Социализиране с хората около мен - помощ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121298)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Социализиране с хората около мен - помощ
преди: 28 дни, 14 часа, прочетена 310 пъти
Здравейте!

Пише ви едно момче, което не след дълго ще завърши 11 клас и ще бъде абитуриент. Проблема е следния: на училище не ми е проблем общуването със съучениците ми, обичам да се закачам и да се бъзикам с тях, но истинския проблем е, когато искам да общувам и да завързвам контакти и след училище. Например, когато си пиша с някой се притеснявам, ако не ме сметне за нахалник и някакви такива или като излезна се притеснявам адски много да не направя някаква глупост и да не ме помисли отсрещния човек за идиот (или въобще хората около мен). Ще вметна, че аз съм си бил притеснителен още от малък (генетично е) и много пъти съм се борил с това, но не става. Не искам да бъда нахален затова гледам периодично да пиша и говоря с хората около мен, но имам желанието да разширя социалния си кръг, а ако искам трябва да се отърся от тези неща. Ще се радвам да получа някакви съвети от хора, които са били в моето положение. Предварително благодаря!

Приятен ден!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 26 дни, 12 часа
hash: 8e8de9382f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Запиши се на спорт, какъвто харесваш, колекционирай нещо, създаи интересен живот за теб, това е решението.

 
  ...
преди: 26 дни, 11 часа
hash: fcbdced774
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Няма такова нещо като генетична притеснителност. Характера на човек се гради от най-ранно детска възраст. Когато си бил малък най-вероятно е имало определени фактори които са те направили по-стеснителен. Някои от тези фактори може да са ти въздействали подсъзнателно.
Хубавото е, че осъзнаваш че ти е трудно да социализираш. Споко, ще се отпуснеш и ще се научиш. Аз като бях в гимназията също бях притеснителна. Като дете никаква ме нямаше в общуването. А сега общувам свободно и без проблеми. Колкото повече общува човек, толкова по-лесно му става.

Първо, трябва малко да си повишиш самочувствието и самооценката за себе си. Не да се перчиш и да се държиш надменно, а просто да знаеш че си човек, който си заслужава. Помисли за нещата които ти се отдават добре. Може би си отличник или пък си много добър в определен спорт. Може би си остроумен и оригинален. Със сигурност има нещо с което блестиш и се отличаваш. Всеки има талант в нещо, важното е да го открие. Когато човек сам се цени (повтарям, без да се държи надменно или да се мисли за повече от останалите) тогава и околните го ценят.

Второ, недей да се влияеш толкова от мнението на останалите. Няма как да харесаш на всички. Но няма и защо да ти се подиграват, освен ако не си баш тъпак. Просто бъде себе си, недей да играеш роля и да се насилваш да се харесаш.

Трето, подбирай средата. Гледай да общуваш с интелигентни и възпитани хора. Хора, които са културни и добронамерени никога не биха ти се подигравали.

Четвърто, ако те притеснява да не те помислят за нахалник, 100% не си такъв, уверявам те. Нахалниците не осъзнават че са такива или просто не им пука как изглеждат в очите на другите. Не се и замислят.

 
  ...
преди: 17 дни, 19 часа
hash: 0b26410dec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Благодаря на коментиралите ще взема съветите ви под въпрос.

No_2 - не знам може и наистина да не е ген, а ми просто да е вследствие от неприятни случки в миналото(като по-малък ядох доста бъзици от по-големите). Нарочно споменах, че може и да е генетично понеже мой близък е бил такъв. Радвам се, че не съм нахалник това ме успокои. Имам само един последен въпрос: Нормално ли е, когато в един разговор ви е било забавно, но после вече става натоварващ и безсмислен понеже вчера имах 2 такива случая. Писах си с едно момче и едно момиче(приятелите сме само нищо повече) обаче само аз задавах въпросите и се опитвах да участвам активно в разговора и накрая просто изчезваха.

Автора

 
  ... горе^
преди: 16 дни, 23 часа
hash: 7d860d99a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   До автора: Ами да, и аз често "изнасям" по-голямата част от разговора! Но доброто в това е, че се научих почти без грешки да общувам. Буквално ми се е случвало да съм с двама човека. Единия ми е близка приятелка (тогава; сега сме по-близки), а третия човек беше едно момче. Изнесох целият разговор, буквално. Беше неловко. Но това е единичен случай нали. Но и днес ми се случва понякога, дори и с близки хора. Според мен като сме си такива с тебе и е нормално това. Добро качество е. Наистина все пак те разбирам какво е чувството само ти да си "водещата позиция", на моменти е отчайващо.

 
  ...
преди: 12 дни, 14 часа
hash: 4d9c2755c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Хората около теб трябва да те приемат за такъв какъвто си. Не се променяй заради тях!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker