Обиждат детето ми в училище - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18617)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Обиждат детето ми в училище
преди: 4 месеца, 24 дни, прочетена 1071 пъти
Здравейте, аз съм жена. Имам две деца -син на 10 години и дъщеря на 14 години. Синът ми никога не е имал проблеми със съучениците, но при дъщеря ми не е така. В класа им има едно момиче, което се облича като проститутка, носи тонове грим и върти момчетата на малкия си пръст. Много арогантна, мисли се за най -красива, най -умна и най -богата. Обижда постоянно доста деца от класа им включително и дъщеря ми. Пред учителите се правела на света вода ненапита. Обиждала другите че са тъпи, грозни, селяни, нискообразовани и т. н. Дъщеря ми се оплакваше, че въпросното момиче и казвало, че била бедна и дрехите и били седма употреба. Самата аз много се дразня когато някой ме обижда и не мога да не обръщам внимание, и тя е същата като мен. Когато намрази някой момичето започвало да настройва другите срещу него и да разпространява неверни клюки. Веднъж настроила няколко деца срещу дъщеря ми, и тя много се разстрои, защото е доста чувствителна. Познавам родителите на въпросното момиче -интелигентни и любезни хора, или поне такова впечатление създават. Един ден дъщеря ми ми каза:Омръзна ми от тази ще я пребия накрая и да се свършва. Сигурна съм, че го каза в пристъп на ярост, защото тя е добро и умно момиче и не се бие. Момичето казвало на детето ми, че приличала на селянка, била бедна(което не е вярно, семейството ни е заможно, но с мъжът ми не сме глезили децата много и сме ги училище да не се фукат с това, че имат пари)други обиди :са, че била кон, грозна, пъпчива и т. н. Искам да говоря с класната или родителите на момичето, но дъщеря ми казва, че така щяло да стане по зле. Какво да правя? Извинявам се ако има правописни грешки.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 3c4a08d8f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Здравейте! Съжалявам за дъщеря Ви. Но за да ви успокоя, Ви гарантирам, че във всеки клас има поне една такава.. И аз съм била жертва на абсолютно същите подигравки (само без дрехите). Наистина ще стане по-зле, ко говорите с класната, защото тя ще каже на родителите, а те повярвайте ми, ще изкарат дъщеря си свещена вода ненапита и после въпросното момиче може да й се подиграва още повече. Съветът ми е просто дъщеря Ви да не й обръща внимание. Такива деца спират да дразнят жертвата си, като видят, , че не й пука. Знам, че ще й е трудно, но това мисля, че наистина ще сработи най-добре. Успех!

 
  ...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 66a4ffee99
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Не оставяйте нещата така, тази малка пикла трябва да бъде поставена на място не може цял клас да страда от арогантното и поведение. Даже ако повече потърпевши родители и деца се обедините вярвам, че ще бъде наказана подобаващо.

 
  ...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 1541f01aa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Проблемът не е дъщеря ти, а ти, разсъждаваш, ката 13 годишна, пък кой какво казал, обиждат, ама тя каза, ами ние не сме бедни. Не ти ли стига до акъла, как възпитанаш дъщеря ти? Не можеш за контролираш кой, какво говори, облича... МОЖЕ да контролираш само себе си. Предай това на дъщеря ти, а те твоето неадекватно поведение, да подскача на всяка дума, кой какво казал, анализираш, пък кой какъв бил.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 26e2b3b01c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   На следващата родителска среща бих поставила въпроса пред всички родители и класния. Разбира се, добре е и нейните да присъстват, за да чуят не само от вас, а и от другите, че такова животно има, а не си измисляте.

 
  ...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 0831dd3302
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   В почти всеки клас има такива пикли/пикльовци дето избиват комплекси над по-слаби те или затворени деца.

Начинът според мен е да се постави въпроса на дневен ред на някоя родителска среща, а също да научите дъщеря си да отговаря с достойнство на обидите.

Според мен пасивната стратегия, която се предлага от номер 1 не върши работа - не, няма да я оставят като види, че не й пука, ще й се качат още повече на главата.

Начинът е да се отвърне на обидите достатъчно твърдо и ясно, без да се стига до физическо насилие, разбира се

Т.Т.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 0f99da38fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Ако и отговори подобаващо и спре да се напряга заради нея, може и да спре. Явно му липсва нещо на момичето.
Много лоша работа.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 3da43bb357
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Номер 2 го каза! С игнор, реално, нищо няма да стане, даже може и по-зле да стане. Рядко се успява в тази ситуация с игнориране! Трябват действия!

 
  ...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 4a24c629ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Не се намесвайте в никакъв случай!!!! Оставете дъщеря ви сама да се справи, не е малка че мама да решава проблемите. Все пак е хубаво че ви споделя, най -добрият съвет който бихте и дали е да не обръща внимание на подобни провокации и да не живее за хорското мнение, хич да не и пука какво приказва лиглата за нея!

 
  ...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: a588a24191
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Във всеки и клас и а по един аутдайдер, който другите го обиждат и се гаврят с него. По някога са няколко аусайдера и оформят групички, но пак се гаврят с тях, защото те са по-затворени и не отвръщат. Единствено могат да излязат от тая зона, когато покажат зъби. Както сред децата така и сред зрелите хора, понякога трябва да покажеш зъби за да те уважават. Ние всички учим децата си на лошото да не отвръщат с лошо. Но това единствено ще ги направи мишени за постоянен тормоз. И това може да ги осакати за цял живот като им докара травми, страхови неврози и км смачка самочустието. Гарантирам ви, че ако дъщеря ви и отвърти няколко шамара на малката пикла всичко ще приключи. Или поне да и се изрепчи и да я постави на място с приказки. Научете дъщеря ви да отстоява себе си и да не се страхува. Точно самият страх от последствия, я прави мишена на лошите, които пък не се страхуват от последствията. Дори ви съветвам да я запишете на боен спорт. Някакъв където е с повече хватки и е по-скоро за самозащита като джудото. Там ще натрупа самоувереност и ще стане по нахакана. Казвам ви го като баща на дъщеря. Леле, ако разбера, че някой тормози детето ми главичката му откъсвам. Но ще я науча да се оправя най-вече сама. Моята ще я запиша задължително на джудо.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 8247cb25a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Премести я в друго училище, така поне ще си спокойна и няма да се налага да мислиш за това нещо.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: bd3621923b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   И при нас имаше такава курва в класа. Винаги правеше драми, правеше се на невинна, даже в нова я даваха. Всички в интернет повярваха на лъжите й и я съжалиха, и наплюха училището(до някъде бяха прави, но не и в случая).

Съветвам те да я преместиш в друго училище преди да е станало по-сериозно.

 
  ...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: ee8c50b335
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   И пак да се върнем на основите - къде е Бащата?

Защото се случва най-големия цирк - две тинейджърки - авторката и дъщеря ѝ, иската да ГОВОРЯТ. Ами говорете си, проветрявайте си устите, чешете си пръстите по клавиатурите и чакайте нещата да се ПРОМЕНЯТ. Промяната идва с действия, а с тях идват и ОТГОВОРНОСТИТЕ, нещото което всяка жена на тази планета иска да избегне. Ако ще говориш с някого - говори с Бащата на децата си, ама...

Тежко на онзи който се захване съсъ сингъл мами - драмите са безкрайни.

Заложи на сигурното! Избери младите девойки!

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 4a24c629ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   От заглавието си помислих че става въпрос за 6г дете, а не за тийнейджър. Аз не бих се намесила, в живота ще се сблъсква с още много такива хора, било то в работа университет и тн. Трябва да се научи как да се справя с тези дразнители, иначе ще я мачкат цял живот.

 
  ...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 32ea95fe05
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Оф, в повечето класове има по една такава кокошка, дето се мисли за по-по и най-най и тормози другите деца. И в моя клас имаше такава, родителите кротки и интелигентни хора, бяха наясно с поведението на дъщеря си, то я бяха наказвали, то и бяха спирали джобните - нищо не помагаше.
Аз също страдах доста, докато един ден майка ми не ми дръпна една реч как това момиче е супер незначително и не е част от живота ми и просто не трябва да ми дреме за него, защото аз не съм в никва зависимост от него и едва ли ще го видя повече някога след 12-ти клас. След това, реших да тегля на агресорката пълен игнор. Не, че престана, просто аз си смених отношението.
Друг е въпроса вече ако става дума не за вербална агресия, а за физическа, тогава вече трябва със сигурност да се говори с родители, класен ръководител, и училищех психолог и самото дете-агресор, разбира се.

 
  ...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: d3c46a7c39
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Като човек, който беше тормозен от съучениците си почти 5 години, чак 12 клас спряха, ти казвам да не се намесваш! Ще стане по-зле и дъщеря ти освен за всичко друго ще бъде подигравана, че е "мамино детенце", че мама й решава проблемите и т. н.
Знам колко е трудно, но тя сама трябва да се научи как да се справи с проблема. Аз стигнах до извода, че пълния игнор работи добре. Някой си там ми говори глупости... ми много важно! Аз си цъкам на телефона пък той/тя нека си говори. 0 внимание! И накпая спряха, защото не им бях интересна. Очакваха да реализирам, да се изнервям или нещо такова, а аз нищо, все едно съм стена. Много препоръчвам този метод.

 
  ... горе^

...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: f4803a6f66
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Съжалявам, но друг начин освен да я преместите няма. Учителите да са реагирали до момента, ако са желали.

 
  ...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: e8beaf8cb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Вместо да се занимавате с това момиче, просто обяснете, че да си беден и дрехите да са седма употреба не е личен недостатък, така че няма и за какво да се обиди, независимо дали човек наистина е беден и дали носи дрехи седма употреба. Обяснете й, че това е все едно да се обиди ако някой и каже, че дънките й са в син цвят.

Същото и за останалите обиди. Онази ще се спихне от безсилие, а дъщеря ви ще изгради силен характер и устойчивост, защото ще бъде наясно кое е слабост в един човек и кое не.

 
  ...
преди: 4 месеца, 22 дни
hash: 7060d67068
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Дъщеря ти трябва да се научи да се справя сама, такива случаи ще има много е живота й, не може винаги да се месиш.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 22 дни
hash: 74be251c92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Номер 3, изобщо нямам намерение да контролирам какво облича въпросното момиче, това е работа на родителите му. Относно това, че не съм можела да контролирам кой какво говори-аз няма да позволя някаква малка пикла да се отнася така с дъщеря ми. Тя да говори каквото си иска, но за моето дете такива неща -не. Говорила съм и с други родители на деца от класа, които също са възмутени от поведението на въпросното момиче.

 
  ...
преди: 4 месеца, 17 дни
hash: 1440738e82
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Дъщеря Ви е на 14. Както е достатъчно голяма да се справя сама с академичния аспект от училище, така е напълно способна да се справи и със социалния. Време и е да научи нещо за хората, защото, госпожо, повярвайте, осми клас е само началото. От девети нагоре всичко е конкуренция до дупка за състезания, постове в ученическия съвет, оценки и университети. За живота след 18 - да не говорим как е, защото интригантите, които ще са й конкуренция в работата, нямат нищо общо с онази евтина тъпанарка, която я обижда. По-добре оставете детето само да се справи и ще видите как не само ще разреши проблема, а и ще отстрани въпросната. Ако дъщеря Ви има някакво чувство за стратегия, ще се възползва от това, че момичето е тормозило и други деца от класа, ще се свърже с тях и оттам има безброй варианти.
а) заедно като група говорят с учител/ директор
б) удрят обратно по репутацията й, като разпространяват доказателства и казват истината. Самото й поведение е доказателство, че тормози другите и със сигуронст вече има хора с негативно мнение за нея. Просто дъщеря Ви трябва да внимават как разпространяват въпросната информацията, за да сочи директно към нея - това може да стане чрез анонимни чатове, познати, приятели, които не издават източника, итн.
в) социално изолират злобната като лицемерно любезничат и запазват добро поведение, когато се опита да говори с тях, за да няма доказателства срещу тях
г) влияят върху това, което й дава самочувствие. Ако онази е от смотаните локални групички на самообявилите се “готини”, част от популярната й хайка така или иначе говори страхотни глупости за нея, само трябва да се създаде илюзията, че никой не я харесва, за да я зарежат и те или онази да разбере какво реално мислят за нея “най-близките” й. В подобни бандички се събират едни от най-глупавите индивиди, така че е достатъчно някой да пусне мухата, че “ Х е казала, че Y ….. ( правдоподобна лъжа), за да се вържат. Щом някой говори лошо за един, значи може да го прави за всички, няма никакво значение дали е истина. В случая на онази смотанячка, тя има история като такъв човек, въпрос на време е някой да се възползва от тази репутация, за да остракира.
д) дъщеря ви осъзнава, че онази е смотанячка и спира да се и интересува от нейното мнение, да се връзва на глупавите й приказки и да обръща внимание на тоалетите й, поведението й, итн. Невъзможно е човек да се чувства застрашен от някой, който не му е конкуренция. В последствие дъщеря Ви сама ще се убеди, че само си в загубила времето, мислейки и ядосвайки се за смотанячката.

Аргументът, че тя е “добро и чувствително момиче” е слаб, защото виждаме какво става с тези хора и далеч не е като в приказките.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 16 дни
hash: f4803a6f66
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Няма да може да я обгрижваше цял живот, дъщеря Ви трябва да се научи да се справя сама. Утре на работа с шефа ли ще дойдете да спорите ако някой колега д груб? Смешно е. Смешно е и сега да се на давате, на 14 тя има уста сама да каже каквото иска, просто й изнася Вие да го кажете, за да не се конфронтира и излезе суха от мокрото.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: dc91e7b720
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Тя как се държи с брат си, който е на 10? Предполагам добре се разбират.

 
  ...
преди: 4 месеца, 14 дни
hash: 454e4d4899
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   На 14 годни и била достатъчно голяма да се справи сама? Кви глупости само. Та дори един зрял човек не може с всичко да се справи сам и често търси помощ от приятели, роднини, че и от държавата. Стратегии дрън дрън. До като тука плетете стратегии като нищо момичето на авторката ще я причакат някъде и ще смелят от бой. После я камилата и камилара. Един човек може да бъде смел и уверен само когато знае, че има гръб от някъде. В случея това дете трябва да знае, че има подкрепя най-вече от родителите си. И тука не става въпрос да я дундуркат до като стане на 35 години, а става на въпрос да защитят детето си. Що за идиот трябва да си да оставиш някой да тормози детето ти. Боже пази децата от такива родители.

 
  ...
преди: 4 месеца, 8 дни
hash: 0eceb30cb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Намесете се, помогнете на дъщеря си, като говорите с класния и директора лично в училището. Там има и психиатър, педагогически съветник и т. н. Дъщеря ми е в същото положение, като разликата е, че я тормози момче заедно с група подражатели. Повярвайте ми само дете срещу цяла група няма как да се защити.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 8 дни
hash: 075d36fd9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Трудно ми е да дам съвет, защото трябва да се балансира характерът. В първи и втори клас някои момчета ме биеха, аз отвръщах и никога не се оплаках. Справях се сама. Но после това ми изигра лоша услуга. Научих се така да го карам цял живот, а това не е добре, особено за жена

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 6 дни
hash: 11b5bccab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Винаги има такива. Но ако не се оплачеш, няма да стане.
И най-добре с това да се заеме мъжът ти.. Имахме такъв проблем в началото на основното училище и сега в гимназията. В основното бързо се взеха мерки, в гимназията - не съвсем.
След месечни оплаквания, входирахме писмена жалба до директора и най-накрая взеха мерки.
Засега има няколко месеца спокойствие.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker