Загубих вярата и себе си. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Загубих вярата и себе си.
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 2683 пъти
Проблема е следния, че не знам в какво да вярвам. Вярвах в бог, това ме караше да съм добър и смирен. В по - късен етап спрях да го правя защото според мен е плод на въображението. Започнах да вярвам в безкрайността на мечтите си. Това ме накара да се чувствам по божествен начин - уверен и силен, но разбрах че каквито и да са те пак остават нищо. Имам приятелка, имам хобита, имам цели и добри родители, но проблема е че не намирам вяра и смисъл да правя нещо. Това е от два дни чувствам че се съсипвам, объркан съм и ми прилошава на моменти. На 19 год. съм и не изпитвам желание за нищо. Мисля само за крайни глупости. Не желая коментари изпълнени със съжаление и спам. Искам да знам в какво вие вярвате и струва ли си да вярвам в нещо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 091086c846
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Я горе главата, нали най - близките ти хора са около теб, осъзнай се.. оценявай това което имаш преди да го загубиш а не сега да се чудиш.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 46ef2ded12
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, авторе, ще ти кажа аз какъв поглед имам върху нещата. Сега съм на 18 години и смятам, че съм постигнал едно ниво на съзнание, над средното за хората на моята възраст. Това е така, защото през последни 4 години израснах много, а важен фактор беше учителят ми по философия. Той е един много съвестен и отговорен човек, никога не се е опитва да натрапи мнение и като цяло смятам, че в този етап от живота ми той изигра много важна роля. Малко преди да започнем уроците си при него(9 клас), осъзнах, че не знам в какво вярвам. Замислих се, че не знам какво всъщност е Бог, а когато не разбираш нещо, ти не би могъл да вярваш в него. Дотогава не се бя замислял за това и тази мисъл ме разтърси. Нямаше в какво да вярвам, не чувствах нищо близко до мен или достатъчно реално по този специфичен начин, че да повярвам в него. За моя голяма радост този учител успя да ми помогне много, без той самия да го осъзнава. За тези 4 години научих много, зпочнах да мисля по друг начин, да разсъвдавам значително по - трезво и най-важното повярвах.

Смятам, че наистина преоткрих Бог, изградих своя представа за това как е устроен света, защо сме тук и какво трябва да направими и наскоро започнах да прилагам знанието си за да се развивам, защото вярвам, че независимо дали ти вярваш в Бог, дали имаш познания по философия или не, дали се интересувая изобщо от подобни неща, стига да се развиваш и да постъпваш правилно, да обичая искрено всичко и всеки(което не се постига лесно), ти ще имаш добър и смислен живот, пълноценен такъв. Вярата в нещо, каквото и да било както казваш(за мен най - добрият и смислен, пълноценен вариант е вярата в Бог) е нувна. Мовем да се справим и без нея, но ако я има тя ще бъде голяма опора. Съжалявам за дългия пост, пожелавам ти да се оправиш и да имая успешен и смислен живот, такъв, че в псоледните си мигове да мовеш сам да си кажея, че си доволен от направеното и, юе не съжаляваш. Ще ти дам и една ключова дума - обич, наистина колкото и изтъркано да звучи, ако обичаш не само приятеля, той лесно се обича, но и врага, ще живеея добре. Също така ти пожелавам и много сила, вътрешна сила, ще ти е нужна за препятствята пред които ще се изправиш

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: e4e0c80532
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Здреавей, безименни приятелю!
Добър вечер.

Само ако би знаел това, което аз знам. И ако моят Бог би благоволил да ти се изяви.

Готов съм да ти разкажа живота си, макар и до тук, защото не го зная к'во ще бъде нататък. Но преди искам да разбера дали ти би искал да чуеш това, което съм преживял, което знам на 100 процента, и което искам да ти споделя. Обещавам, че ще следя историята. Ако проявяваш желание да ти разкажа, моля, драсни един коментар.

....

П. п.

Защо не започнеш да четеш Библията. Хем ще си запълваш времето, хем ще научиш нещо за Бог.

Просто съвет, иначе ти си знаеш... ;)

Цеко

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 23935f4991
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Ами и аз бях като теб, но в такива случай просто трябва да си живееш живота и когато дойде момента ще има в какво да вярваш, за какво да мечтаеш и ще видиш, че всичко ще се нареди

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 53ef500523
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Автор
Здравейте, не знаете колко съм ви благодарен за това че се включихте в темата. Ще се радвам да чуя вашите истории и мнения по въпроса. Моята история е следната.
Родителите ми са пълни атеисти за което и аз следвах техния пример и постигнах много, докато не размислих и осъзнах че няма смисъл да гоня мечтите си, единствено заради хората, егото си и оборване критиката на баща ми че ставам за нещо. Преди два дни търсих нещо в което да повярвам наистина и да ми дава сила. Тези дни бяха най - тежките в живота ми, мозъка ми даваше на късо всяка секунда, надеждата ми за живот беше изчезнала. Докато не открих че трябва да се изправя и да приема бог, защото той е във всички. Това запали искрата в мен и реших да не отричам повече бог и себе си.
Ще съм щастлив, ако продължим да споделяме по темата. :)

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: df00e21b59
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Здрасти!
Добър вечер!

Аз съм номер 3. Предварително се извинявам, че ще бъде малко дълго. Не ви моля да ми вярвате на това, което пиша, въпреки, че всичко е истина. Моля само коментара ми да бъде одобрен от дерактора/рите.

Не зная от къде да започна. Ще започна отначало. ю

Аз от малък си вярвах в Бог. Знаех, че съществува, че е някъде там. Знаех, че иска да живеем правилно, да не крадем, да не лъжем и въобще един чисти и свят живот. Знаех, е е толкова силен и мощен. Всичко това знаех, но не знаех едно, -- колко много ме обича. Не, че не съм го чувал, не че не го знам. Просто не съм го осъзнавал. Друго си е, когато човек го почувства. Знаете ли, до 14 годишна възраст аз не съм познавал Бог. Мога да зная толокова много за Него, да напиша 54 книги, да завърша всякакви университети по света, да взема докторски и че чак професорски степени, но това да го опознаеш е нещо много повече. Представете си да си говорим за една ябълка. Аз мога цял ден да ви разказвам колко е сочна и прекрасна, колко е хубав вкусът й, но докато сами не опитате ябълката, вие никога няма да разберете какво всъщност е. Така е и с Бог. Вие можете да знаете доста неща за Него, но това да Го познаете зависи колкото от Него, толкова и от вас. Той казва, че мнозина са призвани, но малцина избрани.
И така. Къде се стараех да живея Богоугодно, къде не, къде сам умишно съм съгрешавал, къде без да знам. Всяко приятелство със грега и света е вражда против Него, казва Той в своята Свята Библия. Като малък майка има-нема постоянно ми четеше разкази от Библията. Говореше ми за Бог. Уеше ме на молитви. Но дойде ден, в който разбрах, че това просто да живееш така, както Той желае от теб не е достатъчно. Разбрах, че Той иска първо сърцето на един човек. Разбрах, че първата стъпка е покаянието. А покаянието е вяра и убеждения в неща, които не виждаме, убеждения в неща за които се надяваме. Разбрах, че трябва да предам живота си на Бог и да Го следвам с цялото си сърце. Пастора (не поп, а проповедин на истинското слово, не католическа или православна, а протестантска циганска църква) проповядваше в продължение на около половин час, след което покани онези, които са решили да приемат Исус за свой личен и да Го следват, да излязат от пред, за да се молят за тях. Аз бях един от тях. Нямам думи, с които бих описал тази вечер. Ако някой някога би ме попитал коя е най-щастливата вечер за мен, аз бих посочил тази >> вечерта за рождество христосво 2009 срещу 2010 г. Просто не намирам думи, с които бих изразил и най-малкото о онази вечер. Аз усетих как Бог ме докосна. Това в Библейски термин се нарича Новораждане. Бог казва, че никой, който не се новороди Отгоре, няма да види небесното царство. Излязох от пред, изчакахме още малко. Пастра се молеше и каза ние да повтаряме след него. Молитвата беше толкова кратка, беше нещо от сорта. 'Мили Боже, аз знам и оценявам това, което ти направи за мен на Голготския кръст. Благодаря ти, че умря за мен, че даде единородния си си за мойте грехове. Аз от днес на татък ще се стремя да живея по твоите правила и принципи, приемамте за свой личен спасител и господар в живота си. Моляте да мремахнеш от моя дом всяка болест, всяко проклятие, мягия, безпаричие. И на тяхно място да сложиш благословени, радост, здраве, щастие. Благодаря ти за всичко, амин! '. Това беше молитвата. След това тръгнахме да обикаляме църквата седем пъти, правим го всяка година. Е, аз се родих тогава, (духовно). Беше нещо неуписуемо. Бог идва, вижда те, премахва всяко зло нещо от теб, болест, грях, ставаш нов човек, и на тяхно място си дава Своя Свят Дух, който е най-удесното нещо на света. Повярвайте, плътта е силна и има в нея много удовослтвия. Но това, което може да ти даде дДуха на Бога, не може да се сравни с нищо друго от това, което света и сатана и плътта могат да ти предложат заедно. Това беше началаото. Моята смърт, физическата, новото начало в пътя на Гпоспода. Това в никакъв случай не означава, че от онзи момент аз съм бил просто цялот съвършенство, а означава, че е просто началото. Грешил съм много, много, след това. Но Бог е лчбов и прощава. Ви жте, това, че аз съм излязал отпред, когато пастора покани хората, които искат да се покаят да излязат, това не означава, че аз съм спасен, и че когато умра 100% ще отида в небето. Нито пък означава, че след като си излязал от пред, и хоп, новороден си. Един Бог има силата да те новориди със святия си дух. Той знае мотивите и мислите на човека, така че Него няма как да го излъжеш. Молитвата е клчът на всеки проблем.

Това беше началото. След това Бог ми е показал колко много ме обича със сънища, видения, чрез пророци и т. н. Аз видях лчбовта Му, и Го почувствах колко е благ. Милостта Му трае до века.

И така, аз се покаях, приех Господ за свой личен спасител. Но това не означава, че живях напълно така, както той иска от мен. Имах тахни грехове, такива, за които само аз и той знаехме. От Бога нищо не можеш да скриеш. И една вечерна служба в църквата (аз съм служител в църквата), докато снимах проповедта, почувствах как Бог говори на пастора и му дава информация за мен. След като свърши цъвкрата, пастора ни събра всички младежи в едно по-малко помещение. Ние често се събираме младежите и се молим, пеем за Бог, говорим за Бог. Пастора не винаги е помажду нас, когато се събираме, но понакога, когато има възможност е с нас. Та, тогава той беше там и говореше за Бог. Докато говореше нещо, вметна мен, и просто каза по най-добрия начин, по който може да се каже какъв е моят грях, и как да се справя с него. Това беше второто невероятно нещо в моя живот. Бог е добър, верен е и е милостив.

Много са нещата, които искам да ви споделя, но рпсто не ви ждам как, защото ми е трудно да ги изрязя с думи. Но май-не е толкова да споделям всичко, защото това са лични взаимоотношения с Господа.

Когато бях малък, аз постоянно си гълтах езика. Не зная поради какви причини. Но ето, сега съм жив и здрав и ми няма нищо. Мисля, че тогава бях на около 3 годинки и нещо. (Ми разказваше майка), че тогава ми направиха операция от апиндисит. Всичко мина добре. Разказваше ми майка, че много се е молила за Мен, помоли и църквата да се молят за мен. Каза ми, че когато операцията свърши и и вече бях добре и можех да говоря, и разказах един сън, който съм бил видял по време на операцията. По нейни думи (а тогава по мои) аз съм ограден с кръг от хора доктори, които са облечени всики с бели престилки, и най-главният доктор ме взе в скута си и ми каза, да не се боя, че няма нищо да ми се случи, че Бог е с мен...

Говореше ми и чрез един пророк преди няколко месеца. Каза, че ме обича, че не може да застане нищо помежду нас, освен, ако аз не го направя нарочно, че Неговата ръка е върху мен и да не се съмнявам в Него.

Засега е това. Трябва да ставам. Ако имаш някви въпроси, моля, задай ги. Ако искаш, имам още да ти говоря за Бог. Кажи, и когато намеря време, ще ти говоря отново за Него.

Нека Исус Христос да е с теб. Амин :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 244e52ff31
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Православната вяра и Православната църква много помагат в такива случаи!!!Само те!!! НИКОЯ ДРУГА църква, ако си православен и кръстен!!!!Отчаянието и унинието са грях-молете се на светител Иоан Златоуст, архиепископ Константинополски, преп. Серафим Саровски! Чета в момента с огромен интерес книгата на Старецът Паисий Светогорец "Слова том 1 С болка и любов за съвременния човек" Издадена от Славянобългарски манастир "Св. Вмчк Хеорги Зограф", Света Гора, Атом . Много си подбирайте литературата, която четете да е задължително православна, ако сте православен! Горещо Ви моля за това да подбирате!!!! Библията Ви също да е православна задължително!!!! Господ да е с всички ни!!!!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 244e52ff31
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   Славянобългарски манастир "Св. Вмчк Георги Зограф", Света Гора, Атон . Пиша от тел. си и моля да ме извините за грешката

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 85f1404416
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Само в бог недей да вярваш, ще заприличаш на тези по-горе, с проповедите :)
Вярвай....в диуретичния ефект на бирата :)

Y D

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker