Вечният проблем - вечерен час ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Вечният проблем - вечерен час !
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 3127 пъти
Така на 15 съм момиче. Лятото трябваше да се пребирам в 22 часа ( горе долу приемливо съдейки по приятелките ми ), сега 8 и 30... С цялото ми уважение, но как може така? ! В училище имам много добър успех в нас всеки ден оправям... какво повече..? Не знам как да ги накарам да ми дават поне до към 9 и 30.. Освен вечерния час не ходя по купони и домашни.

Чувствам се като келеш. Имам наборки които вече нямат такова нещо като вечерен час.. Знам че сега по възрастните в сайта ще почнат да казват ' малка пикла радваи се че те пускат поне до 8 ', но времената се менят и честно казано града ми не е голям колкото София примерно, че да не ме пускат никъде! Ако не можете да ми дадете съвет как да говоря с нашите поне не ме 'хранете' :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 239991619e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Надяваш се да не те нападат, но съм сигурна, че ще отнесеш много ругатни. Умно момиче си и сама си се сетила, че на такъв въпрос - такива отговори.

Нека го кажа просто -
час след мръкване нямаш работа навън. Защо ли?
Защото просто няма нито заведение, което да приюти 15 годишна, нито друг дом, чиято вечерна идилия е редно да нарушаваш, висейки при тях по това време. Не е добра опция и да обикаляш по тъмно, най-малкото се огледай колко хора го правят и най-вече има ли въобще хора на твоята възраст.

Това важи за всички членове на всяко едно семейство, не само за децата. Какво ще кажеш ако баща ти или майка ти вършее всяка вечер до полунощ - не ти ли се вижда странно и плашещо даже?

Каквото имаш да правиш навън - прави го в нормално време, а не се напъвай да се показваш разкрепостена пред разни други твои "приятелки без час". Не знаеш при тях положението какво е. Може да имат само майка, която трябва да работи денонощно и при тях положението е изпуснато за жалост. Ще видиш след няколко години какво ще се случи с разпасаните ти приятелки, за които не важат никакви правила. Достатъчно съм живяла, за да ти кажа - 100% са бъдещи нещастни, очукани от живота и лишени от много неща женици. Аз съм толкова благодарна на моята майка, че навремето ме пазеше от приятелство с такива девойки - всичките станаха или наркоманки, или забременяха рано, имаше и катастрофирали, като една загина, една се парализира за цял живот. Останалите просто стигнаха до ранг продавачки на сергия и баничарки - е, сега могат да са доволни, че могат да не се прибират, защото месят и през нощите.

Ако заслужиш доверието на родителите си и видят, че си разумна и ги уважаваш - ще можеш от време на време да изпросиш някое закъснение, но да е всеки ден - хайде, моля-моля.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 144df7e0a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вярвай така е по добре и аз на твоите години бях така а моите приятелки стояха до 2 3 вечерта
И знаешли какви стаха к**ви Такаче си трай тва е по добре е и аз имах вечеран час и бягах от нас илизлизах с най популярното момче на града и познай какво стана покрай него започнах да употребявам наркотици и той постояно ме използваше. Ако бях послушала мамйками нямаше да направя някои грешки за които сега много съжалявам. Така че си трай моме...

Кралица.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: d3cf0c4305
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма да те храня, но се осъзнай! Времената се менят, именно в това е проблема. Едно време си е било нормално сама жена да се прибира в 2-3 часа, било е по-спокойно, всички престъпници са били в затворите, нямало е пробутване на пари. Не, че е било съвсем безопасно, но сега щом се мръкне наркоманите се събират по тъмните улички, а половината град отива да се налее с алкохол. Не смятам, че родителите ти ти нямат доверие, просто се притесняват за теб. Честно казано у дома имаме едно правило - Докато детето няма 16 няма разходки след 21:30 (и лято и зима). Така че аз какво да кажа?

Нататък по реда. Има си закон за вечерен час, което значи, че както е малък града патрулката ще обикаля по-бързо и шанса да те затворят за една вечер е много голям. Другото, което е- не си малко дете, спри да мислиш за това. Защо отношенията между родителите и децата трябва да са манипулативни, аз ти чистя, ти ме пусни на купон. Моля? ! Хубаво е, че чистиш и помагаш у вас, много е хубаво, че си пишеш домашните и всичко по реда си, но това далеч не те прави разумна, което е основната черта, според която родителите решават. Ако ти се иска до по-късно говори с майка си и баща си, а не ни питай как аджеба да ги манипулираш, че да ти се получи номера. Не е трудно
- Мамо, татко, тази вечер един приятел прави купон, може ли да остана до 22:30, ако искате елате да ме вземете, ако ви притеснява тъмното.

Не мисля, че има родители, които ще тръгнат да забраняват щом знаят къде си, с кого си и кога ще се прибереш. Като бях по-малка и аз много мрънках за вечерния час, защото с цялото ми уважение и лято и зима в 21:00 да съм си у нас. Не беше приемливо за мен, защото се чувствах като детенце на кайшка. Е, един ден седнах да говоря с тях и всичко ми стана ясно. Много зависи с кого си, например.
И.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 73f5324637
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Миличка ще ти обясня нещата така както аз съм ги изживяла и как гледам сега на тях..
Когато бях на 15 въведоха вечерният час със закон-22:00 в къщи, забрана за посещение на заведения след това... доста негодувах как може толкова рано бла бла, тогава нашите не ми определяха вечерен час, та държавата ли... общо взето го преживях.. естествено лятото беше по-трудно защото се стъмва късно и когато вече се стъмни, а аз не се усетя беше вече 22:00 часа и трябваше да бързам да се прибера..
Разбирам, че негодуваш но просто си изчакай годините... Аз съм на 18 и още се чувствам същото момиче като на 15, и все още ме е страх да се разхождам вечер сама из улиците, а то си е за страх де.. Та камо ли едно дете на 18..
Да 8 и 30 е прекалено рано, но когато имаш деца, ще разбереш какво е на родителите ти.. Те не го правят с лошо, просто искат да предпазят малкото си момиченце от опасностите на света.. Знаеш ли колко луди хора има на вън??? Не ги съди, а ги разбери.. На приятелките ти, родителите им въобще явно не ги е грижа..

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: cd544b2dcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не съм родител, но това ми е една от мечтите, държанието ти на родителите ти е разбираемо:1-во ако си им едно дете, второ си момиче, погледни какво става и в какво се превръща светът , тинейджъри се колят бият, напиват се и само и само да се направят на интересни, а родителите ти са единсвените хора който ти гледат доброто, и понякога дори и да те ограничават неправомерно, те го правят за твое добро, да не дава господ предстваи си да ти се случи нещо, постави се на тяхно място, никога няма да си го простят, по този начин малко или много се опитват да те предпазят. Колкото и да е трудно, постави се на тяхно място, знам че ти се излиза, знам че ти се вилнее, но всяко нещо с времето си и мястото си.

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: d18683c833
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Сега се стъмва по рано, ако не си забелязала...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: d5531c62a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   И., много вярваш в приказки

„Едно време си е било нормално сама жена да се прибира в 2-3 часа, било е по-спокойно, всички престъпници са били в затворите, нямало е пробутване на пари“

Имало едно време... не е трагично, когато вярваш в такива глупости, трагично е, когато живееш така.
НИКОГА И НИКЪДЕ НЕ Е БИЛО НОРМАЛНО И БЕЗОПАЗНО ДА СЕ ПРИБИРА САМА ЖЕНА В 2-3 ч. и да скита из улиците, запомни го това, ако не искаш да си следващата в криминалната хроника.
Напротив - навремето е нямало медии да ни информират и глупачките като теб са се разхождали, докато някой не хване да ги изнасили и зарови на части в някоя горичка. Луди винаги е имало, има и ще има. Зависи от теб, дали ще си удобна жертвичка.
И докато днес разкритите убийства са 90%, през комунизма се е гледало да се потули всичко, за да продължи населението да живее в овче спокойствие. Пълно си е било със същите луди и ненормални-човекът винаги е бил такъв и не се променя според строя. Днес поне се разследва, навремето се е гледало или да се потули случая, или да се обвини удобен човек ( за лично отмъщение).
И., никога не вярвай, че някоя диктатура или милиционер могат да те защитат - напротив, в такъв режим няма законност и не може да има, престъпления винаги ще има - това е човешката природа

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: d3cf0c4305
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Н8, не вярвам в приказки, минах времето, иронично исках да напиша 23 часа, както и да е. Нито ще докажа, че е така, нито ще ми повярваш, излишни нерви. Другото, което е, не ме познаваш, не ме наричай глупачка, през живота си не съм се прибирала по-късно от 22 часа, че и до толкова рядко съм се застоявала. Реално вярвам, че полицията може да защити някоя невинна жертва, не вярвам, че го правят, но вярвам, че може. Виж сега, тогава се е случвало по-често малко или много лудите са си били на мястото, имало е повече ред, не защита, а ред. Всеки има различна гледна точка относно вечерите през комунизма и демокрацията, но за мене по онова време самата човешка природа е била по-овладяна.
И.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 2b4d52fd24
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Е, не е чак толкова вечен - я го има още 1 - 2 години, я не...
Аз съм момче но когато бях на твоята възраст имах същия "проблем". Като станах на 18 и започнах работа на 3 смени на нашите някак им беше неудобно да ме питат къде ходя вечер. Най малкото поради факта че два дни в седмицата работех от 22:00 до 06:00...
С две думи - порасни малко (говоря за носене на отговорност не за възраст) и ще те оставят да разполагаш както си искаш със свободното си време.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker