Изкам да стана майка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Изкам да стана майка
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 2698 пъти
Здравейте аз съм на 17 (прекрасно знам и осъзнавам колко съм малка)

Имам сериозен приятел от 1 година който живее в къщи за да сме заедно и нашите много го харесват а и ние сме сериозна двойка..

Работя на един луна парк (в Испаня) и идват какви ли не дечица малки, бебета, по големи, невородени... виждам и бременни жени и супер много искам да забременея казвам го на моя приятел и той ми вика стига де... по нататък майка ми ме подкрепя тя малко луда глава и е отраснала винаги с бебета от както се помни аз имам 3 сестри и 1 брат.. тя е отгледала братовчедите си там на приятелки всичко и тя е за даже моято по голяма сестра и тя си има сериозен прятел на 23 и тя даже предпочита да изчака... но аз супер много искам да съм мама спира ме само ученето, работата и годините :( какво да правя???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: a4ff7469ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имаш още да учиш, което се и виждаот правописа ти.... Това не е обида, казвам ти истината! Едно дете не е само радост, то е и отговорност, и то голяма! Трябва да завършиш своето собствено развитие, за да отглеждаш човек. Почакай малко, събери опит, учи, забавлявай се, живей... Детето ще дойде в по-зрял момент. Ако сега впримчиш гаджето си с дете, много е вероятно да се чувства насилен, нещастен и да има още една драма, за която да се пише...

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 6e55c7c0a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами изчакай да завършиш, да си намериш що годе добра работа и тогава.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 5a086c5995
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Да станеш майка е най-лесното (отнема 10-15 минути). Това което е трудно да свикнеш с новия начин на живот и последвалите жертви и лишения.

Звучиш като детето, което е видяло кученце и казва и аз искам - много е сладко, без да мисли че това означава извеждане по няколко пъти на ден на разходки, хранене, отделяне на внимание, водене по лекари и т. н.
До 40 и кусур годни все може да станеш майка (не че те съветвам да чакаш и чак толкова). С риск да прозвуча нравоучително - човек минава през процес на съзряване и докато това не стане, вижда света под различен и често нереалистичен ъгъл. Розовите очила които носиш в момента ще станат по-прозрачни и ще почнеш да виждаш истинските цветове само след 4-5 години. (Не случайно е че в много страни трябва да станеш на 21 години преди да може да станеш шофьор в градския транспорт и да разполагаш с живота на други хора). Аз имам дете и мога да ти кажа че това е 24 часа на ден работа - забрави лунапаркове, развлечения и беметежно съществуване. Спор няма - детето носи голямо щастие но идва на цена, която трябва да си готова да платиш с удовлствие, а не по принуда. От страни гледането на деца изглежда лесно докато ти не трябва да го правиш и разбереш че вече не си господар на себе си.

За да не се отвличам много ще ти дам един последен пример - ако си патувала със самолет, стюардесата обяснява как да си поставиш маската на лицето си по време на разхерметизация и прави уточнението - ако сте с деца - поставете маската първо на себе си, и после на детето. Логиката е че ако изгубиш съзнание заради липса на кислород, детето няма да може да се погрижи нито за себе си нито за теб. Ако още ти е трудно да разбереш какво искам да кажа ще ти го смеля: Не се ли погрижиш първо за себе си (тоест да завършиш училище, (че и по-горно образование), и да си готова да посрещнеш живота със всичките му изненади и да се чувстваш стабилно стъпила на земята), няма да може да се погрижиш и за детето после.

Всичко се случва - това че сте "сериозни" от година не значи че приятелят ти няма да вдигне гълбите като се окаже че трябва по 3 пъти на нощ да сменя памперси и тогава как ше го гледаш сама и какво бъдеще ще му дадеш?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: a79439c739
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ЛЕСНО Е ДА НАПРАВИШ БЕБЕ - ТРУДНО Е ДА НАПРАВИШ ОТ НЕГО ЛИЧНОСТ! А на теб ще ти е още по трудно имайки предвид че "искам" не се пише със "з". Ако не завършиш образование, то ПОНЕ стани грамотна и тогава мисли за деца :)

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: cf4ee12d85
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Като дете ще го кажа- за да отгледаш човек, първо ти трябва да си станал такъв! Трябва да се изграждаш още като личност, като маниери, като привилегии в живота... образование, професия, решения, самостоятелност, чак когато се справиш с това раждай.
Зу-За

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 8dd14a6da6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Колкото повече бързаш да се качиш на влака, толкова по-дълго после ще се возиш на него!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: bbd72b8cc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката: Здравейте първо да отбележа, наистина много ме е срам за грешките които имам! но аз нямам бузможност къде да се науча на български език писменно, както споделих аз живея в испаня и съм тук от 9 години... в Българя имам завършен първи клас... но все пак чета книги на български и гледам много български филми стари като например " Маргарит и Маргарита" и такива работи... наистина са ми интересни обичам държавата си но тук сме по добре...

Майками е родила сестра ми на 16 и не познавам по добър човек от нея... брат ми на 17 и той нито е наркоман нито е пяница и не си позволява да подвиши тон на майками... след това съм аз и малката ми сестра...
аз се определям за отговорен човек, тъй като работа уча имам си приятел не пия не пуша... не съм разсеяно момиче.. но просто наистина може да е каприз и както казвате приизкало ми се е кученце, наистина разбирам го прекрасно тъй като точно преди 3 години по сущя начин исках куче... също не е от това че имам приятел искам бебе... от много одавна съм споделяла на мама че искам бебе и тя ми давай... и него ще отгледаме...
но мерси все пак малко по малко си давам сметка че не става само с искане :)

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 31dfcb4c4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не слушай повечето скептици. Като искаш да имаш деца - ИМАЙ.
Няма нищо по-красиво от млада и уверена майка, която прави с желание всичко за децата си. Въпреки недоумението на други, които не са способни да дават, а цял живот очакват нещо...
Добрите майки се раждат такива и от съвсем мънички знаят, че искат да имат бебета и когато дойде време - се радват, че имат. Другото от само себе си се нарежда.
Не се плаши - в днешно време децата са толкова по-малко от възрастните, така че ще имаш много подкрепа от всички страни.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 1c45e625cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   А и не е здравословно на тази възраст. Това че си излязла от пубертета (в което малко се съмнявам поради начина ти на мислене), не означава че тялото ти е приключило с развитието си. На тази възраст това е страхотен физически стрес върху млад и неукрепнал оранизъм и ще си плащаш за такова решение цял живот след това - да не говорим че усложненията при раждане често се наблюдават на тази възраст. Вземи пример от сестра си и си дай 3-4 години, работейки върху себе си.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: df1ca0008b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   N 6 един път кача ли се на влака няма да искам да слезна :)

N 8 благодаря за подкрепата радвам се на хора които мислят като мен, но виж колко хора казват друго, аз искам съвет от по голям от мен защото аз знам и осъзнавам че това не е възраст за да си майка почти всички майки на тези години са забременели без да искат... малко искат на 17...

N 9 да със сигорност има още какво да ми се довършва и такива до колкото знам жените растът и се развиват до двайсет и нещо години... От сестра си не искам да взимам пример защото тя пък не иска деца щя да се радвам ако моето мислене беше като нейното но тя все казва че от 30 на горе ще го мисли, взима какви ли не противозачатъцхни което аз не одобрявам защото ще дойде ден в които ще иска бебе и хормоните и дори и яйчниците ще са заспали, мързеливи, неопитни... всичко това съм се допитвала до доктори и до учителите ми.. аз никога не съм взимала нищо противозачатъчно освен презерватив.. ще имам в предвид думите ти :)

Благодаря на всички дори и на тези които говорят грубо.. не се обиждам а приемам всякакъв вид съвети :)

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: f79f096811
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Извинявай, че директно ти го казвам, но ти питала ли си приятеля си например дали е готов за такова нещо. Плюс това не можеш да станеш майка докато ти самато още се водиш дете по закон...

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: eb02a32cf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да, питала съм го и той иска но не сега докато живеем в къщи... иска като си излезнем двамата тогава...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: cb0e58cce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Мила, първо се научи да пишеш! Наблегни над това и вече, когато пораснеш, тогава деца.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 3924ef6bf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Най- изчакай още няколко годинки, не бързай. Завърши училище, едно дете иска много грижи, голяма отговорност е, пък и за 1 година връзка, мислиш ли че вече може да се мисли за семейство, опознай човека по добре и тогава създай семейство с него.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker