг вариант е да си прекалено добра, лесно да се доверяваш и да споделяш. Хората се възползват от наивността, комплексарите те виждат като лесна мишена, върху която да си вдигат самочувствието ако си по-свита. Като цяло пубертета го описват като труден не само заради бушуването на хормоните, а и защото за първи път се сблъскваш и с житейските въпроси като предателства, интриги и тн. Просто има кофти хора около нас, научи се да не се доверяваш толкова лесно и не се раздавай за всеки, защото ще те използват.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 13 дни
hash: e34a3b3b20
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Вай вай. Тинейджърски неволи.
Първо, не очаквай друг да води твоите битки. Ако си ти на тяхно място и някой постоянно е в центъра на скандал, ще искаш ли да се намесваш и да го защитаваш? Вероятно им е писнало от твоите проблеми. Твоите приятели не са твоята армия, да очакваш да се борят за твоите каузи, особено ако постоянно се забърваш в някакви проблеми. Всеки от тях си има негови си проблеми и очаква подобни неща от приятелите си. Изобщо малко ти е грешно схващането за приятел (както и на повечето тинейджъри).
Второ - ако ти не можеш да опазиш твоите си тайни, защо очакваш друг да го прави? Общо взето когато някой чуе думите "ще ти кажа нещо, ама между нас да си остане", първото нещо което прави е да го сподели с друг, при същото "условие" - "между нас да си остане".
Така са хората, и ти си имаш косури, вероятно не си се запитвала как изглеждаш в очите на другите...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker