Това ли е истинският живот?!? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Това ли е истинският живот?!?
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 1988 пъти
Наскоро осъзнах нещо:всички мои познати и техните приятели водят еднакъв живот(разбира се, не буквално). Следва се следната общоприета социална норма(неща, които са като неписани закони и би трябвало да се водим по тях):завършваш университет, следва истерично търсене на "идеалната" половинка, сключват брак, жената ражда няколко деца... това ли е? Към това ли трябва да трепна в очакване? Все едно съм обречена да бъда нещастна завинаги - не знам вече дали съм нормална, или просто някаква депресирана тийнейджърка... според вас, нормално ли е да се чувствам така? (това, което току-що написах никога не бих го споделила с някой друг-представям си каква ще им е реакцията... )

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: 3c844fe7b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   аз пък знаеш ли какъв живот водя на 17 г съм, преместих се до софия 21 км и всеки ден пътувам до софия-с майка ми не се разбирам добре и се махнах от там тясно ми е да живея с нея и брат ми и сестра ми живея с баша ми и баба ми-нямам приятели не излизам никъде наще не ми дават пари и спа и ям и хода на даскало :Д и пред компа

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 37d2c59f1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   А ти как си го представяш?

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: bcc935415c
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Ами зависи към коя част на обществото искаш да се причислиш.

Циганите примерно следват следната схема:

Я завършиш, я не 4-5 клас; раждаш на 12-13 години от който пръв те добара; следват още 7-13 деца; получаваш социални помощи за всяко и така "печелиш" пари, допълнително ако текущият "съпруг" или някое от по-големите чавета открадне нещо; кариера - джебчийство в градския транспорт или проституция на околовръстното...

И това може да е живота, ако пожелаеш! Както и всякакви други варианти.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 65ad3da978
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До авторката

За да си отговориш на всички тези запитвания първо се замисли защо човек живее на този свят - какъв е смисъла. Живота не съществува ей така безмислено, има смисъл в него. Някой е вложил смисъл, някой по-висш от нас.
Хората не са започнали своето съществуване през 20 - 21 век. Цивилизации са били и все още са(съществуват) и са се раждали, женели, учели, ядяли, пиели, носели дрехи и обувки, имали са в излишък, някои не са, били са умни, прости, всякакви и т. н. И накрая всички умират. Защо? В това ли е смисъла на живота? Защото излиза, че каквото и земно (материално) да правим, то ни води в гроба. В това ли е смисъла на живота?
Има хора, които харесват лъскав живот, има и хора които не искат лъскав живот, а близо до Божиите ценности. Кои са Божиите ценности? Те не са материални, те са духовни (водени от духа). Духа е Бог, който също е любов. Следвай Бог, търси и чети и ще разбереш. Но най-вече довери му се. Той никога не лъже. Търси истината.

До екипа на Сподели

Моля не премахвайте отговор, който би помогнал на някой да намери пътя който търси, защото Бог наказва за неподчинение. Вярвайте ми. Бог да ви благослови.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 1c884bc6ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ти сама избираш какво да правиш... дали да следваш или не... дали да се жениш или не... дали да имаш деца или не... Важното е ти да си щастлива - имам познати, които просто не срещнаха подходящата половинка, други я намират, трети ги е страх да не бъдат сами и правят компромиси само и само да намерят някого - животът не е лесен, но е плод на нашите избори. За едни парите са най-важното, за други - семейството, за трети - любовта, за други - кариерата и т. н. и затова няма еднакви хора, еднаква връзка, еднакво семейство и т. н.
Ана

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 72334f2c6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Всеки рано или късно попада във вихъра на очакванията на хората за подреден живот и какво трябва да ти се случи на определен етап от развитието ти.

Никой не може да те задължи да правиш или да не правиш нещо. Завърши си образованието, работи си, прецени какво ти харесва, какво не ти харесва, какво искаш да правиш, с кого искаш да се срещаш.

То все ще се намери някой да ти каже- рано ти е за това, късно ти е за онова. Важно е как се чувстваш ти и какво те прави щастлива.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: c497b48caa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много добър въпрос! И аз напоследък започнах да си задавам подобни и мисля, че това е някакъв начален стадии на депресия :|

Затова ако питаш мен не се занимавай, не му мисли толкова много. Квото стане все пак :)

Остави на депресираните да си ги задават...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker