Искам да умра заради родителите си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121245)
 Любов и изневяра (29722)
 Секс и интимност (14365)
 Тинейджърски (21899)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3181)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18538)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Искам да умра заради родителите си
преди: 12 години, 5 дни, прочетена 3115 пъти
Историята ми може да ви се стори много тъпа, но аз се чувствам ужасно и реших да споделя на някой. Родителите ми постоянно се карат и всяка вечер се напиват. Няма ден в които да не плача. Баща ми веднъж се напи и ми каза че ме мрази, алкохола не може да го оправдае защото когато човек е пиян казва истината. Все още не мога да повярван че собственият ми баща ме мрази. Изпитвам паника защото сега завърших седми клас и кандидатствах в друго училище и ме приеха. Притеснява ме това че трудно се вписвам тук ми бяха нужни седем години и пак не постигнах нищо. Повечето от класа ме мразят(мразеха), а аз дори не знам с какво съм го заслужила. Винаги се стараех да бъда мила с тях, но те постоянно ми се подиграваха. Всеки ден ми прилагаха физическа и психическа болка. Мисълта ми е, че нито в училище нито вкъщи не мога да изпитам една минута спокойствие. Живота ми е жалък. Дали да сложа край на всичко? Не съм от хората които искат да получат всичко наготово. Полагам нечовешки усилия, но пак всичко си е същото. Това е моята история моля помогнете ми да реша какво да правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 дни
hash: 40faa4816e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мило момиче, много ти е трудно наистина и виждам, че си споделила една малка част от трудностите, но ти преди всичко бъди добра, такава каквато си и прави това, което трябва и Бог ще те види, само потърпи и ще видиш, че след години Бог ще ти въздаде предостатъчно за добротата и търпението ти.

 
  ...
преди: 12 години, 5 дни
hash: 90865e7e3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Налага се да изтърпиш още 4-5 години... ;(
учи и не объщай внимание на другите, след това отиваш да учиш в университет това което искаш и ще се справиш :)
успех и не се отчайвай!
винаги знай, че има хора с по-тежко положениие от теб - без родители, без покрив над главата си, без ХРАНА, без чисти дрехи ;(

 
  ...
преди: 12 години, 5 дни
hash: 62d9f5cde9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Е браво 7ми клас си и си мислиш за такива работи!!! Имам една позната майка и и баща и са алкохолици и я биеха постоянно, тя живееше в пълна мизерия, нямаше дори баня в която да се изкъпе, лятото работеше и ги издържаше. Когато стана на 18 се изнесе в момента учи за вишо и живее на квартира и на нея не и беше лесно, плачеше и и беше много тежко в училище нещата стояха по подовен начин, но никога не е мислела за самоубийство. Не се отчайваи Господ ти е дал живот и само той има правото да решева кога ще свърши! Ти какво не искаш ли да завършиш да станеш абитуриентка, да се видиш като булка и да имаш деца?

Аз също съм си мислила за самоубийство, но после си казвах, че ще се справя има много по зле от мен които не се отказват да живеят, защо аз да го правя. Бъди силна и не се отказвай всичко ще се оправи. Моля те недей да мислиш такива работи, имам познат които се самоуби и какво постигна.... нищо! Хората продължиха да живеят, а той изгни млад на 20-25 години. Не се предавай!!! Познато ми е това с напиването, като го видиш отивай да си лягаш а ако иска да говори с теб се съгласявай с всичко за да не го изнервяш и за да не се заяжда с теб.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 дни
hash: 19d9dcf499
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аха... и какво има общо със смъртта? Майка ми при мен е пияница пие на колене водка от хладилника, баща ми не му държат нервите..защото постоянно му се качва на главата и не иска да си отиде от нас... търпя я само заради баща ми инече досега да съм и бил шута дет' се казва...
И ти на колко си години??

 
  ...
преди: 12 години, 5 дни
hash: 2861170bbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Говори с някой психолог в училище или с някоя учителка

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 дни
hash: 5b49dcd1ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ей недей така :) всеки проблем има своето решение. Горе главата :) всичко ще се оправи .. може в новото училище хората да те оценят и да се държат мило, недей да се натъжаваш преди да видиш как ще те приемат класа .. може нещата да са по друг начин :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 дни
hash: e521644485
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Каква вина имаш ти заради родителите ти? :( Моят съвет е не обръщай внимание на съучениците си и ако имаш други близки като леля,по-голяма сестра или брат ги помоли да живееш при тях !!!! :) Не се притеснявай всичко ще се оправи.

 
  ...
преди: 12 години, 5 дни
hash: 25b2064c2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Защо не се изнесеш от вас отиди при някоя твоя баба или дядо, леля или чичо!! При някой роднина. Не вярвам баща ти наистина да е мислил това което е казал!! Недей да правиш нищо от сорта на самоубийство и т. н!! Щом са те приели в ново училище радвай се!! Там може да си намериш приятели и всичко ще се промени!! Сега растеш. Живей си живота и да не ти пука!! Айде и умната :))

 
  ...
преди: 12 години, 5 дни
hash: f7aa7fdef7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Бог изпитва силните, защото знае, че слабите няма да се справят. Аз също съм колкото теб. Тази възраст е наистина доста тежичка, но помисли..заслужава ли си? Щом света ти обръща гръб, обърни му и ти! Сега влизаш в ново училище и ти се дава шанс да създадеш нови запознанства.

Това с родителите ти...според мен трябва да вдигнеш глава и да се изправиш срещу тях.
Ако ти е толкова трудно да създаваш нови приятелства,то порови се в интернет. Има толкова много сайтове за запознанства.
Надявам се да съм ти помогнала! Ж14

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 дни
hash: d92af8fba2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Наистина, не ти е лесно мила но нали се шещаш, че след бурята винаги идва дъга. Недей се самосъжалява, че имаш такива родители ти не си виновна, не трябва да се сърдиш на никoй. Не знам дали знеш, че ти не избираш родителите а госод ти ги избира. Някой ден всичко ще се оправи бъди сигурна, недей да мсилиш да слагаш край на живота си това нищо не решава, напротив ослужнява те още повече. Вмомента си мислиш ще се самоубия и всичко ще свърши но не проблемите ти няма да свършат, ще страдаш още повече. Недей не знам на колко си но не ми изглеждаш голяма живота е пред теб, знай някой ден ще се оправи всичко повярвай в съдбата. Колкото и зле да се държат с теб ти не им връщай напротив дръж се с тях добре. Надявам се всичко да се оправи в най скоро време
(Kati)

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 дни
hash: 800765396a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   За начало ще ти кажа да не си мислиш за САМОУБИЙСТВО или СМЪРТ като нещо, което може да те спаси или би ти дало покой! Дете 7 клас не би трябвало да мисли така. Говори с майка си, когато не е пила / не мисля, че пие постоянно/. Сподели и какво те притеснява. Защо я оставяш безучастна към ставащото с дъщеря и?Нека разбере, че това, което става между нея и баща ти, се отразява зле на психиката ти.

Не се страхувай за гимназията! Там има хора, които са на твоето ниво и все ще си намериш някой. Това не са онези гадняри в стария ти клас, които са били събрани от къде ли не и някой от тях дори не учат!
Това е от мен! :) :)
Ес

 
  ...
преди: 12 години, 5 дни
hash: 0f33c9f96c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   И аз съм нещо подобно...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 дни
hash: c142db6806
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   По-скоро, когато човек е ядосан, тогава говори истини. когато е пиян, по скоро глупости. да не ти пика, какво мислят другите за теб, важното е ти да се чувстваш добре " в кожата си ". Стискай зъбки, след време картината ще се промени.

 
  ...
преди: 12 години, 4 дни
hash: 08e73f2dc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Миличка слушай сега какво ще ти кажа. Моят приятел е израстнал абсолютно по същият начин..... пренебрегван, пребиван от бой, пияни родители и непрекъснати скандали. В момента е на 23 години и да ти кажа вътрешно това жинаги му е пречело оставило е дълбок отпечатък в съзнанието му, та дори доста често и в мента си искарва някакви странни комплекси свързани с миналото. Доста често е агресивен и нервен от най-малкото.

Искам да ти кажа, че никой не избира сам родителите си. Вината е в тях надали някой друг ще има по-различно мнение по въпроса, но ти защо трябва да правиш простотии да се самубиваш или нараняваш заради хора, който не го заслужават. Едва ли ще те разберат когато се опиташ да говориш с тях.

Мога единствено да те посъветвам да бъдеш още няколко годинки силна и полсе да се махнеш от тях, но моля те не позволявай тяхното държание да влияе на отношенията ти с хората като цяло в живота. Опитай се да имаш хубав успех да стане човек от теб и направи с живота си това, която сега нямаш :)

 
  ...
преди: 12 години, 4 дни
hash: f0a458dd84
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Виж мила опитай се да поговориш с вашите или поне с майка ти. Ако и тогава не те разберат се обърни към баба си дядо си или просто ги навестявай повече.

Относно приятелите и аз бях заобиколена от лицемери, но все някога ще откриеш поне един, който ще бъде винаги до теб. Коя зодия си? (малко извън темата)

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 дни
hash: 2ce21c5d34
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Ще прозвучи ужасно, но ако ти е толкова лош живота го направи тъкмо вашите ще кротнат пък и нали знаеш там отиваме на по хубаво място! Отново се извинявам, но мисля, че ако е толкова непоносимо го направи или си намери хоби примерно събери си пари и си купи един нормален фотоапарат за 100 лева почни да снимаш или се запиши на спорт там ще си избиваш емоцийте и не се оправдавай с таксата има места на които е безплатно незнам промени нещо в себе си един ден като са трезвени им кажи, че ако не спрат с пиенето ще се самоубиеш така може би ще те чуят! Дано съм била полезна :)

 
  ...
преди: 12 години, 3 дни
hash: 2c8e06e5a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Твоята история въобще не е тъпа, много деца са в такова положения. Искам да те поздравя, че дори и с този тормоз си успяла да завършиш 7-ми клас и си приета в ново училище. Обърни се към хората от "Защита на детето". Твоя случай е тежък.

 
  ...
преди: 12 години, 3 дни
hash: ae0babaac3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Според мен, не трябва да слагаш край на живота си! До някъде разбирам какво чувстваш...Баща ми също много пие и тормози майка ми. Напоследък започна да пие по-малко правя всичко възможно да му повлияя и има действие. До колкото за училище днешните деца са много лошо възпитани. Родителите мислят, че децата им са мили и послушни, но това всъщност не е така. Така, че запомни стискай зъби, вярвай в мечтите си и ще успееш в живото. Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 дни
hash: fda74d18c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   1- Сложи края на всичко, но не и на живота си.

Работата е там, че живеем един живот, всеки собственият си, ако не ти харесва такъв, какъвто е- промени го, но не се отказвай от него. Ще се впишеш в новия клас- мила си, леко притеснителна, работиш усърдно и си честна! Просто не се отказвай, време е за ново начало, направи го за себе си.

Ще ти кажа какво е редно да направиш. Спри да обръщаш внимание на пиянски изцепки, дали човек е пиян, или ядосан няма значение- казва истина, но толкова пресилена, че е лъжа. Аз самата, когато съм ядосана казвам неща, които не мисля, но чувствам по някакъв начин, половина истина, но половина лъжа- ако някой ме вземе на сериозно и не поговори с мен, няма да разбере какво съм имала предвид. Доста хора са така и когато са пияни, другите са заети да се кефят на живота и да въртят кючеци. Редно е и да спреш да се взимаш за по-лоша отколкото си, да, може би не се приспособяваш лесно, може и да не си знаеш мястото, вероятно търпиш повече, отколкото е редно- това не те прави ужасна, не те прави тъпа или разбита.Поговори с родителите си, ако не те чуват, то не живей за тях! Мотивирай се за новия си клас, може да е идеален, може да е пълен с яки и свободни хора, всичко ще бъде различно.

НИКОГА не се отказвай от живота, не го наричай "жалък" и не се предавай, всички имаме проблеми, редно е да не се оставяме да ни откажат, колкото и да боли (а то винаги боли). Нито годините ти ще са оправдание, нито пубертета, нито средата- това са обстоятелства, но не и причина за падение, не го позволявай.
Зу-За

 
  ...
преди: 12 години, 3 дни
hash: 0ab68678dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Моята история е същата! Родителите ми се мразят, но живея заедно заради мен, а на мен ми е толкова гадно и болно. Ще ти разкажа една случка подобна на твойта:Естествено пак се караха за глупости и баща ми ми каза че не е искал да съм се раждала(той НЕ беше пиян) - ТОЛКОВА ме заболя, че ми идеше да го убия(не че сега не спира да ме наранява), но това най-болеше от всичко което ми е казвал нsкога и сега когато се сещам за това - сърцето ми се къса от болка. Майка ми ми казва, че той ме обича безкрайно, но от както каза онези думи не й вярвам.

Колкото до преместването в нов клас(аз също съм 7 за 8 и аз се местя) ще ти дам едно златно правило(аз съм се местила 4-5 пъти и знам какво е):
1. Дръж се естествено в смисъл не се прави на някой който не си само за да се харесаш на кифлите в класа(колкото и да са известни, никои не ги харесва)и ако им се опълчиш и не им слугуваш и стоиш в тяхната сянка ще те уважават повече хора!

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 дни
hash: bf1189922f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Какво да правиш ли? Просто повярвай в себе си. Щом родителите ти се карат спри да им обръщаш внимание. Това може да ти прозвучи елементарно, но е най-добрия вариант да се считаш за самостоятелен и свободомислещ човек. Бъди малко егоист. Не мисли толкова за другите. Изолацията от Света не е разрешаване на проблемите, но можеш да се изолираш поне от хората, които усещаш, че ти вредят. Не се притеснявай за новото училище. Ако бъдеш досаъчно общителна и любезна със съучениците си няма да има проблем.

Колкото до желанието да умреш, самоубийства и такива работи - пълни глупости. Не се измъчвай. Един ден ще има компенсация. И ти ще бъдеш щастлива, но трябва да бъдеш много силна и да се стремиш към това. Ако се откажеш и приемеш съдбата си за лоша нищо няма да стане. Бори се!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 дни
hash: 3469e72020
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Някой да ти бие два шамара и да се осъзнаеш. Като идеш в новото училище ще те отракат така хубаво, че ще си сядаш на чашка с вашите.

Така де, може и грубо да е прозвучало, но защо трябва да се прибягва до смърт...? Малка си, ТВЪРДЕ малка и не разсъждаваш трезво. Нито логично. Има толкова много да изживееш... :)



Малката

 
  ...
преди: 12 години, 1 ден
hash: d7d2decb9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Моят баща също беше алкохолик и ми е казвал, че ме мрази. 28 години го търпяхме. Получих и болести на нервна почва от терор. Но завърших висше. Той почина. Аз нмерих добър съпруг и сме щастливи сега. Винаги съм се молила на Исус за помощ и той ми е помагал. Не бой се ще дойдат щастливи дни за теб. Самоубийството е грях. Има много хубави неща да видиш.

 
  ...
преди: 12 години, 1 ден
hash: 62d9f5cde9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   от номер 3 аз ли? на 23 съм
Годините нямат значение, има деца на твоята възраст и по малки които са изживяли толкова много.... виждала съм и съм чува работи които са ме ужасявали максимално. Колкото до пиенето мъжът ми е на 26 и с майка ти нямат голяма разлика, в смисъл че и той си се напива ама и скача да ме бие (ако не го беше страх от баща ми, не ми се мисли... ) като за капак и ме напикава всяка вече или през вечер. Имаме дъщеря на 2 за която той е за подигравка да го хакне с някоя играчка, охапе или ритне. Ама не мисля за самоубииство, живея си и не се го слагам на сърце вече. Всичко с времето си, не се отчайвай :)Животът е много хубаво нещо, не знаеш какво ще ти поднесе, но определено си струва да се изживее имам спомени които никога няма да забравя. НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ
Знам, че няма да се самоубиеш, трудничко е аз щях да скачам през прозореца на 8 ама... нямаше да мога да си пиша с теб ако бях направила ;)
а да те питам само още нещо, мислила ли си, че докато опитваш да се самоубиеш, решиш че ти се живее в последния момен, минута, секунда.... нали се сещаш, че няма да има връщане на зад? !?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ce1da1a06b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   От едно до 27 всичките знаете какво е все знаете не земете малко да се поспрете с тва знаене че ми омръзна момичето иска съвет а не да я пращате на психолози и психятри ако вие сте за там ок ама защо пращате и нея

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: f73d556e5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   28, а ти да си чувал/а, че психиатрите и психолозите помагат? Разбира се, не всички... има ги и шарлатаните, които само ти бъркат в джоба. Няма никаква гаранция, че момичето може да попадне на някой свестен, ако все пак реши да отиде, но и в същото врем ене боли да опита. :)) Какво сега - да ходи и да мре ли...? Вместо това може да отиде при специалист... и да си поговори с него. Или пък с приятели. Те също са способни да помагат, нали затова са приятели...

А и коментираме, както ни изкритикува, защото, вярваш или не, един солидно голям процент тийнове от шибаната ни държавичка го имат този проблем. :)) Сори, ако нещо в думите ми не ти изнася.



Малката

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 671e5cef20
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Дръж се гадно и ти

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 62d9f5cde9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   от 27, всички станаха европейце, психиятри, психотерапевти, половината не правят разлика, но може би това е вариянт за да се справи човек с проблема си. Номер 30 ако се държи гадно, най-много да си навлече гнева на тяхните
28 нищо съществени не си казал/а може би ти ходиш там
Тук хората се опитват да си помогнат един на друг а не да създават конфликти

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 1285d22ca1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   мила би ли писала за да знаем че си добре!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 3f88689e53
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   от авторката:Благодаря ви за съветите, за загрижеността и за вниманието което отделихте на моята история. Чувствам се много по-добре от както споделих на някай.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker