Дебела си! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Дебела си!
преди: 15 години, 6 месеца, прочетена 21745 пъти
Здравейте всичкии (:

Аз съм момиче на 15 години от Пловдив.
По заглавието на историята може да си мислите за обичайните 'кифленски' проблеми от сорта- "ох.. много съм дебела, трябва да отслабвам."- Това от момиче 50 килограма.
Аз имам много хубава фигура. Тежа 60 килограма с дрехите (висока съм около 1.72).
От седем години (2009 ще ми е осмата) тренирам бойни изкуства. Не че се фукам, ама имам прилични мускули на краката. Единственото място на което съм по- закръглена, това са задните части, където.. не са мазнини, а просто костната структура на тялото ми е такава и изглежда така.
Това беше за малко обща информация.. За да си правите изводи в по-нататъшното развитие на историята.

Та.. тази сутрин се събудих и отидох да питам майка ми дали ми е остави пари за през деня (тя тъкмо се приготвяше да отива на работа). Бях по бельо- както спях. Тогава майка ми се изказа по великия начин-

- Пак си станала много дебела! Виж се в огледалото на какво приличаш! Виж колко са ти дебели бедрата (тя се изрази с думата 'кълки', но..)

Доста ме засегна с това изказване. Не че ще и обърна внимание.. просто не съм такъв човек. Но не я разбирам.
Тук е момента да отбележа че майка ми е 50 кила с дрехите и както много пъти ми е казвала- Виж ме мен, виж се себе си!

Ако бях с друг характер как ли щях да реагирам.. Повечето момиче може би щяха да започнат с диетите.. Някои щяха да развият комплекси, знам ли.

Но не се спира до тук. Непрекъснато ми намира кусури за нещо. Виж си косата на какво прилича, виж си лицето, пак не си го поддържаш (под поддържане- парни бани, лепенки за нос, изтривалки, разни мазила, глупости..)..

Разбирам, че е загрижена за мен, и иска да изглеждам добре, но мислите ли, че този е начина по който трябва да ми го каже?!
Начина й на мислене не ми е познат. Как може да кажеш така на дъщеря си. Това са ужасно гнусни неща...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 57

преди: 15 години, 6 месеца
hash: c87de61ccf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Познато ми е...аз пък живея с баба си...това което майка ти ти казва е нищо...
Преди година и половина бях 47 килограма а съм висока 165 см. В настоящия момент съм почти 60 кг...и представи си за какво става въпрос..аз се харесвам..не съм развисена някаква..тренирам си всеки ден...но като се почнат натякванията нямат спитане: "погледни си паласките..какви са тези дънки със ниска талия..прискриват ти ханша и паласките ти изкачат още повече...", а в същото време крещи по мен че не сам си изяла препълнената чиния която ми е била насипана от нея...
така че спокойно...не се притеснявай!!!! Свиква се!!! Прави като мен: не обръщай внимание!!! Дори и да отслабнеш...все за нещо друго ще се хване... така че..да не ти пука. споко!!!

 
  ...
преди: 15 години, 6 месеца
hash: c1611c4193
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Това е комплексарско поведение от страна на родителите, казвам го от собствен опит, защото имам син на 22 и дъщеря на 17. Понякога много ни е яд, че вече не сме млади и красиви, както бяхме някога и подсъзнателно се заяждаме. Човек трябва да има самочувствие, така че дръж се на висота и не обръщай внимание на общи приказки. От друга страна, мъжът ми също се отпуска и тормози сина с приказки от рода: работа, кариера, как се вади хляба, как се става истински мъж и т.н. и т.н. общо взето, избиваме комплекси и много се страхуваме от бъдещето - само това е обяснението ми за такива отношения.

 
  ...
преди: 15 години, 6 месеца
hash: 5dfe43bee0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Нямам проблеми в това отношение. Аз съм 1,65 принципно тежа 47-50 кг., когато е лято или пролет, когато не съм в сесия. Зимата винаги качвам до 55-56, сесията също доприняся за това, защото като уча, след 2 часа се чувствам гладна, а специалността ми е такава, че ми се налага да чета по 12-15 часа - различно... Но никога не съм имала проблем. Баща ми е спортист, треьор по футбол, но никога не са ми правили забележка за храната или за това как изглеждам, нито за облеклото, стила и т.н. Толерират ме ;-)

 
  ... горе^
преди: 15 години, 6 месеца
hash: ea5770bed7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   То май на всички така викат. 1.58/44кг майка ми постоянно ми натяква че съм слаба и че кокалите ми изкачали като съм с къса блузка. Отидем ли на село с наще и баба ми почва, ама ти пак си надебеляла и ме кара да спортувам (нещо което мразя да правя).Баба ми вика че съм била дебела, а мама че съм слаба.Аз пък мисля че съм си добре и изобщо не ги слушам каквото искат да си говорят.
Г.15год

 
  ...
преди: 15 години, 6 месеца
hash: 1e37fee7f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ти явно си доста интелигентно момиче, така че не обръщай внимание на изказванията на майка ти. Аз ако бях на твое място сигурно щях да и го върна по същия начин. Предполагам си наясно, че най-важното нещо не е външния вид, но тъй като майка ти не мисли така не си прави труда да и го обясняваш. Знаеш разни хора, разни идеали. Бъди каквато си и не позволявай други да ти казват каква трябва да бъдеш, та дори това да е майка ти.

 
  ...


...
преди: 15 години, 6 месеца
hash: ccdca2fa88
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Ммм... значи доколкото разбрах майка ти само те обижда че си дебела и че не се грижиш за себе си ама кво са не се притеснявай аз да ти кажа съм със супер наднормено тегло и майка ми постоянно ми натяква че съм дебела и че трябва да отслабна. Така че не се притеснявай от обидите които майкати ти ръси просто не и обръщай внивание както правя аз и повярвай ми това ще я подразни и ще спре да ти 'додява' поне при моята майка действа и вече така да се каже не ме обижда :)

 
  ... горе^
преди: 15 години, 6 месеца
hash: c4ebaa7c13
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Мило момиче, твоята история ме върна години назад, когато бях на твоята възраст и моята майка непрекъснато ми повтаряше, че не съм хубава като нея, че приличам на баща ми, че съм дебела, че от мен нищо нямало да стане и т.н. и т.н.И аз естествено я слушах /тогава такива бяха времената/. Израстнах без грам самочувствие, не се занимавах с момчета, омъжих се набързо и то естествено за първия, който ми направи предложение, защото не уважавах себе си.

Така и до ден днешен за моята майка аз не съм нищо / всъщност по професия съм лекар с три специалности, сега съм управител на голяма болница, владея няколко чужди езика/.

Наскоро на едно събиране със съученици от гимназията един съученик ми призна, че навремето момчетата от класа били на мнение, че аз съм най-симпатичното момиче в класа, но съм била ужасно срамежлива. Прибрах се и погледнах снимките си и като, че ли за първи път се видях с други очи и се разплаках. Мило момиче, моят съвет е да не позволяваш на никой да понижава самочувствието ти, а да порастнеш силна и уверена в себе си жена, която знае цената си. Помни, че на този свят ти си уникална, обичай и уважавай себе си и ще постигнеш големи успехи. А на майка си обясни, че се харесваш такава, каквато си. ЗА МЕН МОЯТ СИН Е НАЙ-ПРЕКРАСНОТО МОМЧЕ НА ТОЗИ СВЯТ! УСПЕХ!!!

 
  ...
преди: 15 години, 6 месеца
hash: fa2ef1326c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Аз сън момче на 15 години и сам висок 1 90 и тежа 100 килограма :) да ви кажа не изглеждам толкова но съм толкова !! Има хора които колкото и да са слаби пак искат да ослабват :) само че после се разболяват аз мисля че едно мимиче трябва да не е 40 или 30 килограма а да има нещо за докосване ве не че мисля само за секс де но и това ми минава в ума :) просто ти казвам не сам те виждал но мисля че си перфектна 60 килограма :) това е най-големия + за момче :) да докосва момичето а не да докосва коклаи ( не че харесвам дебелани :) това е от мене да не ти пука за майка ти :) .

 
  ...
преди: 15 години, 6 месеца
hash: 33693d3038
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз ще кажа смао едно: Мисля се за грозна. Недоразвита съм (нямам цици), но имам задник и крака за, които моите съученички са готови да ме убият (хихи :D) Но от кръста на горе и вкл лицето... Боже мразя се. Но пък мам ми казва, че съм много хубаво дете и ще стан по-хубаво момиче, но дали...
Та, да, за теб. Виж говори с нея... кажи и как се чувстваш и да видим какво ще стане...

 
  ... горе^
преди: 15 години, 6 месеца
hash: 40ea6cde5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Аз ще кажа само 1. РАЗГОВОР. Разговаряй с майка си ..... Това е най-силното нещо на човека. Един разговор може да изясни нещата, та било те и най-ужасните. Айде успех

 
  ...

...
преди: 15 години, 5 месеца
hash: c472e37989
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Познато чувство. Значи аз сам на 15. И майка ми винаги като се разминем се започва: виж си корема виж си дупето виж си косата виж си лицето изглеждаш ужасно та ти си момиче (всъщност тежа 59 кг) тя е г/д 50 и по малко гг много е слаба и като почне да ми натяква че сам дебела просто се вбесявам и се карам с нея. Не знам дали както мисля ти ми мисли доброто но е ужасно. Майка ми е вместо да ме укоражава тя....

 
  ...
преди: 15 години, 4 месеца
hash: ba9d2c9266
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Според мен това не е майка!!! Не мога да си представя, че моята майка ще ми каже:,,Дебела си!'' , ,,Не изглеждаш добре!''. Майка ти е вманиячена в това да изглежда добре,следователно и ти..., но не и се връзвай, както се описа не ми се струваш дебела ;) Успех!!!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 4 месеца
hash: e43850feef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Ами, честно да ви кажа, майка ми е 50 кг а аз съм 54 (с дрехи естествено) но майка ми никога не би ми казала, че не изглеждам добре, камоли, че съм дебела.

Тя е адски слаба и има страхотна фигура, за което и завиждам, на корема не и личи, че е раждала. Естествено,ако съм с грозна прическа или нещо не съм направила като хората, тя би ме посъветвала да си направя косата по друг начин, защото според нея би ми отивало повече. Що се отнася до лицето, донякъде е виновна и майка ти (към авторката). Като вижда, че имаш пъпки или някакви кожни проблеми по лицето, което е нормално би трябвало да те заведе на козметик както прави мама. В случая на тийнейджърките грижите на лицето не винаги зависят само от нас самите.

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: fb7103b8cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

15.   Съжалявам, момиче - това е изкуството да бъдеш жена!
Послушай майка си - няма родител, който да каже нещо, с което съзнателно да навреди на детето си. Видях, че имаш голямо самочувствие, но не си с чак толкова хубава фигура - 60 килограма за ръст 172 и 15 години характеризират едно нормално момиче, което даже е наддало леко.

Аз лично те съветвам да внимаваш какво ядеш, има сума ти инфо в интернет. Поддържай и кожата си, изобщо, грижи се за вида си. Като се започне от Клеопатра, минем през Елена и Теодисия и стигнем до днешните девойки, всяка една красавица буквално е длъжна полага наимоверни усилия, за да поддържа естествената си хубост.

Открай време е така - нашата мисия е да съблазняваме... може би не го осъзнаваш сега, но след време ще си блъскаш главата в стената.

И не се влияй от истеричните подмятания на приятелки (както и от повечето коменти тук де) тип "ама как така си на диета, ти да не си барби-кифла??недей!"!Ти се гордей с майка си, че я е грижа достатъчно за теб, че да дойде и да ти каже какво не е наред!

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: b47681ce58
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Не съм съвсем съгласна с номер 15 ... Външният вид може и да е важен, но далеч не е всичко. Съмнявам се че номер 15 е жена дори. "Нашата мисия е да съблазняваме"??? Е,това обяснява защо мъжете ще искат само секс от нас и въобще няма да ни зачитат като личности... Ама каквото си си надробил това ще си сърбаш...И има други начини да кажеш на някого да се погрижи за себе си. Аз съм на 15 и понякога се смятам за дебела...53 кг / 162 см ,да сега ще ми закрякате, че е много, но аз престанах да се тревожа за глупости и ви съветвам и вие да го направите! Не питайте родителите и бабите си, попитайте лекар и той ще ви каже дали сте в нормата, какво е полезно да ядете и т.н.

Според мен диети се спазват САМО ако имаш наднормено тегло и то застрашава здравето ти. В противен случай те само изтощават организма. За авторката едно голямо БРАВО !!! Ти си едно много интелигентно момиче, не само красива опаковка. Щом ходиш на бойни изкуства не се притеснявай - краката ти изглеждат "дебели",но това са мускули. Виж състезаващите се спортистки - да не би да приличат на манекенки?! Едно здраво тяло трябва да има месо по себе си.

 
  ... горе^

...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 30e189deca
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Аз съм хубава и желана жена, живея с мъж 11 години по-млад от мен получавам любов и внимание, била съм 53 кг, а сега съм 82 кг и нито за миг не съм била лишена от вниманието на хубави и успели мъже. Килограмите не са важни - важни са самочувствието, чара, любовта към живота, личните качества.

Момичета живейте яжте каквото ви се яде 1 кг в повече, че дори 30 кг в повече не определят щастието ви. Бъдете себе си. Не слушайте кретени, които ви внушават, че трябва да бъдете анорексички или болни от булимия за да сте щастливи, килограмите не носят щастие и обич. Вижте Опра един от най-богатите хора в САЩ, вижте хиляди щастливи и успели жени - не просто закръглени, а огромни - Арета Франклин. Те са желани от милиони мъже. Обичайте се момичета и не слушайте кретени с кантар в мозъка и сърцето!!!!!!!!!

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 49698f3479
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   15 просто уби коня...Много си повърхностна,направо ми се гади. Няма да се занимавам много с простата ти личност,само ще ти кажа,че диети в тази възраст могат само да ти развалят стомаха,имунната защита и ще ти донесе много проблеми по нататък...но все пак то се говори на човек,който може да те разбере... Щом твоята мисия е да "съблазняваш",значи не си нищо повече от евтина курва,която с нищо не може да ЗАДЪРЖИ един мъж,само биха те използвали-повярвай ми,след секс няма да си им интересна... Няма да ти обяснявам повече,просто няма смисъл да се хабя... 16 е мн права
Сиво

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 6fb4616f50
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Значи аз съм си леко пълничка и никога не съм харесвала слаби а момчетата имат доста добър интерес както и към слаби така и към пълни това въобще не е от значение !

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 717296af3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Tо, че за всеки влак си има пътници - така е. Обаче границата м/у "пълничка съм" и "с наднормено тегло съм" е няколко килца. а със "с наднормено тегло съм" идват и здравословните проблеми. не мже всички да сме щеки, обаче за здравето си сме длъжни да се грижим. от чисто естетическа точка , всичко е толкова субективно, не може да се следва някакъв идеал за красота, но от здравословна - хайде посарайте се!

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 75a7ec9b2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Искаме снимка - как иначе да ти кажем кой е прав?
просто ми стана интересно как изглежда момиче което тренира бойни спортове :)

п.с. и двамата ми родители са такива - имат комплекси е клише, обаче е така (няма да ги обсъждам от уважение - все пак хората с проблеми заслужават помощ, а не критика)

 
  ...

...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 0ea8888737
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Аз съм момиче на 14, тежа 51кг и съм висока 1.69м. Много хора не знаят какво представлява диетата. Не е да гладуваш, а да водиш здравословен начин на живот. Т.е. да се храниш правилно - да не прекаляваш със захарта, да не ядеш много тестени, мазни или пържени храни, но не да караш само на плодове,зеленчуци, корени и т.н., и да спортуваш, да се движиш, така че да не задържаш много вода в тялото си. Според мен си много добре. В пубертета все още се оформяш и не всичко е съразмерно. При мен например костите на бедрата ми са по-щръкнали отколкото трябва. Не обръщай внимание на майка си. Моята също ми говори как съм мязала на "разплетена дамаджана", а аз тъкмо съм станала от леглото... Казва че съм качила малко килца (не е вярно) и ме съветва да се движа повече. Коментира и кожата ми, но когато мога ходя на козметик и тя повече нищо не казва. Открих тази тема докато търсех ИТМ (индекс на телесна маса). http://www.specializingfoods.com/guppy460/articles.php?lng=bg&pg=34 : на този линк всеки, който смята че е с ниско/наднормено тегло, може да провери дали наистина е така.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: c018d8a787
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Здрасти :) Виждам, че темата е малко старичка, но все пак... Аз съм на 19, висока съм 1.73 и съм в момента 64 кг....Била съм и доста повече (85 :D), но искам да ти кажа въобще не ти пука, сигурно изглеждаш страхотно и на момчетата от училището ти им текат лигите по теб :D Аз се боря доста с комплекса си, че съм дебела, защото осъзнавам, че не ми носи нищо положително, но малко ми е трудно, защото приятелят ми е 1.77 и е към 54 кг. (просто има супер бърз метаболизъм) и понякога се чувствам като слонче до него, но се уча да не ми пука :) Не обръщай внимения на майка ти, виждам че си интелигентна, не й познолявай да ти набие комплески в главата :) Нищо против нея, но просто явно е прекалено загрижена... :)

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: b848def4f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Маика ти се дразни че остарява и воята младост и красота я дразнят. Може и да не го осъзнава но е така. Аз съм певица, внимание не ми липсва.Била съм слаба като модел и не съм била щастлива и обичана както съм искала. Била съм и закръглена и обожавана и щастлива. Как да ти кажа, важно е ти как се чувстваш и как се харесваш. На някой им отива да са по кръгли на някой не. Виж при теб как е и най внажното :ТИ ТРЯБВА ДА СЕ ХАРЕСВАШ

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: ecfef6fc4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

25.   Мацка, не искам да те обиждам, обаче 60кг са си много, независимо какво тренираш, какво не...Скоро говорих с майка си, тя е 1.73, каза "Ааа, 60 кг и на мен са ми много" Така че...малко здравословно хранене на всеки ще се отрази добре

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 48847a45c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   мхм 60 кг, доста са за 15 годишна. Аз съм момче на 15 и съм 55 килограма и 179 сантиметра ... ходя на фитнес и може би затова.
Не ти казвам да вземаш диети, просто ако някой ти каже, че си пълничка не го приемай много на сериозно. Според мен това означава, че този, който ти го казва го дразниш някак си. Аз примерно никога не казвам нещо лошо за някого (прост, дебел, слаб, хилав, смотан...), ако не ми е направил нещо...

 
  ...

...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 4b0937de53
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

27.   Еми, аз съм на 16, висока 165см тежа около 53кг... Ми, не се харесвам, миналата година бях 49кг и пак не се харесвах xD обаче не се впрягам... Както са казали хората-Ако някой те хареса и така ще те хареса. Пък майка ти явно не се доверява на твоето мнение за себе си ;)

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: e202ab5cf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Всички, които казват че 60кг са много за 173см изчислиха ли BMI преди да говорят глупости? Това дава резултат 20,7, здравословното BMI е между 19 и 25, всеки лекар ще го каже. Мацка,знам,че темата е стара,обаче въобще не се впрягай,напълно си си в норматаи докато ти се харесваш,кой какво казва е все тая.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 19f2ef732a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Запомни това кото ште ти кажа!!!! Когато човек носи бяло винаги го прави дебел носи само черно и ште те прави малко слабичка.....

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 3541c61f84
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Не мога да чета всичките 29 коментара, затова не знам дали някой вече го е казал, но ето моят съвет - ако ще да станеш 40 кила, лицето ти да е без една пъпчица и перфектна кожа, пак ще ти намира косури за нещо.. и аз тренирам бойни изкуства, висока съм 164см. и тежа 43 килограма, нямам пъпки по лицето, със светла кожа съм, общо взето изглеждам добре.. но пък на мен, например, ми намира косури за това как съм ходела, как съм говорила, за това, че оценките ми по математика не са добри.. при нас е "Виж аз каква съм била на времето, каква си ти сега" редовно получавам сериозни "намеци", че едва ли не съм к*рва, пуша, пия и се разнасям по чуждите къщи и разни такива неща, което едно, че не е вярно и второ, че въобще не съм й дала повод да го мисли.. когато бях по-малка.. 5и клас някъде, това ми създаваше страшно много комплекси и бях страшно несигурна вътрешно.. външно гледах да не ми личи.. сега, въобще не я чувам.. на 15 години и половина съм и въобще не ме интересува какво и как говори.. при положение, че ме обвинява за всичко, което й се случва и не спира да ми обяснява каква съм и каква не съм и какво и как грешно правя.. един път през ЦЕЛИЯ си живот не съм чула едно искрено браво, а успехите ми в училище и в спорта не са малко.. но тя никога не се радва истински на каквото и да е от постиженията ми.. медалите ми седят в тъмен шкаф, заедно с дипломи и т. н. :) спокойно, знай, че не си единствената, която получава подобно отношение, просто не се впрягай и не я слушай.. не позволявай да ти влияе!
Поздрави, Надето :)

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c8b694892f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Аз съм 167 см, 50 кг и се мисля за дебела. :/

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1094f45cfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Обичай се, имай вяра че си красива. Само така ще го видят и другите. Остави тези вечни глупави комплекси на не толкова умните жени, които не могат да изпъкнат с друго. Яд я е, че не е млада и хубава като теб. Ако мисли така, поне можеше да ти го каже с такт и грижовност. Да не ти пука, теглото не е равно на личност :)

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 0d4f25de11
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Няма нищо, не и обръщай внимание. Не и позволявай да ти създава комплекси.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: ce126429f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Лошото е, че самите родители не осъзнават какво причинява и какви следи оставят за цял живот в съзнанието на своите деца.
Аз също съм била подложена на такива квалификации от сорта на " Дебела си, прическата ти е грозна, главата ти е голяма, носа ти е широк" и т. н., също и обиди - не си от най-умните...
Сега вече съм на възраст и това са фрази, които са се вгнездили в ума ми и ми създават съществени пречки в живота.
За жалост, все още продължават да ми ги припомнят.
Последният път като чух отново колко съм дебела / а аз съм 60/ им заявих, че забранявам каквито и да е квалификации, относно моят външен вид.
Към моето дете винаги се отнасям с любов и не бих си позволила обиди, под каквато и да е форма.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 26604dc5b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   34, тези обиди родителите ти ли са ти ги казвали?
Не мога да повярвам, че има такива родители - та нали си тяхно дете. Просто не мога да повярвам!
Ужас
А.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 1e126efb81
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Чета всичко това и незнам какво да кажа.... Всеки да се харесва такъв какъвто е!!! Това че родителите критикуват децата си не означава че трябва да ги слушаме. За мой късмет (не че се хваля) моите родители ме мислят за съвършена( макар че не е така) и като чета всички тези неща как родители се отнасят към децата си наистина пожелавам ВАШИТЕ РОДИТЕЛИ ДА СЕ ОТНАСЯТ КЪМ ВАС ТАКА, КАКТО МОИТЕ КЪМ МЕН! :) 14г.

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 003d3a1cb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Благодаря на всички! :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 9eb18a459c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

38.   И аз чета всичко и всички харесват каква им е фигурата аз съм на 11години а съм 50килограма майка ми все ми натяква не ям нищо калорично спазвам строги диети спортувам всеки ден и не успявам да сваля нито един килограм! Не мога да разбера защо само с мен е така имам съученички също бяха 50 килограма и ги спаднаха за по-малко от 2 седмици като им споделих режима си всичко упитвах но няма избягване явно съм убречена да съм дебела!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 19f2ef732a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Майка ти е вманиячена в това да изглежда добре, следователно и ти..

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 19f2ef732a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Майка ти е вманиячена в това да изглежда добре, следователно и ти..

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 5d0ad5ebf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

41.   Не мога да повярвам, че майа ти така ти говори. според мен важното е ти как се чувстваш. и аз се имам за дебела но пък моийта майа ми каза че съм си нормална апък след 18 години се гледа кой дебел кой слаб сега това не е важно спортувай си и яж от всичко по малко не прекалявай разбира се организама в тинейджърските години има нужда от всичко

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 4b327e4cb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Здравей, момиче от Пловдив. Аз сам на 43 години и имам дащеря на 18. На килограми тя е повече от мен, но това никога не е било от значение за мен или за нея. Тя не обича да спортува, обича да се занимава с компютри и с научна дейност. Обича да си стои в кащи и да домакинства. Храним се общо взето здравословно, но обичаме да похапваме от време на време сладкиши. За другите хора може би тя не е нищо особено, обикновено девойче, малко пухкаво, но за мен, тя е най-красивото, добро и интелигентно момиче на света. Ние се обичаме такива каквито сме и не искаме по никакъв начин да се променяме. Живеем с проблемите си и се подкрепяме взаимно. Човек обича с душата си, а не с килограмите си.
Мисля, че проблемите в отношенията между теб и майка ти имат друга, много по-съществена причина. Каква точно, не знам, но мисля, че е добре да опиташ да я изясниш с майка си. Може би е по-добре да говорите за чувствата си една към друга. Да се карате за няколко кила по бедрата на която и да е, е меко казано ГЛУПАВО. ЧОВЕК ТРЯБВА ДА ПОДЪРЖА ТАКОВА ТЕГЛО, С КОЕТО СЕ ЧУВСТВА НАЙ-ДОБРЕ ЗДРАВОСЛОВНО. Можеш да се консултираш с лекар по този въпрос. При различните хора МЕТАБОЛИЗМА, обмяната на веществата, е различна. При някои е по-бърза, такива хора ядат много и не пълнеят, при други е по-бавна, на такива хора всичко им се лепи. Ами природа, какво да правиш. Похвално е, че спортуваш, но мисля, че преди да предприемеш каквато и да е диета ПЪРВО ТРЯБВА ДА СЕ КОНСУЛТИРАШ С ЛЕКАР. Няма по-ценно нещо на този свят от ЗДРАВЕТО.
Предполагам, че майка ти, ти е казала това, защото си е изпуснала нервите. Животът напоследък е доста стресиращ. Това, разбира се, не я оправдава. Но НОРМАЛНО ВСЯКА МАЙКА ИСКА НАЙ-ДОБРОТО ЗА СВОИТЕ ДЕЦА. А НАЙ-ДОБРОТО, НА ПЪРВО МЯСТО Е, ТЕ ДА СА ЗДРАВИ.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 56a594d016
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   Темата е много сложна. Аз съм майка на малко момиченце на 4 годинки. Аз съм 53 килограма при 170 см височина. Слаба съм. Детенцето ми е 22 кг при 108 см височина - много пълничка. Опитвам се да я приуча да се храни здравословно, уча я коя храна е полезна и коя вредна, пробвам с "промиване" на мозъчето, че плодовете и зеленчуците са най-полезни, но честно да си кажа, направо се отчайвам като гледам, че от нашата "диета" няма полза. Калориите намалихме значително, но не и пропорциите. Генът е от рода на баща й - пълни са. Успокоява ме едно нещо - аз обичам баща й, въпреки излишните килограми и паласките. Мисля да спра с тормозя над мъничето. Казвам тормоз, защото нерядко й се карам, че прекалява с храненето. Разбира се не й казвам: виж се каква си дебела. Внушавам, че така се пренатоварва коремчето, че ще я заболи, което е вярно в известна степен. Но като краен резултат, виждам едно стресирано детенце с огромен апетит, което се чувства постоянно мачкано и ограничавано. НЕ ИСКАМ ДА СЕ ПОЛУЧАВА ТОВА, но то се получава. Не искам да я наранявам, но я наранявам. А всичко е структура. Нямам шанс пред природата и природните дадености. Личната лекарка ме нарече анорексичка, че съм искала и детето ми да е хилаво като мен. Не, не искам това. Просто животът ми е показал колко жестоки понякога могат да бъдат хората. Знам, че много ще я подиграват, от това ще страда. При съвременните идеали за женско тяло, с тия наистина анорексични момиченца тип Туиги... Горкото ми дете. На момичето започнало дългата тема мога да кажа само едно: не се сърди на майка си. Не че е права. Греши в начина, подхода, отношението към теб. Вътре в нея обаче "крещи" майката, която иска нейното дете да бъде защитено от подигравки, от зли езици, от страдание и от всичко, което самата тя възприема като страдание. Знам какво ще ме попитат някои хора: ами, ние пълните за изхвърляне ли сме? Имат право. Всеки е такъв, какъвто е. Всеки е човек с човешко достойнство. Целият проблем е, че такива като мен и майка ти не знаят как да уважават човека, заради това което е, а не заради това, което хората искат да бъде. Много съм чела по форуми колко страдат момиченцата с наднормено тегло, колко подигравки търпят, на какъв глад се подлагат, само и само да отслабнат. Знаете, тази тема е много деликатна и обширна. Аз мисля, че майката, която се нахвърля така върху детето си, го прави несъзнателно. Не е невинна, но няма елемент на умисъл в цялата история. Не знае как да разкрие пред детето си страха от това, че милото й дете ще бъде наранено и подигравано. Пак казвам, някои хора могат да бъдат неимоверно жестоки. Едва ли има човек, на когото въобще не му пука от това. Все пак сред хора живеем, морални, етични, модни тенденции упражняват влияние върху нас. Съпругът ми също ми е казвал колко много подигравки е търпял за това, че е бил доста пълен. Като ми разказва колко му е било болно, като знам, че и детето ми ще мине по този път, просто ми се плаче. Някои ще кажат, че трябва да я уча да уважава себе си такава, каквато е. Не ме задоволява този отговор, защото тя е на 4 години и е 20 килограма. Говорим си за сериозен проблем, с който аз не мога да се справя. Едва ли всичко това няма да намери отражение в моето поведение. Като я гледам да се тъпче, се вбесявам, а тя е само едно 4 годишно детенце, което нищо не проумява. С това започнах и с това ще свърша: много са сложни нещата. Опитай се да разбереш и позицията на майка ти. Когато има пожар, огънят излиза и от двете страни. Нещо се случва, но какво точно, само вие можете да разберете и разрешите проблема. Едва ли съветите на такива като мен ще дадат резултат. Просто си изказваме мнението, но ползата от това не знам точно каква ще бъде.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: f8e378e2bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Номер 44, имала си късмет, че си имала хубав ген и не си мислила за храната си. За съжаление си на път да изпуснеш контрола над детето си, с какво го храни като бебе и малко дете?
Потърси лекар-диетолог и намери начин да се движи това дете повече. Какво яде в градината?
Аз не вярвам, че всичко ни се опредля от гените - казвам го като човек, на когото всичко се лепи. Много добре си знам, че когато се отпусна и почна да се храня по много и най-вече нездравословно, килцата се трупат яко.
Имала съм обаче късмет като дете да бъда хранена с що-годе здравословна храна, защото килограмите на майка винаги са ? пречили. Много хляб се консумираше и това е най-големият проблем в повечето семейства у нас.
Ако номер 44 ограничи най-вече сладкото на детето си, ще направи много голямо добро.
Това, че детето е нещастно направо, ако не се тъпчи е показателно, че е зависимо вече от захарта. Подобна зависимост имат много хора в днешно време, дори стигат до агресии. Ако успееш 2 седмици да държиш детето си от всичко сладко, включително сладки плодове (ябълки, банани), ще успееш до голяма степен да го излекуваш. Потърси все пак съвета на диетолог за храненето на такова дете. Имаш шанс да промениш нещо, защото си права (знам го от собствен опит) - децата са жестоки дори към пълничките, какво остава за дебелите.
Аз съм била 25 кг. някъде във 2-ри клас, а съм висока. Твоето дете е 22 кг. на 4 години!
Проблемът дойте при мен през пуберитета, после отслабнах, но заради стрес напълнях 12 кг. за 4 месеца преди 3 г.. Днес се боря още с тези кила.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 56a594d016
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

47.   Ще се нарека № 44, за да разберете кое е моето мнение. Към № 45: напълно съм съгласна с казаното. Знам, че е така. Целият проблем е, че на моя страна нямам нито роднини, нито лекари. Личната ми лекарка заяви, че съм анорексичка и за това детето ми изглеждало дебело. Диетолог в нашия град няма и се чувствам малко като сам войн пред войска. Сладки неща не консумира детето. Тя е с алергия към шоколад. Е, банани обича и яде. А аз дори не съм съзнавала, че за нея бананът дава твърде много калории. Трябва явно да почета повече по въпроса, защото ми се налага да се боря с нещо, което за мен се явява съвсем ново. Никога не съм броила калории, никога не съм си давала сметка какво ям и колко, а сега трябва да навляза в тази материя почти като професионалист диетолог. Хляб не й давам да яде. Особено когато е комбинирано с ориз, картофи - никога. Макарони обича много и може би и това трябва да се спре. Ами, просто трябва да положа сериозни усилия да помогна на детето си. Определено съзнавам проблема и имам желанието и намерението да се боря. В градината й дават допълнително. Ще забраня и това. Включих се по темата с идеята да покажа на момичето, което беше обидено на майка си заради забележката, че на една майка не й е лесно - понякога и ние майките се борим с много от проблемите на децата си, без дори самите ние да сме се сблъсквали с тях. Да, наистина понякога подходът ни не е най-удачният, но какво да се прави. Все пак и ние сме хора. Няма професия "Родител", нито в училище ни преподават как да бъдем родители, възпитатели и психолози на децата си. Мога само да си пожелая да не допускам подобни грешки, но не съм застрахована.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 492c733f79
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   О, аз искам да имам такава майка!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 24 дни
hash: 329b622d8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

49.   Жена ми не е от най-слабичките! Дори мога да кажа, че дупето й е доста дебело. Само, че аз съм луд по нея и обожавам да я чукам. особенно на задна прашка. Е? Това значи ли, че съм нещо сбъркан. А!

 
  ...
преди: 11 години, 19 дни
hash: decd5a5868
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

50.   Доста грубичко казано, но все пак схванах идеята. Не си луд, нито сбъркан, нито каквото и да било. Колко са хората с идеална фигура? Та всички неидеални никога ли не са били обичани? ! Не мисля. Всички тези глупави комплекси се насадиха от телевизията и другите средства за масова информация. Изкривиха ни разбиранията за нещата от живота. Няма дебели, слаби, грозни, хубави. Всичко е въпрос на гледна точка, на компилация от характеристики и т. н. Според мен въобще не си смахнат. Продължавай да си обичаш женичката!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 73013a13ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   При мен пък е обратното. Сега съм в 8 клас. В началото на 7-ми бях 56 килограма, за височината си от 155см. Затова се заех в ръце и до пролетта аз вече бях 51 килограма. Лятото свалих още 4 и станах 48. Спорта стана начин на живот за мен. Бягам и правя упражнения всеки ден, въпреки натоварения си график, но пак мисля, че съм дебела и си го втълпявам, докато всички ми казват колко съм променена и отслабнала. Но вече „ми е влязла мухата в главата“ така да се каже и ще си живея с тази мисъл до края на живота си вероятно и за съжаление. Та мисълта ми е, не позволявай на хората да ти казват каква трябва да бъдеш. Яж каквото ти се яде, спортувай си, ако ти доставя удоволствие, чувствай се добре в кожата си, красива си по свой си начин. Не прави грешката да отслабваш толкова рязко като мен и горе главата! :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 дни
hash: fd997df451
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

55.   Според мен си с страхотна фигура.А майката с 50кг ужас сигурно много слаба а това не е хубаво кажи да се погледне колко е слаба.

 
  ...
преди: 10 години, 5 дни
hash: fd997df451
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

56.   Майката ти е права!

 
  ...

1-50 от 57
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker