Писна ми! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Писна ми!
преди: 14 години, 11 месеца, прочетена 3295 пъти
Привет и от мен!
И аз като много от вас реших да се "изповядам" ..
Та проблема ми е, че не се разбирам с нашите. На 17 съм. С баща ми сме само на здрасти - чао. Той е алкохолик ии вече почти ми разби "безгрижния детски свят". Не си говориме с дни. Когато слушам музика ме пита .. Защо слушам музика? Дразнела го. Когато се смея .. Защо се смея? Абе изобщо каквото и да направя ми задава едни тъпи въпроси .. Все се е надул и вече съм на ръба да му тегля една майна, щото ми писна.

Майка ми пък .. тя заради него се е поболяла горката. Държи хранителен магазин под наем, става сутрин много рано, все е изморена, все е сърдита, до някъде я разбирам и й помагам с каквото мога без значение в магазина ли ще е или в нас. Е вярно е, че сме лятна ваканция спя до късно (все пак на даскало съм само първа смяна, ако не спя сега, кога после) хванал ме е мързела и това е вярно .. ама кое дете през лятната ваканция не е така в крайна сметка.

Постоянно се оплаква колко я болят краката и че няма пари .. все едно аз трябва да се чувствам виновна (и се чувствам) за всичко, което се случва. Нито и искам пари или ако и пойскам то си и ги връщам. Не ходя по дискотеки както другите .. ми напротив седя си вкъщи, а тя все намира нещо, за което да ми се скара. Нямам приятел отдавна, нито съм я лъгала до сега за нещо (както правят много мой познати).

Направо се чудя вече как да говоря с тия хора. Дайде някакъв съвет как да се държа с тях, че направо ми иде да се изнеса някъде, да спя на някоя пейка май ще ми е по-добре ..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 11 месеца
hash: 9fd6d680f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Душице да ти кажа честно малко или много сички сме имали такива случаи.
Това че ти казва колко я болят краката, че няма пари и т.н според мен иска да ти каже че и на нея не и е лесно, може би търси подкрепа с тези думи.На теб ти е писнало а си само на 17 години ами майкати какво да каже
Следващия път когато пак стане нещо такова на въпрос опитай се да и покажеш че я разбираш, помогнии

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: ad8a44c119
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей. От колко време нещата са на тоя хал ?

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 8aeccdb7cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не знам как ще прозвучи това, но...
Нещата не са толкова зле - спокойно.

Аз вече от години живея с баща, който също има слабост към алкохола. А майка ми винаги е нервна и се досещаш кой го обира, нали?
Хубавото на всичко това е, че учи на много. Когато няма кой да те изправи на крака, да те подкрепи и тн. ти го правиш сама. Сама събираш сили, сама се издигаш - и доказваш на какво си способена. Доказваш го, не на някой друг, а на себе си.
А и нищо не поучава така както страданието. Просто то ти дава неща, които никой и нищо не може да ти ги даде.

Не се затваряй в себе си, колкото и да ти е трудно. Трябва да се бориш, да се издигаш... да живееш въпреки проблемите и да не бъдеш в тежест на родителите си.

Като за начало можеш да "поработиш" малко с тях.
Баща ти вероятно има причина, за да посяга към чашката. Когато аз разбрах всичко, никак не ми хареса, но то хората са казали "Истината боли, но това не означава, че лъжата лекува". И всеки има право да знае тази истината.., защото колкото и да е болезнена, тя е много по - стойностна и от най- прекрасната илюзия.
Седни някоя вечер с него, и с чашката ще потръгне и приказката - вече си на 17г. може би той ще се усмели да ти каже.

А на майка ти покажи, че не си виновна за случващото се. Опитвай се да й помагаш с каквото можеш, само да чувства, че има упора.

Приятели и приятел ще намериш. Но внимавай с какви ще се събереш. Трябва да знаеш, че можеш да разчиташ на тях на 100% и ти да им отвръщаш със същото. Сама ще усетиш хората, които могат да ти бъдат именно такива приятели - не се тревожи за това.
А, да - има по - интересни неща от дискотеките. И защо трябва да си като другите и да правиш същото, което правят и те? Прави това, което ти харесва, а не което е модерно да се прави. Можеш да се занимаваш с далеч по - хубави неща от това да киснеш по дискотеки и... ще спра до тук.

И последно - мисли, като тази да прекараш ноща на някоя пейка, няма да ти помогнат. Трябва да се научиш да извличаш положителните неща от случващото се. Имаш още една година - учи. След навършване на пълнолетие можеш да започнеш работа и се изнесеш от вас. Но до тогава гледай да се справяш със заобикалящите те неща...
SFA

 
  ... горе^
преди: 14 години, 10 месеца
hash: dbefa0be61
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Все си мисля, че на майка ти й е по трудно и от на теб. Е, ти не си виновна за това разбира се. Трудно се живее в такова семейство, но ....никой не си избира семейството. Ти имаш шанс все пак да се опарвиш, но за майка ти, след като до сега не го е направила, не знам..Все пак не се отчайвай, има къде по-лоши неща.Успех!

 
  ...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: e30830774d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ми що още не си теглила майната на баща си? Аз го направих и така на всички ни е добре, но ти си решаваш. SFA искам да ти кажа, че коментара ти значи много за мен, благодаря ти за казаното
Сиво

 
  ...


...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: 741db0294d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма за какво да ми благодариш, Сиво :)

Знаеш ли... следя коментарите ти и едно нещо ми стана ясно - приличаме си повече отколкото съм предполагала, че може. Още по - малко съм предполагала, че мога да намеря човек със сходно мислене на 99% от нещата... в някакъв си сайт. :) Вървим по едни и същи стъпки... странно е, до къде ли ще стигнем.

Хей, пиши ми ако искаш, ще се радвам и съм сигурна, че има хиляди неща, които може да обсъдим.
mire_11@abv.bg

Обичам този сайт. :)
SFA

 
  ... горе^
преди: 14 години, 10 месеца
hash: e30830774d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   SFA,задължително ще ти пиша,и аз се изненадах натова,че открих човек,който споделя мненията ми...Радвам се
Сиво

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker