Какъв е този живот ?? Ще имали нещо хубаво в него? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Какъв е този живот ?? Ще имали нещо хубаво в него?
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 2845 пъти
Здравейте аз съм момиче на 15 години, всички ме знаят весела, но никой не ми знае проблемите.. От къде да започна - БЕЗПАРИЧИЕ!!! Не се търпи от няколко дни обмислям да сложа край на живота си, не искам да ми казвате да съм силна и да подкрепям родителите си защото немога вече! Та започвам да разказвам или по точно да се оплаквам - на училище ходя по 1 седмица с 1 лв за да не харча пари, и като ме питат защо не купувам нищо лъжа че съм на диета. Млада съм имам нужда от дрехи, грим - и аз съм човек, но няма пари или си копувам дрехи от спестявания. Баща ми ходеше на мн тежка работа, но го сакратиха и сега ходи на нивата за по 15 лв, ходи рано сутрин и идва късно вечер целия скапан... Болиме сърцето като го гледам (ния сме от едно село)...

Майка ми преди години беше мн болна и това не и позволява да работи, сега отново има болежки но няма пари и търпи и за нея ме боли сърцето. Баща ми от малък е полу сирак, без баща а майка му го захвърлила по лелите и чичовците.. Баща ми не общува с майка си и тя не ми е дала и 1 лв от целият ми съзнателен живот.

Дядо ми от страната на мама е беден и той неможе да помага.. Имаме заем, вересии по магазните, а парите които аз събера от празници им ги давам. От класа ходят на екскурзия аз никога не съм и не издържам вече... Не искам да живея, какъв е този живот а и последното ме срина за 1 май ще се ходи на поход и събират по 5 лв, аз искам да отида но нямам 5 лв... Нямам едни кирливи 5 лв и никой в къщи няма, освен да взема половината от парите на баща ми които е изкарал с пот и труд на слънцето за един поход. Ще имали край това ще имали??? Немогат и в чужбина да отидат наще пак щот нямат пари.. Извинявам се че ви занимавам но не издържам ще се пръсна! И да оточня че съм от ромски произход или турски, чиста българка и това не е просия а просто изливане на душата!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: ff2fe3024b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   не страдай заради пари. Ма*ната му на похода, ма*ната му на гримовете и без грим си хубава, дрехи все имаш някакви. Не се оставяй на алчността и суетата да те победят. По начина на изразяване си на около 15-16 год. сега не осъзнаваш и разсъждаваш повърхностно, но с годините сама ще се укоряваш как може да си била толкова повърхностна и егоистична. Ученическите ми години бяха също като твоите, страдах и плаках за неща, които се купуват с пари, но с времето замених мрънкането за нова блуза, червило с желанието да не съм бреме на майка ми и баща ми. Като не внасям доход у дома се научих да се задоволявам и радвам на това което имам, ако останат пари за нещо ново-щастлива и благодарна съм. Инак да-чакат те много хубави моменти, колкото и нелепо да ти звучи на този етап, имай вяра. Чакат те първата работа, първите изкарани от теб пари... това е много хубав момент да знаеш. За начало ти предлагам лятната ваканция да ходиш с баща си на полето. За берачка ще те вземат, а и не е толкова трудно и уморително стига да не те мързи

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 779726358d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тежко е, да, криза голяма. Има много семейства във вашето положение.. И аз нямам много пари за дрехи, гримове абсурд да си купя. Не е редно да слагаш край на живота си заради това, след някоя друга година ще можеш да почнеш сама да изкарваш хляба си. Хората преди нас са изкарвали и по-големи кризи, не се отчайвай, гледай да си щастлива въпреки безпаричието.. /Gerrard

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 4fb15044cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм в подобна ситуация. НИКОГА не мисли за слагане на край на живота ти. Така би постъпил един човек, който се отказва. Предава се и дава на нещастието да го съсипе. Ти такъв човек ли искаш да си? Искаш ли да причиниш това на родителите ти, които толкова те обичат и страдат за да работят за да хранят теб? Тези хора, които имат само теб и ти искаш и това да им отнемеш? Не бъди егоист.. помисли за тях. И изчакай да станеш толкова голяма, че да си намериш работа. УЧИ. не мисли за повърхностни неща като гримове и дрехи. Аз понякога мисля за това, но живота не е само гримове и дрехи. Осъзнай се и не прави глупости.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 8273e13d1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Бъди умна и добра! Умния и добър човек е винаги богат, без значение дали финансово или духовно.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 6dd28804b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Макар и да не мога да си представя какво ти е ще се опитам да те успокоя! Както прочетох в по-горните коментари- не се отчайвай от живота! Рано или късно нещата ще се оправят и живота ти ще се нареди! Както писа номер 1: опитай да си намериш лятна работа! В някой магазин, например!

"Живот??? Какво по дяволите е живота? Той е една шибана игра на оцеляване! СИЛНИТЕ УСПЯВАТ, слабите се подчиняват" Да го знаеш от мен! Не се предавай и не позволявай на дявола да те смаже! Знам че може би ще си помислиш " лесно ти е да го кажеш като не си на мое място и не можеш да си представиш какво ми е", но не си и помисляй да слагаш край на живота си! Успех!

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: f42641825c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имаш явно компютър и интернет... или пишеш от някъде другаде?
Вероятно имаш телефон, имаш какво да обличаш...

Сега...искам добре да разгледаш старите дрехи на майка си, да хванеш една игла и конец и да си направиш блузка за милиони. На 25 съм, имам доходи и все още шия сама дрехите си. Идва лято! Не ти трябват кой знае какви умения, а и можеш винаги да помолиш майка си за помощ. Изрязваш един триъгълник, зашиваш двата му края на гърба, горния отива към шията.. има безброй клипчета в ютуб, където има идеи за това как от най-големите парцали стават прекрасни дрехи..и най-важното УНИКАЛНИ!

Грим? Да видим какво можем да измислим с подръчни материали...за грим не се сещам на момента, но маски можеш да си правиш всеки ден и това ще направи кожата ти по-хубава и от най-скъпия фон дьо тен. Все някакво червило имаш... а има и едни безплатни мостри (познаваш ли дистрибутори на ейвън и орифлейм, те раздават мостри)
Косата - идеален лак за коса става със вода и захар.

Пари..пари се изкарват. На 15 си..има най-различни стипендии, конкурси, програми - потърси малко повече инфо за това, залягай над ученето!

Защо казваш, че си на диета? Това е обезпокоително, така лъжеш приятелите си, а и се чувстваш гадно от факта, че лъжеш. Бедността не е порок. Съвсем спокойно можеш да кажеш: "Не, нямам парички..." Това няма да те превърне в просакиня.

Потърси възможност лятото за някаква работа. Разнасяне на поща, работа на полето, можеш да помагаш на някоя възрастна жена в домакинството.

ВСИЧКО ВИНАГИ е само в нашите глави и ВСИЧКО е в нашите ръце!

Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: ca70d3ec3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Чааааакай, чааааакай. Заради пари да си сложиш край на живота? Само най-наглите, алчните хора без пари ще умрат. Тези, бедните по улиците нямат пари а живеят? Да не изкаш да ги надминеш..?

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: c903ce2350
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Еми това е - няма пари. И като няма - няма!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: bfb6dcbbc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   7 ще ми дадеш пример за един такъв клип защото ми е много интересно.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 6c22a3767a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   http://www.videoclip.bg/watch/13965 - някаква рокличка

http://vbox7.com/play:m27f197559
тук са идеи..избираш и после играе иглата

http://self-instructor.blogspot.com/2012/01/blog-post.html
един интересен блог за шев и кройка

Трябва малко да си размърдаш мозъка просто. Нали помниш онези поли на мама с ластик отгоре. Качваш ластика над гърдите, стесняваш на талията, правиш панделка някъде или цвете над лявата гърда. На ръба отдолу пришиваш ивица друг плат или дантела от някоя друга дреха...различен цвят и става уникално.

Стари дънки... режеш до средата на бедрата, подгъваш нагоре, за да стане "бордюрче" два пъти, от отрязаната част правиш колан и две малки коланчета, които ще пришиеш отстрани на крачолчетата...вземаш малко белина, керемида, маркер и започваш да "цапаш" - става секси!

Или..решеш и пришиваш дантела... УНИКАЛНО се получава.

Стара мъжка тениска? Става невероятна туника, потниче -всичко.

Вадиш отнякъде квадратно парче плат, на средата изрязваш дупка за яка, оставяш ръбовете - единия към пъпчето, другия към кръста, и двата към китките - зашиваш, подгъваш, украсяваш и имаш прекрасна блуза с широки ръкави.

Пола с ластик. Обличаш я на раменете (ръцете да са ти вътре), режеш за ръкави, стесняваш другото на талията и имаш рокличка с падащи рамене.

Само въображение и да не те мърси... ако плата ти се струва постен, украсяваш, ако нямаш пари за мъниста и т.н. сваляш от друга дреха или бродираш, или правиш панделка.

от 7

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker