Когато стана на 18 смятам да замина за чужбина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Когато стана на 18 смятам да замина за чужбина
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 3224 пъти
Ами аз съм момиче на 17 години, 11 клас. През лятото ставам на 18 и смятам да замина за чужбина. Спестила съм пари, знам, че никак няма да е лесно, но просто не мога да издържа тук. От години мечтая да се махна от тук. Имам си причини и то достатъчно. То не беше отношение, не беше чудо.

Преди 3 години баща ми ме взе за 1 седмица в Германия (отидохме, за да си купи кола). Много ми хареса. От тогава започнах да уча езика. Преди няколко месеца в интернет се запознах и с едно момче на 19 от западните страни. Живея в град, който се посещава от чужденци и той взе, че дойде. Беше нещо като приятелска среща и след всичко, което ми каза за начина на живот в родината му се реших.

Направи ми впечатление как добре се държа, как тези хора ги вълнуват наистина важни неща. Как родителите му сигурно взимат по толкова пари за месец, колкото ние не взимаме за цяла година, но въпреки това не го демонстрират.

Въпросът ми е дали има някакъв начин 12 клас да го изкарам като частен ученик. Да се върна само да си направя матурите. Не знам как ще дочакам още няколко месеца, докато навърша 18.

Наистина ще съм благодарна ако има хора, които са по-запознати с процедурата. Решила съм да завърша и след това да следвам в чужбина, ще работя и нашите въобще не искам да ги чувам, само че не съм наясно с нещата. Не искам да разпитвам учители, защото нашите ще се досетят.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 1864af24fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хаха, Здрасти! В твоето положение съм, само че съм в 12ти клас :). Така.. значи искаш да си частна ученичка.. повярвай ми мноого трудно ще стане! Да не те отчайвам, но е почти невъзможно. Добре де, много зависи и от самото училище в което учиш. Аз още миналата година исках да мина, защото според правилника, ученик навършил 16год, може да мине на СФО, но не е точно така. Трябва да имаш наистина основателна причина за да минеш на СФО, + това когато имаш навършените 18год. се плаща. Имаш време до 12ти клас, но най-добре говори с директора по този въпрос.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 7fe0478248
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не.

Първо, като частен ученик, никога не можеш да докараш добри оценки, добри матури.
Казвам ти го като човек, който завърши в юни, а в септември беше в Германия.
Чакала си толкова години, ще почакаш още една.

Второ - не се осланяй на парите на момченцето, с което си пишеш. Техните ще го изритат да се оправя като завърши и нито на него ще дадат пари, нито на теб.
Зависи какво работят иначе, но германците не разчитат на парите на родителите си и направо ще шокираш детето, ако му се тупниш пред техните с куфарите и 5 евро в джоба. Ще те приемат за една седмица, на втората ще те питат, къде смяташ да живееш и какво работиш.
До 1. 01. 2014 г. българите нямаме право да работим в Германия без специално позволително или отворено Gewerbe, a с твоята „квалификация“ само за чистачка ставаш, а такива има в изобилие.

Имаш ли DAF, DSH? Имаш ли 600 евро да си платиш първия семестър, поне 450 евро за първия наем?
Може да се разберете с момчето да живеете някъде заедно, тук родителите ще помогнат с гаранция, защото без гаранция никъде не ти дават квартира, но до тук.
Двамата ще трябва да се блъскате.
Ако ще и 100 000 евро да изкарват родителите му (майката едва ли работи), ти няма да видиш и едно евро. Освен това, ако разберат, че синът им се мъкне с някаква българка, ще му издърпат здраво ушите, ще му забранят най-вероятно да се вижда с теб. Зависи тук от хората. Ако са от средната класа, нямаш шанс.

С две думи - без диплома за гимназия с отличие, без DSH, DAF, без 1000 евро в джоба, нямаш какво да правиш в Германия.

Не разчитай на момченца и момиченца. Разчитай само на себе си.
Може на скайповете да ти обещава и Луната и звездите, но като действително му се тупнеш на прага и усети неудобрението на родителите си, като те мине сексуално веднъж, ще ти духне под опашката, дори обратен билет за Бг-то няма да се сети да ти вземе. Оправяй се.
В Германия всеки се оправя сам след завършване на 18. Привидно.
Мама и тати продължават да гледат как се развива челядта, да санкционират и да орязват месечните дажби в кредитната карта на чедото. Малцина са родитлите, който ще позволят на 17-годишното си момченце да се мъкне с някаква българка. Малцина са тези, които биха я приели в дома си и за 1 сецмица и няма такива, които няма да изхвълят момченцето си като завърши + да му орежат джобните, ако дори надушат, че ходи с българка.... изпаднала българка.
Добре дошла в реалността!
Учи си ти езика, прави си планове, но не чакай някое момче да те измъкне от реалността ти, както и не очаквай, че в Германия те чакат с отворени обятия, че хората си помагат и правят компромиси, че ще те съжалят и ще те приемат в дома си и ще те нахранят. Има много ясни граници. Източно европейките не са желани. Докато не се докажеш - не почнеш да говориш почти без акцент, не си поне 3-ти курс в университета, нямаш 2 работи и самостоятелно жилище, никое германско семейство няма да те погледне, камо ли да ти даде да ходиш със синчето! Забрави!
Имам приятелки, които ходиха с колеги в унерситета и се криха от мама и тати. Една само се омъжи за господинчото, но тя беше от богато софийско семейство.
Смешно ми е само като гледам какви надежди имаш, как се надяваш на германчето и как дори си представяш парите на родителите му в твоя помощ. Жал ми е просто, не си виновна - средата ти е такава, но просто Германия не е дълбоката балканска провинция. Ще го разбереш най-късно, коато „кацнеш“ с някой рейс точно на някой Stra?enstrich, за да не се плащат такси за авотогара. Като се огледаш, ще ти се ще да имаше обратен билет в джоба си.
А.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 99a0986a9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Номер 2 ме разби! Браво!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 99a0986a9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А и не мога да си представя, че не искаш да чуеш собствените си родители - какво са ти сторили? Ако има някакъв тормоз на д теб, по-скоро се обърни към компетентните служби

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a909eec0ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Хах! 2, аз завърших като частна ученичка с....6! Приеха ме от раз - икономика. Заминах за Франция, завърших в Монпелие, в последствие завърших и магистърската си степен там.

За протокола - родителите ми взеха пари назаем за самолетен билет, бях на общежитие и цифром и словом имах 350 долара в джоба си. Започнах да работя като бейбиситър до 3ти курс, след което спечелих работно място в банка. Към днешна дата се радвам на собствен бизнес и бих искала да насърча момичето, написало историята, да реализира решението си! Няма да е лесно, но със сигурност си струва!

Дерзай, авторке и не се поддавай на песимистичните и злобни коментари ( А., ти от къде точно направи заключението, че : "какви надежди имаш, как се надяваш на германчето и как дори си представяш парите на родителите му в твоя помощ"?) коментари!

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 1eed46d809
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 2, мерси за информацията, но както съм написала момчето е на 19 и учи, родители му са в друг град. Споменах възможностите на семейството му със съвсем друга цел- ако беше някой българин щеше да се хвали и да се има за недостижим. Това момче въобще не беше такова. Нито искам да живея с него и със семейството му, нито пък се надявам на това. Просто познавам човек, който е от тази страна и би ми помогнал до някаква степен.
В крайна сметка 'да се мъкне с някаква българка'? Ами ти какво си? Българите не са ли хора?
Авторката
Въобще не ми е хрумнало за парите на родителите му, ако искат и милионери да са.
Ето, колко са мили и услужливи хората от България... Ти с няколко реда ме разби отвсякъде, изкара ме някакво... материално чудовище. Германеца можеше да ми каже Fick dich, но факт е, че беше къде по-мил...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 07de874e44
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хаха в германия бива, но аз предпочитам англия или америка. сестра ми учи в германия 7 години, но глупавата тя се върна тук за да работи. Грешка. Аз пък отивам да уча средно след 10 клас ;) в Англия.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: fe948baccf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторке тъпо ли ти стана от коментара на 2? Много си е точен!!! Браво на човека мисля че той ти помогна най много :) айде поздрави на НЕМЕЦА :P

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 0df31b8ee3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Авторке, наистина не слушай 2-тя дори не е разбрала какво си написала ти и какво питаш. Направо едвам я прочетох-ужас. Четете внимателно, бе хора преди да пишете злобни коментари.
Послушай 5! - това е истината.
И за родителите те разбирам много добре. Сигурна съм, че имаш причина. Аз като станах на 18 дойдох тук в Кипър и не съм им звъннала дори-не заслужават. Не дойдох да уча, а да работя. И смея да кажа, че не мога да се оплача от нищо. Естествено Кипър и Германия нямат много общо, но аз вярвам в теб. Особено след като си започнала да учиш езика, това говори много добре за теб.
Само събери повече информация, но не от този форум-тук няма кой да ти даде.
Успех и следвай мечтите си! :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c121c11d76
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Към Номер 2: 'да се мъкне с някаква българка'??? wtf?
Виж сега, това че ти нямаш самочувствие и се срамуваш от произхода си не означава, че и другите трябва да са като теб! Аз уча и живея от години в чужбина, изглеждам и се държа добре, колегите ми в университета не спират да ме свалят, едно гадже дори ме запозна с родителите си и много ме харесаха! И да всички знаят че съм "от Източна Европа". И какво от това? На кой му дреме? Нима някой германец от селце с 500 души население е нещо повече от който и да било от нас?
Лошо ще е, докато българите нямат самочувствие. Аз където и да отида разказвам колко е хубава България, каква природа имаме, за морето и планините. Идвали са ми нагости чужденци и много им харесва. Естествено, че си имаме и проблеми. Но всяка страна ги има, къде повече-къде по-малко. И другите не са такива комплексари. Така че айде малко по-така!

А към авторката: изтрай още една година и после в университет. Много по-лесно ще ти бъде:)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker