Противна съм! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Противна съм!
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 4542 пъти
Здравейте! Момиче на 15 г. съм. Искам много да споделя един проблем с вас, който не ми излиза от главата.

Чувствам се адски неудобно в кожата си! Много неща не харесвам по мен. Първо- веждите, които са различни (не много, но поне аз виждам разликата). Отначало мислех, че съм ги деформирала, понеже отначало си ги скубех сама, но видях една снимка, като съм била малка и осъзнах, че и там съм с различни вежди! От време на време ходя на козметик, но пак не са еднакви. Много обичам да ходя с вързана коса и бретона прибран, да ми е опъната косата, но ме е срам и не мога да го правя в училище!

Второ- голям проблем ми е лицето. Тенът избощо не е еднакъв, навсякъде е различен- покрай устата, бузите. Използвам една медицинска маска, но от нея много ми се изсушава кожата и вече я ползвам по-рядко.

Друг проблем е, че имам известно окосмяване- не само по лицето, но и по тялото (гърба, корема). Докато се гледам в огледалото вкъщи на слънчева светлина, имам чувството, че съм най-косматото нещо на света. А ако отида в някакво заведение или някъде на по-закрито, едвам едвам ги виждам косъмчетата по лицето. Вече и аз не знам какво да си мисля...

Другите момичета от класа нямат нито едно косъмче по лицето или където и да е било. Всички са перфектни- с хубави вежди, изчистени лица, гладка кожа. Направо ми се плаче вече. Имам чвувството, че съм някакъв изрод, отделен от другите с бетонна стена!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 1702c4fd6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има методи за обезкосмяване (кола, маска, епилатор, бикче)аз предпочитам с кола маска (бързо, лесно, ефикано). Относно тена не мога да ти дам съвет. Потърси информация, потърси някакъв крем, маска... и така.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: be90ca2067
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей.. аз съм момиче на 14 съм и съм чувала за тези косъмчета . . ще ти кажа защо се получава окосмяването и как да се премахне. Значи окосмяването по тялото на момичетата се получава заради съмите хормони . . имаш мъжки хормони които са в повече и така се получило всичко.

По принцип на твоите години можеш да си ги махнеш със епилатор и разни козметики... но за да спреш тези мъжки хормони трябва да пиеш едни хапчета те са най обикновени хапчета не са нещо специялно, но трябва да водиш полов акт защото тези хапчета са ПРОТИВОЗАЧАТАЧНИ и когато водиш половия акт нали трябва да ги пиеш по принцип знам че те са за претпазване за да не забременееш... но едно момиче което имаше същия проблем била е много космата отишла е на някакаф лекар и той и препоръчал това тя беше някаде на 13,14 години и все още не водише полов акт за това се обескосмяваше с разни епилатори... когато е навършила 18 години започна да спи с момчета и да пие тези хапчета и до колкото разбрах е по добре или изобщо ги нямала нещо такова... но първо иди на преглет. Дано съм помогнала късмет ;]]

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 7e80bd43d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Момиченце, отиди на очен лекар.
Още сега ти казвам, че имаш около 1,5 или 2 диоптъра късогледство.
И аз бях така - виждах околните чистички и свежи, а себе си - до най-малката пора и пъпка.
Така стана, че сложих очила и о, ужас - всички други се превърнаха в мазни, болни, петнисти изроди. Е, свиква се за 2 дни и после осъзнаваш, че и ти не си толкова лоша чак.

Имам съвет - или спри да гледаш себе си от 20 см, или гледай и тях от толкова близо, дълго и втренчено.
Иначе не е честно.

А колкото до свежестта на лицето - няма как да имаш равномерен тен ако ходиш по задимени заведения, дори да не пушиш. Или ако ядеш само банички и пици.
Трябва да си имаш и плодовете, и млякото, и яйцата, и ядките, и месото. При здравословен живот, включително хранене, движение, чист въздух и сън се нормализират хормоните.
Време е да вземеш мерки, сега си в много важна възраст.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2307e1d207
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ми кола маска кво чакаш

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: df832f1ae5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ми като си си избирала тяло, преди да се родиш, къде си бляла? Или чакаш всичко другите да свършат вместо теб? Е сега целия този живот ще си влачиш последствията :)

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2dc6426a0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Някой да ти е казал нещо за веждите, или за кожата на лицето, или за косъмчетата? Май само ти ги виждаш. Никой не е съвършен, детенце. Всеки си има по нещо, което не си харесва. Сигурна съм, че има много хубави неща по теб, които да харесваш. Защо не гледаш тях, а гледаш само недостатъците?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2e4dc65f08
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това е нормално аз също имам косми по цялото тяло. На горната устна си ги махам с лепенки, мене попринцип проблемно място ми е корема и съм решила да си ги махна с лазер(не се появявят с години и оредяват). Моят съвет е да не се вглеждаш толкова в себе си, то и аз като се взирам във веждите си и на мен ми изглеждат различни.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2f08bc7973
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Я не бъди толкова критична към себе си! Не се гледай така под лупа. И аз имам косми по лицето. Е, никой не ги вижда, но като се загледам от 5 см в огледалото се виждат- това е мъж. Всеки го има, естествено е. При някои повече, при други по-малко.
За веждите- никой няма да започне да ти се взира и да ги мери с линийка дали са еднакви. Аз моито въобще не ги харесвам. И моите са различни! Едната е по-хубава от другата, с чупка, а другата си я оскубах мн некадърно (според мен), но моите съученички много ми ги харесват и казват, че искат като моята форма.
Дори и ходилата ми са различни! Когато си обуя един чифт обувки на единия крак ми е добре, а на другия ми е малка (рядко, но се случва). Това прави ли ме противна?
Живей спокойно и не се взирай и в нааааай-малкия детайл :)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a424a58e99
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Просто се грижи повече за външния си вид! Ако наистина не се чувстваш удобно в кожата си.. направи така че да е обратното.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: f0c86d9a9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Космите по лицето, драги, им се вика чисто мъхче!! Много жени и момичета ги имат и повечето ги изрусяват с перхидрол, продава се в аптеката. Някои прибягват до кола маска, но си малка и не препоръчвам, аз самата нямам желание, защото докато никнат боцка и е гадно, а те стават по-дебели и тъмни! Не се коси! Няма перфектни. Идеалните чисти кожи са по-рядки и от бяла лястовица в днешно време, на повечето "тайната" им се вика "три пласта фон дьо тен и пудра" ;D Ходи редовно на козметик, веднъж месечно си почиствай лицето и всичко ще ти е тип-топ. Номер 3, поздравления за мнението, накара ме да се усмихна!

~bluishskittles

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: fbfef2557a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   10, авторката може да е малка за много неща, но изобщо не е малка за кола маска на лицето, ако се комплексира от косми там. Няма да си оперира бюста, а става дума за КОСМИ, НЕЖЕЛАНИ косми.
Има разлика.
От кола-маската не стават по-черни космите, по-еди какви си. Дори с бръснене реално не стават, просто стават боцкащи, защото връхчето им е такова, но при кола-маската се махка и корена, така че расте косъм с остро връхче.
Космите, тяхната структура и т. н. са въпрос на ген... и хормони. Отиди и си виж хормоните, ако си много окосмена.
Окосмени са и арабките, туркините и те си правят кола маска на цялото тяло. От там идва и тази мода. В днешно време жените гледат да нямат косми, което не значи, че по рождение нямат - просто има кола маска, крем-епилатор и бръснач... Никой не трябва да се комплексира заради някакви си косми.
За лицето ползвай тонирано кремче. Не само, че не е вредно, а и предпазва лицето от вредни слънчеви лъчи и бръчки. Има едно фон-дьотенче 16h на Лореал - към 30 лв., но цяла година можеш да си го ползваш. Имах ужасно акне, което си прикрих така. Сега гледам снимки от онова време, кожата ми изглежда перфектна. Момичетата от твоя клас 100% ползват поне тониращ крем. Не вярвай на лелки и дърти какички, че застарявало - това е мит от едно време, когато са слагали във фон дьо тена ЖИВАК.
Днес сме 21 век, не 20 век и козметичната индустрия ни предлага чудесни продукти, защо да не се възползваме? (само на солариум не ходи! )

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 548c6ba946
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Със скубене, чрез кола маска или епилатор, космите нито стават по-дебели, нито боцкат, разбира се. Трябва да се прави вечерта, защото се зачервява кожата и е много болезнено... поне е рядко.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker